Chabarovsk – Soči 2:1 (kon.) | Vladivostok – Dynamo Moskva 1:4 (kon.) | Magnitogorsk – Kazaň 1:0 (2:0 po s.n.)
Riga – Čeljabinsk 2:0 (kon.)
konec
Amur Chabarovsk
2:1 (1:0, 0:0, 1:1)
HK Soči
Středa 23.10.2019, 11:00 • Platinum Arena, Chabarovsk • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (13:33:22)
     
    Československá stopa v utkání:
    Marek Langhamer (CHA)
    60 minut, 24 zákroků, 1 gól, 96,0%
    Michal Jordán (CHA) 0+0, 0 střel, čas na ledě 21:15
    Hynek Zohorna (CHA) 0+1, 1 střela, čas na ledě 18:15
    Tomáš Zohorna (CHA) 0+1, 3 střely, čas na ledě 19:05.
     
    Střely na branku: 24 – 25 (13:7, 8:13, 3:5).
     
    Je dobojováno! Soči nevybruslilo z velké krize ani na ledě Chabarovsku, kde od patnácté minuty prohrávalo gólem Golubeva. Od té chvíle se hrál naprosto vyrovnaný hokej, nicméně důležitou druhou branku vstřelil ve třetí třetině domácí obránce Korjagin, Soči snížilo díky Rosénovi až dvě a půl minuty před koncem, což se ukázalo být jako pozdě, protože šanci na vyrovnání si už vytvořit nedokázalo. Pro hosty je to už osmá porážka za sebou, zatímco Amur vyhrál čtvrtý z posledních pěti zápasů a se zápasem k dobru ztrácí na osmé místo Východní konference už jenom dva body.
     
    Konec zápasu.
     
    59:59
    Po buly se kotouč dostal od rohu, odkud Bertilsson ještě stihl přihrát do předbrankového prostoru, ale Langhamer střelu z hranice brankoviště hrudí vyrazil.
     
    59:53
    Rasskazov byl jednoznačně zahákován, když upaloval za volným kotoučem. Faul se ale nepíská a po icingu si Soči ještě vybírá oddechový čas.
     
    59:15
    Nalimov odjel z branky zrovna ve chvíli, kdy jeho spoluhráči ztratili kontrolu nad pukem. Domácí se ke střele do odkryté klece ale nedostali.
     
    59:00
    Poslední minuta třetí třetiny.
     
    58:31
    První útok Amuru odvádí vynikající práci před Nalimovem a hostům velice rychle utíká čas zbývající do konce třetí třetiny.
     
    58:04
    Fajzullin přenesl hru doprava na Tomáše Zohornu. Ten puk nezpracoval, ale byl zajištěn bratrem Hynkem, který z otočky Nalimova nepřekonal.
    57:37 Robert ROSÉN - 2:1
     
    57:37
    Soči právě vstřelilo branku!
    Zpackaný protiútok teď musí domácí hokejisty hodně mrzet, protože po prvním inkasovaném gólu se ještě budou hodně strachovat o výsledek. Kotouč se v útočném pásmu Soči mnohokrát odrazil od noh hráčů, až jej uklidnil ROBERT ROSÉN a střelou z pravého kruhu propálil Langhamera, který teď asi nemá úplně čisté svědomí, protože si na puk sáhl, ale i tak jej propustil do sítě. Asistence: Nikita Točickij.
     
    57:26
    Amur měl v jeden okamžik k dispozici přečíslení tři na jednoho. Stačila ale jedna přihrávka do špeku a z dobré šance nebylo vůbec nic.
     
    56:51
    Hosté se museli vrátit pro puk až za vlastní branku, odkud rozehrává Pogorišnyj. Nalimov se zatím odjet z branky nechystá.
     
    56:18
    Robert Rosén měl prostor před pravým kruhem, ale zmohl se jenom na naprosto propagační střelu, se kterou neměl Langhamer žádné starosti.
     
    55:46
    Útok bratrů Zohornů svým forčekingem pozdržel Soči v jeho vlastním pásmu a kotouč se nakonec dostal mimo ledovou plochu.
     
    55:10
    Petrov neměl komu přihrát a nakonec poslal puk jen na soupeřovu hokejku. Zatím se nezdá, že by se Soči ještě nějak vrátilo do hry o body.
     
    54:13
    Ryan Ellis se opřel do odraženého kotouče. Od modré ale minul a na druhou stranu vyrazil Ruděnkov, který trefil jen jednoho z beků.

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 15. Golubev (A. Lazarev, Jazkov), 47. Korjagin (H. Zohorna, T. Zohorna) – 58. R. Rosén (Točickij)


    Amur Chabarovsk: Langhamer (Alikin) – V. Vasiljev, Jordán, Ignatovič, Korjagin, Turbin, Kamalov, Alexandrov – H. Zohorna, T. Zohorna (C), Fajzullin – Gorškov, Vl. Ušenin, Vj. Ušenin (A) – A. Lazarev, Jazkov, Golubev (A) – Rasskazov, Ruděnkov, Kacuba.
    HK Soči: Nalimov (Šikin) – Ellis, Bertilsson, Pogorišnyj, A. Petrov (C), J. Alexandrov, Jelizarov, Gordějev – Collins (A), R. Rosén, Strömwall – Točickij, Krikunov (A), Šmeljov – Dugin, Lugin, Starkov – Archipov, Kapustin, Tomilin – Mosaljov.

    Rozhodčí: Akuzovskij, Gašilov – Viljugin, Goljak

    Diváci: 4 571
    thejrc.org