Havlíčkův Brod – Kralupy n. Vltavou 1:6 (kon.) | Litomyšl – Warriors Brno 6:3 (kon.) | Poruba – Přerov 1:6 (kon.)
HK MD Šumperk – Havířov 0:4 (kon.) | Chrudim – Kobra 0:4 (kon.) | Písek – Žďár n/S 6:1 (kon.)
konec
IHC Králové Písek
6:1 (1:0, 5:0, 0:1)
SKLH Žďár nad Sázavou
Pátek 01.11.2019, 20:00 • Zimní stadion Písek • DHL Extraliga juniorů • Skupina A
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.
     
    Úvodní sestavy:

    IHC Králové Písek: Buchta – Karbulka Jakub, Houdek, Tampier, Kocour, Cibuzar, Kulvejt, Šafář, Kurfürst, Remta – Novotný "A", Přibyl "C", Brož V., Fríd "A", Karbulka Jan, Andrle, Petřík, Matoušek, Krýner

    SKLH Žďár nad Sázavou: Rulf – Grauer, Čermák, Pelikán, Brož P., Winkler, Doležal – Štola, Malenovský, Pachl, Jindra "C", Augusta, Šerejch, Kochrda

    Rozhodčí: V. Kosnar – M. Kreuzer, A. Kotounová.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:03
    Větší šikovnost prokázal na úvodním vhazování domácí kapitán Přibyl, po jehož zpětném pasu jeho týmoví kolegové okamžitě uháněli směr Rulf. Hostující gólman měl pak hned plné ruce práce, poskakující kotouč laškoval s nehlídanou brankovou čarou – tu ale jednak nepřešel a navíc byla hlavním sudím přerušena hra.
     
    00:28
    Dobrý nástup však Píseckým mírně pokazil Matěj Novotný, jenž podrazil soupeře a na dvě minutky usedl na trestnou lavici.
     
    01:06
    Hokejisté Žďáru si teď vůbec neporozuměli a poslali kotouč přes všechny čáry – odpískáno zakázané uvolnění.
     
    01:34
    Přesilová hra se hostům zatím příliš nedaří, Písečtí dobře napadají a úspěšně drží hrací předmět i hru daleko od své brány.
     
    02:07
    Před modrou čarou právě číhal nastartovaný Petřík, přihrávka od jeho spoluhráče ale přeskočila jeho hůl..
     
    02:30
    Novotný je zpátky ve hře, domácí celek první oslabení v pohodě ustál.
     
    02:57
    Plameny jako by se kotouče v úvodu utkání štítily, opět vyhazují na icing.
     
    03:14
    Svůj zápal nyní předvedl hostujícímu brankáři aktivitou hýřící Matěj Fríd, jenž se dral do branky a usiloval o protlačení puku za Rulfova záda, pohotoví zadáci Žďáru ho nicméně včas usměrnili. I za cenu první strkanice.. Krátce poté hosté znovu připustili zakázané uvolnění..
     
    04:04
    Do přečíslení právě upláchli Jaroslav Krýner s Matějem Novotným! První jmenovaný z levé strany kluziště poslal písecké čtrnáctce krásný ladný pas na druhou stranu, po němž Novotný okamžitě vypálil z pokleku – Rulfovu klec ovšem smolně přestřelil a puk zamířil vysoko nad.
     
    05:14
    Ve středu kluziště se uvelebil písecký Václav Brož, o kterém moc dobře věděl podél pravého mantinelu si sjíždějící Fríd – hledal ho svižnou žabkou, jeho pokus o pas ale jeden z hostů překazil pohotovým vložením hole.
     
    06:18
    Hosté poprvé na delší návštěvě u Buchty – hned z toho pramenilo nepříjemná rána, proti níž musel domácí brankář rychle zasahovat.
     
    06:37
    Z prostoru mezi kruhy právě vypálil Karbulka, jeho střelu vyrazil Rulf před sebe. Odtud si puk převzal do péče jeho spoluhráč, jenž naopak a na oplátku zaměstnal rankou gólmana Píseckých. I on pak ve své zkoušce obstál.
     
    07:43
    Vyloučení v týmu SKLH Žďár nad Sázavou (Šerejch – 2 min.).
     
    08:00
    Hokejisté Písku svého soupeře zatím přehrávají, nyní se mohou realizovat v přesilové hře. Napoprvé jim jejich usazení se v pásmu nic nepřineslo, hosté zdárně vyhodili. Tak tak, ale přece.. Situace využili a pádili střídat. Písečtí museli začít nanovo.
     
    08:59
    Krýner nastřelil boční síť, Rulf odehrál puk za svou svatyni. Tam se ho zmocnili jeho spoluhráči, kteří spěšně vyhodili. Vyhozený kotouč pak dobruslili a ještě pozdrželi hru.
     
    09:43
    Hosté kompletní. I oni oslabení přežili bez větších komplikací.
     
    10:06
    Dobře rozjetý byl hostující Pachl, který se prohnal podél střídačky domácích, těsně před Buchtou ho ale zastavil jeden ze žlutomodrých obránců.
     
    11:01
    Další úspěšný zákrok pro Rulfa, puk ve výstroji ukryl po zápěstní ráně Petříka.
     
    11:44
    Rychlé nohy upotřebil a na nervy Buchtovi právě zabrnkal hostující Jan Čermák, jenž se vyřítil po levé straně kluziště a nastřelil bližší tyč!
     
    12:35
    Plameny se zdá se konečně aklimatizovaly, v tomto úseku hry nepochybně vědí, která bije.
     
    13:14
    Tyčka i na druhé straně.. Zleva rozezvučel brankovou konstrukci Matěj Přibyl.
     
    13:37
    Písečtí mohou na prozření hostů zareagovat, početní výhodu jim po hře vysokou holí naservíroval Jiří Kochrda.
     
    14:43
    Stav hráčů na ledě se zhruba na minutu srovná, na trestnou lavici usedá po zahákování soupeře Miroslav Matoušek.
     
    15:17
    Odkrytá klec právě zívala na hostujícího Jindru, ten svou možností pohrdl.
     
    15:31
    Kochrda je znovu na ledě, hned po jeho naskočení čároví sudí odpískali jeho týmu zakázané uvolnění..
     
    16:43
    Z početního zvýhodnění opět nevytěžily nic ani Plameny, Matoušek znovu ve hře.
     
    17:31
    Jindra a odkrytá brána ještě jednou.. Tentokrát se mohl hostující útočník prosadit zleva, nezacílil však přesně a svou možnost nevyužil.
     
    19:06
    Písek právě vstřelil branku!
    Adekvátní protihodnota za předvedený výkon v úvodní dvacetiminutovce – Písečtí otevírají skóre zápasu. Svou akci rozehráli z vrcholu pravého kruhu, odkud jeden z domácích pohotově vypálil, jeho pokus však skrze houštinu bránících hokejek neprošel. Kotouč se odtud dokutálel až před Rulfa, kterého zleva překonal Matěj Fríd. ASISTENCE: Filip Andrle
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:20
    Písečtí vsadili na jistotu v podobě neuspěchaného začátku, po vyhraném vhazování odehráli kotouč za vlastní branku, odkud v klidu rozehráli. Od onoho okamžiku hrací předmět ze svých holí sice neztratili, ale poněkud bezvýsledně si ho přehazují.
     
    21:48
    Rozjetému Jindrovi, který dnes Písecké ještě jistě potrápí, se na druhé straně nabízel volný Šerejch, první jmenovaný však vzal situaci na sebe a rozhodl se pro střelu. Dal si na čas a její umístění so zjevně dlouze promýšlel, nakonec však poněkud přebral a klec minul – puk prošel těsně vedle pravé tyče.
     
    23:05
    Hosté prozatím úspěšně píší svůj reparát, úvod prostředního dějství vypadá z jejich strany podstatně lépe. Jsou nabuzení, mají nasazení a nemrhají šancemi – jakmile se dostanou ke kotouči, pálí. Buchta se musí mít na pozoru..
     
    24:04
    Tvrdou ranou ze středu levého kruhu se Rulfovi představil Krýner, jeho pokus ale hostující gólman dobře viděl a mezeru u své pravé tyče utěsnal.
     
    24:31
    Do úniku se řítícího hostujícího útočníka nedovoleně zastavil písecký Jan Karbulka, který tak svůj celek na dvě minuty oslabuje za sekání.
     
    25:29
    Rozehrávku hostů zachytil Matěj Fríd, který se pak ničeho nezalekl a ještě si troufl zaútočit. Proti jeho střele zápěstím Rulf úspěšně zasáhl a v klíčový okamžik podržel svůj tým.
     
    26:31
    Karbulka je na ledě, Písek hraje v pěti.
     
    26:53
    Hra má v tuto chvíli rychlý spád, hráči obou výběrů jsou viditelně při chuti.
     
    27:19
    Písek právě vstřelil branku!
    Recept na odčinění hříchů právě našel JAN KARBULKA, který druhou brankou svého týmu zastínil své předcházející vyloučení. Písecký útočník dostal od Krýnera nabito zhruba do prostoru mezi kruhy, odkud se pořádně napřáhl a okamžitě vypálil – naprosto výstavní tvrdou ranou pak Rulfa poměrně snadno překonal, hostující gólman mohl proti takové pumelici jen stěží nějak zareagovat. ASISTENCE: Jaroslav Krýner
     
    29:24
    Písek právě vstřelil branku!
    Těsna na Rulfově brankovišti právě využil MATĚJ NOVOTNÝ, který nejprve hostujícímu brankáři dobře clonil, načež se směle a zdárně angažoval v píseckém dobývání dorážkami, na jehož konci poslal puk za brankovou čáru. ASISTENCE: Matěj Šafář
     
    29:55
    Písek právě vstřelil branku!
    Jak to pro hosty dobře začalo, tak se jim to teď hroutí. Do stále více propastného a tímto čtyřgólového trháku odskakují Písečtí zásluhou osvědčené spolupráce mezi dvojicí Karbulka – JAROSLAV KRÝNER, za jehož zasunutím kotouče se Rulf jen bezmocně ohlédl. ASISTENCE: Jan Karbulka
     
    32:01
    O puk se nyní bojuje v levém rohu kluziště v pásmu hostů, odkud se Plameny po gólové smršti ne a ne vymotat..
     
    33:31
    Další souboj o kotouč skončil vychýlením Rulfovy klece z její původní pozice. Hra přerušena.
     
    34:10
    Plameny zkoušejí nalézt a vrátit ztracený klid zpět na své hole, zatím však neúspěšně.. Kotouč jim přeskakuje hokejky a všude jsou o krok později.nežli domácí.
     
    35:14
    A když si myslíte, že už nemůže být hůř, přijde vyloučení.. Svého protihráče podrazil Zdeněk Šerejch a inkasuje tak menší trest.
     
    35:36
    Písek právě vstřelil branku!
    Další gól takříkajíc "na nástěnku".. Okamžitě po Matouškem vyhraném vhazování doputoval puk na střed modré čáry, kde si ho adekvátně našteloval MATĚJ ŠAFÁŘ, jehož nahození doplachtilo až do pravého horního rohu Rulfovy klece. Krásná trefa,bleskové využití přesilové hry a pětibrankové vedení.. ASISTENCE: Miroslav Matoušek
     
    37:04
    Těžší zákrok si po delším časovém intervalu připsal Buchta, který zasahoval proti osamocenému Zdeňku Šerejchovi.
     
    38:03
    Dlouhý pas těsně před modrou čáru dostal od svého spoluhráče hostující Martin Štola, který se zkusil prosadit ze středu pravého kruhu – Buchta ani tentokrát nepochybil a poté, co ho vyrazil před sebe, ukryl puk ve své výstroji.
     
    38:34
    Písek právě vstřelil branku!
    Kanár pro hosty zazpíval po akci střelce JANA KARBULKY, který svým svižným zakončením rovněž rozezvučel brankovou konstrukci. ASISTENCE: Matěj Novotný
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:30
    Hosté nyní budou usilovat o zázrak nebo alespoň o vypracování nějakého důstojnějšího výsledku.. Začátek závěrečného dějství byl však v režii domácího Jaroslava Krýnera, který Rulfa zkusil překonat prudkou ranou – protože byl slušně rozjetý, došlo pak k posunutí hostující klece. Hra přerušena.
     
    41:24
    Krýner stále nemá dost, své prodloužené střídání zakončil spoluprácí s Novotným – toho zpoza brány hledal před Rulfem, jeho přihrávka ale nebyla přesná a gólman Plamenů pak puk raději přidržel.
     
    42:25
    Od domácí střídačky pálil příklepem Winkler, jeho pokus ale Buchta vyrazil levým betonem do bezpečí..
     
    42:58
    Písečtí jsou před Rulfem jako doma, z otočky na pravém kruhu vypálil kapitán Matěj Přibyl, jeho střela šla však mimo a brankáře Žďáru nakonec takřka neohrozila. Žlutomodří však drží pásmo i nadále..
     
    44:00
    Nátlaku Králů hosté zatím odolávají, v jednoduché situaci ale rozhodně nejsou – pomohli si tak proto alespoň pro tuto chvíli zakázaným uvolněním.
     
    45:12
    A zase ten Krýner.. Písecký útočník se ocitl před Rulfem zcela sám, na spodku pravého kruhu si už chystal ránu, v rozhodující okamžik ale klopýtl a jeho pokus tak ztratil veškeré gólové parametry..
     
    45:46
    Na píseckém brankovišti došlo v závěru utkání ke změně, do práce nastoupil Jakub Karbulka..
     
    46:24
    Hosté mají šanci se nadechnout, za krosček jde na dvě minuty pykat písecký Matěj Přibyl.
     
    46:55
    Před pravou tyčí postával a na přihrávku čekal hostující Melenovský – jeho spoluhráč ho zvětřil a pokusil se ho najít, jeho přihrávka však byla nepřesná a útočník Žďáru na úkor toho promáchl..
     
    47:53
    Písečtí i napodruhé vyhazují a posílají na led čerstvé síly.
     
    48:23
    Hostujícím hráčům to jak se říká vůbec nelepí, dávají si nepřesné puky a působí poněkud zbrkle.
     
    48:25
    Přibyl naskakuje do hry, Písek může opět útočit.
     
    48:39
    Postavení mimo hru na straně domácích.
     
    48:54
    Žďár právě vstřelil branku!
    Tak přece neodjedou s prázdnou. Šimon Melenovský krátce zamíchal s kotoučem, zmátl rozjařené písecké beky a našel před Karbulkou operujícího STANISLAVA PELIKÁNA, jemuž se puk sice dostal na vteřinu pod brusle, hostující útočník byl však natolik zručný, že si puk rychle prohodil a poslal ho skrze mezeru mezi betony píseckého gólmana. ASISTENCE: Šimon Malenovský
     
    50:38
    Před chvílí asistující Melenovský se právě těžce zvedal po tvrdém střetu u zadního mantinelu, na střídačku byl však schopen odejít po svých a vypadá, že je v pořádku.
     
    51:36
    Své čáry zkusil na Rulfa písecký Novotný, jenž v poslední možnou chvíli vypálil zápěstím z relativně velkého úhlu. Gólman hostí zakročil ramenem..
     
    52:30
    Samostatný únik si právě střihl hostující Jiří Kochrda, kterého domácí zadáci jen marně stíhali – útočník Žďáru měl dostatek času pro to si rozmyslet, kam svou ránu umístí – zkusil najít mezeru mezi Karbulkovými betony, tu si ale žlutomodrý brankář tentokrát patřičně ohlídal.
     
    53:51
    Novotný se pokoušel nadvakrát přihrát dobře situovanému Jaroslavu Krýnerovi, hostům se však podařilo jeho záměru zabránit.
     
    54:45
    Písečtí mají k dispozici další přesilovku, svůj celek právě oslabil Ondřej Winkler.
     
    55:43
    Uvidíme hru ve čtyřech, za podražení soupeře vyfasoval dvě minuty domácí Jan Tampier.
     
    56:15
    Jaroslav Krýner se právě blýskl sólem přes celé hřiště, následným prohozením kotouče a pěknou kličkou – zakončení šlo však těsně mimo mezeru u pravé tyče.
     
    56:42
    Písečtí jdou vinou Karbulky do tří, hosté budou mít výhodu dvou hráčů v poli navíc zhruba padesát vteřin..
     
    57:12
    Jakub Karbulka v bráně si proti střeleckému pokusu hostů připsal úspěšný zákrok, hra přerušena.
     
    57:44
    Tampier ve hře, domácí hrají ve čtyřech,
     
    58:29
    Dobré střídání v přesilovce předvedla pětka hostujícího JIndry, na gól to ovšem nestačilo.. Písek kompletní.
     
    59:17
    V závěru utkání si pozornost hlavního sudí získal sekáním Dominik Houdek, hosté mají poslední příležitost ke skórování a korigování výsledku.
     
    Konec zápasu. (21:56:39)

    Kateřina Němcová

    Branky a nahrávky: 20. Fríd (Andrle), 28. Karbulka (Krýner), 30. Novotný (Šafář), 30. Krýner (Karbulka), 36. Šafář (Matoušek), 39. Karbulka (Novotný) – 49. Pelikán (Malenovský)


    IHC Králové Písek: Buchta – Karbulka Jakub, Houdek, Tampier, Kocour, Cibuzar, Kulvejt, Šafář, Kurfürst, Remta – Novotný "A", Přibyl "C", Brož V., Fríd "A", Karbulka Jan, Andrle, Petřík, Matoušek, Krýner
    SKLH Žďár nad Sázavou: Rulf – Grauer, Čermák, Pelikán, Brož P., Winkler, Doležal – Štola, Malenovský, Pachl, Jindra "C", Augusta, Šerejch, Kochrda

    Rozhodčí: V. Kosnar – M. Kreuzer, A. Kotounová
    bahis siteleri