Kypr – Skotsko 1:2 (kon.) | Ázerbájdžán – Wales 0:2 (kon.) | Slovinsko – Lotyšsko 1:0 (kon.)
Rusko – Belgie 1:4 (kon.) | San Marino – Kazachstán 1:3 (kon.) | Německo – Bělorusko 4:0 (kon.)
Sev. Irsko – Nizozemsko 0:0 (kon.) | Chorvatsko – Slovensko 3:1 (kon.) | Rakousko – S. Makedonie 2:1 (kon.)
Izrael – Polsko 1:2 (kon.)
konec
Kypr
1:2 (0:1)
Skotsko
Sobota 16.11.2019, 15:00 • Neo GSP • Kvalifikace ME • Skupina I
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 9:0. Rohy: 9:8. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 12:18. (16:54:44)
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Skotska, které svého soupeře porazilo poměrem 2:1. Kypru se hned v úvodu druhého poločasu podařilo srovnat krok, jenomže o pár minut později si soupeř vzal vedení zpět. Následoval celkem drtivý tlak domácí reprezentace, nicméně Skotsko doslova odbránilo své jednobrankové vedení až do poslední vteřiny.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Papoulis se doslova prodral k volnému míči, po kterém vypálil skutečně hodně vysoko nad branku. Nakonec z toho nebude ani rohový kop pro Kypr.
     
    90+2
    Střídání v týmu Skotsko: ze hřiště odchází John McGinn, přichází Michael Devlin.
     
    90+2
    Palmer si dával s rozehrávkou rohového kopu hodně načas, nakonec se však rozhodl rozehrát po zemi nakrátko, přičemž se Skotsko snažilo nasbírat cenné vteřinky.
     
    90+1
    Žlutou kartu dostává Liam Palmer (Skotsko).
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o pět minut.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. Zcela určitě můžeme počítat s nastaveným časem.
     
    88
    Kypru nevyšel ani další rohový kop, navíc to bylo s útočným faulem Papoulise. Marshall tak nebude s odkopem od branky nikam moc spěchat.
     
    87
    Taylor obstaral dalekonosné autové vhazování, jenomže Christie si při napadání pomohl nedovoleným způsobem. Skotsko tak hraje i nadále bez balónu.
     
    86
    Do konce zápasu zbývá něco málo kolem pěti minut, Skotsko i nadále vede o jedinou branku. Naopak domácí reprezentace se nadechuje k slušnému náporu.
     
    85
    Ioannou si na levém křídle přichystal centr, který ještě za sebe přizvedl Palmer. Výsledkem je zisk rohového kopu, do šestnáctky se žene smečka v bílém.
     
    84
    Po delší době se k míči dostal také domácí brankář Pardo, kterému se povedlo konstruktivně rozehrát do strany na Kostiho, který se snaží vyvézt míč.
     
    79
    V posledních minutách nesledujeme zrovna pohlednou podívanou, spíše se jedná o takovou válku na hřišti. Jakýkoliv útok totiž končí nedovoleným zákrokem.
     
    78
    Jeden z domácích se uvnitř pokutového území poroučel k zemi, o nedovolený zákrok se ani tentokráte nejednalo. Marshall tak narychlo rozehrál po zemi.
     
    77
    Střídání v týmu Kypr: ze hřiště odchází Charalampos Kyriakou, přichází Demetris Theodorou.
     
    76
    Hodně důrazně si před malým momentem pomáhal hostující Gallagher, který si ale počínal v rámci pravidel. Palmer tak bude moci obstarat autové vhazování.
     
    75
    U středového kruhu se povedlo přenést hru McGregorovi, nicméně jeho kolega Christie měl na práci s míčem málo času. Následně ho čistě obral Demetriou.
     
    74
    Střídání v týmu Kypr: ze hřiště odchází Georgios Efrem, přichází Matija Špoljarić.
     
    73
    Papoulis podpořil útočnou snahu svých spoluhráčů, jenomže byl nakonec zastaven čistým způsobem. Aby toho nebylo málo, tak právě domácí hráč fauloval.
     
    72
    Střídání v týmu Skotsko: ze hřiště odchází James Forrest, přichází Oliver Burke.
     
    71
    Po předchozím souboji skončil na zemi jeden z hostujících hráčů, se kterým to nevypadá tak, že by měl střídat. Skotsko bude rozehrávat od své svatyně.
     
    70
    Co scházelo! Do vyložené šance si totiž seběhl Kosti, který se do padajícího míče vrhl rybičkou, avšak toto zakončení skončil kousek vedle branky.
     
    69
    Sotiriou si při zpracování míče pomohl rukou, což pochopitelně uviděl také hlavní sudí tohoto zápasu. Rozehrávat tak bude moci hostující brankář Marshall.
     
    64
    O nahrávku si na pravém křídle řekl Efrem, před kterým se včas povedlo zasáhnout Taylorovi, který poté hodně nepřesně odkopával pouze do zámezí.
     
    63
    K práci s míčem se dostal hostující brankář Marshall, který zvolil hodně vysoký odkop na druhou stranu, kde byl Forrest až příliš pozdě v hlavičkovém souboji.
     
    62
    Střídání v týmu Skotsko: ze hřiště odchází Steven Naismith, přichází Oliver McBurnie.
     
    61
    Je za námi více než hodina hra, i druhý poločas nabízí celkem zajímavou podívanou. Skotsko je v tomto duelu maximálně efektivní, což se rozhodně hodí.
     
    60
    Do obrany se stáhl také forvard Naismith, kterému se na přední tyči povedlo zablokovat pokus o centr. Následovat bude rohový kop z pravé strany pro domácí.
     
    59
    Skotsko se snažilo napadat rozehrávku, nicméně i přesto se Papoulis dostal na opačnou polovinu, kde se mu nakonec nepovedlo najít volného Efrema.
     
    58
    Hostující celek už počtvrté v tomto utkání inkasuje žlutou kartu. Za nedovolený zákrok jí v tomto případě obdržel Taylor. Posléze jí vyfasoval také Demetriou, který dohrál celou situaci.
     
    57
    Kypr bude mít k dispozici další standardní situaci, bude to ale z velké vzdálenosti od branky. Možná i proto se k rozehrávce postavil obránce Kousoulos.
     
    56
    Žlutou kartu dostává John McGinn (Skotsko).
     
    55
    U vlastního pokutového území se povedlo včas zakročit McKennovi, který odvracel přesně na kopačku Papoulise. Sledujeme celou řadu nepřesností.
     
    54
    Ven z branky musel brankář Pardo, který poté prudkým výhozem oslovil Ioannoua, kterému uskočil míč daleko od kopačky, čehož ihned využil Forrest.
    53. John MCGINN - 1:2
     
    53
    Skotsko právě vstřelilo branku!
    Hosté si berou jednobrankové vedení bleskově zpět! Skotsko totiž pracovalo s míčem na levém křídle, odkud do pokutového území přiletěl polovysoký centr, který doputoval přesně na kopačku JOHNA MCGINNA, jehož zakončení levou nohou putovalo mimo dosah brankáře.
     
    52
    Nakonec se do zakončení chtěl prodrat Naismith, jenomže jeho rána v pádu byla příliš slabá. Navíc se do dráhy letu míče připletl obránce Kousoulos.
     
    51
    Gallagher pouze bezmyšlenkovitě odkopával na opačnou polovinu, kde se nacházela pouze málo početná skupina protihráčů. Skotsko je i nadále u míče.
     
    50
    Po autovém vhazováním se na zemi ocitl domácí Kyriakou, nicméně sudí nechal pokračovat ve hře. Až poté si všiml nedovoleného zákroku Ioannoua.
     
    49
    Hned v úvodu druhého poločasu jsme se tedy dočkali vyrovnávací branky, máme tu pořádnou zápletku. Oba celky mají k vítězství zase stejně daleko.
    47. Georgios EFREM - 1:1
     
    47
    Kypr právě vstřelil branku!
    Hned v úvodu druhého poločasu se domácí dostali k vyrovnávací brance! Na řadu totiž přišla standardní situace, po které se míč dostal přesně na kopačku GEORGIOSE EFREMA, jehož famózní rána nártem skončila přesně v pravé šibenici branky.
     
    47
    Hned v úvodu druhého poločasu se Kypřané dostali ke svému pokutovému území, kde s rozehrávkou vypomohl Kyriakou, který si všiml volného Sotirioua.
     
    47
    Žlutou kartu dostává Scott McKenna (Skotsko).
     
    46
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si pro změnu vzali na starost domácí hráči, kteří budou pro změnu hrát zleva doprava.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám přinesl jedinou branku, o kterou se postaral hostující Christie. Kypr byl v úvodu utkání o něco aktivnější, nicméně skórovat se povedlo až soupeři, který své vedení i nadále drží. I tak sledujeme nesmírně vyrovnanou podívanou, o něco aktivnější směrem dopředu je právě reprezentace Skotska.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Sledovali jsme další přenesení hry, jenomže to putovalo zcela mimo dosah Efrema. Naopak se k autovému vhazování staví Taylor, který si zřejmě vybere Jacka.
     
    45
    První poločas bude nastaven o dvě minuty.
     
    44
    Sledovali jsme rozehrávku v podání domácích hráčů z jejich vlastní obranné poloviny. Kousoulos se rozhodl oslovit Kastanose, který si poprvé užil míč.
     
    42
    Střídání v týmu Kypr: ze hřiště odchází Antreas Karo, přichází Grigoris Kastanos.
     
    41
    Bude se muset poprvé v utkání střídat. Zdravotní problémy totiž měl domácí Karo, který už je několik vteřin za postranní lajnou. Čeká se na avizované střídání.
     
    40
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude něco málo nastavovat.
     
    39
    Skotsko tak zahrávalo hned dva rohové kopy v krátkém časovém sledu. Po tom druhém ještě zabojoval Palmer, jehož sympatická rána skončila kousek vedle.
     
    38
    Poté se do pokutového území chtěl prodrat McGinn, jenomže na samotné hranici mu vystavil stopku obránce Merkis, od kterého šel míč zpět za lajnu.
     
    37
    Za obranu se dostával Naismith, jenomže v roli posledního obránce riskantně zakročil Kousoulos, který ve skluzu raději odvracel za cenu dalšího rohu.
     
    36
    Na útočnou polovinu se dostal Papoulis, který si ještě na levém křídle všiml naprosto osamoceného Ioannoua, jehož centr pouze doskákal do moci Marshalla.
     
    31
    Je za námi třetina zápasu, hra se nám o poznání vyrovnala. Před malým momentem musel zasahovat Karo, který na dlouhou nohu poslal míč na roh.
     
    30
    Už to vypadalo, že se Jack požene sám na brankáře, jenomže k prudké nahrávce se jako první dostal brankář Pardo, kterému se nepovedlo rozehrát přesně.
     
    29
    O provedení autového vhazování se tak postaral obránce Taylor, kterému se ke spolupráci jako první nabídl Naismith, který byl zastaven čistým způsobem.
     
    28
    Christie se snažil na levém křídle oslovit zatím celkem nenápadného Forresta, jenomže před ním se povedlo odehrát míč Kostimu, který ho poslal do zámezí.
     
    27
    Domácí brankář poté pouze vyhodil míč do strany, na volného Demetrioua, který ještě zkoušel nadále spolupracovat s Pardem, jenž raději na jistotu odkopl.
     
    26
    Skotsko podniklo další nesmírně nebezpečnou akci, kterou opětovně zakončoval Christie. Tentokráte se jeho rána bezpečně dostavila do náruči Parda.
     
    25
    Na opačné straně to po pravém křídle zkoušel Kosti, který se poté sám dostal k centru do pokutového území, jenomže našel pouze hlavu Gallaghera.
     
    24
    Po delší době se k pokutovému území dostalo také Skotsko. Na vzdušnou nabídku si navíc pokusil naskočit kapitán Naismith, jenomže centr byl hodně vysoký.
     
    23
    Máme za sebou něco málo přes dvacet minut hry. Stále platí, že jsme viděli jedinou branku, nicméně Kypr bude moci rozehrávat standardku z dobré pozice.
     
    22
    Kypřané si zajistili svůj druhý rohový kop, tentokráte z pravé strany. Efrem opět rozehrál po zemi, jeho celek se nechal vytlačit až ke středovému kruhu.
     
    21
    Kypr opět chvíli kombinoval na vlastní polovině, kde Merkisovi ještě přiběhl na pomoc Karo, který úspěšně přenášel hru na zcela osamoceného Kostiho.
     
    16
    Ioannou se u postranní lajny dostal do nepříjemného obležení, avšak i přesto se mu povedl otřít míč o nohu napadajícího Christie. Na řadu přijde další aut.
     
    15
    Domácí hráči si vyzkoušeli rozehrávku prvního rohu. Efrem to nakonec zkoušel rozehrávkou po zemi, kterou se povedlo přečíst pozornému McGregorovi.
     
    14
    Žlutou kartu dostává Callum McGregor (Skotsko).
     
    13
    Na první branku tohoto duelu jsme čekali něco málo přes deset minut, Skotsko udeřilo hned ze své první větší šance. Kypr tak bude muset dotahovat.
    12. Ryan CHRISTIE - 0:1
     
    12
    Skotsko právě vstřelilo branku!
    Na první branku tohoto zápasu jsme nemuseli čekat vůbec dlouho! Skotsko se totiž bleskovým způsobem dostalo na útočnou polovinu, kde k pokutovému území postupoval RYAN CHRISTIE. Hostující křídelník měl hodně času na zakončení, to navíc zaplulo přesně ke vzdálenější konstrukci.
     
    11
    Hlavní sudí si všiml dalšího nedovoleného zákroku, tentokráte se do protihráče hrubě opřel Christe. Kypr bude rozehrávat daleko od branky soupeře.
     
    10
    Hodně načas si dával s odkopem hostující brankář Marshall, kterého neúnavně napadal Sotiriou, kterému se málem povedlo prudký odkop zablokovat.
     
    9
    Na opačné straně přišla na řadu standardní situace, kterou si vzal na starost McGinn. Ani jeho vzdušná nabídka nenašla nikoho z hráčů v bílém kompletu.
    8. Efrem trefil břevno.
     
    8
    Papoulis operoval ve středu hrací plochy, načež se do první vyložené šance dostal Efrem. Jeho rána se od horní konstrukce odrazila na brankovou čáru, nicméně chyběly milimetry k tomu, aby míč skončil celým objemem v brance.
     
    7
    Do rozhozené obrany zkoušel útočit McGinn, který se ještě pokoušel roztáhnout hru do levého křídla, jenomže jeho kolega Taylor úplně přeběhl balón.
     
    6
    Sám na sebe to zkoušel vzít domácí Efrem, který se po kontaktu s protihráčem ocitl na zemi. Sudí nechal pokračovat ve hře, u balónu je stále Kypr.
     
    5
    Demetriou se pokoušel jednat hodně nekompromisním způsobem, přičemž pouze odkopával hrací předmět na opačnou polovinu, kde se nacházel Palmer.
     
    4
    O rozehrávku se nakonec postaral Christie, který kroutil svůj centr směrem od branky. Nakonec se nejvýše do vzduchu dostal Merkis, poté ještě fauloval Gallagher.
     
    3
    Hned v úvodu tohoto zápasu si to po levém křídle namířil hostující Jack, kterému se povedlo otřít míč o nohu Kara. Následovat bude první rohový kop.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali na starost hostující hráči, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Kypr: Pardo – Demetriou, Karo, Merkis (C), Kousoulos, Ioannou – Kosti, Papoulis, Ch. Kyriakou – Efrem, Sotiriou.
    Náhradníci: Michael – Artymatas, Avraam, Economides, Ioannou, Kastanos, M. Špoljarić, Wheeler, Zachariou.

    Skotsko: Marshall – Palmer, Gallagher, McKenna, Taylor – J. McGinn, C. McGregor, Jack – Forrest, Naismith (C), R. Christie.
    Náhradníci: MacGillivray, McLaughlin – Armstrong, Burke, Devlin, Fleck, McBurnie, Morgan, O'Donnell, Shankland, Shinnie.

    Rozhodčí: Lechner – Heidenreich, Kolbitsch (všichni Rakousko).
     
    Skotsko

    Na opačné straně stojí Skotsko, které to má tak trochu podobně. Hostující tým tohoto zápasu možná celkem překvapivě okupuje až čtvrtou pozici, v tomto duelu tak půjde o lepší umístění s Kyprem. Skotsko totiž má na svém kontě devět bodů, naopak domácí celek tohoto duelu má o jeden bod více. Skotsko v posledním hracím dni po dlouhé době vyhrálo, bylo tomu tak na domácím stadionu, ve kterém dokázalo porazit beznadějně poslední San Marino výsledkem 6:0. Skotsko do této chvíle nastřílelo jedenáct branek, na druhou stranu inkasovalo hned sedmnáctkrát.
     
    Kypr

    Fotbalisté Kypru se po osmi odehraných zápasech nacházejí na třetí pozici, jenomže už nemají žádnou šanci na postup na mistrovství Evropy. Kypr totiž do této chvíle nasbíral sympatických deset bodů, nicméně druhé Rusko má na svém kontě o jedenáct bodů více. I přesto Kypr patří mezi nejpříjemnější překvapení letošní kvalifikace, z osmi duelů se mu hned ve třech případech podařilo vyhrát, naproti tomu prohrál ve čtyřech duelech. Naposledy tomu bylo hodně přesvědčivým způsobem, fotbalisté Kypru totiž na svém trávníku neuspěli proti Rusku, které si odvezlo výhru 5:0.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Kvalifikace mistrovství Evropy má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Kyprem a Skotskem.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.

    David Suchý

    Branky: 47. Efrem – 12. R. Christie (J. McGinn), 53. J. McGinn (Taylor)

    Karty:   58. Demetriou (CYP) – 14. C. McGregor (SCO), 47. McKenna (SCO), 56. J. McGinn (SCO), 58. Taylor (SCO), 90+1. Palmer (SCO)


    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 9:0. Rohy: 9:8. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 12:18.
    Kypr: Pardo – Demetriou, Karo (42. Kastanos), Merkis (C), Kousoulos, Ioannou – Kosti, Papoulis, Ch. Kyriakou (77. Theodorou) – Efrem (74. M. Špoljarić), Sotiriou.
    Náhradníci: Michael, Kissas – Artymatas, Avraam, Economides, Ioannou, Kastanos, M. Špoljarić, Wheeler, Zachariou, Theodorou, Christoforou.

    Skotsko: Marshall – Palmer, Gallagher, McKenna, Taylor – J. McGinn (90+2. Devlin), C. McGregor, Jack – Forrest (72. Burke), Naismith (C) (62. McBurnie), R. Christie.
    Náhradníci: MacGillivray, McLaughlin – Armstrong, Burke, Devlin, Fleck, McBurnie, Morgan, O'Donnell, Shankland, Shinnie, Porteous.

    Rozhodčí: Lechner – Heidenreich, Kolbitsch (všichni Rakousko)
    bahis siteleri