Česko – Rusko 1:5 (kon.) | USA – Česko 2:1 (po pr.)
po prodl.
USA
2:1 (0:0, 0:0, 1:1 - 1:0)
Česko
Neděle 15.12.2019, 20:08 • Encana Events Centre, Dawson Creek • World Junior A Challenge • O 3. místo
Předzápasové kurzy
Partner:
    62:14 KUNTAR - 2:1
     
    62:14
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Je konec. Američané předvedli v prodloužení bleskovou akci, zápas rozhodují a berou bronzové medaile. Koster odčinil svou chybu nádhernou přihrávkou mezi beky na rozjetého TREVORA KUNTARA, jemuž se Dobeš pokoušel puk vypíchnout, ale Kuntar mu ho poslal mezi betony do sítě – 2:1. Asistece: Michael Koster, Matt Knies.
     
    61:43
    Parádní sólo vystřihl Filip Přikryl, nakonec měl ale puk daleko na šanci. Potom však dostal druhou možnost, obtočil se kolem branky a chyběl mu jenom malý kousek! Haider ho ale vyčapal nejdřív betonem a pak lapačkou.
    59:56 POIZL - 1:1
     
    59:56
    Česko právě vstřelilo branku!
    Góóóól!! Tak to je neskutečné, Češi vyrovnávají 3,8 sekundy před sirénou a vrací se do hry o bronzovou medaili!! DANIEL POIZL okamžitě vystřelil od mantinelu a nebohý obránce Koster se pokoušel zastavit puk rukavicí, místo toho si ho ovšem "dokonale" hodil do vlastní branky – 1:1! Asistence: Ondřej Pšenička, Marcel Barinka.
     
    59:53
    Barinka zpoza brány zkoušel hodit puk do branky Granlundovou fintou, pak ho dorážel Najman, ale Haider všechno chytá!
     
    59:09
    ...Američané na poslední chvíli zblokovali křižný pas Jindry.
     
    58:16
    Jakub Dobeš zůstává na střídačce, Češi to zkoušejí v šesti hráčích!
     
    58:16
    Miroslav Přerost si bere time-out.
     
    57:42
    Kowalczykovu střelu se snažil dorážet Jelínek, skákavý kotouč před brankovištěm ale minul.
     
    52:00
    Po přerušení ale Zack Malík (CZE) naprosto nesmyslně udeřil Kniese rukavicí do obličeje a dostává zasloužené dvě minuty. Tohle si v koncovce bitvy o bronz nesmí dovolit.
     
    52:00
    Druhá americká formace se navezla do brankoviště a Knies se snažil protlačit puk, klidně i s Dobešem, do sítě. To se mu ale nepovedlo a rozhodčí pak už přerušili hru.
     
    49:28
    Velkou možnost na vyrovnání měl Matěj Morong. Princlova přihrávka ho našla volného před brankou, ale Morong střelou do protipohybu Haidera nepřekonal!
     
    45:40
    A hned po vhazování měli Američané další velkou šanci, samostatný únik ale Dobeš zastavil sklapnutím betonů!
    45:19 FARRELL - 1:0
     
    45:19
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Bohužel právě v této situaci se Američané ujímají vedení. SEAN FARRELL celou akci v útočném pásmu zahájil a pak i dokončil, když zůstal před Dobešem nepokrytý a dorazil Bergerovu střelu do odkryté klece – 1:0. Asistence: Christian Berger, Mitch Miller.
     
    44:52
    Caponi i Všetečka si vysloužili trest na dvě plus deset minut, oba tak budou svým týmům delší dobu chybět. Podruhé jdeme na hru čtyři na čtyři.
     
    41:20
    Po Poizlově bombě se Haider zmateně díval pod sebe a za sebe, kotouč mu ale zůstal mezi betony a dorážející čeští vlčáci se kořisti nedočkali.
     
    40:33
    Následuje ale další početní výhoda – Nolan Krenzen (USA) je vyloučen za sekání.
     
    40:33
    Neskutečné! S končící přesilovkou se do velké šance dostal Všetečka, pak dorážel Filip Přikryl a kotouč už se kutálel do branky! Koster ho ale na čáře zastavil a nahrnul pod gólmana.
     
    38:30
    Výsledkem je menší trest pro Rolstona (USA) a klasická přesilovka pro Čechy. Berme to tak, jak to je.
     
    38:30
    Jakub Dobeš vyjel daleko z brány k mantinelu, aby puk rozehrál. Ryder Rolston už absolutně nemohl hrát kotouč, a tak našeho brankáře srazil tělem, což se našim hráčům samozřejmě vůbec nelíbilo! Tohle by mohl být i vyšší trest.
     
    35:11
    Robin Všetečka nabíjel do velké šance Filipu Přikrylovi, ale ten měl se skákajícím pukem velké obtíže. Taky škoda!
     
    34:34
    Adam Najman si nejdřív přiťukl s Jakubem Rychlovským a tečoval jeho prudkou nabídku. Potom ještě z rohu pásma skvěle zkusil překvapit Haidera, který si puk málem srazil za záda!
     
    33:55
    Češi potom jen tak tak dojížděli přečíslení a Kniese musel ve velké šanci zastavit až Dobeš. Američané se vzápětí vystavili do ofsajdové situace, takže museli hromadně vyklidit naše pásmo.
     
    29:04
    Rychlovský a Farrell si odcházejí odpočinout za drobnou potyčku po odpískání, to znamená, že budeme poprvé sledovat hru ve čtyřech na obou stranách.
     
    26:28
    Ondřej Volráb (CZE) se při americkém protiútoku provinil sekáním, což znamená čtvrtou přesilovku pro USA. Škoda, protože Češi hrají od začátku druhé třetiny výborně.
     
    24:18
    Přečíslení dva na jednoho pro český tým! Pšenička však nedokázal na Barinku puk protlačit. Druhý jmenovaný se pak obtočil kolem branky a jeho snahu chtěl ještě dokončit Všetečka, za beton však kotouč nedostal.
     
    21:40
    Sehráli to výborně a u tyčky měl velkou šanci Ondřej Pšenička, jenže kotouč neprotlačil přes Haiderův beton!
     
    21:16
    Sotva skončilo dunění mantinelu, Češi jdou na první přesilovou hru. Sean Farrell (USA) je vyloučen za podrážení.
     
    20:33
    Hned po chvilce měl Jakub Dobeš poprvé obrovské štěstí. Střelu z úhlu zastavila bližší tyčka!
     
    19:17
    Rhett Pitlick, který nemá s Jaromírem Pytlíkem asi nic společného, se zajímavě natlačil před Dobeše po levé straně. Z úhlu ale místo v jeho výstroji nenašel.
     
    17:22
    Connor Caponi skončil bez helmy a mohl za to naprosto zbytečný faul loktem Ondřeje Volrába (CZE). Čeká nás třetí oslabení.
     
    14:07
    Ale pozor! Ve vlastním oslabení se do sóla utrhnul Marek Princl, bohužel však jel z úhlu a přízemní střelou na druhou tyčku Haidera nepřekonal. Scházela jí razance.
     
    13:36
    Natažená hokejka jen tak tak zastavila puk v přečíslení Američanů, vzápětí však Jakub Rychlovský (CZE) narazil soupeře na mantinel a odpyká si dvě plus deset minut. Čekají nás další těžké chvilky.
     
    11:19
    A právě Colangelo následně prokličkoval až do první gólové šance USA, Dobeš ho ale perfektně vystihl a vychytal!
     
    10:54
    Kotouč doputoval z pravé strany až na levou, kde stál Sam Colangelo. Ten chvilku počkal a Dobeš se přesunul až moc, ale americký útočník pak branku minul!
     
    09:25
    První přesilovou hru utkání si zahrají Američané. Daniel Poizl (CZE) vysekl soupeři hokejku a už sedí na trestné lavici.
     
    02:17
    Vzápětí před gólmanem doráželi Bernat a pak i Filip Přikryl, to vypadalo zajímavě! Stav se ale nemění.

    Tomáš Marný

    Branky a nahrávky: 46. Farrell (Berger, Miller), 63. Kuntar (Koster, Knies) – 60. Poizl (Pšenička, Barinka)


    USA: Haider (Stein) – Koster, Krenzen, Berger, Miller, Meehan, Reid, Millar – Fontaine, Brisson, Farrell – Pitlick, Kuntar, Colangelo – Knies, Caponi, Silianoff – Groll, Lopina, Rolston – Laferriere.
    Česko: Dobeš (Škorpík) – Poizl, Šiller, Kowalczyk, Rutar, Z. Malík, Volráb – Jindra, Barinka, Pšenička – Všetečka, Najman, Rychlovský – Bernat, Přikryl, Jelínek – Princl, Morong, Poppel.
    bahis siteleri