Leverkusen – Hertha 0:1 (kon.) | Frankfurt – Kolín nad Rýnem 2:4 (kon.) | Freiburg – Bayern 1:3 (kon.)
Mönchengladbach – Paderborn 2:0 (kon.) | Wolfsburg – Schalke 1:1 (kon.)
konec
SC Freiburg
1:3 (0:1)
Bayern Mnichov
Středa 18.12.2019, 20:30 • Schwarzwald-Stadion, Freiburg, Bádensko-Württembersko • Německá Bundesliga • 16. kolo
Předzápasové kurzy
     
    90+5
    Bayern právě vstřelil branku!
    Bayern v samotném závěru definitivně potvrzuje tříbodový import z Freiburgu! Thiago získal míč ve středovém kruhu, posunul jej doleva na SERGEA GNABRYHO, který pronikl otevřenou obranu až těsně za šestnáctku a vyslal na branku střelu, kterou Flekken vyrazil před sebe. Gnabry si následně obstaral i dorážku a běžel slavit pod hostující kotel – 1:3! Asistence: Thiago Alcântara.
     
    90+3
    Střídání v týmu SC Freiburg: ze hřiště odchází Lucas Höler, přichází Nico Schlotterbeck.
     
    90+2
    Bayern právě vstřelil branku!
    Freiburg se sice v závěru bránil, co to šlo, stejně ale inkasuje a zřejmě odejde bez bodů! Gnabry na hranici vápna získal míč po zpětné hlavičce Lewandovskiho a všiml si volného JOSHUY ZIRKZEEHO ve vápně. Míč mu tak přisunul a střídající hráč zažívá, jaké je to slavit první gól v Bundeslize, když Flekkena prostřelil mezi nohama – 1:2! Asistence: Serge Gnabry.
     
    90
    Střídání v týmu Bayern Mnichov: ze hřiště odchází Philippe Coutinho, přichází Joshua Zirkzee.
     
    90
    Na začátku poslední minuty dostává žlutou kartu i Thiago Alcântara (BAY). Za taktický faul na unikajícího Höflera na středové čáře.
     
    78
    Bayern se dostal do vedení, které ale tak všehovšudy trvalo jenom pár sekund. Centr z levé strany dotlačil do branky Freiburgu Serge Gnabry. Vzhledem k tomu, že se ale aktivně zapojil do hry také Robert Lewandowski, který byl v ofsajdovém postavení, gól správně neplatí.
     
    77
    Brandon Borrello si mohl připsat hned velký úspěch po svém střídání! Zpoza šestnáctky se dostal k míči a technickým obstřelem na zadní tyč mířil do branky, pokus šel nakonec však těsně vedle!
     
    75
    S ovacemi na otevřené scéně odchází Vincenzo Grifo. Střelec prvního (a jediného) gólu SC je nahrazen Brandonem Borrellem.
     
    68
    Robert Lewandowski (BAY) je druhým trestaným hráčem v zápase, Za frustraci z neodpískání rohového kopu pro Bayern vidí žlutý kartónek z ruky hlavního rozhodčího.
     
    65
    Mnichov si mohl své vedení vzít hned zpět! Gnabry si na pravém křídle absolutně v klidu prošel přes obranu a křížem nahrál na volného Perišiče, který uklízel míč pod víko. V poslední chvíli se ale zjevil před balonem Flekken a vyrazil na rohový kop!
     
    63
    Střídání v týmu Bayern Mnichov: ze hřiště odchází Thomas Müller, přichází Javi Martínez.
     
    61
    A zanedlouho to mohlo být 2:1! Grifo z levého křídla našel na zadní tyči sbíhajícího Petersena, který šel do hlavičky v pádu, jenže ještě těsně před ním míč skočil a z celé akce nic nakonec nebylo.
     
    59
    Freiburg právě vstřelil branku!
    Schwarzwald-Stadion je u vytržení, protože Freiburg z ničeho nic srovnává zápas! Rychlý brejk Kwon tentokrát zvládl zahrát dobře, od postranní čáry posunul míč na rozběhnutého Haberera, který centrem z jedničky našel ve vápně nekrytého VINCENZA GRIFA. Navrátilec do základní sestavy na nic nečekal a vymetl bližší šibenici Neuerovy kasy – 1:1! Asistence: Janik Haberer.
     
    54
    Mike Frantz v dnešním zápase skutečně dohrál. Na jeho místo nastupuje Kwon Čang-hoon.
     
    50
    Thomas Müller (BAY) inkasuje jako první muž dnešního zápasu žlutou kartu. Na středové čáře si nebral servítky s Günterem a ostře jej srazil skluzem na zem.
     
    40
    Tohle byla další šance Freiburgu! Grifo se prokličkoval až do vápna a své obránce přelstil centrem na zadní tyč, kde si nabíhal Nils Petersen. Petersen sice nebyl daleko od toho, aby míč uklidil do branky, ale Neuer včas vystoupil a vyrazil míč na roh.
     
    37
    V ponechané výhodě se Freiburg dostal do další nadějné šance. Opět to prošlo přes pravou stranu a Mike Frantz v pravý moment odcentroval do vápna, kde našel úplně volného Grifa na penaltovém puntíku. Ten pálil okamžitě z první, branku však přestřelil!
     
    31
    Manuel Neuer se stal pro tento moment zachránce Bayernu! Freiburg se dostal na míč a dlouho s ním uspával obranu hostí. V nejméně čekaný moment se uvolnil Frantz a centroval před branku na zcela volného Hölera, útočník Freiburgu ale v pádu netrefil míč zcela ideálně a Neuer v pádu dokázal špičkou prstů vytáhnout střelu mimo tři tyče!
     
    16
    Bayern právě vstřelil branku!
    Bayern se na konci první patnáctiminutovky dostává do důležitého vedení! Ohromnou práci odvedl na levém křídle Alphonso Davies, který přes dobrých 80 metrů táhl útok Mnichova. V nejvhodnější chvíli pak centroval před branku, kde si naběhl ROBERT LEWANDOVSKI a uklidil míč přes padajícího Flekkena do branky – 0:1! Asistence: Alphonso Davies.
     
    6
    Výborný zákrok Flekkena, který tímto stále drží bezbrankový stav. Na roh si skvěle naběhl Pavard a z malého vápna hlavičkoval o zem, domácí gólman vyrazil jenom před sebe, kde dobíhal další hráč Bayernu, ten z těžké pozice v pádu napálil jenom tyčku!
     
    1
    Začal nám zápas 16. kola mezi Bayernem a Freiburgem, Bayern dostal možnost úvodního výkopu a hned zahájil utkání velkou šancí! Philippe Coutinho dostal krásnou přihrávku za obranu od Gnabryho a utíkal sám na branku, Flekken sice proti němu vybíhal, ale střelec hattricku ze soboty gólmana přeloboval.

    Hosté byli ke gólu velmi blízko, vracející se obránce Manuel Gulde ale před brankovou čárou míč odkopl na rohový kop!

    Tomáš Kalas

    Branky: 59. Grifo (Haberer) – 16. Lewandowski (A. Davies), 90+2. Zirkzee (Gnabry), 90+5. Gnabry (Th. Alcântara)

    Karty:   50. T. Müller (BAY), 68. Lewandowski (BAY), 90. Th. Alcântara (BAY)


    Držení míče: 39 % : 61 %.
    Střely na branku: 13:14. Střely mimo: 3:7. Rohy: 6:8. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 4:11.
    SC Freiburg: Flekken – Gulde, Koch, Heintz – Haberer, Frantz (C) (54. Kwon Čang-hoon), Höfler, Günter – Höler (90+3. Schlotterbeck), Petersen, Grifo (75. Borrello).
    Náhradníci: Thiede – Itter, Schlotterbeck, Abraši, Borrello, Keitel, Kwon Čang-hoon.

    Bayern Mnichov: Neuer (C) – Kimmich, Pavard, Alaba, A. Davies – T. Müller (63. Javi Martínez), Th. Alcântara, Coutinho (90. Zirkzee) – Gnabry, Lewandowski, Perišić.
    Náhradníci: Ulreich – J. Boateng, Mai, Javi Martínez, S. Singh, Dajaku, Zirkzee.

    Rozhodčí: Stegemann – Pickel, Assmuth (všichni GER)

    Diváci: 24.000
    bahis siteleri