Kanada – Rusko 3:2 (po pr.) | Švýcarsko – Česko 2:1 (po pr.) | USA – Finsko 4:1 (kon.)
Švédsko – Slovensko 4:2 (kon.)
po prodl.
Švýcarsko
2:1 (0:1, 0:0, 1:0 - 1:0)
Česko
Čtvrtek 26.12.2019, 16:30 • Zimný štadión Vladimíra Dzurilly (hala 2), Bratislava • Mistrovství světa žen do 18 let • Skupina B
Partner:
     
    Z mé strany je to dnes vše. Užívejte závěr vánočních svátků a budu se opět těšit někdy příště, odtud z bratislavského stadionu Vladimíra Dzurilly, těšit napočtenou. (19:12:25)
     
    Český tým se tímto vystavil do náročné pozice. Pokud nechce hrát opět o záchranu, musí bezpodmínečně bodovat se Slovenskem a pokusit se překvapit Švédky. Hodně nám může napovědět zápas mezi Švédskem a Slovenskem, který začne v 20:30. I tento zápas vám přineseme detailně textově, tentokrát si onlajnovou taktovku vezme do ruky kolega Ladislav Vácha.

    Hned zítra už čeká český výběr zápas se Švédskem, od 16:30. Právě toto utkání může rozhodnout, zda si Češky zahrají stejně jako loni o záchranu, nebo budou bojovat až do posledního utkání.
     
    V bratislavské malé hale je rozhodnuto a Češky smutní. Odehrály totiž famózní první třetinu, po které vedly 1:0. Nedokázaly ale vsítit ještě jeden gól v tlaku, postupem času se hra vyrovnala a Švýcarky převzaly kontrolu nad zápasem ve třetí periodě. To vyjádřily srovnávacím gólem ve 44. minutě z hole Aliny Martinové a mohly i otočit zápas už v základní hrací době, přes velké množství šancí ale nedokázaly vsítit druhý gól, neboť český tým dlouho držela výborná Julie Pejšová.

    Ale země helvétského kříže společně s velkým množstvím fanoušků mohla slavit i tak. Už po 28 sekundách prodloužení rozhodla Laura Zimmermannová a konečný stav tak zní – 2:1 v prodloužení.
     
    Konec zápasu.
    65:28 ZIMMERMANNOVÁ - 2:1
     
    65:28
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Je hotovo a Češky ztrácejí velice důležitý zápas. Po získáhí kotouče v útočném pásmu ujela hned trojice Švýcarek. I když byla krosová přihrávka od Christenové na druhé křídlo zastavena, spadla přímo na hůl LAURY ZIMMERMANNOVÉ, která nadvakrát dostala kotouč do branky a přisuzuje druhý bod švýcarskému týmu – 2:1! Asistence: Lara Christenová, Sinja Leemanová.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Prodloužení se hraje klasicky, 5 minut ve třech na obou stranách. Pokud se ani tam nerozhodně, přichází na řadu nájezdy.
     
    Dnes uvidíme na zimáku, který skutečně dostál svému jménu, prodloužení. Švýcarky byly ve třetí třetině jednoznačně lepším týmem a dokázaly toho využít hned ve 44. minutě gólem Aliny Martinové. Země helvétského kříže měla následně několik dalších tutových šancí, spoustu jich však pochytala Julie Pejšová, která si už trochu tímto zajistila cenu pro nejlepší hráčku na hostující straně.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:49
    Křižná přihrávka na Habartovou byla spíše náhodnějšího charakteru, tvrdá střela již byla lepší, i tak ale nedokázala více ohrozit Spiesovou v brance.
     
    59:24
    36 sekund před koncem se vynořil kotouč pro Danielu Pejšovou mezi kruhy. Její tvrdá střela ale končí na gólmance Švýcarska.
     
    58:46
    Haasová po pravé straně zavezla do útočného pásma a Češky tak zahájí poslední minutu třetiny před brankou Spiesové.
     
    57:25
    Ohromnou hrubici nyní vytvořila Hanzlíková, která zakládáním útoku před brankou prakticky darovala puk Zimmermannové. Švýcarská hráčka si zkoušela dlouhou kličkou položit Julii Pejšovou, ta ale hasí tuto šanci dalším skvělým zákrokem!
     
    56:46
    Nakonec se Švýcarky z náporu vymanily přes Merzovou, která střílela z pravého křídla. Julie Pejšová bez problémů kryje střelu v lapačce a přerušuje hru.
     
    55:52
    Blížíme se do samotného závěru třetiny. Vypadá to, že dnes uvidíme ještě minimálně pětiminutovou nadstavbu. Ale nepředbíhejme, stát se může cokoliv.
     
    55:05
    Hraje se stále u švýcarské branky a naše reprezentantky sice kombinují, ale je to spíše platonického charakteru.
     
    54:18
    Eignerová táhla kotouč středem, pak následně nahodila na klec Švýcarska. Domácí gólmanka se už pomalu chystala hrát, ale nakonec raději přerušila hru.
     
    52:50
    Škorpíková napadala vysoko rozehru Švýcarek, následně však chyběla v obranném bloku. Přes nebezpečně vypadající přečíslení ale nic nevzešlo a Češky hrají před brankou Spiesové.
     
    51:48
    Eignerová se probila až před branku, po její střele to byl odražený puk, který okamžitě páila na kasu Vaněčková, přes hradbu těl před Spiesovou ale kotouč neprošel.
     
    50:51
    Škorpíková zadovkou hrála na Kaltounkovou, která ale nemohla díky těsné obraně od Christenové ani pořádně vystřelit.
     
    49:57
    Čajanová neudržela puk ve své moci a Švýcarky zahrávaly opět na Leemannovou, která střílela z první a znovu se kotouč pohyboval blízko okolo tyče.
     
    49:20
    Leemannová po krosové nahrávce střílela z pravé strany, Julie Pejšová si připsala klidnější zákrok do sbírky.
     
    48:47
    Zimmermannová brousila hranu na pravém křídle a projela až na pravý kruh, odkud střílela na vzdálenější tyč, k gólovému zásahu skutečně mnoho nechybělo, puk šel jenom pár centimetrů od tyčky!
     
    48:14
    Je tomu skutečně tak. Daniela Pejšová (CZE) se dopustila v souboji s Bachmannovou sekání a míří na trestnou lavici.
     
    48:01
    Sprinterský souboj mezi Sarou Bachmannnovou a Danielou Pejšovou získala pro sebe česká hráčka, která se ale zřejmě dopustila faulu a půjde na trestnou.
     
    47:16
    Po turbulentních minutách přišlo uklidnění na promrzlý zimní stadion a Češky jsou opět nastěhovány před Spiesovou.
     
    46:01
    Naše hráčky zcela vypadly ze své role a tentokrát to bylo přečíslení 2 na 1, proti střele Bächlerové z hranice brankoviště se však Pejšová opět vyznamenala výtečným zákrokem!
     
    44:29
    Švýcarky po srovnávací trefě zapnuly absolutně jiný level a tlačí Češky, co to jde! Na branku jela sama Christenová, bekhendem ale nepřekonala Julii Pejšovou. Následně se ke střele z předbrankového prostoru dostala Leemannová, i tuto střelu dokázala česká gólmanka vytěsnit! Poslední akci měla na starosti Surdezová, jenže ani ta nezavršila švýcarský obrat!
    43:10 MARTINOVÁ - 1:1
     
    43:10
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    A za neproměněnou šanci je tu trest v podobě gólu na 1:1! Christenová posunula kotouč podél modré čáry na ALINU MARTINOVOU, která z úhlu vystřelila na branku a puk nešťastně propadl Julii Pejšové mezi betony – 1:1! Asistence: Lara Christenová.
     
    42:25
    Další nepřehledná situace před brankou Švýcarska gólem nekončí! Tentokrát to byla přesná přihrávka před branku, kde jedna z českých hráček střílela do protipohybu Spiesové, švýcarská gólmanka ale nechala beton v cestě!
     
    41:52
    Ingoldová nahrávala hodně nepřesně a dala tím prostor Kaltounkové na tvorbu útočné akce. Kaltounková nic moc nevymýšlela a vypálila z levého kruhu, Spiesová drží puk v lapačce.
     
    41:22
    Střela Habartové od modré končí v ochranné síti, hra se proto přesouvá mimo třetinu Švýcarska.
     
    40:33
    I když dokázaly Švýcarky vytlačit svého soupeře ven z pásma, stále to jsou naše hráčky, které kombinují s kotoučem ve středním pásmu a zemi helvétského kříže jej nepůjčují.
     
    40:01
    Třetí třetina bitvy mezi Švýcarskem a Českem začíná, úvodní buly dopadlo lépe pro české barvy, které hned zakládají útok.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 17:55.
     
    Druhá třetina souboje byla již o poznání vyrovnanější. V úvodu druhé třetiny měly více ze hry rozhodně Švýcarky, postupem času se však zápas vyrovnal a Češky se pomalu vracely do své hry, kterou předváděly první třetinu. Nejblíže byla druhému zásahu v polovině 35. minuty Kristýna Kaltounková, její tvrdá střela ale olízla jenom pravou tyčku. Švýcarky zase nevyužily přečíslení 2 na 1, a tak je stav stále 0:1.

    Střely na branku: 11 – 16 (8 – 6)
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:48
    V posledních sekundách si zase vzaly herní taktovku Češky, ale několik drobných závarů před brankou Spiesové druhou gólovou radostí nekončí.
     
    38:39
    Čajanová podél prken nahrála na Mazancovou, přihrávka na ní však byla zastavena a vznikl tak švýcarský brejk 2 na 1. Thalmannová z pravého kruhu střílela, Julie Pejšová vyrazila na Gianolovou, i střelu zblízka však česká gólmanka zastavila!
     
    37:45
    Pomalu se blížíme do závěru druhého dějství. Hraje se nahoru-dolů, oba týmy se rozjezdily a střídají se na obou stranách. Momentálně se bude vhazovat po pravici Julie Pejšové.
     
    36:59
    Julie Pejšová má na svém kontě další zákrok, tentokrát se vyšvihla proti střele Leemanové zpoza obránkyně.
     
    36:20
    Kaltounková se opět dostala do zajímavé střelecké pozice, její pokus tentokrát zastavila pozorná obrana Švýcarska.
     
    35:24
    Čajanová vrátila puk zpoza branky na Danielu Pejšovou, která následně přenechala puk hokejistce ze Vsetíně, česká kapitánka poté z kruhu vystřelila, ale Spiesová krjye.
     
    34:22
    Kaltounková mohla přiblížit Češky třem bodům! Sama si sjela přes střední pásmo po levém křídle až mezi kruhy a střílela na pravou tyč, která pak i následně cinkla. Zde skutečně mnoho nechybělo!
     
    34:00
    Přesně šest minut před koncem druhé třetiny je odpískán švýcarskému výběru ofsajd.
     
    33:25
    Spiesová ukázala své rameno po střele Čajanové, kotouč přizvedla přes branku na zadní mantinel.
     
    33:02
    Další zákrok Julie Pejšové, která i přes velkou vyrovnanost druhé třetiny nemá až zase tolik práce. Ale oproti třem střelám z první periody to posun určitě je.
     
    32:16
    Eignerová podél prken našla za brankou Sýkorovou. Ta však byla mimo dráhu kotouče a Bächlerová vyhazuje alespoň do středního pásma.
     
    31:21
    Pod velkým tlakem jsou naše hráčky, od ubráněného oslabení šla hra Schweizu rozhodně nahoru a nedaří se hrát s kotoučem v útoku.
     
    30:39
    Posledních pár sekund přesilové hry skóre určitě nezmění. Gianolová naskakuje na led a bude se tak pokračovat v počtu pěti hráček na obou stranách.
     
    30:01
    Švýcarsko brání tuto početní nevýhodu skutečně skvěle a Češky nepouští prakticky do ničeho.
     
    29:03
    Přesilovka se ale českému výběru tolik nedaří. Hraje se spíše před českou brankou a Gianolová nemusí mít na trestné strach.
     
    28:45
    Druhé švýcarské vyloučení v utkání a Češky tak mají druhou přesilovou hru! Julina Gianolová (SUI) jde ven za nedovolené bránění.
     
    27:54
    Bartáková zavezla puk do útočného pásma a hodně často s ním byla v kontaktu i nadále. Její aktivita v tomto střídání ale přišla vniveč a více z toho nedokázala vytěžit.
     
    26:51
    Eignerová se na modré srazila se Sýkorovou, čímž dala Švýcarkám možnost rychle přebruslit do útočného pásma. Kotouč se však zasekl někde v rohu kluziště a nechtěl ven, proto je pískáno přerušení hry.
     
    26:28
    Další ofsajd švýcarských hráček a jejich úvodní nápor na českou obranu, potažmo branku, začíná pomalu ztrácet sílu.
     
    25:30
    Čtveřice rozhodčích se nyní poradila a hru po odpískání ofsajdu vrací správně do středního pásma. Těžit z toho mohou spíše Švýcarky, neboť ty nebudou pod přímým ohrožením pásma.
     
    25:03
    Vaněčková nevěděla o soupeřce za sebou, která snadno získala puk a vydala se dopředu. Hráčky ze země helvétského kříže následně kombinovaly v útočném pásmu, ale nepříjemnou střelu z vrcholku kruhů kryje Julie Pejšová v lapačce.
     
    24:21
    Mazancová si najížděla po levém křídle na přihrávku, ta však ale byla příliš dlouhá a členka elitní formace na ní nedosáhla.
     
    23:29
    Martiová se probíjela po pravé straně, u mantinelu však byla zastavena a hra se obrátila. Založený útok od našich ale skončil někde ve středním pásmu.
     
    23:07
    Ofsajd švýcarského celku zastavuje hru při rozletu do další brejkové situace. Švýcarky následně sice vyhrály buly, ale nesmyslně vyhazovaly na icing.
     
    22:36
    Švýcarky se v úvodních minutách dostaly do sedla a tlačí na českou obranu. Zatím však máme v Bratislavě těsný stav 1:0.
     
    21:42
    Kaltounková obrala před brankou Švýcarska o puk Bächlerovou, ale následnou střelu jenom poslala do první bránící hráčky Švýcarska.
     
    21:09
    Na druhé straně se připomněla Tereza Mazancová, střelou z levého kruhu ale Spiesovou nijak nepřekvapila.
     
    20:33
    Za brankou Česka přímo letěla na zem Leemanová po tvrdé srážce s Hanzlíkovou a švýcarští fanoušci by chtěli trest, to ale nepřichází.
     
    20:01
    Začíná nám druhá třetina souboje a Češky vyhrály úvodní buly. Na nic nečekaly a hned se vrhly před branku svých soupeřek.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    První třetina je za námi a naše reprezentace ji pdehrála přímo fantasticky. Švýcarky se k ničemu prakticky nedostaly a vedení 1:0 je zasloužené. Mohlo být i větší, ale českému týmu chyběla o něco klidnější koncovka. Sice to dlouho vypadalo, že na gól budeme čekat možná až do druhé třetiny, pak však přišla dvě vyloučení v řadě (po jednom na každé straně) a situaci 4 na 4 dokonale využila v 17. minutě Hana Haasová. Druhá třetina tohoto souboje začne za 11 minut!
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:49
    Ještě jeden švýcarský výpad, tři hráčky Česka ale zatlačily dvě švýcarské k mantinelu a vypadá to, že se již nic zásadního v této třetině nestane.
     
    19:17
    Jsme již v poslední minutě první periody a Češky tuto třetinu dohrávají u soupeře v třetině.
     
    18:36
    Zanedlouho skončí i švýcarské oslabení a Češky prakticky neohrozily více branku soupeře. Ale vedou 1:0, což je v závěru třetiny to hlavní.
    16:56 HAASOVÁ - 0:1
     
    16:56
    Česko právě vstřelilo branku!
    Při redukovaném počtu hráček se Češky ujímají vedení a stadionem zní, abychom zavolali stráže! Denisa Habartová si sjela mez kruhy a vyslala na branku tvrdou střelu. Spiesová opět vyrazila betonem kotouč mimo tři tyče, jenže přímo na HANU HAASOVOU, která pohotovou dorážkou poslala český tým do vedení – 0:1! Asistence: Denisa Habartová.
     
    16:48
    Vyloučení v týmu Švýcarsko (Zimmermannová – 2 min., nedovolený zásah tělem (ženy)).
     
    16:21
    Leemannová krosem přehrávala na Freyovou, která si zpracovala přihrávku, ale střílela hodně nepřesně. Tlak Švýcarek ale nadále pokračuje.
     
    15:58
    První test oslabení přichází pro českou repre právě nyní! Zhruba čtyři minuty před koncem je vyloučena Michala Machková (CZE) za hákování v souboji u mantinelu.
     
    14:50
    Nováková to zkusila přes levé křídlo, nakonec se dostala k nahození na branku Švýcarska, které kryje Spiesová ve své lapačce.
     
    13:53
    Leemanová nabruslila ve vysoké rychlosti do útočného pásma a z otočky nechala kotouč pod sebe na Salzgeberovou, která střílela na branku. Julie Pejšová sice nic neviděla, ale obránce před ní dokázal tuto nebezpečnou střelu zarazit.
     
    12:58
    Daniela Pejšová překonala obranný val Schweizu a otevřela si cestu v útočném pásmu. Jenže její práce nikdo nedokázal dobře využít a znovu se tak hraje v území nikoho.
     
    12:02
    Surdezová již navazovala na hru u střídaček, jenže nepočítala s tím, že se za ní vynoří střídající Haasová. Ta jí tak jakoukoliv cestu zarazila a otočila zpět hru.
     
    11:18
    Ingoldová jenom jednoduše nahodila puk do útočného pásma a odjela střídat. Oba týmy posílají na led nové pětky, mezitím se však přerušuje hra. Nikdo moc neví, z jakého důvodu.
     
    10:45
    Spiesová opět přerušuje hru, tentokrát se natlačila za obránkyni Švýcarska Škorpíková, ale zblízka švýcarskou gólmanku kloudněji neohrozila.
     
    09:59
    Mazancová rozjela po levém křídle brejkovou situaci, jenže nepřesnou přihrávkou na osu ledové plochy ke Kalové celou nadějnou situaci zároveň i ukončila.
     
    09:03
    Všechno je však zpět ve starých kolejích. Český tým je opět nastěhován před švýcarskou brankou a nebezpečně kombinuje, zatím ale bez gólu či větší navazující šance.
     
    08:04
    Ale Švýcarky se připomněly hodně nebezpečně! Před brankou zůstala volná Thalmannová, na kterou přišla zpoza branky nahrávka od Ingoldové. Naštěstí pro Češky kotouč Thalmannové sklouzl z hole a střela tak nebyla přesná.
     
    07:37
    Přesto však předvedla druhá útočná formace Česka dobré střídání, další pokus z pravé strany skončil opět na Spiesové. Ta si tedy nemůže vůbec na málo práce stěžovat.
     
    07:06
    Haasová najela mezi obránkyně a vrátila kotouč z pravého kruhu pod sebe na Horákovou, její střelu ale zblokovala první hráčka Schweizu.
     
    06:31
    Kravské zvonce zní halou neskutečně hlasitě, neboť čárová rozhodčí vyrobila chybu a zastavila hru odpískáním zakázaného uvolnění. Tím připravila Švýcarky o nadějnou situaci a fanoušci se zlobí.
     
    05:43
    Brejk 2 na 1 z dílny českého týmu zakončovala z pravého křídla Gruntová, Spiesová vyrazila na druhou stranu, kde ale nikdo nedojížděl odražený kotouč. Přesto jsou hosté stále v útočném pásmu.
     
    04:55
    Sýkorová byla u puku za brankou později, následně ale předvedla dobré obranné dispozice a vrátila se se sprintující Buchiovou, která tak vyšla naprázdno.
     
    04:26
    Merzová poslala ze svého pásma puk přímo na icing, hra se opět stěhuje před Spiesovou. Český tým od začátku diktuje tempo a dostává soupeřky pod tlak, čekáme však stále na gól.
     
    03:39
    Sara Bachmannová neuspěla ve fyzickém souboji s Kaltounkovou, čímž české hráčky získaly puk a přímočaře se přemístily před branku Švýcarek, situaci zakončovala zpoza obránce Eignerová, Spiesová má v kapse další zákrok.
     
    02:59
    Gianolová vybojovala puk proti dvěma českým hráčkám a potáhla jej do středního pásma. Ale opět z toho Švýcarsko nic nezískalo a je zaměstnáno v obranné fázi.
     
    02:24
    Machková nahrávala na levé křídlo k Hrubanové, jenže ta puk na kruzích ztratila a země helvétského kříže se po delší době přesunuje mimo svoji nebezpečnou zónu.
     
    01:40
    Gianolová jenom podél prken vyhodila kotouč z pásma, ale naše hráčky se během chvíle před Spiesovou vrátily.
     
    01:00
    Další závar před švýcarskou brankou vážnějším ohrožením branky domácích nekončí, ale Češky od úvodu diktují tempo hry a nepouští Švýcarky do zápasu.
     
    00:40
    Švýcarský tým jenom o chvíli později kontroval zakázaným uvolněním a bude se tak vhazovat zpět v jeho pásmu.
     
    00:23
    Češky si hned od začátku vytvořily tlak před Spiesovou, který zakončila tvrdou střelou z pravého kruhu Čajanová, kotouč však přes beton švýcarské gólmanky neprošel!
     
    00:01
    Úvodní buly cesty českých hráček MS vyhrál švýcarský tým a můžeme se pustit do letošního šampionátu!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    -3
    Legendární znělka IIHF zní touto hokejovou halou, zápas během chvíle začne. Nejprve na led vyjíždí čtveřice rozhodčích, jako hlavní Henna Äbergová a Elena Ivanovová, na čárách pak budou Magdalena Cerhitová a Stephanie Coleová.
     
    -10
    Obě reprezentace již zmizely do útrob haly, rolba krouží po obvodu kluziště a upravuje led tak, aby vypadal co nejlépe. Okolo našeho komentátorského místečka se navíc vytvořil švýcarský kotel a zvuk kravského zvonce nám tak v uších bude zajisté znít ještě dlouho po skončení utkání.
     
    -30
    Ještě jednou vám přeji zamračené odpoledne z Bratislavy! Do začátku souboje zbývá necelá půlhodina, oba týmy se na tréninkové hale rozbruslují a zastřelují. Co se zimního stadionu týče, vzhledem k tomu, že se zápas hraje právě na menší (a chladnější) hale, jeho kapacita je dána na 100 míst, která jsou již nyní solidně zaplněna.
     
    -32
    Úvodní sestavy:

    Švýcarsko: Spiesová (Wagnerová) – Freyová, Sara Bachmannová, Martiová, Christenová, Gianolová (C), Ingoldová, Nele Bachmannová, Messerliová – Leemannová, Zimmermannová, Bessonová – Buchiová, Surdezová, Harjuová (A) – Bächlerová, Merzová, Thalmannová – Zoggová, Salzgeberová, Staubová (A)
    trenérka: Florence Schellingová

    Česko: Julie Pejšová (Švejdová) – Daniela Pejšová (A), Hanzlíková (A), Horáková, Habartová, Vaněčková, Chladová, Černá, Machková – Mazancová, Kalová, Čajanová (C) – Haasová, Kaltounková, Škorpíková – Eignerová, Sýkorová, Nowaková – Hrubanová, Bartáková, Gruntová
    trenér: Pavel Zuziak

    Rozhodčí: Äbergová (FIN), Ivanovová (RUS) – Cerhitová (SVK), Coleová (NOR).
     
    České reprezentantky se budou pokoušet o restart po loňské bitvě s Japonkami při zápasech o záchranu, kterou zvládly až v rozhodujícím, třetím utkání. Výsledky v letošní sezoně nasvědčují tomu, že by se to mohlo povést. Na přelomu srpna a září z toho bylo povedené představení v Jihlavě a stříbrná medaile v rámci EHT, což se opakovalo ve Finsku v rámci generálky na MS.
     
    Příjemné hřejivé odpoledne vám přejeme ze slovenské Bratislavy! Dnes začíná v bratislavské metropoli Mistrovství světa žen do 18 let a hned první hrací den čeká českou repre náročný soupeř ze Švédska. Na Zimním stadionu Vladimíra Dzurilly začínáme od 16:30, příjemnou zábavu!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:30.

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 44. Martinová (Christenová), 66. Zimmermannová (Christenová, Leemanová) – 17. Haasová (Habartová)


    Švýcarsko: Spiesová (Wagnerová) – Freyová, Sara Bachmannová, Martiová, Christenová, Gianolová (C), Ingoldová, Nele Bachmannová, Messerliová – Leemannová, Zimmermannová, Bessonová – Buchiová, Surdezová, Harjuová (A) – Bächlerová, Merzová, Thalmannová – Zoggová, Salzgeberová, Staubová (A)
    trenérka: Florence Schellingová

    Česko: Julie Pejšová (Švejdová) – Daniela Pejšová (A), Hanzlíková (A), Horáková, Habartová, Vaněčková, Chladová, Černá, Machková – Mazancová, Kalová, Čajanová (C) – Haasová, Kaltounková, Škorpíková – Eignerová, Sýkorová, Nowaková – Hrubanová, Bartáková, Gruntová
    trenér: Pavel Zuziak

    Rozhodčí: Äbergová (FIN), Ivanovová (RUS) – Cerhitová (SVK), Coleová (NOR)

    Diváci: 99
    bahis siteleri