Finsko – Kanada 1:4 (kon.) | Česko – Švédsko 3:1 (kon.) | USA – Rusko 1:0 (kon.)
Švýcarsko – Slovensko 2:3 (po pr.)
po prodl.
Švýcarsko
2:3 (0:0, 0:1, 2:1 - 0:1)
Slovensko
Pátek 27.12.2019, 20:30 • Zimný štadión Vladimíra Dzurilly (hala 1), Bratislava • Mistrovství světa žen do 18 let • Skupina B
Partner:
     
    Celá skupina B se tímto zápasem tak ještě více zamotala. Zítra je volný den, všechny hráčky naberou síly a pustí se do posledních zápasů, které napoví, jak budou v turnaji pokračovat.

    Z mé strany je to dnes vše. Doufám, že jste si tento zápas užili stejně jako my a budu se na vás těšit pozítří opět z tohoto stadionu napočtenou. Carpe diem! (22:39:52)
     
    Byl to zápas, který ještě více zkomplikoval celou skupinu B. Byl to zápas, který pobláznil celou halu a dost možná znamená pro ženský juniorský hokej na Slovensku průlom. Po druhé třetině šly Slovenky s vedením 1:0 na kolbiště a držely jej dlouho, až do 51. minuty. Sinja Leemannová následně srovnala v závaru zápas. Jenže Slovensko se nevzdalo, svoje vedení si vzalo zpět v čase 54:23 díky Romaně Haluškové. Švýcarky ale odmítly darovat tři body, Jade Surdézová o 82 sekund později srovnala na 2:2.

    Strhující zápas šel až do prodloužení, které se hrálo přesně 152 sekund. Julia Matějková dorazila puk do opuštěné brány a odpálila radost na stadionu.

    Střely na branku: 17 – 23 (4 – 11 během 3. třetiny, 4 – 0 během prodloužení)
     
    Konec zápasu.
    62:52 MATĚJKOVÁ - 2:3
     
    62:52
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    V Ružinově se neskutečně slaví, protože Slovenky si připisují fantastickou výhru a uslyší tak svou hymnu! Na začátku všeho byla akce Jaškové, kterou využila Dobošová a z levého kruhu napálila bekhendem tyčku. Jenže to nebylo všechno, neboť odražený kotouč našla nejrychleji JULIA MATĚJKOVÁ a propálila Spiesovou po zemi, která si u bližší tyčky vybrala slabší chvilku – 2:3! Bez asistence.
     
    61:44
    Švýcarky posílají na led novou trojku, ta slovenská je již notně utavená ve vlastním pásmu.
     
    60:57
    Freyová byla čistě odstavena od kotouče, přesto však Schweiz drží puk na holích a snaží se rozhodnout.
     
    60:39
    Matejková získala po špatné nahrávce Švýcarek puk a dostala se až před Spiesovou, která její choutky ukončila zákrokem, ten navíc přerušil hru.
     
    60:02
    Prodloužení tedy zahájeno a buly vyhrávají Slovenky. Zpoza vlastní branky zahajují útočné tažení.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Krátká přestávka nám předělí strhující třetí třetinu od prodloužení. V poslední desetiminutovce se toho událo více, než za celý zápas. Slovenky si sice vzaly po srovnávací trefě Leemannové vedení zpět za čtyři a půl minuty, během 82 sekund dokázal ale alpský výběr srovnat zpět a stav 2:2 vydržel v hektickém závěru až do konce třetiny.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:48
    Závěr třetiny Slovenky obětavě brání a pravděpodobně po dnešním souboji získají alespoň jeden bod.
     
    59:19
    Také ale k tomu nemuselo dojít! Christenová si sjela před branku a po přihrávce od Harjuové to stadionem jenom zahučelo a zadunělo, neboť Christenová trefila jenom zadní plexi!
     
    58:51
    I tuto přesilovku zvládly Slovenky ubránit a pomalu se nám to tu chystá na prodloužení.
     
    58:11
    Začíná poslední dvouminutovka třetí třetiny. Favoritky tohoto zápasu stále drtí slovenskou obrannou čtyřku v pásmu.
     
    57:37
    Švýcarky opět hrají přesilovku s tahem na branku, stále nedokáží ale překonat fantasticky chytající Medviďovou.
     
    56:48
    Těžké časy čekají slovenský výběr, který se v závěru bude muset bránit přesilové hře Švýcarska. Andrea Klimantová (SVK) si tvrdě vyšlápla za švýcarskou brankou na jednu ze soupeřek a dostává 2+10 minuty za naražení zezadu!
    55:45 SURDÉZOVÁ - 2:2

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 51. Leemannová, 56. Surdézová (Freyová) – 37. Štetiarová (Dobošová), 55. Halušková (Matějková), 63. Matějková


    Švýcarsko: Spiesová (Wagnerová) – Freyová, Sara Bachmannová, Martiová, Christenová, Gianolová (C), Ingoldová, Nele Bachmannová, Messerliová – Leemannová, Zimmermannová, Bessonová – Buchiová, Surdezová, Harjuová (A) – Bächlerová, Merzová, Thalmannová – Zoggová, Salzgeberová, Staubová (A)
    trenérka: Florence Schellingová

    Slovensko: Medviďová (Zimková) – Vysokajová (C), Leskovjanská, Sternová, Slováková, Jašková, Klimantová, Kušmireková, Giertlová – Kapičáková, Halušková (A), Matejková (A) – Nemčeková, Schredlová, Fančovičová – Štětiarová, Dobošová, Vrbinská – Kučerová, Lahová, Hudáková
    trenér: Peter Kudělka

    Rozhodčí: Abrosimovová (RUS), Morinová (CAN) – Coleová (NOR), Wangová (CHN)

    Diváci: 527
    bahis siteleri