Vladivostok – Chabarovsk 0:2 (kon.) | Barys – Jekatěrinburg 4:2 (kon.) | Magnitogorsk – Dynamo Moskva 5:4 (2:0 po s.n.)
Soči – Spartak Moskva 1:0 (po pr.) | Čerepovec – Petrohrad 3:2 (po pr.)
konec
Barys Nur-Sultan
4:2 (2:1, 2:1, 0:0)
Avtomobilist Jekatěrinburg
Neděle 29.12.2019, 12:00 • Barys Arena, Nur-Sultan • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:00.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Kontinentální hokejová liga má na programu další kolo, my budeme společně sledovat souboj mezi Barys Nur-Sultan a Avtomobilist Jekatěrinburg.
     
    Barys Nur-Sultan

    Hokejisté Barysu se po čtyřiceti kolech nacházejí na sympatické čtvrté pozici východní konference, čímž by si v konečném důsledku zajistili postup do vyřazovacích bojů. Nur-Sultan momentálně ztrácí na vedoucí Kazaň už jedenáct bodů, naopak od mimo postupových pozic ho dělí pouhých šest bodů. Barys marně hledá formu, prohrál totiž v posledních tří ligových zápasech v řadě. V tom posledním se mu alespoň povedlo uhrát cenný bod v souboji proti moskevskému Dynamo, které se nakonec radovalo z vítězství po prodloužení. Barys se tak může snažit přeseknout třízápasovou sérii proher.
     
    Avtomobilist Jekatěrinburg

    Soupeřem mu bude nevyzpytatelný Jekatěrinburg, který pro změnu okupuje třetí pozici východní konference, přičemž na svého dnešního soupeře má náskok jediného bodu. Pakliže Jekatěrinburg dnes zaváhá, tak se bude pakovat právě na čtvrtou pozici, naopak třetí místě by zaujal Barys Nur-Sultan. Jekatěrinburg v minulém kole přišel o pětizápasovou sérii bez porážky, celkem překvapivě totiž nestačil na předposlední Chabarovsk, který dokonce prohrával už o tři branky, avšak nakonec se mu povedlo utkání otočit a vyhrát prostřednictvím samostatných nájezdů.
     
    Československá stopa v utkání

    Jakub Kovář (JEK)
     
    Úvodní sestavy:

    Barys Nur-Sultan: Pasquale (H. Karlsson) – Ohtamaa, Makljukov, Metalnikov, Dietz, Blacker, Orechov, Šalapov, M. Semjonov – Akolzin, Boyd, Asetov – Knight, R. Starčenko, Videll – Michajlis, Valk, Šesťakov – Paňukov, Sagadejev, Ševčenko.

    Avtomobilist Jekatěrinburg: Jakub Kovář (Fomin) – Alexej Vasilevskij, Gurkin, Trjamkin, Berezin, Valitov, D. Bodrov, Batyršin – Golyšev, Dawes, Macek – Holland, Sexton, Mozer – Bělousov, Dacjuk, A. Garejev – Litovčenko, Platt, Obidin – Ovčinnikov.

    Rozhodčí: Kulakov, Gusev – Viljugin, Kučava.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:14
    A dnešní utkání v rámci ruské KHL právě začalo! Domácí hokejisté dnes hrají v modrých dresech, zatímco ti hostující zvolili pro dnešek bíločervenou.
     
    00:53
    Jekatěrinburg začal hodně aktivně. Anatolij Golyšev se hnal do zakončení, ale to se mu nepodařilo. Přesto musel Edward Pasquale čelit pokusům ve své brance.
     
    01:33
    Následně se ještě hostující hokejista snažil objet branku a zasunout k tyči. Domácí gólman si to tam ale pohlídal a žádné místečko tam nenechal.
     
    01:56
    Jakub Kovář na druhé straně už čekal střelu, ovšem tu zvládl zblokovat jeho spoluhráč. Poté se Nur-Sultan osvobodil jen za cenu zakázaného uvolnění.
     
    02:26
    Hokejisté v modrém se zatím hlavně brání a mají problém se přechodem středního pásma. Přesto má za sebou gólman Jekatěrinburgu první lehčí zákrok.
     
    02:48
    Barys právě vstřelil branku!
    Stačí jedno vyhrané buly a domácí se dostávají do jednogólového vedení! Maxim Semjonov získal čistě vyhrané buly a jeho střelu tečoval těsně před gólmanem KIRILL PAŇUKOV přesně k tyči. Jakub Kovář neměl nárok na nějaký zákrok. Asistence: Maxim Semjonov a Dmitrij Ševčenko.
    02:48 Kirill PAŇUKOV - 1:0
     
    03:25
    Hráči v bílém se snaží prosazovat v útočném pásmu, ale lehkost z úvodu zápasu je naprosto pryč. Avtomobilist je inkasovanou brankou zaskočen.
     
    04:21
    Linus Videll se snažil atakovat soupeře v jeho obranném pásmu, ovšem ke kotouči se nedostal. Ovšem ani Jektěrinburg nepředvedl dobrý přechod do útoku.
     
    05:00
    Nigel Dawes nahodil puk do útočného pásma, kde společně se spoluhráčem ještě napadali. Barys si však i s touto situací poradil bez potíží.
     
    05:45
    Nikita Trjamkin zavezl puk a nahodil ho po mantinelu. Hosté pak museli svést několik osobních soubojů, avšak ty dovedly do vítězného konce.
     
    06:17
    Jenže snaha hostujícího týmu zatím nevedla k nějaké větší šanci. Po ztrátě puku se tak hra trochu uklidnila a na ledě vidíme čerstvé síly na obou stranách.
     
    06:48
    Edward Pasquale už ale nyní zasahovat musel. Byla to však střela od modré čáry, na kterou dobře viděl, takže bez problémů si připsal úspěšný zásah.
     
    07:25
    Corban Knight se snažil dojet kotouč v útočném pásmu jako první, ale nebyl úspěšný. Proto je domácímu celku odpískané zakázané uvolnění.
     
    08:03
    Peter Holland se zjevil před gólmanem, kde chtěl tečovat nahození od modré. Puk se však zastavil o jednoho z obránců a k brance nedoletěl.
     
    08:30
    Edward Pasquale musel řešit závar před svou brankou, ale zvládl to. Na druhé straně se dostával do šance Nikita Michajlis, ale kotouč mu ujel.
     
    09:02
    Edward Pasquale je znovu mužem, který se postaral o přerušení hry. Zatím však drží na svém kontě nulu. Před námi je první komerční přestávka.
     
    09:32
    Hokejisté v modrém se dostali po delší době do útočné třetiny, ale dlouho se tam nezdrželi. Sami se totiž provinili nepřesným pasem, který skončil za modrou.
     
    10:10
    Ovšem ani Jekatěrinburg se s pukem moc daleko nedostal. Oba týmy se snaží hrát hodně dopředu, ale kombinace zatím poněkud vázne.
     
    10:40
    Domácí právě mohli vést o dvě branky! Roman Starčenko se dostal do samostatného úniku poté, co hosté špatné střídali. Předvedl bekhendový blafák, ovšem nejspíše vůbec netrefil branku!
     
    11:25
    Nikita Michajlis šikovně posunul puk před branku, kam si sjel obránce Darren Dietz. Tomu se ale kotouč nepovedlo tečovat, takže Kovář nemusel zasahovat.
     
    11:55
    Jekatěrinburg právě vstřelil branku!
    Stačil rychlý útok v podání hostů a stav je srovnán!V přečíslení tři na dva našel Pavel Dacjuk volného ARŤOMA GAREJEVA, jehož bomba z první našla odkrytou část sítě. I v tomto případě byl brankář naprosto bezmocný. Asistence: Pavel Dacjuk a Georgij Bělousov.
    11:55 Arťom GAREJEV - 1:1
     
    12:37
    Hosté navíc pokračují ve své aktivitě a Edward Pasquale je více zaměstnaným gólmanem. Nyní je před námi druhá komerční přestávka.
     
    13:36
    Linus Videll prověřil pozornost Jakuba Kováře, který danou situaci ustál. Na svém kontě má po delší době zákrok a buly bude po jeho pravé tuce.
     
    13:48
    Peter Holland společně se spoluhráčem z lajny se snažili napadat rozehrávku uvnitř útočného pásma. Obrana Barysu ale celou situaci ustála.
     
    14:21
    Přesto se Jekatěrinburg dostal znovu ke kotouči, ale střelu jsme viděli na druhé straně. Na ránu ze středu hřiště Kovář viděl a vyrazil ji do rohu kluziště.
     
    14:56
    Maxim Semjonov podržel kotouč ve svém obranném pásmu a trochu uklidnil hru, která se střídala ze strany na stranu. Na ledě jsou čerstvé síly.
     
    15:39
    Atte Ohtamaa dostal nabito na modrou, odkud vypálil ránu z první. Do jeho rány však stačil skočit soupeř, který jeho pokus srazil do ochranné sítě.
     
    16:06
    Barys právě vstřelil branku!
    Nur-Sultan se znovu dostává do vedení, když trestá chybu hostí v obranném pásmu! Darren Dietz posunul puk za branku, kam si pro něj sjel spoluhráč. Ten poslal pas před branku, kam si sjel ROMAN STARČENKO a nekompromisní ranou rozvlnil síť za zády Kováře. Asistence: Corban Knight a Darren Dietz.
    16:06 Roman STARČENKO - 2:1
     
    16:51
    Peter Holland dostal přihrávku na svou obrannou modrou, ale nemohl nikoho volného najít. Vypadá to, že Nur-Sultan by mohl vyhrát tuto periodu.
     
    17:27
    Arkadij Šesťakov dostal dlouhou přihrávku do útočného pásma, ale nepovedlo se mu ideálně zpracovat kotouč. Proto dobrá šance skončila nezdarem.
     
    18:00
    Do konce periody chybí poslední dvě minuty a kotouč se nachází ve středním pásmu. Tam ho vybojovali domácí, kteří se mohou hnát směrem dopředu.
     
    18:31
    Nakonec si připsali i pokus na branku. Jakub Kovář avšak tentokrát dobře viděl a vyrazil puk tělem, načež ho jeho spoluhráči odpálili daleko od branky.
     
    19:00
    Minuta do konce třetiny!
     
    19:36
    Hokejisté v bílém drží ještě kotouč na svých holích, ale nemohou se dostat do útočné třetiny. Nakonec se tam přesto dostali, ale zakončit nedokázali.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Je za námi první perioda, která přinesla zajímavou podívanou a tři vstřelené branky. Jako první se dostali do vedení domácí, když nahození Maxima Semjonova tečoval přesně k tyčce Kirill Paňukov. Jekatěrinburg dlouho dotahoval a nakonec se mu to povedlo. V rychlém přečíslení dostal křižný pas Arťom Garejev, jenž nekompromisní ranou srovnal stav zápasu. Přesto se Nur.Sultan znovu dostal do vedení a určil prozatimní stav utkání. Roman Starčenko dostal nabito mezi kruhy a bombou nedal Kovářovi šanci na zákrok.

    Druhá třetina začne přibližně v 12:50.
     
    Statistiky po první třetině:

    Střely na branku: 9 – 13
    Trestné minuty: 0 – 0
    Vhazování: 8 – 7
    Zblokovaní střely: 4 – 5
    Hity: 4 – 9
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:13
    Už máme za sebou první přerušení, když se hostující celek dostal jen do ofsajdového postavení. Následuje tak buly na obranné modré Avtomobilistu.
     
    20:53
    Edward Pasquale se musel hodně ohánět v brance, ale zasahovat nakonec nemusel. Následně Jekatěrinburg ztratil kotouč v útočném pásmu po souboji.
     
    21:28
    Barys právě vstřelil branku!
    To vypadalo na další špatné střídání v podání hostí, z čehož vzniklo přečíslení dva a jednoho! Corban Knight posunul puk na ROMANA STARČENKA do strany. Ten si ještě udělal kličku, položil Kováře a poslal puk pod horní tyčku. Asistence: Corban Knight a Linus Videll.
    21:28 Roman STARČENKO - 3:1
     
    22:07
    Barys je znovu po vstřelené brance aktivnější a vypadá to, jakoby mu někdo vlil novou krev do žil. Naopak Jekatěrinburg je inkasovanou brankou trochu shozen.
     
    22:56
    Hostující útočník předvedl dobrou rychlost i důraz a získal puk v útočném pásmu. Následně se ale ke kotouči dostali zase domácí hokejisté.
     
    23:08
    Vyloučení v týmu Barys Nur-Sultan (Atte Ohtamaa – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    23:28
    Brooks Macek to myslel velmi dobře a po této situaci klidně mohlo být srovnáno! Přihrával totiž na zadní tyč na volného spoluhráče, ale do přihrávky stihl padnout obránce!
     
    24:04
    Jinak se Jekatěrinburg ale nemůže pořádně usadit v pásmu. Barys vyhazuje jeden kotouč za druhým bez nějakých větších problémů.
     
    24:40
    Hostí prohráli buly, a tak se museli za kotoučem vydat do svého obranného pásma. Tentokrát jim ale vyšel přechod do útoku, kde mohou kombinovat.
     
    25:08
    Atte Ohtamaa je na ledě!
     
    25:27
    Nikita Trjamkin si jako první dojel pro puk za svou brankou. Kirill Paňukov na něj chtěl dorážet, ale hostující obránce poslal kotouč včas na spoluhráče.
     
    26:02
    Hra je znovu přerušena a popravdě řečeno nevím proč, přičemž stejně vypadají hráči. Před námi je každopádně komerční přestávka.
     
    26:48
    Linus Videll si šikovně vyjel z rohu až před branku do dobré střelecké pozice. Jakub Kovář ale viděl a stihl jeho pokus vyrazit vyrářečkou mimo tři tyče.
     
    27:21
    Curtis Valk dostal přihrávku na útočnou modrou a domácí celek je v posledních okamžicích lepší. Barys může kombinovat na útočné polovině.
     
    27:57
    Vyloučení v týmu Avtomobilist Jekatěrinburg (Pavel Dacjuk – 2 min., podrážení).
     
    28:17
    I Jekatěrinburg začal své oslabení dobře a poslala puk do středního pásma. Barys se zase rychle dostal do útočné třetiny, ale dlouho tam nevydržel.
     
    29:00
    Domácí hokejisté mají za sebou už minutu v početní výhodě a zatím nevymysleli vůbec nic. Avtomobilist se zatím brání bez větších problémů.
     
    29:30
    Jakub Kovář musel zasahovat až nyní. nebyla to však špatná pozice ani dorážka, po které domácí ale nevstřelili branku.
     
    29:53
    Barys právě vstřelil branku!
    Jenže nakonec je to využitá přesilová hra, když domácí naprosto rozebrali obranu hostí! Curtis Valk totiž skvělým křižným pasem našel volného NIKITU MICHAJLISE, jenž nedal přemisťujícímu se kovářovi šanci na zákrok! Asistence: Curtis Valk a Leonid Metalnikov.
    29:53 Nikita MICHAJLIS - 4:1
     
    29:53
    Střídání v týmu Avtomobilist Jekatěrinburg: ze hřiště odchází Jakub Kovář, přichází Leonid Fomin.
     
    31:06
    Leonid Fomin má za sebou první zákrok. Alichan Asetov v pádu ještě našel Dustina Boyda. Ten chtěl zasunout puk k tyčce, ale tam volné místo nebylo.
     
    31:48
    Hosté vyhráli čistě buly v útočném pásmu, tak ho rovnou zkusili nahodit na branku. Touš ale trefil prvního stojícího hráče v podání domácího celku.
     
    32:27
    Peter Holland se spoluhráčem z lajny dobře bojovali v útočném pásmu, ale ke kotouči se nakonec nedostali. Odražený puk ale sebrali hosté.
     
    32:51
    Jekatěrinburg právě vstřelil branku!
    Už je to ale zase jen o dva góly a hosté jsou tak ještě ve hře! Anatolij Golyšev našel zpoza branky volného NIGELA DAWESE, jehož rána z první se zastavila až v síti. Dnes vidíme opravdu jen pěkné branky. Asistence: Anatolij Golyšev.
    32:51 Nigel DAWES - 4:2
     
    33:45
    Nepovedená rozehrávka domácího týmu skončila až na zakázaném uvolnění. Jekatěrinburg by chtěl přidat ještě branku do konce této třetiny.
     
    34:02
    Linus Videll zabojoval v útočném pásmu o kotouč, ale nebyl úspěšný. Přesto touš ještě neopustil útočné pásmo Nur-Sultanu, který nadále bojuje.
     
    34:49
    Hokejisté v modrém se udrželi na kotouči, ale Leonid Fomin zasahovat nemusel. To až o chvilku později, když Linus Videll pálil velmi nebezpečně.
     
    35:08
    Nur-Sultan se udržel v útočném pásmu a zasypal hostujícího gólmana několika střelami. Před námi je tak druhá komerční přestávka v této periodě.
     
    35:49
    Jekatěrinburg se musel v posledních několika vteřinách zase bránit. Ustál to však bez větších potíží a nyní se žene do útočného pásma s pukem na holi.
     
    36:38
    To byla dobrá šance na snížení náskoku soupeře na jedinou branku! Anatolij Golyšev přenechal puk na Nigela Dawese, jehož rána zápěstím se odrazila od tyčky!
     
    37:23
    Barys se už dostal ke kotouči a snaží se něco vymyslet. Nyní však vypadá jako problém přechod středního pásma. Nyní se mu to však podařilo.
     
    38:00
    Vyloučení v týmu Avtomobilist Jekatěrinburg (Andrej Obidin – 2 min., podrážení).
     
    38:14
    Hostující hokejisté začali své oslabení na výbornou. Vyhráli totiž vhazování ve svém obranném pásmu a poslali kotouč přes všechny čáry.
     
    38:40
    Leonid Fomin se už musel mít na pozoru. Nakonec mu ale hodně pomohli obránci, kteří rány dokázal zastavit. Následně Jekatěrinburg vyhodil.
     
    39:00
    Minuta do konce třetiny!
     
    39:28
    Curtis Valk poslal další křižnou přihrávku, ovšem tentokrát střela z první nepřišla. To se nakonec ukázalo jako chyba, jelikož domácí o touš přišli.
     
    40:00
    Andrej Obidin je na ledě!
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Už jsou za námi dvě třetiny dnešního zápasu a k výhře má nadále blíže domácí tým, který navýšil náskok už na dvě branky. Už po minutě a půl se trefil Roman Starčenko, který se prosadil v přečíslení dva na jednoho. Barys navíc vedl o tři góly, když využil početní výhodu čtyři vteřiny před jejím koncem. Curtis Valk nabil na volného Nikitu Michajlise, jehož bomba z první skončila bezpečně v síti. Avtomobilist však prohrává o dvě branky, jelikož ze slotu se prosadil Nigel Dawes.

    Další třetina začne přibližně v 13:40.
     
    Statistiky po druhé třetině:

    Střely na branku: 27 – 23
    Trestné minuty: 2 – 4
    Vhazování: 19 – 16
    Zblokovaní střely: 5 – 9
    Hity: 6 – 17
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:14
    Tak je před námi poslední perioda dnešního utkání, ve které domácí tým vede o dvě branky. Ten hostující má rozhodně co dohánět v této části.
     
    40:42
    Linus Videll ovšem vybojoval puk v útočném pásmu, ale jeho následná klička byla zastavena obráncem hostí, který získal puk do své moci.
     
    41:08
    Curtis Valk si chtěl posunout kotouč na střed hřiště, ale nevyšlo mu to. Puk mu totiž utekl, a tak se Arťom Garejev připomněl střelou na druhé straně.
     
    41:30
    Rafael Batyršin se nám také objevuje ve hře a rovnou se postaral o střelu na branku. ta přišla po vyhraném buly, ale Edward Pasquale zasáhl betonem.
     
    42:00
    Domácí gólman pomohl svému týmu s rozehrávkou, avšak hostující hokejisté se dostali ke kotouči. Nyní se snaží motat hlavy soupeřům v pásmu.
     
    42:28
    Nakonec to zkusil Jekatěrinburg na bližší tyč, ovšem nebyl úspěšný. Edward Pasquale si to tam pohlídal a zatím nedovolil zdramatizování zápasu.
     
    43:02
    Hosté by se potřebovali do tlaku, ale Barys se zatím brání úspěšně. Anatolij Golyšev se stejně prezentoval střelou, proti které brankář stihl sklapnout betony.
     
    43:46
    Hokejisté v modrém se však jen brání a Edward Pasquale musel čelit dalšímu pokusu. I nyní měl ale přední tyč velmi dobře pohlídanou.
     
    44:20
    Roman Starčenko si už zpracovával kotouč na útočné modré a mohl mířit ke gólmanovi. Kotouč si ale nezpracoval, a tak ho mají zase hráči hostí.
     
    44:53
    Jekatěrinburg se vydal do napadání v útočném pásmu, ale obrana domácího celku to zvládla. Barys ale směrem dopředu také nic nevymyslel.
     
    45:35
    Avtomobilist měl k dispozici vhazování v útočném pásmu, ale nebyl úspěšný. Znovu se tak musí probíjet do kombinace v útočné třetině.
     
    46:06
    Což se mu zatím moc nedaří. Edward Pasquale ještě nemusel vytáhnout těžší zákrok a Barys se brání velmi dobře a bez větších problémů.
     
    46:42
    Nikita Trjamkin to nevymyslel úplně dobře, ale nakonec to jeho tým ustál. Ve vlastním obranném pásmu totiž poslal přihrávku jen na obsazeného spoluhráče.
     
    47:18
    Jekatěrinburg byl pod tlakem, a tak jen vyhodil kotouč. Nebylo z toho ale zakázané uvolnění, takže na ledě vidíme čerstvé síly v obou týmech.
     
    48:11
    Hosté jsou nyní hodně nepříjemní v útočném pásmu, ale nemohou vybojovat kotouč tak, aby se s ním dostali do kombinace, nakonec se domácí osvobodili.
     
    48:44
    Jekatěrinburgu pomalu ale jistě začíná ubíhat potřebný čas na srovnání. Navíc se mu nedaří vytvořit tlak nebo nějakou gólovou šanci...
     
    49:38
    Peter Holland má kotouč na holi a hosté budou hrát přesilovou hru, zatím mají výhodu! To je velká šance na snížení rozdílu na jednu branku!
     
    49:53
    Vyloučení v týmu Barys Nur-Sultan (Alichan Asetov – 2 min., podrážení).
     
    50:12
    Domácí hokejisté zatím hrají oslabení na výbornou. Již dvakrát se dostali ke kotouči v obranném pásmu a vyhodili ho až za hostujícího gólmana.
     
    50:44
    Arťom Garejev dostal přihrávku na hranici brankoviště, ale nedokázal se s pukem vytočit. Následně ještě stihl Edward Pasquale schovat puk pod lapačku.
     
    51:12
    Jekatěrinburg je schopen vytvořit si zajímavé kombinace, ale něco tomu v zakončení prostě chybí. Domácí gólman je zatím bez nějakého těžšího zákroku.
     
    51:53
    Alichan Asetov je na ledě!
     
    52:25
    na hřišti je hodně unavená pětka Jekatěrinburgu, která se navíc bude muset bránit, jelikož zahrála puk jen na zakázané uvolnění a prohrála vhazování.
     
    53:07
    Nyní už ale Avtomobilist stihl vystřídat, ovšem na srovnání už mu zbývá jen necelých sedm minut. Avšak za tu dobu se dají vstřelit i minimálně dva góly.
     
    53:42
    Edward Pasquale musel řešit velký závar před svou brankou, ale ustál to. Následně jeho spoluhráči ještě vyhodili tak, aby z toho nebylo zakázané uvolnění.
     
    53:52
    Vyloučení v týmu Avtomobilist Jekatěrinburg (Denis Bodrov – 5 min., zásah do hlavy nebo krku + osobní trest do konce utkání, zásah do hlavy nebo krku).
    53:52 Vyloučení do konce zápasu
     
    54:00
    Denis Bodrov předvedl opravdu zbytečný a hodně nebezpečný zákrok. Naprosto mimo hru vzal hokejkou přes obličej Dmitrije Ševčenka. Z toho se okamžitě začala řinout krev a je téměř jisté, že i on v tomto utkání dohrál! Denis Bodrov také dohrál, dostal trest do konce zápasu.
     
    54:28
    S vyrovnáním hostujícího celku to tedy nevypadá zrovna nějak slibně. Barys se drží v útočném pásmu, k čemuž má ještě k dispozici dlouhou přesilovku.
     
    55:00
    Do konce zápasu chybí přesně pět minut a domácí si jdou pro dva body. zatím v pohodě kombinuje v útočném pásmu a může přidat nějakou další branku.
     
    55:31
    Jenže nyní přišel souboj na útočné modré a domácí hokejisté se musí stěhovat z útočného pásma. Nikam dopředu se s kotoučem ale také neženou.
     
    56:17
    Darren Dietz dostal krásnou křižnou přihrávku a mohl navýšit náskok svého celku! Vyslal krásnou střelu, ale Leonid Fomin předvedl perfektní zákrok, když puk ztlumil ramenem, načež ho ještě schoval pod lapačku.
     
    56:43
    Corban Knight si nedokázal dlouhou zpracovat touš u mantinelu v útočném pásmu, tak o něj nakonec přišel. Domácí si tak pro něj musí ke gólmanovi.
     
    57:16
    Hráč hostí se snažil napadat rozehrávku soupeře u jeho branky, ale moc šancí na úspěch neměl. Tak to také dopadlo, a tak se vrací do obrany.
     
    57:50
    Nigel Dawes je dalším hráčem, který už aktivněji napadal rozehrávku soupeře, ovšem ani on neslavil nějaký úspěch. Domácí se však nikam nehrnou.
     
    58:20
    Rafael Batyršin si jako první dojel pro kotouč za svou brankou a s pomocí spoluhráčů poslal puk mimo nebezpečí. Za tohoto stavu se zápas nejspíše dohraje.
     
    58:49
    Vyloučení v týmu Avtomobilist Jekatěrinburg (Anatolij Golyšev – 2 min., podrážení).
     
    58:49
    Oddechový čas pro hosty.
     
    59:00
    Minuta do konce a hosté hrají ve čtyřech!
     
    59:13
    Domácí se to snažili dohrát do prázdné branky, což byla trochu škoda! Roman Starčenko mohl pálit z dobré pozice, ale místo toho ještě posouval puk do strany. Ani zde nepřišla střela, ale jen přihrávka do území nikoho.
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Ve třetí třetině jsme již branku neviděl, takže domácí v tomto zápase vyhrávají o dvě branky a zapisují výhru v šedesáti minutách. Veškeré naděje svého týmu ukončil Denis Bodrov, jenž sice trochu nešťastně, ale hodně nebezpečně trefil Dmitrije Ševčenka. za což byl vyloučen až do konce zápasu. Takhle skoro do konce hráli domácí pětiminutovou početní výhodu a svého soupeře k ničemu nepustili.
     
    Dnešní utkání sledovalo 6 517 diváků.
     
    Statistiky po celém zápase:

    Střely na branku: 33 – 29
    Trestné minuty: 4 – 31
    Vhazování: 25 – 24
    Zblokovaní střely: 7 – 11
    Hity: 8 – 23
     
    Československá stopa v utkání

    Jakub Kovář (JEK) – 4 inkasované branky, střídal v polovině utkání.
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, přeji vám hezký zbytek dne a někdy zase u onlajnu na počtenou! (14:22:15)

    Denisa Józsová

    Branky a nahrávky: 3. Paňukov (M. Semjonov, Ševčenko), 17. R. Starčenko (Knight, Dietz), 22. R. Starčenko (Knight, Videll), 30. Michajlis (Valk, Metalnikov) – 12. A. Garejev (Dacjuk, Bělousov), 33. Dawes (Golyšev)


    Barys Nur-Sultan: Pasquale (H. Karlsson) – Ohtamaa, Makljukov, Metalnikov, Dietz, Blacker, Orechov, Šalapov, M. Semjonov – Akolzin, Boyd, Asetov – Knight, R. Starčenko, Videll – Michajlis, Valk, Šesťakov – Paňukov, Sagadejev, Ševčenko.
    Avtomobilist Jekatěrinburg: Jakub Kovář (30. Fomin) – Alexej Vasilevskij, Gurkin, Trjamkin, Berezin, Valitov, D. Bodrov, Batyršin – Golyšev, Dawes, Macek – Holland, Sexton, Mozer – Bělousov, Dacjuk, A. Garejev – Litovčenko, Platt, Obidin – Ovčinnikov.

    Rozhodčí: Kulakov, Gusev – Viljugin, Kučava

    Diváci: 6 517
    bahis siteleri