Kazachstán – Švédsko 2:6 (kon.) | Německo – Kanada 1:4 (kon.) | USA – Česko 4:3 (po pr.)
Slovensko – Švýcarsko 2:7 (kon.)
konec
Kazachstán
2:6 (0:1, 1:4, 1:1)
Švédsko
Pondělí 30.12.2019, 15:08 • Werk Arena, Třinec (kapacita: 5400 míst) • Mistrovství světa do 20 let • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Utkání nakonec přineslo naprosto očekávaný výsledek. Švédové si svým soupeřem poradili bez větších problémů. Jedinou kaňkou na jejich výkonu je první třetina, kdy asijský celek naprosto bez respektu a hrou se Skandinávcům vyrovnal. Švédové však postupně svůj výkon zlepšili, což vygradovalo zejména ve druhé třetině. Tre Kronor se díky třem bodům vracejí zpátky do čela tbaulky skupiny A, Kazaši už se naopak mohou chystat na barážovou sérii. Ode mě je z Třince pro dnešek vše, přeji hezký zbytek dne. (17:30:14)
     
    Střely na branku celkem: Kazachstán – Švédsko 19:35
     
    Střely na branku ve 3. třetině: Kazachstán – Švédsko 6:5
     
    Nejlepší hráči utkání: Oleg Bojko (Kazachstán) – Karl Henriksson (Švédsko)
     
    Konec zápasu.
     
    59:20
    Alichan Omirbekov ještě Švédy málem pořádně zaskočil. Eliasson totiž dlouho otálel z rozehrávkou a brilantně schovaný Kazchstánec zčistajasna bojoval s brankářem o puk za brankou. Švédský golman nicméně krizovou situaci s dávkou štěstí ustál.
     
    58:34
    Švédové si v závěru třetí třetiny ještě zahrají přesilovku, za sekání v obranném pásmu byl totiž před chvíli vyloučen Konstantin Bondarenko (KAZ).
     
    57:36
    Nikola Pašić a Oskar Bäck se spolu vydali na útočný výlet, avšak jejich postup byl velmi brzy zastaven. Kazachstán už zjevně nechce znovu inkasovat, proto nyní zadní řady pořádně vyztužil.
     
    56:45
    Kazaši se ještě snaží o vysoký presink, nicméně Švédové hrají po taktické stránce již naprosto bravurně. Puk se tak po chvíli snáší znovu do útočného pásma k Nurkově bráně.
     
    55:32
    Lucas Raymond dlouho bojoval o puk a nakonec se i dostal ke střele, jenomže jeho střela neměla dostatečně gólové parametry. Puk skončil přímo v Nurkově náruči.
     
    54:36
    Vladimir Šlyčkov vyzkoušel pozornost Eliassona ze středního pásma, nicméně jeho nahození skončilo okamžitě v lapačce. Švédové se po rychlé rozehrávce mohou zase dostat zpět do ofenzívy.
    53:57 Maxim MUSOROV - 2:6
     
    53:57
    Kazachstán právě vstřelil branku!
    Kazaši se dočkávají dalšího čestného zásahu! Po rychlém brejku se až nakonec napotřetí prosadil po dorážce MAXIM MUSOROV. Brankář Eliasson už se přesunout proti jeho ráně nedokázal. Asistence: Temirlan Gajtamirov.
     
    Dnešní utkání sleduje 2375 diváků.
     
    52:39
    Nikola Pašić dlouho obtěžoval kazašské beky, nicméně dostat se k větší šanci se Tre Kronor zatím nepodařilo. Kazachstánci i přes inkasované branky povětšinou hrají takticky relativně obstojně.
     
    51:51
    Maxim Musorov se dostal do fantastické šance, Eliassson nicméně bez problému zasahuje. Švédové ovšem nebyli daleko od inkasování.
    51:13 Lucas RAYMOND - 1:6
     
    51:13
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Švédové se přeci jen ještě prosazují. Henriksson se za brankou fantasticky podíval a počkal si na pravý moment, když se LUCAS RAYMOND dostal do slotu. Jeho rána pak po odrazu od spojnice skončila za Nurkem. Asistence: Karl Henriksson, Nils Lundkvist.
     
    50:06
    Diváci se nyní nemohou moc těšit z atraktivního hokeje. Švédům už viditelně schází motivace k přidání dalších branek, na druhé straně zase Kazaši často chybují. Utkání tak postrádá větší náboj i častější šance.
    Marken.cz

    Johan Čáp

    Branky a nahrávky: 32. Bojko, 54. Musorov (Gajtamirov) – 16. Fagemo (Höglander, Sandin), 23. Fagemo (Sandin, Lundkvist), 25. Öberg (Nässén), 28. Höglander (Pašić), 31. Berggren (Holtz, Pašić), 52. Raymond (Henriksson, Lundkvist)


    Kazachstán: Nurek (Pavlenko) – Gajtamirov (C), Dichanbek, Butenko, A. Koroljov, Katasonov, Šlyčkov, D. Muratov, Šaichmeddenov (A) – Asuchanov, Bujalskij, Djomin – Bojko, Čaporov (A), Musorov – Alexandrov, Bondarenko, Omirbekov – Sajko, Ljapunov, Čalov.
    Švédsko: Eliasson (Alnefelt) – Söderström, Sandin (A), Lundkvist, Ginning (C), Broberg, Björnfot, Norlinder – Fagemo, D. Gustafsson (A), Höglander – Berggren, Bäck, Pašić – Holtz, Henriksson, Raymond – Öberg, H. Gustafsson, Nässén.

    Rozhodčí: Heikkinen (FIN), Hejduk (CZE) – Bowles (USA), Synek (SVK)

    Diváci: 2375
    ocianews.com