Kazachstán – Švédsko 2:6 (kon.) | Německo – Kanada 1:4 (kon.) | USA – Česko 4:3 (po pr.)
Slovensko – Švýcarsko 2:7 (kon.)
konec
Německo
1:4 (0:1, 0:2, 1:1)
Kanada
Pondělí 30.12.2019, 15:08 • Ostravar Aréna, Ostrava • Mistrovství světa do 20 let • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Já se s vámi v tuto chvíli loučím, nezapomeňte však od 19 hodin sledovat důležitý mač, v němž se představí Česká republika. U dalších on-line přenosů z hokejového mistrovství světa juniorů na shledanou! (17:40:27)
     
    Německo tak po třetím duelu na turnaji zůstává se třemi body zatím poslední, Kanada se vyhoupla do průběžného čela skupiny B, na kontě má nyní šest bodů. Uvidíme, jak se vším zamíchá večerní utkání Česka s USA!
     
    Nejlepšími hráči byli zvoleni německý bek Moritz Seider a kanadský brankář Joel Hofer, jenž přišel o nulu až krátce před koncem. Ocenění by si ale rovněž zasloužil také gólman Německa Hendrik Hane, který pochytal nejednu nebezpečnou šanci a především díky němu nebyl rozdíl ve skóre větší.
     
    Střely na branku ve 3. třetině (celkem):

    Německo – 4 (19)
    Kanada – 6 (26)
     
    Je tomu skutečně tak, Kanada po debaklu s Ruskem vítězí tentokrát za tři body! A je třeba dodat, že zaslouženě. Po většinu zápasu totiž byla lepším celkem a vypracovávala si více šancí, po druhé třetině vedla už o tři branky. Němci sice minutu před koncem snížili a zkoušeli ještě hru bez gólmana, ani ta už ale Německu nepomohla. Naopak Kanaďané potvrdili vítězství střelou do prázdné brány a po výhře 4:1 bere plný bodový zisk.
     
    Konec zápasu.
    59:51 Ty DELLANDREA - 1:4
     
    59:51
    Kanada právě vstřelila branku!
    Ale teď už je nejspíš o všem rozhodnuto, Kanaďané se totiž devět vteřin před sirénou dostávají znovu do tříbrankového náskoku! Rovnou dva hráči Kanady se dostali za německou obranu a TY DELLANDREA měl už jednoduchou práci s uklizením puku do opuštěné klece – 1:4. Asistence: Liam Foudy, Jared McIsaac.
     
    59:30
    Němci ještě zkoušejí hru bez brankáře!
    58:53 Yannik VALENTI - 1:3
     
    58:53
    Německo právě vstřelilo branku!
    Dvojnásobnou početní výhodu Německo rychle využilo a jeho naděje na body v tomto mači ještě žijí! Od brankové lajny putoval puk na pravý kruh, odkud jej YANNIK VALENTI uklidil kolem bližší tyče do sítě – 1:3. Asistence: Tim Stützle, Justin Schütz.
     
    58:43
    Němci vybojovali puk a kombinují v pásmu.
     
    58:34
    Javorové listy ale půjdou na 41 vteřin do tří! Jacob Bernard-Docker je vyloučen na 2+2 minuty za vysokou hůl a po oddechovém času Němců začne jejich dvojnásobná přesilovka.
     
    58:26
    Napodruhé dostala Kanada puk přes modrou lajnu a osvobozuje se.
     
    58:12
    Němci se sice drží v pásmu, motají se ale jen kolem mantinelů.
     
    57:43
    Tim Stützle pálil z levého kruhu z první, z pokleku ale netrefil volný prostor!
     
    57:21
    Kanaďané hned po buly vyhodili puk do německého obranného pásma.
     
    57:14
    Vyloučeným hráčem je Ty Dellandrea, jenž si jde odpykat trest za držení. Dokážou Němci ještě snížit?
    Marken.cz

    Klára Petrásková

    Branky a nahrávky: 59. Valenti (Stützle, Schütz) – 12. Foote (Bahl), 33. Foudy (Dellandrea, McIsaac), 35. Addison (Foote, Cozens), 60. Dellandrea (Foudy, McIsaac)


    Německo: Hane (Ancicka) – Seider (C), Mik, Wirt, Hüttl (A), Mass, Dersch, Heinzinger – Jentzsch, Reichel, Bokk – Stützle, Schütz (A), Peterka – Schinko, Kinder, Lobach – Fleischer, Brune, Valenti – Nijenhuis.
    Kanada: Hofer (Daws) – Byram, Bernard-Docker, McIsaac, Smith (A), Bahl, Addison, Drysdale – McMichael, Hayton (C), Foote – Foudy, Dellandrea (A), Cozens – Lavoie, Thomas, Dudas – Byfield, Mercer.

    Rozhodčí: MacFarlane (USA), Morozov (RUS) – Hagerstrom (SWE), Šalagin (RUS)

    Diváci: 6 102
    thejrc.org