Finsko – Rusko 1:6 (kon.) | Kanada – USA 1:2 (po pr.)
konec
Finsko
1:6 (0:2, 0:1, 1:3)
Rusko
Čtvrtek 02.01.2020, 12:30 • Zimný štadión Vladimíra Dzurilly (hala 1), Bratislava (SVK) • Mistrovství světa žen do 18 let • Utkání o bronz
Partner:
     
    Hezké čtvrteční dopoledne! Mistrovství světa žen do 18 let ve slovenské Bratislavě dnes vrcholí posledním dnem, v němž už se bude bojovat o cenné kovy. Nejdříve nás čeká zápas o bronz, v němž se spolu střetnou Finsko a Rusko. Utkání začíná v 12:30.
     
    Úvodní sestavy:

    Finsko: Lahtinenová (A. Laitinenová) – N. Laitinenová (C), Rantalaová, Koukkulaová, Timonenová, Suorantaová (A), Parkkonenová, Ahlskogová, Yrjolaová – Sundelinová, Tervonenová, Yrjänenová (A) – Antti-Roiková, Vanhanenová, Salonenová – Havanaová, Teravainenová, Nuutinenová – Keranenová, Vartianenová, Taksová
    trenérka: Mira Kuismová

    Rusko: Alpatovová (Volkovová) – Ponjatovskajová, Petinová, Sviridovová, Achmetovová, Archipovová, Astrachancevová, Šmykovová, Žigulinová – Koržakovová, Lučnikovová (A), Šaškinová (A) – Škaljovová, Lifatovová, Markovová (C) – Boriskovová, Butorinová, Glucharevová – Dryndinová, Kiričenková, Tarasovová
    trenér: Alexander Syrcov

    Rozhodčí: Cookeová (USA), Morinová (CAN) – Hanleyová (USA), Toddová (CAN).
     
    V ruské sestavě došlo k jediné změně, a to podle očekávání na gólmanském postu. Zatímco semifinále s USA odchytala Julia Volkovová, v boji o bronz bude čelit finským střelkyním Anna Alpatovová.
     
    Finky také pozměnily sestavu. Z čtvrté obrany zamířila do druhé Oona Koukkulaová, opačným směrem se posunula Siiri Yrjolaová. Změnilo s i složení útoků. Ze druhého do elitního se posunula Nea Tervonenová a z čtvrtého do druhého Anna-Kaisa Antti-Roiková. Z prvního útoku do čtvrtého zamířila Lisette Taksová.
     
    Už skončilo rozbruslení a probíhá úprava hrací plochy.
     
    Rozhodčí už jsou na ledě.
     
    A teď už naskakují i reprezentantky Ruska a Finska.
     
    Hráčky už se řadí na úvodní vhazování ve středovém kruhu, bitva o bronz začíná!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:08
    Rusky získaly kotouč a snažily s podél mantinelu proklouznout do útočného pásma, ale soupeřky jim včas zatarasily cestu.
     
    00:38
    Finská obrana odolala útoku Ruska a nyní už Suomi kombinují v blízkosti brány sborné.
     
    01:07
    Antti-Roiková nabrala rychlost na pravé straně, sjela si do prostoru kruhu a vypustila svižnou ránu zápěstím. Brankářka Alpatovová zasáhla svými betony.
     
    01:40
    Oba týmy si počínají hodně aktivně. Zatím se více daří Finkám, které jsou častěji u puku.
     
    02:11
    Sborná se usadila v pásmu a hledá si prostor k střele.
     
    02:44
    Nakonec to zkusila kapitánka Markovová z prostoru kruhu, ale její projektil k bližší tyčce si brankářka Lahtinenová pohlídala a zasáhla betony.
     
    03:15
    Vpřed se znovu vydaly Finky a bylo z toho velké nebezpečí! Suomi se natlačily v hojném počtu do předbrankového prostoru a Alpatovová musela vyrážet několik nepříjemných střel, ale náporu odolala!
     
    03:48
    Teď už se hra otočila na druhou stranu, Rusky svírají soupeřky u jejich brány.
     
    04:18
    Lučnikovová vypálila z mezikruží do gólmanky Lahtinnové a k dorážce se tlačila okamžitě Kristi Šaškinová. Maskovaná opora Suomi však kotouč pevně držela a nedopustila dorážku.
     
    04:48
    Teď z kombinace sborné vzešla nepříjemná rána od modré čáry, kterou brankářka Lahtinenová moc neviděla, ale nakonec ji vyrazila betony od své pravé tyčky.
     
    05:21
    Karta se otočila, teď jsou v útočném pásmu reprezentantky Finska.
     
    06:10
    Nuutinenová dostala krásný křížný pas před brankoviště a bez váhání z voleje střílela! Gólmanka Alpatovová se rychle přesunula a zasáhla betony!
     
    06:45
    Rusky na chvíli vyvezly puk ven ze svého pásma, ale už znovu čelí tlaku.
     
    07:09
    N. Laitinenová vypálila tvrdě od modré čáry a brankářka Alpatovová vyrazila puk do rohu ruské pásma. Nápor seveřanek nebere konců.
     
    07:39
    Vzápětí to zkusila i Sanni Rantalaová. Možná to byla ještě o trochu lepší pozice, ke střele se dostala z okraje kruhů, ale brankářka Alpatovová byla opět pozorná.
     
    08:07
    Rusky už otupily nápor svých soupeřek a drží se v útočném pásmu.
     
    08:39
    Tak teď Rusky přimáčkly svého soupeře u jeho brány a finská defenziva měla spoustu práce. Gólmanka Lahtinenová likvidovala několik nebezpečných střel z prostoru kruhů a od modré čáry, poradila si na jedničku.
     
    09:15
    Parkkonenová zakončila z blízkosti modré čáry, ale brankářka Alpatovová předvedla jeden z lehčích zákroků. Nastavila svou lapačku a přerušila hru. Buly u její brány.
     
    09:37
    Na druhé straně s probila do koncovky Glucharevová, ale nebyla to moc povedená střela. Kotouč z pravé strany gólmanka Lahtinenová v pohodě přikryla u bližší tyčky.
     
    10:14
    Rusky jsou teď aktivnějším týmem. Finky se ne a ne probít k puku a dostat hru dál od své brány.
     
    10:35
    Koržakovová se probíjela do slibné pozice a i když se jí to nepovedlo, dostala s do zakončení. Clonila před bránou a nahození od modré čáry tečovala do betonů Lahtinenové.
     
    11:21
    Obrázek hry se nemění, neustále se hraje v pásmu Finek.
     
    12:44
    Rusko právě vstřelilo branku!
    To, co už dlouho viselo ve vzduchu, nakonec přichází, Rusky jdou do vedení! Varvara Boriskovová při obrovském tlaku přiklepla kotouč na hůl KRISTINY GLUCHAREVOVÉ, jež to udělala opravdu parádně! Vybruslila si rychle na osu hřiště a z mezikruží ostrou ranou chladnokrevně zavěsila pod břevno! Asistence: Varvara Boriskovová.
    12:44 GLUCHAREVOVÁ - 0:1
     
    13:31
    A sborná je při chuti i nadále. Opět z toho bylo několik nepříjemných střel z okraje kruhů a od modré čáry. Těm tentokrát však chyběla větší přesnost, brankářka Lahtinenová nemusela zasahovat.
     
    14:06
    Vyloučení v týmu Rusko (Lučnikovová – 2 min., hákování).
     
    14:30
    Rusky rychle získaly kotouč a vyhodily.
     
    14:43
    A znovu se Finky snažily projít do útočného území marně, sborná je zastavila už na vlastní modré čáře.
     
    15:07
    Obrovský tlak Finek! Na konci kombinace stála Parkkonenová, jejíž ránu od modré čáry brankářka Alpatovová vyrazila betony, ale Suomi zůstávají v pásmu.
     
    15:34
    Timonenová vystřelila z osy hřiště mezi kruhy a její pumelici vyrazila gólmanka Alpatovová jen před sebe, odkud na ni přiletělo několik dorážek! Maskovaná opora podržela sbornou i tentokrát!
     
    16:01
    Další sprška střel zasypala ruskou gólmanku. Finky hrají přesilovku opravdu hodně dobře.
     
    16:40
    Lučnikovová zůstala ležet na ledě a byla hodně otřesená. Tvrdě ji totiž poslala k zemi Parkkonenová. Vylučovat se však nebude.
     
    17:24
    Lučnikovová se protlačila do pozice mezi kruhy a ostrou ranou protáhla vyrážečku připravené gólmanky Lahtinenové.
     
    18:18
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Tak to je ledová sprcha pro Finsko, které inkasuje nepříjemný gól do šatny a proti sborné ztrácí už dvě branky! Rusky se usadily v útočném pásmu, Kristina Glucharevová přiťukla kotouč na modrou čáru VITĚ PONJATOVSKAJOVÉ, jež z nápřahu tvrdě vypálila, gólmanka Lahtinenová neudržela kotouč a ten jí výstrojí pomalu propadl až za brankovou čáru! Asistence: Kristina Glucharevová, Viktoria Butorinová.
    18:18 PONJATOVSKAJOVÁ - 0:2
     
    18:47
    Finky se snaží odpovědět a dostat se na kontakt, obrana Ruska je však hodně pozorná a soupeřky ke své gólmance Alpatovové vůbec nepouští.
     
    19:34
    Sborná se ještě usadila v útočném území a zkouší ještě něco těsně před sirénou vymyslet.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní dvacetiminutovka je v Bratislavě minulostí a o poznání spokojenější jdou do kabiny ruské hokejistky, které po pomalejším rozjezdu opět naplno rozjely svou útočnou mašinu a vedou 2:0. Sbornou poslala do vedení hezkou střelou Kristina Glucharevová a s dávkou štěstí pak skórovala i Jelizaveta Škaljovová.Prostřední část začne přibližně ve 13:14.
     
    Střely na branku v 1. třetině:

    Finsko – 10
    Rusko – 10
     
    Všechny aktérky už jsou zpět na hrací ploše, můžeme pokračovat!
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:08
    Finsko sice vyhrálo vhazování ve středovém kruhu, ale jen vyhodilo na icing.
     
    20:38
    Ostrou ránu z levé strany vyrazila gólmanka Alpatovová do ochranné sítě.
     
    22:25
    Suorantaová si vybruslila na pravý kruh a ostrou ranou mířila velmi přesně k bližší tyčce. Brankářka Alpatovová vytáhla lapačkou kotouč jen tak tak vedle své brány!
     
    22:58
    Rusky jsou opět zatlačeny ke své bráně, Finky se snaží co nejrychleji snížit.
     
    23:38
    Vyloučení v týmu Rusko (Lifatovová – 2 min., nedovolené bránění).
     
    23:50
    Finky vyhrály vhazování a kombinují v pásmu.
     
    24:15
    Yjänenová vypálila z okraj pravého kruhu, ale o kousek minula levou tyčku gólmanky Alpastovové, jež puk odražený od zadního mantinelu rychle přikryla u bližší tyčky pod lapačku.
     
    24:38
    Timonenová vystřelila z blízkosti modré čáry a brankářka Alpatovová měla opět o práci postaráno. Letící puk však dobře viděla a vyrazila jej betony.
     
    25:00
    N. Laitinenová vypálila od modré čáry a i když kotouč neproletěl hradbou těl mezi kruhy, z mezikruží vystřelila Tervonenová, ale jen do betonů gólmanky Alpatovové.
     
    25:18
    N. Laitinenová a vzápětí Rantalaová tvrdě střílely od modré čáry, ale Suomi zatím není přáno zlomit střelecké trápení. Gólmanka Alpatovová dál chytá skvěle.
     
    25:47
    Finky opět sehrály hru v početní převaze velmi dobře, hodně často se dostávaly ke střelbě. Nyní při hře 5 na 5 Rusky vyhodily jen na icing.
     
    26:15
    N. Laitinenová bleskově obkroužila bránu a snažila se kotouč rychle zasunout k přední tyčce. Brankářka Alpatovová se bleskově přesunula ve svém území a přikryla puk.
     
    26:44
    Finky jsou na koni a je jich plný led. Bylo z toho další zakončení z hole N. Laitinenové, jejíž ránu z blízkosti modré čáry gólmanka Alpatovová ukryla v náruči.
     
    27:15
    Finky jsou jasně aktivnější, ale ne a ne se prosadit.
     
    28:36
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Tak to je tvrdá rána do finského sebevědomí! Suomi nebylo vůbec nic platné, že takřka celou druhou třetinu buší do obranného bloku sborné, prohrávají už 0:3! Ilona Markovová posunula kotouč do jízdy KRISTINĚ GLUCHAREVOVÉ, jež číhala před bránou úplně sama a z voleje s přehledem prostřelila brankářku Lahtinenovou! Asistence: Ilona Markovová.
    28:36 GLUCHAREVOVÁ - 0:3
     
    29:37
    Rusky jsou po další vstřelené brance opět na koni a dál se tlačí do koncovky. Naopak Finky jsou jako opařené.
     
    30:15
    Rusky opět zatlačily Finky u jejich brány a po prudké ráně z skrumáže v pravém kruhu to dokonce vypadalo, že za zády gólmanky Lahtineńové zacinkala tyčka!
     
    31:24
    Za ruskou obranu už se prodírala Yrjänenová, ale ruská obránkyně na ni nakonec zatlačila tělem a finská útočnice byla tak rozhozená, že už se ke střele nedostala.
     
    31:50
    Na druhé straně hrací plochy obdržela parádní pas před brankoviště na chvíli osamocená Škaljovová, ale gólmanka Lahtinenová ji skvěle vychytala!
     
    32:25
    Finkám se rozhodně nedá upřít snaha, ale chybí jim větší klid v koncovce. Gólmanka Alpatovová navíc chytá naprosto fantasticky a stál drží čisté konto.
     
    33:07
    Oba týmy se pokusily postupným útokem přejít do útočného pásma, ale bez úspěchu.
     
    33:39
    Hra je přerušena, buly ve středním pásmu blíže ruské modré čáře.
     
    34:02
    Nejproduktivnější ruská hráčka Šaškinová rozkmitala už ve středním pásmu své rychlé nohy, dosprintovala až mezi kruhy a hezkou ranou zápěstím nechala vyniknout lapačku gólmanky Lahtinenové.
     
    34:26
    Sundelinová se protlačila až k ruské bráně přes ruskou hráčku a z úhlu prověřila pevnost betonů gólmanky Alpatovové. Finky zůstávají u puku na dostřel ruské brány.
     
    35:08
    Rusky se vymanily z pevného objetí svých soupeřek a už operují s kotoučem poblíž brankářky Lahtinenové.
     
    35:34
    Hokejistky ze země tisíce jezer se pokusily přejít do útočného pásma, ale nepovedlo s jim to v mezích pravidel. Píská se jejich postavení mimo hru.
     
    35:56
    Finky odrazily ruský útok a už se ženou vpřed.
     
    36:14
    Koržakovová vystřelila z pravé strany a brankářka Lahtinenová se po zákroku betony dostala poměrně daleko ze svého brankoviště. Puk však mají Finky.
     
    36:48
    Sundelinová ukázala rychlost a šikovné ruce. Bleskově obkroužila ruskou bránu a tlačila kotouč k přední tyčce. Brankářka Alpatovová byla znovu tam, kde měla být, a přerušila hru.
     
    37:21
    Sborná nakonec po chvíli snažení ve svém pásmu vydolovala kotouč u hrazení a vydává s do útoku.
     
    37:53
    Rantalaová přejela útočnou modrou čáru a hned zkusila štěstí. Její nahození se však stalo snadnou kořistí pro brankářku Alpatovovou. Finky získaly alespoň buly v pásmu soupeřek.
     
    38:14
    Rusky znovu dobře zahustily prostor mezi kruhy svého pásma, kudy se Finky snažily probít do střelecké pozice.
     
    38:44
    Teď už se hraje na druhé straně hřiště. Rusky kombinují na dostřel gólmanky Lahtinenové, ale zatím je soupeřky nepustily ke střele.
     
    39:36
    Krásnou kombinaci předvedl elitní útok sborné. Šaškinová už byla ve střelecké pozici, ale ještě hledala v lepší pozici těsně před brankovištěm volnou Koržakovovou, jež však prudký pas promáchla! Finky vyhodily na icing.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Finky si v první půlce prostřední části vytvořily až drtivý tlak a ostřelovaly brankářku Alpatovovou, seč jim síly stačily. Maskovaná opora sborné však ve svém brankovišti i nadále čaruje a drží čistý štít. Naopak udeřilo na druhé straně, když poslala Rusko do třígólového trháku Kristina Glucharevová. Prostřední část začne zhruba ve 14:00, stav je 0:3.
     
    Střely na branku ve 2. třetině (celkem):

    Finsko – 11 (21)
    Rusko – 10 (20)
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:05
    Finky vyhrály vhazování a okamžitě N. Laitinenová nahodila kotouč do útočného pásma.
     
    40:40
    Rusky sice vyvezly kotouč do bezpečí, ale už se znovu musejí bránit finskému náporu.
     
    41:03
    Parkkonenová byla u nahozeného puku za finskou bránou dříve než sprintující Kiričenková. Zakázané uvolnění Ruska.
     
    41:33
    Finky se nastěhovaly do útočného pásma a zasypaly gólmanku Alpatovovou sprškou střel. Střelecké trápení se jim však stále nedaří prolomit.
     
    42:11
    Obrovskou šanci měla Lučnikovová! Z pravé strany se šikovně proháčkovala až před finské brankoviště a bekhendem vyprášila betony gólmanky Lahtinenové!
     
    42:35
    Škaljovová clonila dobře před brankovištěm a tečovala nahození od modré čáry, ale jen do betonů gólmanky Lahtinenové.
     
    43:10
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Sborná udeřila počtvrté a tohle už budou mít Finky opravdu nesmírně těžké! Sofia Lifatovová přihrála do kruhu ILONĚ MARKOVOVÉ, ruská kapitánka zápěstím vystřelila a gólmanka Lahtinenová si vybrala slabší chvilku, když jí kotouč přes lapačku zapadl k bližší tyčce do sítě! Asistence: Sofia Lifatovová, Jelizaveta Škaljovová.
    43:10 MARKOVOVÁ - 0:4
     
    44:37
    Rusky se znovu tlačily do koncovky, tentokrát je však Finky dokázaly ubránit.
     
    45:35
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Suomi nakonec prolomily svou střeleckou mizérii a snižují na tříbrankový rozdíl! Finky se natlačily do útočného pásma, po Sanni Rantalaové se ujala kotouče PAULIINA SALONENOVÁ a zblízka nedala gólmance Alpatovové, jež tak přichází o čisté konto, žádnou šanci! Asistence: Sanni Rantalová, Nea Tervonenová.
    45:35 SALONENOVÁ - 1:4
     
    46:25
    Finky neskládají zbraně, bylo z toho další zakončení od modré čáry, ale gólmanka Alpatovová si poradila a vyrazila kotouč do bezpečí svými betony.
     
    47:18
    Vyloučení v týmu Finsko (Yrjänenová – 2 min., hrubost).
     
    47:38
    Suomi hned po vhazování získaly kotouč a osvobodily se dlouhým vyhozením.
     
    47:52
    Nakonec se i v početní nevýhodě probily do koncovky, brankářka Alpatovová však neměla se střelou od hrazení žádný problém a přerušila hru.
     
    48:08
    Od modré čáry vypálila Rantalaová a brankářka Alpatovová musela znovu podržet puk ve výstroji až do přerušení hry. S pumelicí z pravého kruhu se dokázala vypořádat.
     
    48:44
    Sborná se po chvíli snažení zabydlela v pásmu soupeřek. Hned dvě útočnice se snažily dorážet po vyražené střele, brankářka Lahtinenová měla betony připravené.
     
    49:54
    Rusky nakonec dostaly kotouč do sítě, když měla v mírném úhlu na levé straně hodně času Vita Ponjatovskajová a nádherně se trefila do protější šibenice! Rozhodčí však rozpažují a branku neuznávají!
     
    49:54
    Vypadá to, že gól neplatí kvůli ruskému ofsajdu!
     
    50:17
    Vyloučení v týmu Finsko (N. Laitinenová – 2 min., hrubost).
     
    50:34
    Sborná získala kotouč po vhazování a kombinuje v útočném pásmu.
     
    51:00
    Útok Ruska je přerušen hvizdem rozhodčí. Píská se postavení mimo hru, buly ve středním pásmu.
     
    51:17
    Sborná už znovu obléhá finskou bránu.
     
    51:35
    Koržakovová se protlačila ke střele z osy hřiště, ale gólmanka Lahtinenová byla připravena a štiplavý projektil vyrazila.
     
    52:08
    A znovu v akci členka elitního ruského útoku Koržakovová! Na chvíli se ocitla sama před bránou, ale bekhendem jen minula pravou tyčku gólmanky Lahtinenové!
     
    52:37
    Na druhé straně už při hře 5 na 5 vypálila z dobré pozice v kruhu Yrjänenová, brankářka Alpatovová si však prostor u bližší tyčky dokázala pohlídat.
     
    53:22
    Finky se nevzdávají a ještě se zkouší prosadit.
     
    54:24
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Finky už hrály hodně na riziko a v útočném pásmu propadly! Rusky uháněly tři na samotnou gólmanku Lahtinenovou, kterou několika nahrávkami dokonale vyšachovaly a na konci pohledné a rychlé kombinace stála ANNA SVIRIDOVOVÁ, jež zblízka zavěsila nad levé rameno finské brankářky! Asistence: Jelizaveta Škaljovová, Ilona Markovová.
    54:24 SVIRIDOVOVÁ - 1:5
     
    55:08
    Suomi okupují útočné pásmo a alespoň se ještě snaží další brankou trochu zmírnit už tak vysokou porážku.
     
    55:40
    Sborná nastěhovala hru do pásma Finek a poslala kotouč na bránu. Brankářka Lahtinenová lapila ránu ze strany do lapačky a rychle vyklepala hrací předmět na hůl svých spoluhráček.
     
    56:14
    Finky to i nadále zkoušejí, ale sborná vychází ze zajištěné defenzivy a už nechce připustit žádné drama. Seveřanky už to mají hodně složité, jdou do plných.
     
    56:48
    Finky sice dokázaly založit útok díky dlouhé nahrávce, ale v prostoru za bránou Alpatovové byly silnější jejich soupeřky.
     
    57:24
    Rusky kombinovaly poblíž brankářky Lahtinenové, ale nedostaly se ke střele.
     
    57:47
    Lifatovová napřáhla na levé straně, jenže nastřelila chrániče jen před sebou stojící protihráčky. Rusky následně byly vykázány z pásma kvůli hře vysokou holí.
     
    58:27
    Suomi si několikrát vyměnily kotouč v pásmu sborné, ale Rusky už hrají ve velké pohodě. Opět získaly odražený puk od hrazení a přesunuly děj hry do útočné třetiny.
     
    59:08
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Sborná ještě zvyšuje už tak komfortní náskok, šestým gólem definitivně potvrzuje svůj triumf a zisk bronzových medailí! Kristi Šaškinová při přečíslení zatáhla kotouč po pravém křídle, před brankoviště hezkým pasem nabila úplně osamocené KRISTINĚ GLUCHAREVOVÉ a ta nechytatelnou bombou napasovala hrací předmět pod víko bezmocné brankářky Lahtinenové! Je tady hattrick! Asistence: Kristi Šaškinová.
    59:08 GLUCHAREVOVÁ - 1:6
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec, bronzové medaile mohutně slaví Rusky, které své soupeřky z Finska hlavně díky fantastické produktivitě porazily jednoznačně 6:1!
     
    Nejlepší hráčky zápasu:

    Finsko – Sofia Nuutinenová (útočnice)
    Rusko – Kristina Glucharevová (útočnice)
     
    Ocenění přebírají i všechny čtyři rozhodčí dnešního zápasu o bronz.
     
    Rusky přebírají bronzové medaile, zatímco Finky stojí na modré čáře hodně smutné.
     
    Střely na branku ve 3. třetině (celkem):

    Finsko – 5 (26)
    Rusko – 9 (29)
     
    Zápas sledovalo 137 diváků.
     
    Ruská kapitánka Ilona Markovová zvedla nad hlavu trofej pro třetí nejlepší tým turnaje a celý tým se kolem ní raduje, zatímco smutné Finky odjíždějí do kabiny.
     
    Ode mě je to pro tuto chvíli vše. Děkuji vám za pozornost a zvu vás na večerní velké finále, v němž si to o zlato rozdají zámořští giganti Kanada a USA! Zůstaňte s námi! (14:42:09)

    Ladislav Vácha

    Branky a nahrávky: 46. Salonenová (Rantalaová, Tervonenová) – 13. Glucharevová (Boriskovová), 19. Ponjatovskajová (Glucharevová, Butorinová), 29. Glucharevová (Markovová), 44. Markovová (Lifatovová, Škaljovová), 55. Sviridovová (Škaljovová, Markovová), 60. Glucharevová (Šaškinová)


    Finsko: Lahtinenová (A. Laitinenová) – N. Laitinenová (C), Rantalaová, Koukkulaová, Timonenová, Suorantaová (A), Parkkonenová, Ahlskogová, Yrjolaová – Sundelinová, Tervonenová, Yrjänenová (A) – Antti-Roiková, Vanhanenová, Salonenová – Havanaová, Teravainenová, Nuutinenová – Keranenová, Vartianenová, Taksová
    trenérka: Mira Kuismová

    Rusko: Alpatovová (Volkovová) – Ponjatovskajová, Petinová, Sviridovová, Achmetovová, Archipovová, Astrachancevová, Šmykovová, Žigulinová – Koržakovová, Lučnikovová (A), Šaškinová (A) – Škaljovová, Lifatovová, Markovová (C) – Boriskovová, Butorinová, Glucharevová – Dryndinová, Kiričenková, Tarasovová
    trenér: Alexander Syrcov

    Rozhodčí: Cookeová (USA), Morinová (CAN) – Hanleyová (USA), Toddová (CAN)

    Diváci: 137
    bahis siteleri