Toronto – Edmonton 4:6 (kon.) | Montreal – Winnipeg 2:3 (kon.) | NY Islanders – Colorado 1:0 (kon.)
Los Angeles – Columbus 2:4 (kon.)
konec
Montreal Canadiens
2:3 (0:0, 1:2, 1:1)
Winnipeg Jets
Úterý 07.01.2020, 01:00 • Bell Centre, Montreal • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (03:45:32)
     
    Československá stopa v utkání:
    Tomáš Tatar (MTL)
    0+2, 1 střela, čas na ledě 17:56.
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Nikolaj Ehlers (WPG) 1+1
    2. Ben Chiarot (MTL) 2+0
    3. Ilja Kovalčuk (MTL) 0+1.
     
    Pro Winnipeg je to teprve třetí výhra z posledních deseti zápasů, díky které se v Západní konferenci posunuje před Calgary na osmé místo. Oproti tomu Canadiens padli už pošesté v řadě a jejich manko na nejlepší osmičku Východu začíná výrazně narůstat.
     
    Je dobojováno! Utkání dvou týmů se špatnou aktuální formou vcelku podle očekávání nabídlo vyrovnaný boj a dramatickou zápletku až do posledních vteřin. První polovina základní hrací doby vyzněla výsledkově lépe pro Jets, kteří si díky Morrisseymu a Ehlersovi vypracovali dvougólový náskok. Ten si gólem Coppa vzali zpět i po snížení Chiarota, jenž v čase 51:47 i podruhé snížil na rozdíl jediné trefy, ovšem na vyrovnání už se Montreal nezmohl ani při hře bez gólmana.
     
    Konec zápasu.
     
    59:50
    Výlet puku mezi diváky znamená ještě jedno vhazování, ke kterému ale dojde před brankou Montrealu. Deset vteřin před koncem už je asi rozhodnuto.
     
    59:25
    Ehlers vyhrál šavlovačku o puk a na druhý pokus dostal puk ven z obranného pásma. Laine pak ale nebyl v pozici pro střelu do prázdné branky.
     
    59:00
    Poslední minuta třetí třetiny.
     
    58:50
    Max Domi skončil po souboji s Connorem pod mantinelem na kolenou. Rozhodčí ale zůstali v klidu a Jets jsou zase o něco blíže vítězství.
     
    58:43
    Hosté v plném počtu.
     
    58:32
    Cousinsův pas z levého křídla skončil u Lowryho, který se pokusil trefit prázdnou branku na druhém konci hřiště, jenže kotouč na branku vůbec neletěl.
     
    58:01
    Jeff Petry se tentokrát převtělil do pozice nahravače, jenže také Suzukiho dělovku z levého křídla gólman v dresu Jets zneškodnil.
     
    57:47
    Montreal už hraje bez Price v šesti proti čtyřem. Hned po Danaultem vyhraném buly pálil z levé strany Petry, ovšem Hellebuyck jistě zakročil lapačkou.
     
    57:40
    Weal ztratil puk u pravého mantinelu a společně s celým Montrealem měl trochu štěstí, že po Morrisseyho vyhození puku na střídačku se bude vhazovat před Hellebuyckem.
     
    57:20
    Kovalčuk dostal nabito na modrou čáru, odkud ale napálil Coppa a jeho kolega Lowry pro změnu vyhodil přes celou délku kluziště.
     
    57:01
    Max Domi každopádně prohrál důležité vhazování a Canadiens po okamžitém vyhození přichází o drahocenné vteřinky.
     
    56:43
    Teď ale přichází velká komplikace pro Jets a naopak naděje Montrealu! Za hákování pronikajícího Suzukiho si jel odpočinout Luca Sbisa.
     
    56:15
    Winnipeg pouze tahá kotouč podél mantinelů v útočném pásmu. Vzhledem k minimálnímu náskoku a docházejímu času mu to ale stačí.
     
    55:34
    Patrik Laine se proti dvěma obráncům posunul na osu hřiště, ale pak trefil pouze připravený levý beton výborně chytajícího Price.
     
    54:40
    Až teď Morrissey tvrdě vypálil od modré čáry a důkladně vyprášil lapačkou Price, který se rozhodl přerušit hru. Ta bude pokračovat po poslední reklamní pauze.
     
    53:51
    Hosté z Manitoby malinko znervózněli. Od gólové trefy Coppa toho směrem dopředu nic moc předvedli.
     
    52:46
    Bitetto neriskoval a hned po vhazování v obranném pásmu prodloužil puk k Hellebuyckovi. Ten přerušil hru a Winnipeg může vystřídat.
     
    52:41
    Konečně se probralo také obecenstvo, které nyní sledovalo Scandellovo dojetí puku a s ním spojený icing Jets. Předtím hlasitým aplausem ocenilo také Kovalčuka, který zapsal první bod jako hráč Montrealu.
    51:47 Ben CHIAROT - 2:3
     
    51:47
    Montreal právě vstřelil branku!
    Canadiens po naprosto nenápadné akci znovu ztrácí jediný přesný zásah! Ilja Kovalčuk přihrál přes celou šířku hřiště na Tatara, jenž u útočné modré čáry přenechal puk BENU CHIAROTOVI a ten ho švihem z vrcholku pravého kruhu uklidil k vzdálenější tyči. Asistence: Tomáš Tatar, Ilja Kovalčuk.
     
    51:06
    Z kotouče se díky jednomu odrazil stal cenný suvenýr pro někoho v publiku. Následuje reklamní přestávka a poté posledních devět minut třetí třetiny.
    50:16 Andrew COPP - 1:3
     
    50:16
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Jets se radují z dost možná rozhodujícího gólu! Jistou vinu na tom všem nese Care Fleury, který propadl na útočné modré a pak s Metem nezastavil ujetého ANDREW COPPA, jenž nějakým způsobem propasíroval puk přes betony Price. Bez asistence.
     
    50:08
    Chiarot zleva poslal puk do ohně, kde ho za Hellebuycka nedotlačil Danault ani hodně důrazně dorážející Kovalčuk. Ruský útočník skončil za brankovou čarou, ovšem kotouč nikoliv.
     
    49:36
    Další Tryskáč sestřelen. Nepříjemnou ránu kotoučem tentokrát inkasoval Ehlers, který nohou zablokoval ránu Chiarota a v bolestech po čtyřech odklouzal na střídačku.
     
    49:23
    Hned po buly vyletěl kotouč mimo ledovou plochu, takže na řadu může přijít dvouminutová reklamní přestávka.
     
    49:20
    Trochu neurovnaná pasáž z obou stran končí dalším zakázaným uvolněním Winnipegu, jenž v této sezóně zaznamenal 22 výher a z toho 12 o jedinou branku.
     
    48:22
    Hosté trochu propadli po přechodu útočné modré čáry, nicméně jim pak výrazně pomohla chybička do protiútoku jedoucího Jordana Weala.
     
    47:31
    Hellebuyck chtěl pomoct s rozehrávkou. Hodně daleko spřed brankovištěm hodně riskoval s pukem na holi, nicméně v žádnou fatální chybu to nevyústilo.
     
    47:01
    Jets se dostali z menších problémů jen prostřednictvím zakázaného uvolnění. Habs se poté sami vyhnali z útočného pásma a Petry se vrací až k Priceovi.
     
    46:25
    Tak jsem to malinko přivolal, neboť Hellebuyck právě nyní musel zasahovat poté, co k němu Kovalčuk prodloužil Tatarovu pobídku.
     
    46:13
    Obě obrany pracují ve třetí třetině velmi dobře. Winnipeg dokonce nepovolil domácím hokejistům ani jednu střelu na Hellebuyckovu branku.
     
    45:25
    Dale Wiese jenom posunul puk na útočnou polovinu Montrealu a před startem dalšího hostujícího útoku vyrazil se spoluhráči střídat.
     
    44:43
    Roslovicovu přihrávku ze zadního mantinelu nikdo na modré čáře nezachytil a kotouč tak prosvištěl až do blízkosti Connora Hellebuycka.
     
    44:07
    A další práce pro Price, na kterého si při bekhendovém zakončení tentokrát vylámal zuby s osmadvacítkou hrající Jack Roslovic.
     
    43:55
    Laine potáhl akci dvou na jednoho. Zezadu se k němu ale přiblížil Chiarot a zkomplikoval mu bekhendové zakončení, které Price opět vyřešil.
     
    43:20
    Mark Scheifele je po nepříjemném bloku zpět na ledě. Nyní přihlížel střele od modré čáry, kterou Price v pohodě vyrazil.
     
    42:59
    Fleury se nepochopil se spoluhráči, kteří zrovna mířili střídat. Z přihrávky napříč středním pásmem tak vzešel icing.
     
    42:22
    Hosté svým napadáním nedávají Montrealu klid na rozehrávku a už několik desítek vteřin drží hru poblíž Priceova brankoviště.
     
    41:23
    Au, to muselo bolet! Mark Scheifele schytal do těla letící projektil Patrika Laineho a několik desítek vteřin mu trvalo, než se v přerušené hře dobelhal na střídačku.
     
    40:55
    Danaultův centr z levého křídla nikdo další v červeném nezachytil a teď už se vše podstatné zase odehrává na druhé straně hřiště.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Statistiky po 2. třetině:
    Střely na branku: 24 – 21 (12:11, 12:10)
    Zablokované střely soupeře: 5 – 8
    Trestné minuty: 2 – 2
    Využité přesilové hry: 0/1 – 0/1
    Góly v oslabení: 0 – 1
    Vyhraná vhazování: 50 % – 50 %
    Bodyčky: 35 – 21.
     
    I ve druhém dějství se hrál velmi dobrý hokej, který okořenily hned tři gólové situace. Z prvních dvou většina přítomných fanoušků radost neměla, když nejprve otevřel skóre Morrissey a z úniku dvou na gólmana v oslabení skóroval také dobře hrající Ehlers. Montreal se ale nepoložil a v několika dalších minutách svého soupeře naopak zatlačil, z čehož vyplynulo důležité snížení Bena Chiarota. Jets mohli dát rozhodně více branek, nicméně Price v domácím brankovišti předvedl už spoustu vynikajících zákroků.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:36
    Nick Cousins byl v levém kruhu zdvojený. Skvělou přihrávkou z otočky přesto dokázal přihrát Danaultovi a ten nadělal značné problémy pro změnu Hellebuyckovi.
     
    39:15
    Roslovic našel před brankou zapomenutého Lowryho. Price ale rychle zavřel prostor u pravé tyče a puk za svá záda nepustil. V pokračujícím střídání si pak zákrokem lapačkou vychutnal i projektil Perreaulta.
     
    39:00
    Poslední minuta druhé třetiny.
     
    38:40
    Petry nenechal vystřelit Wheelera, který se rozhodl přenechat puk Ehlersovi a ten už u vrcholku pravého kruhu nic dalšího nevymyslel.
     
    38:23
    Diváci jsou na nohou! Scheifele a Connor se dostali do přečíslení dvou na jednoho, které zakončoval druhý jmenovaný, ale k pravé tyči se přesunující Price ho bravurním zákrokem vychytal.
     
    37:55
    Nick Suzuki dostal ideální pas mezi kruhy, jenže v dobré střelecké pozici mu kotouč v kritický okamžik sjel z hokejky.
     
    37:36
    Z ryze finského souboje mezi Lainem a Kotkaniemim resultuje ofsajd Montrealu. Zbytek druhé části se uskuteční až po reklamní přestávce.
     
    36:19
    Znovu přihrávka z krátkého mantinelu, která tentokrát našla Roslovica, nicméně Price pohotovou střelu z prvního doteku opět zneškodnil.
     
    36:04
    Wheeler přihrál ze zadního mantinelu na pravé křídlo. Price na střelu Ehlerse moc dobře neviděl, ale i tak ji dokázal na přední tyči vyrazit.
     
    35:29
    Connorova přihrávka svého adresáta v bílém nenašla, ovšem Max Domi vzápětí vrátil puk na hokejky hráčů Winnipegu.
     
    34:48
    Shea Weber posouval puk před Lehkonena, který však byl zakřižovaný Poolmanem a to způsobilo jen několik soubojů poblíž mantinelu.
     
    34:09
    Nick Cousins zůstal chvíli volný v pravém kruhu, odkud viditelně cílil na zadní tyč, ale dobře postavený Hellebuyck mu gólovou radost nedopřál.
     
    33:02
    Adam Lowry se snažil obhodit Fleuryho, který mu za žádnou cenu neuhnul z cesty. Domácí obránce inkasoval tvrdý hit, ale to na konci útočné akce už nic nezměnilo.
     
    32:20
    Danault na buly prohrál s Wheelerem, jehož zásluhou mohl od modré čáry pálit Tucker Poolman, ovšem Price si vystačil s poměrně rutinním zákrokem.
     
    32:15
    Luca Sbisa si neohroženě najel mezi několik obránců. Na poslední chvíli dokázal i vystřelit, ale Price byl v tomto případě na místě.
     
    32:01
    Max Domi nezpracoval poskakující kotouč a musel si nechat zajít chuť na zakončení přímočarého útoku červenomodrého týmu.
     
    31:39
    Mete vyrazil na útočný výlet, který v levém kruhu zakončil přihrávkou pod sebe. Thompsonova dělovka však rozvlnila jen ochrannou síť.
    31:03 Ben CHIAROT - 1:2
     
    31:03
    Montreal právě vstřelil branku!
    Také domácí tým se může poprvé radovat ze zaslouženého gólu! Ilja Kovalčuk a Tomáš Tatar odvedli vynikající práci na pravém mantinelu. Shea Weber po zisku kotouče otočil těžiště na levou stranu a Hellebuyck prakticky nijak nezareagoval na dělovku z vrcholku kruhu z dílny BENA CHIAROTA. Asistence: Shea Weber, Tomáš Tatar.
     
    30:15
    Laineho zakončení švihem pokazil Kotkaniemi. Montreal chtěl vyrazit vpřed, ovšem po Petryho přihrávce se ozval hvizd signalizující icing.
     
    29:31
    Scandella si přijel z druhé vlny pro přihrávku od Lehkonena, jenže střela golfákem přes několik bránících hráčů k brance Jets nedoletěla.
     
    29:03
    Sbisa rozdal puk doprava na Perreaulta, jenž skvěle vysunul Coppa, ovšem Price svými betony bekhendový blafák zneškodnil!
     
    28:52
    Jordan Weal si vyměnil puk s obráncem Fleurym, ale ve finále přidal pouze nepřesnou střelu zpoza levého kruhu.
     
    28:20
    Velmi dobré střídání Montrealu pokračovalo ještě několik desítek vteřin. Vše vyvrcholilo střelou Webera, která byla ztečovaná Lehkonenem a puk spadl na střechu brány.
     
    27:14
    Jenom to zadunělo, když stadionem rezonovala Petrym trefená Hellebuyckova výstroj. Gólman Jets pak zkontroloval i zakončení Scandelly.
     
    26:30
    Weal projel do útočného pásma a přihrávkou doleva nachystal slušnou parketu pro Weiseho, jehož střelu vytěsnil Hellebuyck až do ochranné sítě.
     
    25:39
    Pionkova střela z úhlu už gólová nebyla. Stejně tak Domiho dělovka z levého křídla, které nepomohla ani velká razance.
     
    24:50
    Hosté v plném počtu.
    24:46 Nikolaj EHLERS - 0:2
     
    24:46
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Jets udeřili na konci vlastního oslabení! Skvěle to udělal zejména NIKOLAJ EHLERS, který ve středním pásmu vystihl riskantní Suzukiho přihrávku a v úniku dvou na nikoho s přehledem zakončil spolupráci s Wheelerem. Asistence: Blake Wheeler.
     
    24:29
    Nick Shore měl spoustu času na provedení vyhození. Winnipeg své první oslabení zřejmě přečká bez úhony.
     
    23:55
    Teď už veterán Kovalčuk přihrával o něco lépe, ovšem Weberova střela z vrcholku levého kruhu gólové parametry neměla.
     
    23:34
    Kovalčuk z jedničky přihrával na Webera. Kotouč ale netrefil vůbec dobře a nescházelo mnoho, aby jej Andrew Copp vypíchl do středního pásma.
     
    23:01
    Adam Lowry vyhrál vhazování nad Wealem a Poolman díky tomu v pohodě odpálil kotouč přes všechny čáry.
     
    22:50
    Habs mohou rychle zareagovat v přesilové hře. Jeff Petry si naváděl puk ke střele z osy hřiště, jenže mu plány zhatilo hákování zezadu v podání Perreaulta.
    21:32 Josh MORRISSEY - 0:1
     
    21:32
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Hosté jdou ve dvaadvacáté minutě do vedení! Poolmanova rána zpoza pravého kruhu byla hodně nepřesná. Puk si každopádně vzal Ehlers a přihrávkou na modrou čáru vyzval k další střele JOSHE MORRISSEYHO, jehož projektil proletěl až za nic nevidícího Price. Asistence: Nikolaj Ehlers, Blake Wheeler
     
    20:49
    Weberova střela zápěstím byla kousek před brankovištěm tečovaná Danaultem, ovšem hostující gólman puk se štěstím vyrazil nad břevno.
     
    20:21
    Jordan Weal započal druhou třetinu střelou z levého křídla. Hellebuyck ji ale vyrazil a poté neměl větší starost ani s dalekonosným pokusem dalšího novice v sestavě Montrealu – Marca Scandelly.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Statistiky po 1. třetině:
    Střely na branku: 12 – 11
    Zablokované střely soupeře: 2 – 3
    Trestné minuty: 2 – 0
    Využité přesilové hry: 0/0 – 0/1
    Vyhraná vhazování: 52 % – 48 %
    Bodyčky: 19 – 11.
     
    Je za námi první třetina, která měla poměrně svižný úvod. Ani jeden z týmů nečekal na úvodní šance vůbec dlouho, ovšem hned první vteřiny předznamenaly, že celá dvacetiminutovka bude patřit zejména oběma sebejistým brankářům. Ti pochytali vše co potřebovali a na bezbrankovém stavu se tak nezměnilo zhola nic.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:35
    Přes Cousinse a Poehlinga se puk přesunul na hokejku Scandelly, který zkoušel štěstí zpoza pravého kruhu, ovšem hostující strážce branky byl opět připraven.
     
    19:00
    Poslední minuta první třetiny.
     
    18:54
    Lehkonen vydoloval puk od mantinelu a přihrávkou za sebe jej dostal na hůl Kovalčuka, jehož pokus Hellebuyck vytěsnil až do ochranné sítě.
     
    18:16
    Kyle Connor si dvakrát vyměnil krátké přihrávky s Lainem. Na konci celé souhry byla střela z levého kruhu, se kterou si Price s přehledem poradil.
     
    17:45
    Lowry věděl o rozjetém Appletonovi, který však byl trochu rozhozený na levém kraji hřiště a i kvůli tomu ve finále nevymyslel nic kloudnějšího.
     
    17:02
    Josh Morrissey napřáhl od modré čáry, ale puk prosvištěl vedle levé tyče domácí branky. O chvíli později se už Habs definitivně vysvobodili.
     
    16:57
    Domácí v plném počtu.
     
    16:32
    Teď už si Roslovic dobře vyměnil kotouč s Coppem, ale Perreault po jeho finálním pasu do ohně přesně zakončit nedokázal.
     
    16:20
    Jets se už dobrou minutu nemohou pořádně dostat do útočného pásma. Nyní se neujala ani přihrávka Roslovica na Scheifeleho, po které se domácí znovu vysvobodili.
     
    15:45
    Dobrá práce Ryana Poehlinga, který aktivně presoval Pionka a na několik vteřin zdržel hru ve velké vzdálenosti od domácího brankoviště.
     
    15:24
    Montreal dostal puk do útočného pásma, kde se o nějaký ten decimetr vychýlila Hellebuyckova klec. Rozhodčí zastavují hru, aby všechno napravili.
     
    15:09
    Wheeler se posunul až na úroveň koncové čáry, odkud zprava našel před branku Connora, ale ten z bezprostřední blízkosti nenašel recept na překonání Price.
     
    14:57
    Máme tady první vyloučení zápasu. Scheifele šel do kličky v levém kruhu a přitom byl zahákován na dvě minuty vyloučeným Danaultem.
     
    14:44
    Weberova obávaná pumelice od modré proletěla nalevo od hostující branky, která pak už nebyla v žádném přímém ohrožení.
     
    14:31
    Connor Hellebuyck si přivlastnil kotouč po nepřesné přihrávce a místo rozehrávky přerušil hru za cenu vhazování v jeho třetině hřiště.
     
    14:08
    Cousinsova přihrávka se od hokejky Ehlerse odrazila do středního pásma a Jeff Petry kvůli tomu zakládá další akci až od Price.
     
    13:32
    Lehkonen našel Cousinse, který zleva mířil na přední tyč, jenomže na překonání hostujícího gólmana to opět nestačilo.
     
    13:07
    Blake Wheeler nedostal přesně na hokejku Ehlersův pas z levého křídla. Následuje celá řada soubojů v útočném pásmu Winnipegu.
     
    12:50
    Thomspon si sebral volný puk a potáhl útok do nezformované obrany. Po jeho přihrávce z křídla měl klid na zakončení Mete, ovšem Hellebuyck byl u pravé tyče včas.
     
    12:14
    Kyle Connor ve středním pásmu tak dlouho kličkoval ze strany na stranu, až jeho netrpěliví spoluhráči zavinili postavení mimo.
     
    11:30
    Dosti rozkouskovaná pasáž pokračovala zakázaným uvolněním Montrealu. Další přerušení na sebe nenechalo dlouho čekat, neboť Price zkontroloval Pionkův pokus od modré.
     
    11:15
    Nikolaj Ehlers je zatím hodně vidět. Při jeho další individuální akci mu však utekl puk až do míst, odkud ho Carey Price odehrál hokejkou.
     
    10:50
    Hellebuyck byl připravený zasáhnout bezprostředně po vhazování v jeho blízkosti. Hned vzápětí opět skončil puk mezi diváky.
     
    10:40
    Kotouč vyletěl mimo hrací plochu, čemuž předcházely nevyužité zmatky v obraně hostů z Manitoby.
     
    09:52
    Po vcelku divokém úvodu se dění na ledové ploše přece jenom uklidnilo, z nepovedené rozehrávky Winnipegu resultuje další přerušení kvůli icingu.
     
    09:34
    Montreal nezvládl přechodovou fázi, nicméně díky nahození a hromadnému střídání Jets získal zadarmo další pokus.
     
    08:36
    Jesperi Kotkaniemi poslal na Cousinse zadovku v hodně nevhodný okamžik a už nestihl zastavit, aby zabránil dalšímu ofsajdu domácího týmu.
     
    08:07
    Canadiens nedostali v obranné třetině puk pod kontrolu a pak úplně nezvládli bránění Ehlerse, který měl spoustu času a prostoru na nepřesnou střelu zápěstím.
     
    07:26
    Domácí útočník Phillip Danault vjel s kotoučem do postavení mimo hru, takže se vše pomalu chystá k vhazování ve středním pásmu.
     
    06:25
    Mete vyrazil na útočný výlet po levém křídle. Finální přihrávka propadla až na Kotkaniemiho a ten prověřil Hellebuycka rychlou střelou tahem z pravého kruhu.
     
    06:08
    První minuty zápasu se odehrávají ve velice dobrém tempu. Oba týmy dělají vše pro to, aby ukončily výsledkovou mizérií z posledních dní.
     
    05:17
    O chvíli později se už Patrik Laine dostal ke střele, jenže z levého kruhu vůbec netrefil prostor mezi třemi tyčemi.
     
    05:06
    Scheifeleho centr z pravého mantinelu byl pro Laineho příliš dlouhý. Vliv v tom měl i zásah hokejky Phillipa Danaulta.
     
    04:41
    Tucker Poolman si během rozehrávky vyměnil puk s Morrisseym, jenže pak ho poslal až na nevynucené zakázané uvolnění.
     
    03:42
    Podobná prácička také pro Hellebuycka, který stačil zareagovat na nepříjemně tečovaný projektil od modré čáry.
     
    03:01
    Bitettovo nahození propadlo až dovnitř brankoviště. Price v něm ale byl připravený a kotouč vyrazil do relativního bezpečí.
     
    02:31
    A ještě jeden souboj mezi Ehlersem a Pricem, který si v úvodu zápasu na nedostatek práce rozhodně stěžovat nemůže.
     
    02:18
    Ehlers potáhl kotouč po ose hřiště a navrch přidal střelu zápěstím, která zapadla do lapačky zkušeného gólmana v brance Montrealu.
     
    01:43
    Lehkonenovo nahození od modré čáry bylo hodně nepřesné. Puk si sebral Laine, ovšem Jets se s ním nedostali ani přes půlící čáru.
     
    01:02
    Poprvé se v dresu Canadiens představil také potleskem oceněný Kovalčuk, jehož střelu zpoza levého kruhu Hellebuyck snadno zastavil.
     
    00:28
    A rychle i na druhou stranu, kam si to namířil Wiese, ovšem také Hellebuyck první složitější situaci zvládl na výbornou.
     
    00:18
    Hned v úvodu velké problémy v rozehrávce Montrealu. Lowry poté nahazoval z pravého mantinelu a měl co dělat s dorážkou Sbisy.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Montreal Canadiens: Price (Ch. Lindgren) – S. Weber (C), Chiarot, Petry (A), Scandella, C. Fleury, Mete – Kovalčuk, Danault, Tatar – Suzuki, Domi, Lehkonen – Cousins, Kotkaniemi, Poehling – Weise, N. Thompson (A), Weal.

    Winnipeg Jets: Hellebuyck (Brossoit) – Poolman, Morrissey (A), Pionk, Sbisa, Bitetto, Niku – Laine, Scheifele (A), Connor – Roslovic, Wheeler (C), Ehlers – Perreault, Lowry, Copp – Appleton, N. Shore, G. Bourque.

    Rozhodčí: Syvret, O´Halloran – Murphy, Barton.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Československá stopa v utkání

    Tomáš Tatar (MTL)

    Útočník, 29 let, 42 zápasů, 35 bodů (16+19).
     
    Vzájemné zápasy

    24.12.2019 Winnipeg – Montreal 2:6
    31.03.2019 Winnipeg – Montreal 1:3
    08.02.2019 Montreal – Winnipeg 5:2
    04.04.2018 Montreal – Winnipeg 4:5 pr.
    05.11.2017 Winnipeg – Montreal 4:5 pr.
     
    Montreal Canadiens

    Ani další kanadský tým se po vánoční přestávce nemůže chlubit bůhvíjak dobrou formou. Canadiens totiž prohráli venkovní zápasy s Tampu, Floridou i Carolinou a po návratu do Bell Centre o jediný gól znovu padli s Lightning a před dvěma dny se museli spokojit se ziskem jediného bodu za prohru 2:3 v prodloužení s Pittsburghem. V tabulce Východní konference je Montreal až dvanáctý, přičemž ztráta na play-off narostla už na šest bodů. K tomu všemu Habs schází několik stabilních útočných jednotek, kvůli zdravotním problémům nebudou dnes k dispozici Armia, Byron, Peca ani Jonathan Drouin s druhým Brendanem Gallagherem. Svůj debut naopak zažije Ilja Kovalčuk.

    Nejproduktivnější hráči:
    • T. Tatar – 35 bodů (16+19)
    • B. Gallagher – 32 bodů (15+17)
    • M. Domi – 32 bodů (12+20).
     
    Winnipeg Jets

    Bilance pouhých dvou výher z posledních devíti zápasů způsobila ve vyrovnané Západní konferenci pokles Winnipegu až na deváté místo. Od sedmého Edmontonu ho však dělí jediný bod a k tomu má o dva odehrané duely méně. Naposledy Jets zapsali alespoň bodík za prohru 2:3 v prodloužení na ledě Minnesoty, přičemž o pár desítek hodin dříve padli 3:6 s Torontem. Zkušený kouč Paul Maurice stále nemůže počítat s poměrně významnými členy sestavy. Mimo hru jsou obránci Beaulieu s Kulikovem a útočníci Letestu s Littlem. Naopak Andrew Copp by už mohl být stoprocentně připraven.

    Nejproduktivnější hráči:
    • M. Scheifele – 48 bodů (20+28)
    • K. Connor – 41 bodů (21+20)
    • P. Laine – 40 bodů (15+25).
     
    Všem hokejovým fanouškům přeji příjemné chvíle při sledování textového přenosu ze zápasu kanadsko-americké NHL. Od jedné hodiny se můžeme těšit na utkání mezi Montrealem Canadiens a Winnipegem Jets!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 32. Chiarot (S. Weber, Tatar), 52. Chiarot (Tatar, Kovalčuk) – 22. Morrissey (Ehlers, Wheeler), 25. Ehlers (Wheeler), 51. Copp


    Montreal Canadiens: Price (Ch. Lindgren) – S. Weber (C), Chiarot, Petry (A), Scandella, C. Fleury, Mete – Kovalčuk, Danault, Tatar – Suzuki, Domi, Lehkonen – Cousins, Kotkaniemi, Poehling – Weise, N. Thompson (A), Weal.
    Winnipeg Jets: Hellebuyck (Brossoit) – Poolman, Morrissey (A), Pionk, Sbisa, Bitetto, Niku – Laine, Scheifele (A), Connor – Roslovic, Wheeler (C), Ehlers – Perreault, Lowry, Copp – Appleton, N. Shore, G. Bourque.

    Rozhodčí: Syvret, O´Halloran – Murphy, Barton

    Diváci: 20 882
    bahis siteleri