Toronto – Edmonton 4:6 (kon.) | Montreal – Winnipeg 2:3 (kon.) | NY Islanders – Colorado 1:0 (kon.)
Los Angeles – Columbus 2:4 (kon.)
konec
Montreal Canadiens
2:3 (0:0, 1:2, 1:1)
Winnipeg Jets
Úterý 07.01.2020, 01:00 • Bell Centre, Montreal • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.
     
    Všem hokejovým fanouškům přeji příjemné chvíle při sledování textového přenosu ze zápasu kanadsko-americké NHL. Od jedné hodiny se můžeme těšit na utkání mezi Montrealem Canadiens a Winnipegem Jets!
     
    Winnipeg Jets

    Bilance pouhých dvou výher z posledních devíti zápasů způsobila ve vyrovnané Západní konferenci pokles Winnipegu až na deváté místo. Od sedmého Edmontonu ho však dělí jediný bod a k tomu má o dva odehrané duely méně. Naposledy Jets zapsali alespoň bodík za prohru 2:3 v prodloužení na ledě Minnesoty, přičemž o pár desítek hodin dříve padli 3:6 s Torontem. Zkušený kouč Paul Maurice stále nemůže počítat s poměrně významnými členy sestavy. Mimo hru jsou obránci Beaulieu s Kulikovem a útočníci Letestu s Littlem. Naopak Andrew Copp by už mohl být stoprocentně připraven.

    Nejproduktivnější hráči:
    • M. Scheifele – 48 bodů (20+28)
    • K. Connor – 41 bodů (21+20)
    • P. Laine – 40 bodů (15+25).
     
    Montreal Canadiens

    Ani další kanadský tým se po vánoční přestávce nemůže chlubit bůhvíjak dobrou formou. Canadiens totiž prohráli venkovní zápasy s Tampu, Floridou i Carolinou a po návratu do Bell Centre o jediný gól znovu padli s Lightning a před dvěma dny se museli spokojit se ziskem jediného bodu za prohru 2:3 v prodloužení s Pittsburghem. V tabulce Východní konference je Montreal až dvanáctý, přičemž ztráta na play-off narostla už na šest bodů. K tomu všemu Habs schází několik stabilních útočných jednotek, kvůli zdravotním problémům nebudou dnes k dispozici Armia, Byron, Peca ani Jonathan Drouin s druhým Brendanem Gallagherem. Svůj debut naopak zažije Ilja Kovalčuk.

    Nejproduktivnější hráči:
    • T. Tatar – 35 bodů (16+19)
    • B. Gallagher – 32 bodů (15+17)
    • M. Domi – 32 bodů (12+20).
     
    Vzájemné zápasy

    24.12.2019 Winnipeg – Montreal 2:6
    31.03.2019 Winnipeg – Montreal 1:3
    08.02.2019 Montreal – Winnipeg 5:2
    04.04.2018 Montreal – Winnipeg 4:5 pr.
    05.11.2017 Winnipeg – Montreal 4:5 pr.
     
    Československá stopa v utkání

    Tomáš Tatar (MTL)

    Útočník, 29 let, 42 zápasů, 35 bodů (16+19).
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Montreal Canadiens: Price (Ch. Lindgren) – S. Weber (C), Chiarot, Petry (A), Scandella, C. Fleury, Mete – Kovalčuk, Danault, Tatar – Suzuki, Domi, Lehkonen – Cousins, Kotkaniemi, Poehling – Weise, N. Thompson (A), Weal.

    Winnipeg Jets: Hellebuyck (Brossoit) – Poolman, Morrissey (A), Pionk, Sbisa, Bitetto, Niku – Laine, Scheifele (A), Connor – Roslovic, Wheeler (C), Ehlers – Perreault, Lowry, Copp – Appleton, N. Shore, G. Bourque.

    Rozhodčí: Syvret, O´Halloran – Murphy, Barton.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:18
    Hned v úvodu velké problémy v rozehrávce Montrealu. Lowry poté nahazoval z pravého mantinelu a měl co dělat s dorážkou Sbisy.
     
    00:28
    A rychle i na druhou stranu, kam si to namířil Wiese, ovšem také Hellebuyck první složitější situaci zvládl na výbornou.
     
    01:02
    Poprvé se v dresu Canadiens představil také potleskem oceněný Kovalčuk, jehož střelu zpoza levého kruhu Hellebuyck snadno zastavil.
     
    01:43
    Lehkonenovo nahození od modré čáry bylo hodně nepřesné. Puk si sebral Laine, ovšem Jets se s ním nedostali ani přes půlící čáru.
     
    02:18
    Ehlers potáhl kotouč po ose hřiště a navrch přidal střelu zápěstím, která zapadla do lapačky zkušeného gólmana v brance Montrealu.
     
    02:31
    A ještě jeden souboj mezi Ehlersem a Pricem, který si v úvodu zápasu na nedostatek práce rozhodně stěžovat nemůže.
     
    03:01
    Bitettovo nahození propadlo až dovnitř brankoviště. Price v něm ale byl připravený a kotouč vyrazil do relativního bezpečí.
     
    03:42
    Podobná prácička také pro Hellebuycka, který stačil zareagovat na nepříjemně tečovaný projektil od modré čáry.
     
    04:41
    Tucker Poolman si během rozehrávky vyměnil puk s Morrisseym, jenže pak ho poslal až na nevynucené zakázané uvolnění.
     
    05:06
    Scheifeleho centr z pravého mantinelu byl pro Laineho příliš dlouhý. Vliv v tom měl i zásah hokejky Phillipa Danaulta.
     
    05:17
    O chvíli později se už Patrik Laine dostal ke střele, jenže z levého kruhu vůbec netrefil prostor mezi třemi tyčemi.
     
    06:08
    První minuty zápasu se odehrávají ve velice dobrém tempu. Oba týmy dělají vše pro to, aby ukončily výsledkovou mizérií z posledních dní.
     
    06:25
    Mete vyrazil na útočný výlet po levém křídle. Finální přihrávka propadla až na Kotkaniemiho a ten prověřil Hellebuycka rychlou střelou tahem z pravého kruhu.
     
    07:26
    Domácí útočník Phillip Danault vjel s kotoučem do postavení mimo hru, takže se vše pomalu chystá k vhazování ve středním pásmu.
     
    08:07
    Canadiens nedostali v obranné třetině puk pod kontrolu a pak úplně nezvládli bránění Ehlerse, který měl spoustu času a prostoru na nepřesnou střelu zápěstím.
     
    08:36
    Jesperi Kotkaniemi poslal na Cousinse zadovku v hodně nevhodný okamžik a už nestihl zastavit, aby zabránil dalšímu ofsajdu domácího týmu.
     
    09:34
    Montreal nezvládl přechodovou fázi, nicméně díky nahození a hromadnému střídání Jets získal zadarmo další pokus.
     
    09:52
    Po vcelku divokém úvodu se dění na ledové ploše přece jenom uklidnilo, z nepovedené rozehrávky Winnipegu resultuje další přerušení kvůli icingu.
     
    10:40
    Kotouč vyletěl mimo hrací plochu, čemuž předcházely nevyužité zmatky v obraně hostů z Manitoby.
     
    10:50
    Hellebuyck byl připravený zasáhnout bezprostředně po vhazování v jeho blízkosti. Hned vzápětí opět skončil puk mezi diváky.
     
    11:15
    Nikolaj Ehlers je zatím hodně vidět. Při jeho další individuální akci mu však utekl puk až do míst, odkud ho Carey Price odehrál hokejkou.
     
    11:30
    Dosti rozkouskovaná pasáž pokračovala zakázaným uvolněním Montrealu. Další přerušení na sebe nenechalo dlouho čekat, neboť Price zkontroloval Pionkův pokus od modré.
     
    12:14
    Kyle Connor ve středním pásmu tak dlouho kličkoval ze strany na stranu, až jeho netrpěliví spoluhráči zavinili postavení mimo.
     
    12:50
    Thomspon si sebral volný puk a potáhl útok do nezformované obrany. Po jeho přihrávce z křídla měl klid na zakončení Mete, ovšem Hellebuyck byl u pravé tyče včas.
     
    13:07
    Blake Wheeler nedostal přesně na hokejku Ehlersův pas z levého křídla. Následuje celá řada soubojů v útočném pásmu Winnipegu.
     
    13:32
    Lehkonen našel Cousinse, který zleva mířil na přední tyč, jenomže na překonání hostujícího gólmana to opět nestačilo.
     
    14:08
    Cousinsova přihrávka se od hokejky Ehlerse odrazila do středního pásma a Jeff Petry kvůli tomu zakládá další akci až od Price.
     
    14:31
    Connor Hellebuyck si přivlastnil kotouč po nepřesné přihrávce a místo rozehrávky přerušil hru za cenu vhazování v jeho třetině hřiště.
     
    14:44
    Weberova obávaná pumelice od modré proletěla nalevo od hostující branky, která pak už nebyla v žádném přímém ohrožení.
     
    14:57
    Máme tady první vyloučení zápasu. Scheifele šel do kličky v levém kruhu a přitom byl zahákován na dvě minuty vyloučeným Danaultem.
     
    15:09
    Wheeler se posunul až na úroveň koncové čáry, odkud zprava našel před branku Connora, ale ten z bezprostřední blízkosti nenašel recept na překonání Price.
     
    15:24
    Montreal dostal puk do útočného pásma, kde se o nějaký ten decimetr vychýlila Hellebuyckova klec. Rozhodčí zastavují hru, aby všechno napravili.
     
    15:45
    Dobrá práce Ryana Poehlinga, který aktivně presoval Pionka a na několik vteřin zdržel hru ve velké vzdálenosti od domácího brankoviště.
     
    16:20
    Jets se už dobrou minutu nemohou pořádně dostat do útočného pásma. Nyní se neujala ani přihrávka Roslovica na Scheifeleho, po které se domácí znovu vysvobodili.
     
    16:32
    Teď už si Roslovic dobře vyměnil kotouč s Coppem, ale Perreault po jeho finálním pasu do ohně přesně zakončit nedokázal.
     
    16:57
    Domácí v plném počtu.
     
    17:02
    Josh Morrissey napřáhl od modré čáry, ale puk prosvištěl vedle levé tyče domácí branky. O chvíli později se už Habs definitivně vysvobodili.
     
    17:45
    Lowry věděl o rozjetém Appletonovi, který však byl trochu rozhozený na levém kraji hřiště a i kvůli tomu ve finále nevymyslel nic kloudnějšího.
     
    18:16
    Kyle Connor si dvakrát vyměnil krátké přihrávky s Lainem. Na konci celé souhry byla střela z levého kruhu, se kterou si Price s přehledem poradil.
     
    18:54
    Lehkonen vydoloval puk od mantinelu a přihrávkou za sebe jej dostal na hůl Kovalčuka, jehož pokus Hellebuyck vytěsnil až do ochranné sítě.
     
    19:00
    Poslední minuta první třetiny.
     
    19:35
    Přes Cousinse a Poehlinga se puk přesunul na hokejku Scandelly, který zkoušel štěstí zpoza pravého kruhu, ovšem hostující strážce branky byl opět připraven.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Je za námi první třetina, která měla poměrně svižný úvod. Ani jeden z týmů nečekal na úvodní šance vůbec dlouho, ovšem hned první vteřiny předznamenaly, že celá dvacetiminutovka bude patřit zejména oběma sebejistým brankářům. Ti pochytali vše co potřebovali a na bezbrankovém stavu se tak nezměnilo zhola nic.
     
    Statistiky po 1. třetině:
    Střely na branku: 12 – 11
    Zablokované střely soupeře: 2 – 3
    Trestné minuty: 2 – 0
    Využité přesilové hry: 0/0 – 0/1
    Vyhraná vhazování: 52 % – 48 %
    Bodyčky: 19 – 11.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:21
    Jordan Weal započal druhou třetinu střelou z levého křídla. Hellebuyck ji ale vyrazil a poté neměl větší starost ani s dalekonosným pokusem dalšího novice v sestavě Montrealu – Marca Scandelly.
     
    20:49
    Weberova střela zápěstím byla kousek před brankovištěm tečovaná Danaultem, ovšem hostující gólman puk se štěstím vyrazil nad břevno.
     
    21:32
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Hosté jdou ve dvaadvacáté minutě do vedení! Poolmanova rána zpoza pravého kruhu byla hodně nepřesná. Puk si každopádně vzal Ehlers a přihrávkou na modrou čáru vyzval k další střele JOSHE MORRISSEYHO, jehož projektil proletěl až za nic nevidícího Price. Asistence: Nikolaj Ehlers, Blake Wheeler
    21:32 Josh MORRISSEY - 0:1
     
    22:50
    Habs mohou rychle zareagovat v přesilové hře. Jeff Petry si naváděl puk ke střele z osy hřiště, jenže mu plány zhatilo hákování zezadu v podání Perreaulta.
     
    23:01
    Adam Lowry vyhrál vhazování nad Wealem a Poolman díky tomu v pohodě odpálil kotouč přes všechny čáry.
     
    23:34
    Kovalčuk z jedničky přihrával na Webera. Kotouč ale netrefil vůbec dobře a nescházelo mnoho, aby jej Andrew Copp vypíchl do středního pásma.
     
    23:55
    Teď už veterán Kovalčuk přihrával o něco lépe, ovšem Weberova střela z vrcholku levého kruhu gólové parametry neměla.
     
    24:29
    Nick Shore měl spoustu času na provedení vyhození. Winnipeg své první oslabení zřejmě přečká bez úhony.
     
    24:46
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Jets udeřili na konci vlastního oslabení! Skvěle to udělal zejména NIKOLAJ EHLERS, který ve středním pásmu vystihl riskantní Suzukiho přihrávku a v úniku dvou na nikoho s přehledem zakončil spolupráci s Wheelerem. Asistence: Blake Wheeler.
    24:46 Nikolaj EHLERS - 0:2
     
    24:50
    Hosté v plném počtu.
     
    25:39
    Pionkova střela z úhlu už gólová nebyla. Stejně tak Domiho dělovka z levého křídla, které nepomohla ani velká razance.
     
    26:30
    Weal projel do útočného pásma a přihrávkou doleva nachystal slušnou parketu pro Weiseho, jehož střelu vytěsnil Hellebuyck až do ochranné sítě.
     
    27:14
    Jenom to zadunělo, když stadionem rezonovala Petrym trefená Hellebuyckova výstroj. Gólman Jets pak zkontroloval i zakončení Scandelly.
     
    28:20
    Velmi dobré střídání Montrealu pokračovalo ještě několik desítek vteřin. Vše vyvrcholilo střelou Webera, která byla ztečovaná Lehkonenem a puk spadl na střechu brány.
     
    28:52
    Jordan Weal si vyměnil puk s obráncem Fleurym, ale ve finále přidal pouze nepřesnou střelu zpoza levého kruhu.
     
    29:03
    Sbisa rozdal puk doprava na Perreaulta, jenž skvěle vysunul Coppa, ovšem Price svými betony bekhendový blafák zneškodnil!
     
    29:31
    Scandella si přijel z druhé vlny pro přihrávku od Lehkonena, jenže střela golfákem přes několik bránících hráčů k brance Jets nedoletěla.
     
    30:15
    Laineho zakončení švihem pokazil Kotkaniemi. Montreal chtěl vyrazit vpřed, ovšem po Petryho přihrávce se ozval hvizd signalizující icing.
     
    31:03
    Montreal právě vstřelil branku!
    Také domácí tým se může poprvé radovat ze zaslouženého gólu! Ilja Kovalčuk a Tomáš Tatar odvedli vynikající práci na pravém mantinelu. Shea Weber po zisku kotouče otočil těžiště na levou stranu a Hellebuyck prakticky nijak nezareagoval na dělovku z vrcholku kruhu z dílny BENA CHIAROTA. Asistence: Shea Weber, Tomáš Tatar.
    31:03 Ben CHIAROT - 1:2
     
    31:39
    Mete vyrazil na útočný výlet, který v levém kruhu zakončil přihrávkou pod sebe. Thompsonova dělovka však rozvlnila jen ochrannou síť.
     
    32:01
    Max Domi nezpracoval poskakující kotouč a musel si nechat zajít chuť na zakončení přímočarého útoku červenomodrého týmu.
     
    32:15
    Luca Sbisa si neohroženě najel mezi několik obránců. Na poslední chvíli dokázal i vystřelit, ale Price byl v tomto případě na místě.
     
    32:20
    Danault na buly prohrál s Wheelerem, jehož zásluhou mohl od modré čáry pálit Tucker Poolman, ovšem Price si vystačil s poměrně rutinním zákrokem.
     
    33:02
    Adam Lowry se snažil obhodit Fleuryho, který mu za žádnou cenu neuhnul z cesty. Domácí obránce inkasoval tvrdý hit, ale to na konci útočné akce už nic nezměnilo.
     
    34:09
    Nick Cousins zůstal chvíli volný v pravém kruhu, odkud viditelně cílil na zadní tyč, ale dobře postavený Hellebuyck mu gólovou radost nedopřál.
     
    34:48
    Shea Weber posouval puk před Lehkonena, který však byl zakřižovaný Poolmanem a to způsobilo jen několik soubojů poblíž mantinelu.
     
    35:29
    Connorova přihrávka svého adresáta v bílém nenašla, ovšem Max Domi vzápětí vrátil puk na hokejky hráčů Winnipegu.
     
    36:04
    Wheeler přihrál ze zadního mantinelu na pravé křídlo. Price na střelu Ehlerse moc dobře neviděl, ale i tak ji dokázal na přední tyči vyrazit.
     
    36:19
    Znovu přihrávka z krátkého mantinelu, která tentokrát našla Roslovica, nicméně Price pohotovou střelu z prvního doteku opět zneškodnil.
     
    37:36
    Z ryze finského souboje mezi Lainem a Kotkaniemim resultuje ofsajd Montrealu. Zbytek druhé části se uskuteční až po reklamní přestávce.
     
    37:55
    Nick Suzuki dostal ideální pas mezi kruhy, jenže v dobré střelecké pozici mu kotouč v kritický okamžik sjel z hokejky.
     
    38:23
    Diváci jsou na nohou! Scheifele a Connor se dostali do přečíslení dvou na jednoho, které zakončoval druhý jmenovaný, ale k pravé tyči se přesunující Price ho bravurním zákrokem vychytal.
     
    38:40
    Petry nenechal vystřelit Wheelera, který se rozhodl přenechat puk Ehlersovi a ten už u vrcholku pravého kruhu nic dalšího nevymyslel.
     
    39:00
    Poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:15
    Roslovic našel před brankou zapomenutého Lowryho. Price ale rychle zavřel prostor u pravé tyče a puk za svá záda nepustil. V pokračujícím střídání si pak zákrokem lapačkou vychutnal i projektil Perreaulta.
     
    39:36
    Nick Cousins byl v levém kruhu zdvojený. Skvělou přihrávkou z otočky přesto dokázal přihrát Danaultovi a ten nadělal značné problémy pro změnu Hellebuyckovi.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    I ve druhém dějství se hrál velmi dobrý hokej, který okořenily hned tři gólové situace. Z prvních dvou většina přítomných fanoušků radost neměla, když nejprve otevřel skóre Morrissey a z úniku dvou na gólmana v oslabení skóroval také dobře hrající Ehlers. Montreal se ale nepoložil a v několika dalších minutách svého soupeře naopak zatlačil, z čehož vyplynulo důležité snížení Bena Chiarota. Jets mohli dát rozhodně více branek, nicméně Price v domácím brankovišti předvedl už spoustu vynikajících zákroků.
     
    Statistiky po 2. třetině:
    Střely na branku: 24 – 21 (12:11, 12:10)
    Zablokované střely soupeře: 5 – 8
    Trestné minuty: 2 – 2
    Využité přesilové hry: 0/1 – 0/1
    Góly v oslabení: 0 – 1
    Vyhraná vhazování: 50 % – 50 %
    Bodyčky: 35 – 21.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:55
    Danaultův centr z levého křídla nikdo další v červeném nezachytil a teď už se vše podstatné zase odehrává na druhé straně hřiště.
     
    41:23
    Au, to muselo bolet! Mark Scheifele schytal do těla letící projektil Patrika Laineho a několik desítek vteřin mu trvalo, než se v přerušené hře dobelhal na střídačku.
     
    42:22
    Hosté svým napadáním nedávají Montrealu klid na rozehrávku a už několik desítek vteřin drží hru poblíž Priceova brankoviště.
     
    42:59
    Fleury se nepochopil se spoluhráči, kteří zrovna mířili střídat. Z přihrávky napříč středním pásmem tak vzešel icing.
     
    43:20
    Mark Scheifele je po nepříjemném bloku zpět na ledě. Nyní přihlížel střele od modré čáry, kterou Price v pohodě vyrazil.
     
    43:55
    Laine potáhl akci dvou na jednoho. Zezadu se k němu ale přiblížil Chiarot a zkomplikoval mu bekhendové zakončení, které Price opět vyřešil.
     
    44:07
    A další práce pro Price, na kterého si při bekhendovém zakončení tentokrát vylámal zuby s osmadvacítkou hrající Jack Roslovic.
     
    44:43
    Roslovicovu přihrávku ze zadního mantinelu nikdo na modré čáře nezachytil a kotouč tak prosvištěl až do blízkosti Connora Hellebuycka.
     
    45:25
    Dale Wiese jenom posunul puk na útočnou polovinu Montrealu a před startem dalšího hostujícího útoku vyrazil se spoluhráči střídat.
     
    46:13
    Obě obrany pracují ve třetí třetině velmi dobře. Winnipeg dokonce nepovolil domácím hokejistům ani jednu střelu na Hellebuyckovu branku.
     
    46:25
    Tak jsem to malinko přivolal, neboť Hellebuyck právě nyní musel zasahovat poté, co k němu Kovalčuk prodloužil Tatarovu pobídku.
     
    47:01
    Jets se dostali z menších problémů jen prostřednictvím zakázaného uvolnění. Habs se poté sami vyhnali z útočného pásma a Petry se vrací až k Priceovi.
     
    47:31
    Hellebuyck chtěl pomoct s rozehrávkou. Hodně daleko spřed brankovištěm hodně riskoval s pukem na holi, nicméně v žádnou fatální chybu to nevyústilo.
     
    48:22
    Hosté trochu propadli po přechodu útočné modré čáry, nicméně jim pak výrazně pomohla chybička do protiútoku jedoucího Jordana Weala.
     
    49:20
    Trochu neurovnaná pasáž z obou stran končí dalším zakázaným uvolněním Winnipegu, jenž v této sezóně zaznamenal 22 výher a z toho 12 o jedinou branku.
     
    49:23
    Hned po buly vyletěl kotouč mimo ledovou plochu, takže na řadu může přijít dvouminutová reklamní přestávka.
     
    49:36
    Další Tryskáč sestřelen. Nepříjemnou ránu kotoučem tentokrát inkasoval Ehlers, který nohou zablokoval ránu Chiarota a v bolestech po čtyřech odklouzal na střídačku.
     
    50:08
    Chiarot zleva poslal puk do ohně, kde ho za Hellebuycka nedotlačil Danault ani hodně důrazně dorážející Kovalčuk. Ruský útočník skončil za brankovou čarou, ovšem kotouč nikoliv.
     
    50:16
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Jets se radují z dost možná rozhodujícího gólu! Jistou vinu na tom všem nese Care Fleury, který propadl na útočné modré a pak s Metem nezastavil ujetého ANDREW COPPA, jenž nějakým způsobem propasíroval puk přes betony Price. Bez asistence.
    50:16 Andrew COPP - 1:3
     
    51:06
    Z kotouče se díky jednomu odrazil stal cenný suvenýr pro někoho v publiku. Následuje reklamní přestávka a poté posledních devět minut třetí třetiny.
     
    51:47
    Montreal právě vstřelil branku!
    Canadiens po naprosto nenápadné akci znovu ztrácí jediný přesný zásah! Ilja Kovalčuk přihrál přes celou šířku hřiště na Tatara, jenž u útočné modré čáry přenechal puk BENU CHIAROTOVI a ten ho švihem z vrcholku pravého kruhu uklidil k vzdálenější tyči. Asistence: Tomáš Tatar, Ilja Kovalčuk.
    51:47 Ben CHIAROT - 2:3
     
    52:41
    Konečně se probralo také obecenstvo, které nyní sledovalo Scandellovo dojetí puku a s ním spojený icing Jets. Předtím hlasitým aplausem ocenilo také Kovalčuka, který zapsal první bod jako hráč Montrealu.
     
    52:46
    Bitetto neriskoval a hned po vhazování v obranném pásmu prodloužil puk k Hellebuyckovi. Ten přerušil hru a Winnipeg může vystřídat.
     
    53:51
    Hosté z Manitoby malinko znervózněli. Od gólové trefy Coppa toho směrem dopředu nic moc předvedli.
     
    54:40
    Až teď Morrissey tvrdě vypálil od modré čáry a důkladně vyprášil lapačkou Price, který se rozhodl přerušit hru. Ta bude pokračovat po poslední reklamní pauze.
     
    55:34
    Patrik Laine se proti dvěma obráncům posunul na osu hřiště, ale pak trefil pouze připravený levý beton výborně chytajícího Price.
     
    56:15
    Winnipeg pouze tahá kotouč podél mantinelů v útočném pásmu. Vzhledem k minimálnímu náskoku a docházejímu času mu to ale stačí.
     
    56:43
    Teď ale přichází velká komplikace pro Jets a naopak naděje Montrealu! Za hákování pronikajícího Suzukiho si jel odpočinout Luca Sbisa.
     
    57:01
    Max Domi každopádně prohrál důležité vhazování a Canadiens po okamžitém vyhození přichází o drahocenné vteřinky.
     
    57:20
    Kovalčuk dostal nabito na modrou čáru, odkud ale napálil Coppa a jeho kolega Lowry pro změnu vyhodil přes celou délku kluziště.
     
    57:40
    Weal ztratil puk u pravého mantinelu a společně s celým Montrealem měl trochu štěstí, že po Morrisseyho vyhození puku na střídačku se bude vhazovat před Hellebuyckem.
     
    57:47
    Montreal už hraje bez Price v šesti proti čtyřem. Hned po Danaultem vyhraném buly pálil z levé strany Petry, ovšem Hellebuyck jistě zakročil lapačkou.
     
    58:01
    Jeff Petry se tentokrát převtělil do pozice nahravače, jenže také Suzukiho dělovku z levého křídla gólman v dresu Jets zneškodnil.
     
    58:32
    Cousinsův pas z levého křídla skončil u Lowryho, který se pokusil trefit prázdnou branku na druhém konci hřiště, jenže kotouč na branku vůbec neletěl.
     
    58:43
    Hosté v plném počtu.
     
    58:50
    Max Domi skončil po souboji s Connorem pod mantinelem na kolenou. Rozhodčí ale zůstali v klidu a Jets jsou zase o něco blíže vítězství.
     
    59:00
    Poslední minuta třetí třetiny.
     
    59:25
    Ehlers vyhrál šavlovačku o puk a na druhý pokus dostal puk ven z obranného pásma. Laine pak ale nebyl v pozici pro střelu do prázdné branky.
     
    59:50
    Výlet puku mezi diváky znamená ještě jedno vhazování, ke kterému ale dojde před brankou Montrealu. Deset vteřin před koncem už je asi rozhodnuto.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Utkání dvou týmů se špatnou aktuální formou vcelku podle očekávání nabídlo vyrovnaný boj a dramatickou zápletku až do posledních vteřin. První polovina základní hrací doby vyzněla výsledkově lépe pro Jets, kteří si díky Morrisseymu a Ehlersovi vypracovali dvougólový náskok. Ten si gólem Coppa vzali zpět i po snížení Chiarota, jenž v čase 51:47 i podruhé snížil na rozdíl jediné trefy, ovšem na vyrovnání už se Montreal nezmohl ani při hře bez gólmana.
     
    Pro Winnipeg je to teprve třetí výhra z posledních deseti zápasů, díky které se v Západní konferenci posunuje před Calgary na osmé místo. Oproti tomu Canadiens padli už pošesté v řadě a jejich manko na nejlepší osmičku Východu začíná výrazně narůstat.
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Nikolaj Ehlers (WPG) 1+1
    2. Ben Chiarot (MTL) 2+0
    3. Ilja Kovalčuk (MTL) 0+1.
     
    Československá stopa v utkání:
    Tomáš Tatar (MTL)
    0+2, 1 střela, čas na ledě 17:56.
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (03:45:32)

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 32. Chiarot (S. Weber, Tatar), 52. Chiarot (Tatar, Kovalčuk) – 22. Morrissey (Ehlers, Wheeler), 25. Ehlers (Wheeler), 51. Copp


    Montreal Canadiens: Price (Ch. Lindgren) – S. Weber (C), Chiarot, Petry (A), Scandella, C. Fleury, Mete – Kovalčuk, Danault, Tatar – Suzuki, Domi, Lehkonen – Cousins, Kotkaniemi, Poehling – Weise, N. Thompson (A), Weal.
    Winnipeg Jets: Hellebuyck (Brossoit) – Poolman, Morrissey (A), Pionk, Sbisa, Bitetto, Niku – Laine, Scheifele (A), Connor – Roslovic, Wheeler (C), Ehlers – Perreault, Lowry, Copp – Appleton, N. Shore, G. Bourque.

    Rozhodčí: Syvret, O´Halloran – Murphy, Barton

    Diváci: 20 882
    bahis siteleri