K. Vary – Mladá Boleslav 2:4 (kon.) | Vítkovice – Litvínov 5:3 (kon.) | Pardubice – Třinec 2:3 (kon.)
Liberec – Plzeň 7:1 (kon.) | Kladno – Kometa Brno 5:1 (kon.) | Olomouc – Mountfield HK 2:0 (kon.)
konec
Rytíři Kladno
5:1 (0:0, 0:0, 5:1)
HC Kometa Brno
Pátek 17.01.2020, 18:00 • ČEZ stadion, Kladno • Tipsport extraliga • 37. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že utkání rozhodla branka kapitána Jakuba Strnada, se loučím a přeji vám příjemný zbytek pátečního večera. (20:57:47)
     
    Osmačtyřicet minut jsme čekali na vstřelení branky a následně se s nimi roztrhl pytel! Kladno překvapilo dalšího silného soupeře a bere velmi důležité tři body. Naopak Kometa odehrála velmi špatnou třetí část a proto se musela před Rytíři sklonit. Svěřenci Libora Zábranského budou chtít na střetnutí rychle zapomenout a jít do dalšího zápasu s čistou hlavou.

    Střely na branku: 28:27.
    Střely na branku ve třetí třetině: 11:8.
     
    Konec zápasu.
    59:49 Jakub STRNAD - 5:1
     
    59:49
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Středočeši jsou nenasytní a přidávají další branku v přesilové hře. Pokus od modré čáry tečoval JAKUB STRNAD a na změnu letu kotouče pak nereagoval Karel Vejmelka. Asistence: Brendon Nash.
     
    59:03
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Tomáš Bartejs – 2 min., držení).
    58:46 Antonín MELKA - 4:1
     
    58:46
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Je definitivně rozhodnuto! ANTONÍN MELKA převzal přihrávku ve středním pásmu a zamířil přesně do prázdné brány. Asistence: Brendan O'Donnell a Brady Austin.
     
    58:19
    Karel Vejmelka se vydal na střídačku a pustil tak na led šestého hráče! V podobném momentu Kladno netrefilo prázdnou branku a navíc je odpískané zakázané uvolnění.
    57:03 Brendan O'DONNELL - 3:1
     
    57:03
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Ačkoliv Tomáš Plekanec nesouhlasí, branka platí! BRENDAN O'DONNELL si u střídačky Komety stáhl puk ze vzduchu a vydal se na levou stranu, odkud přesně zamířil mezi gólmanovy betony. Bez asistence.
     
    Dnešní utkání sleduje 5 028 diváků.
     
    Hlavní rozhodčí stále prohlížejí záznam hry, jedná se o hodně hraniční situaci!
     
    Bude branka platit? Brendan O'Donnell sice zamířil přesně mezi brankářovy betony, ovšem domácí útočník si kotouč stáhl na led vysokou holí. Tomáš Plekanec a Martin Zaťovič se okamžitě vydali za rozhodčími.
     
    56:45
    Tomáš Plekanec projel po levé straně, ale přihrávkou před branku nenašel spoluhráče. Na druhou stranu se pak vydal Jaromír Jágr.
     
    55:26
    Martin Zaťovič přejel červenou čáru a nahodil černou gumu za branku. Kometa se sice zmocnila puku, ale dlouho ho neudržela.
     
    54:01
    Jaromír Jágr se se spoluhráčem vydal do přečíslení, ovšem situaci skončila nastřelením brusle bránícího soupeře.
    52:30 Tomáš PLEKANEC - 2:1
     
    52:30
    Kometa právě vstřelila branku!
    Brňané využívají početní výhodu a vracejí se do hry o body! Z levého kruhu vystřelil Lukáš Kucsera, jehož pokus před sebe vyrazil Denis Godla. Mezi kruhy se vydal TOMÁŠ PLEKANEC, jemuž hůl na chvíli zablokoval Jakub Strnad. Přesto zkušený hráč zakončil po ledě přesně. Asistence: Lukáš Kucsera a Martin Zaťovič.
    Marken.cz

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 48. Stach, 49. J. Strnad (Stach, T. Kaut), 58. O'Donnell, 59. Melka (O'Donnell, Austin), 60. J. Strnad (Nash) – 53. Plekanec (Kucsera, Zaťovič)


    Rytíři Kladno: Godla (Cikánek) – Austin, Nash, Lakos, Kehar, Romančík, Barinka (A) – Zikmund, Vampola, Jágr – Redlich, Machač, J. Strnad (C) – Melka, T. Kaut (A), O'Donnell – Valský, Stach, Š. Bláha – Bílek.
    HC Kometa Brno: Vejmelka (Čiliak) – O. Němec (A), Bartejs, Baranka, Pyrochta, Svozil, Gulaši, Malec – Kucsera, Plekanec (A), Zaťovič (C) – M. Erat, Hruška, Orsava – Dočekal, Rákos, Kusko – L. Horký, Střondala, Plášek ml..

    Rozhodčí: Úlehla, Jeřábek – Brejcha, Jelínek

    Diváci: 5 028
    ocianews.com