Magnitogorsk – Kunlun 2:1 (kon.) | Čeljabinsk – Čerepovec 2:4 (kon.) | Ufa – Soči 2:0 (kon.)
Nižněkamsk – Chabarovsk 3:5 (kon.) | Minsk – CSKA Moskva 1:4 (kon.) | Jokerit – Dynamo Moskva 5:0 (kon.)
Petrohrad – Vladivostok 6:0 (kon.) | Riga – Jekatěrinburg 2:1 (kon.)
konec
Traktor Čeljabinsk
2:4 (0:2, 0:0, 2:2)
Severstal Čerepovec
Pondělí 17.02.2020, 15:00 • Ledová aréna Traktor • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Hezké pondělní odpoledne přeji všem příznivcům ledního hokeje. Dalšími zápasy dnes pokračuje KHL a my prostřednictvím tohoto textového online přenosu budeme sledovat utkání mezi týmy Traktor Čeljabinsk a Severstal Čerepovec.
     
    Traktor Čeljabinsk

    Hokejisté dnes domácího Traktoru Čeljabinsk jsou v tabulce Východní konference na posledním, tedy dvanáctém místě a už vědí, že po dohrání základní části KHL pro ně sezóna skončí. Do play-off se nemají už šanci probojovat. Na svém kontě mají devětačtyřicet bodů a na poslední postupové místo ztrácejí jedenáct bodů, přičemž hratelných jich Traktor má už jen deset. Sezónu tak bude chtít dohrát se ctí a na svém ledě proti Čerepovci zvítězit. Naposledy se Čeljabinsku dařilo, doma porazil Kunlun 3:2 po samostatných nájezdech.

    Nejproduktivnější hráči

    Lukáš Sedlák – 35 bodů (20+15)
    Tomáš Hyka – 30 bodů (15+15)
    Andrew Calof – 28 bodů (8+20)
     
    Severstal Čerepovec

    Hosté z Čerepovce na tom nejsou o nic lépe a také pro ně po odehrání základní části zřejmě sezóna skončí. Na svém kontě mají v Západní konferenci padesát bodů a na elitní osmičku mají ztrátu osmi bodů a hratelných mají bodů osm. Je tedy více než pravděpodobné, že se mezi osm nejlepších týmů v konferenci nevejdou. Severstal v posledním odehraném duelu prohrál na ledě Novosibirsku těsně 2:3 a Sibir si právě díky tomuto duelu zajistil postup do vyřazovacích bojů. Dnes tak v utkání mezi týmy, pro které nejspíše sezóně skončí, půjde o to, užít si jednu z posledních výher sezóny.

    Nejproduktivnější hráči

    Igor Geraskin – 23 bodů (9+14)
    Daniil Vovčenko – 22 bodů (5+17)
    Bogdan Jakimov – 18 bodů (9+9)
     
    Vzájemná utkání

    Oba celky se v probíhající sezóně utkaly jednou a z výhry 4:2 se radoval Traktor Čeljabinsk, který bral oba body na půdě Čerepovce. Hosté tak mají svému soupeři dnes co vracet.
     
    Československá stopa v utkání

    Lukáš Sedlák (Čeljabinsk)
    Tomáš Hyka (Čeljabinsk)

    Libor Šulák (Čerepovec)
    Adam Liška (Čerepovec)
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Traktor Čeljabinsk: S. Galimov (Fedotov) – Isajev, Bailen (A), Šepelev, Borodkin, S. Těreščenko, Karpuchin, Jasinskij, Alexejev – Calof, Sedlák (C), Hyka – Kosov, Karlin, N. Komarov – Osnovin, An. Popov (A), Stěpanov – Čebykin, Bobyljov, Podkorytov.

    Severstal Čerepovec: Podjapolskij (Šugajev) – Kinrade, A. Kulda, Makejev, Chochlov, Kudako, M. Chabarov, Provolněv, N. Chlystov – Monachov (A), Jakimov (A), Čižikov – Geraskin (C), J. Jakovlev, Kapustin – Petunin, Kodola, Markovin – J. Morozov, A. Alexejev, Liška.

    Rozhodčí: Birin, Lavrentěv – Maximovskij, Judin.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Úvodní vhazování první periody dopadlo lépe pro hostující celek, který se jako první vydal směrem do vlastního pásma, odkud se o rozehrávku snažil Kinrade.
     
    00:32
    Vyloučení v týmu Severstal Čerepovec (Bogdan Jakimov – 2 min., hákování).
     
    01:11
    Traktor se ihned po vhazování dostal k přesilovkové kombinaci, při které operoval za brankou Calof. Jeho nabídka směřovala na Bailena, který ovšem minul.
     
    02:04
    Bailen poté rozjel i další akci svého celku, jenomže s nahozením za červenou čáru neuspěl, neboť trefil protihráče. Severstal se zatím celkem v poklidu brání.
     
    03:14
    Úvodní přesilová hra tohoto duelu je již delší dobu minulostí, Čeljabinsk ovšem pokračuje ve své aktivitě. Podjapolskij musel zasáhnout ramenem proti ráně od pravého kruhu.
     
    03:28
    Čerepovec právě vstřelil branku!
    Při signalizované výhodě se do vedení dostává Severstal! Domácí se totiž provinili faulem, po kterém se stačilo dotknout kotouče, což se nepovedlo. U levého kruhu měl navíc hodně času na zakončení obránce ARTURS KULDA, jehož nikterak prudká rána zapadla za Galimova.
    Asistence: Geoffrey Kinrade, Vladislav Kodola.
    03:28 Arturs KULDA - 0:1
     
    04:24
    I po vstřelení první branky je o něco aktivnější Čerepovec. Sledovali jsme nahození od modré čáry, které si Galimov dokázal poradit, puk vyrazil k mantinelu.
     
    05:05
    Vyrovnání měl na své hokejce Calof! Ten obdržel nahrávku před odkrytou branku, jenomže místo vyrovnání trefil pouze boční síť branky.
     
    06:30
    Na ledovou plochu se dostaly třetí formace obou celků. Směrem dopředu to navíc vzal domácí Karlin, který ovšem u opačné modré čáry narazil pouze do soupeře.
     
    07:11
    Na opačné straně se prodíral do zakončení Geraskin, avšak na poslední chvíli mu do střely vložil hokejku protihráč. Severstal se přesto udržel kolem Galimova.
     
    08:06
    Sražený kotouč jako první odehrál do bezpečí domácí Šepelev, avšak jeho odklizení zachytil jeden z pozorných protihráčů, který vyslal touš zpět za branku Traktoru.
     
    09:14
    K vidění byl další protiútok, při kterém to na sebe vzal hostující Liška. Jeho táhlá rána měla najít místečku ve výstroji brankáře Galimova, ten přesto vyrazil do ochranné sítě.
     
    10:00
    Je za námi úvodní desetiminutovka tohoto zápasu, zatím sledujeme celkem vyrovnanou podívanou. Traktor byl aktivnější v úvodu, nyní je pro změnu aktivnější soupeř.
     
    11:13
    Zadovka měla u pravého hrazení najít Calofa, který ovšem přišel v souboji o kotouč. Čeljabinsk se tak musel vracet za vlastní branku, kde se o rozehrávku postaral Alexejev.
     
    12:12
    Chochlov objel domácí branku, jenomže ani tentokráte se mu nepovedlo najít místečko k nahrávce do předbrankového prostoru. Do protiútoku tak spěchá Hyka.
     
    13:07
    O nahrávku si řekl domácí Karpuchin, který přesto přišel o možnost k zakončení. Místo střely poté přeposlal podél hrazení, jeho celek se tak stále drží v pásmu.
     
    14:15
    K volnému touši se jako první dostal Calof, který pohotově pálil z prostoru mezi kruhy. Jeho okamžitá rána však trefila pouze Podjapolského, který měl velké štěstí. Na opačné straně pro změnu ujel Petunin, jehož rána putovala vedle.
     
    15:04
    U modré čáry se dostal k puku domácí Stěpanov, kterého soupeř nepustil před brankáře. Traktor opět pořádně přidal na aktivitě, Čerepovec tahá za kratší konec provazu.
     
    16:26
    Velice hezkým způsobem to provedl obránce Makejev, který se naprosto jednoduchým manévrem dostal až do vyložené šance, avšak na Galimova nevyzrál.
     
    17:02
    Čerepovec právě vstřelil branku!
    Parádní souhra hostujícího celku končí druhou brankou! VLADISLAV KODOLA našel u modré čáry Markovina, který mu ihned vracel do jízdy. Prvně jmenovaný hráč se poté dostal až do mezikruží, odkud nesmírně přesnou střelou zamířil do vzdálenější šibenice branky.
    Asistence: Dmitrij Markovin.
    17:02 Vladislav KODOLA - 0:2
     
    18:25
    Na domácích je znát snaha s výsledkem něco udělat, avšak se to stále nedaří. Severstal navíc opět zahrozil, nejprve to zkoušel Kapustin, posléze neuspěl ani Geraskin.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny.
     
    19:52
    Vyloučení v týmu Traktor Čeljabinsk (Alexander Podkorytov – 2 min., podrážení).
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Je za námi první perioda, která nám přinesla celkem atraktivní podívanou. Směrem dopředu byl o něco aktivnější domácí celek, který si ovšem na brankáře ani jednou nepřišel. Severstal byl směrem dopředu o něco nebezpečnější, navíc se hned dvakrát radoval, což znamená, že má po první třetině hned dvoubrankové vedení.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Úvodní vhazování druhé třetiny dopadlo lépe pro hostující celek, který se ihned vydal na druhou stranu. Čerepovec totiž dohrává přesilovku z konce třetiny.
     
    21:04
    Kuldovi se nepovedlo u modré čáry zpracovat těžkou nahrávku, kotouč se navíc svezl až k hostující brance. Makejev ho tak bude muset vyvézt urychleně zpět.
     
    22:09
    Hodně prostoru měl u vrcholku pravého kruhu Kodola, který to zkoušel střelou švihem ke vzdálenější konstrukci. Galimov nemusel zasahovat, střela byla totiž nepřesná.
     
    23:12
    Aby toho nebylo málo, tak se pro změnu do slibné šance dostal Čižikov, který rovněž měl celkem dost prostoru, avšak před brankářem trefil pouze svého spoluhráče.
     
    24:06
    Čerepovec pokračuje ve své aktivitě, což mu rozhodně vyhovuje. Tentokráte to nahozením od modré čáry zkoušel Kulda, jenomže jeho pokus trefil soupeře.
     
    25:17
    Po delší době jsme sledovali slibnou pasáž v podání Čeljabinsku, která ovšem nepřinesla nic nebezpečného. Na opačné straně pro změnu pálil vedle Chochlov.
     
    26:05
    Druhá formace domácích se pokoušela uspět u levého hrazení, jenomže to se nakonec nepovedlo. Podobně si počínal také soupeř, který přesto zaměstnal Galimova.
     
    27:08
    Vyloučení v týmu Severstal Čerepovec (Nikita Makejev – 2 min., držení).
     
    27:11
    Vyloučení v týmu Traktor Čeljabinsk (Tomáš Hyka – 2 min., podrážení).
     
    28:09
    Geraskin se hned nadvakrát pokoušel dorazit kotouč za dezorientovaného Galimova, který také v tomto případě odolal. Na řadu tak přichází další komerční přestávka.
     
    29:30
    Už se hraje v plném počtu hráčů na obou stranách, což ihned vedlo k dalšímu ofenzivnímu výpadu Severstalu. Geraskin to zkoušel do protipohybu, avšak neuspěl.
     
    30:11
    Je za námi více než polovina zápasu, ve druhé třetině zatím čekáme na první přesný zásah. Aktivněji se jeví Severstal, který stále má na svém kontě vedení o dvě branky.
     
    31:04
    Do slušné příležitosti se dostal také Komarov, který ovšem nevyzrál na přesouvajícího se Podjapolského. Traktor konečně přidal na aktivitě, o další rozehrávku se stará Šepelev.
     
    32:13
    Domácí nyní měli menší potíže s rozehrávkou, avšak přesto se dostali kolem napadající smečky protihráčů. Čerepovec posléze zahrozil, Morozov pálil doprostřed.
     
    33:09
    Další závar před domácím brankářem, avšak ani tentokráte se puk nedostal za brankovou čáru. Před malým momentem navíc upadl na zem Těreščenko, který si faul nevymodlil.
     
    34:22
    Galimov v poklidu za vlastní brankou zachytil nahrávku, jenomže jeho celek se přesto dostal pod tlak. Vyjetím před branku to zkoušel Alexejev, který trefil pouze brankáře.
     
    35:13
    Vyloučení v týmu Traktor Čeljabinsk (Nick Bailen – 2 min., držení hole).
     
    36:14
    Čerepovec se dostal k zdlouhavé kombinaci, načež nahazoval puk na branku Makajev. Galimov měl velké štěstí, puk ho totiž trefil do ruky, načež spadl vedle něj.
     
    36:45
    Vyloučení v týmu Severstal Čerepovec (Jegor Morozov – 2 min., sekání).
     
    37:18
    Nepříjemná teč těsně před Galimovem byla velice nepříjemná, domácí brankář si přesto s ní dokázal poradit. Touš skončil po ním, sudí tedy hru musel přerušit.
     
    39:25
    Už nám nějakou tu dobu běží poslední minuta druhé třetiny. Za zmínku stojí předchozí dobrý obranný zákrok Kodoly, který vystihl rozehrávku, v tísni se mu ale nepovedlo zasunout touš za brnakáře.
     
    39:57
    Do úniku se dostal také Čižikov, jenomže bleskovou střelou zamířil úplně vedle!
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Je za námi také druhá třetina, která nám pro změnu nepřinesla ani jednu branku. Sledovali jsme celkem vyrovnanou podívanou, která nabídla celkem dost slušných šancí, avšak změna skóre se prostě neudála. Severstal navíc vychází z velice dobře hrající obrany, do třetí třetiny si odnáší dvoubrankové vedení.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Úvodní vhazování poslední periody dopadlo lépe pro hostující celek, který ihned musel spěchat pro puk do vlastního pásma, odkud se postaral o rozehrávku Kulda.
     
    41:07
    Po pravém křídle si to chtěl namířit vpřed Jakimov, jenomže puk nechal před modrou čárou. Akce Čerepovce tak byla u konce, nyní to směrem dopředu zkouší Borodkin.
     
    42:18
    Hezká zadovka směřovala na Kapustina, který byl přesto čistým způsobem odzbrojen. Severstal je nyní aktivnější, domácí celek by měl s výsledkem konečně něco udělat.
     
    43:07
    U pravého hrazení se ujal kotouče domácí Stěpanov, který posléze pouze nahazoval na druhou stranu, kde se ovšem jako první dostal k volnému předmětu Kudako.
     
    43:30
    Čeljabinsk právě vstřelil branku!
    Domácí jsou zpět ve hře o body! Hostující obránce Chochlov si nedokázal u vlastní branky poradit s prudkou nahrávkou, k ní se tak jako první dostal LUKÁŠ SEDLÁK, který bleskovým zakončením překonal dezorientovaného brankáře Podjapolského.
    Bez asistence.
    43:30 Lukáš SEDLÁK - 1:2
     
    44:15
    Do útočného snažení se zapojil také defenzivně laděný Kulda, který v opačné třetině nasbíral cenné vteřinky. Rychlý přechod domácích končí v lapačce Podjapolského.
     
    45:06
    K tvrdému pokusu od modré čáry se odhodlal hostující Kudako, který švihem minul vzdálenější šibenici. Domácí obrana opět polevila, možný únik však překazila.
     
    46:02
    Čeljabinsk právě vstřelil branku!
    Fantastická souhra domácích hráčů končí vyrovnáním! Sedlák se v mezikruží ujal kotouče, který ještě předal do tandemu na Calofa. Ten mohl pálit, místo toho celou akci vyšperkoval nahrávkou před prázdnou branku na TOMÁŠE HYKU, kterému tak stačilo nastavit hokejku.
    Asistence: Andrew Calof, Lukáš Sedlák.
    46:02 Tomáš HYKA - 2:2
     
    46:11
    Do protiútoku se na opačné straně vydal Osnovin, který se pokoušel protihráče zmást manévrem k zadnímu hrazení. Ten nevyšel, Čeljabinsk přesto kombinuje.
     
    47:24
    Domácí hráči jsou najednou pořádně při chuti, soupeře navíc donutili k odpalu až na druhou stranu hrací plochy. Překvapivě se ale nejednalo o zakázané uvolnění.
     
    47:54
    Vyloučení v týmu Severstal Čerepovec (Arturs Kulda – 2 min., podrážení).
     
    48:30
    Traktoru se sice povedlo uspět na vhazování, avšak nepřesná nahrávka k modré čáře vyhnala domácí hráče ven z pásma. Tato přesilová hra se zatím nedaří.
     
    49:21
    Soupeř v krátkém časovém sledu opět vyhodil, s pukem se tak po delší době seznámil také domácí brankář Galimov, který ihned rozehrál na hokejku Bailena.
     
    53:07
    Od vyrovnávací branky nesledujeme zrovna pohlednou podívanou. Za zmínku stojí pouze manévr hostujícího Kodoly, který se dostal před brankáře, kterého nepřekonal.
     
    54:21
    Následně se o předávku pokoušel domácí Komarov, který ovšem našel pouze hokejku jednoho z protihráčů. Obránce Karpuchin tak čeká na příchod čerstvých sil.
     
    55:48
    Vyloučení v týmu Traktor Čeljabinsk (Tomáš Hyka – 2 min., držení hole).
     
    56:23
    Čerepovec právě vstřelil branku!
    Hosté se necelých pět minut před koncem zápasu dostávají zpět do vedení! Čerepovec totiž uspěl na vhazování, načež jsme sledovali pohlednou kombinaci, po které velice přesně zakončoval ANDREJ ALEXEJEV, který tak svému celku vrátil vedení.
    Asistence: Dmitrij Markovin, Alexandr Petunin.
    56:23 Andrej ALEXEJEV - 2:3
     
    57:21
    Domácí pochopitelně mají málo času na vyrovnání. Po vhazování jsme ovšem sledovali zakončení od Calofa, který o kousek minul branku. Severstal následně vyvezl touš.
     
    58:44
    Rozehrávající Isajev si poradil s napadajícím hráčem, jenomže s pukem se nedostal ani k modré čáře. Tam ho totiž zastavil pozorný Makejev, který založil protiakci.
     
    59:13
    Již nám běží poslední minuta tohoto zápasu, domácí to zkoušejí v šesti!
     
    59:24
    Skrytá střela trefila pouze nohu Kuldy, od které se puk odrazil k pravému hrazení.
     
    59:24
    Vyloučení v týmu Traktor Čeljabinsk (Andrej Popov – 2 min., držení).
     
    59:24
    Oddechový čas pro domácí.
     
    59:55
    Čerepovec právě vstřelil branku!
    O vítězi tohoto zápasu je definitivně rozhodnuto! Domácí totiž vrhli všechny své síly do útoku, což se nevyplatilo, neboť se do opačného pásma dostala hned trojice hráčů. Do prázdné branky nakonec zakončil NIKITA CHLYSTOV.
    Asistence: Kirill Kapustin.
    59:55 Nikita CHLYSTOV - 2:4
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec skončilo vítězstvím Čerepovce, který svého soupeře porazil výsledkem 4:2. Traktoru se povedl vstup do třetí třetiny na jedničku, v krátkém časovém sledu totiž vstřelil hned dvě branky, což znamenalo vyrovnání. Koncovka zápasu ale patřila soupeři, ten se díky přesilové hře dostal zpět do vedení, v poslední minutě pak pečetil vítězství do prázdné branky.
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku – 22:35.
    Zblokované střely – 21:20.
    Vyloučení – 6:4.
    Využití přesilovek 0/4 – 1/6.
    Vhazování – 26:21
     
    Československá stopa v utkání

    Lukáš Sedlák (Čeljabinsk) 1+1, 2 střely, čas na ledě 21:21
    Tomáš Hyka (Čeljabinsk) 0+1, 3 střely, čas na ledě 18:58

    Libor Šulák (Čerepovec) nehrál
    Adam Liška (Čerepovec) 0+0, 5 střel, čas na ledě 15:46 (17:14:29)

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 44. Sedlák, 47. Hyka (Calof, Sedlák) – 4. A. Kulda (Kinrade, Kodola), 18. Kodola (Markovin), 57. A. Alexejev (Markovin, Petunin), 60. N. Chlystov (Kapustin)


    Traktor Čeljabinsk: S. Galimov (Fedotov) – Isajev, Bailen (A), Šepelev, Borodkin, S. Těreščenko, Karpuchin, Jasinskij, Alexejev – Calof, Sedlák (C), Hyka – Kosov, Karlin, N. Komarov – Osnovin, An. Popov (A), Stěpanov – Čebykin, Bobyljov, Podkorytov.
    Severstal Čerepovec: Podjapolskij (Šugajev) – Kinrade, A. Kulda, Makejev, Chochlov, Kudako, M. Chabarov, Provolněv, N. Chlystov – Monachov (A), Jakimov (A), Čižikov – Geraskin (C), J. Jakovlev, Kapustin – Petunin, Kodola, Markovin – J. Morozov, A. Alexejev, Liška.

    Rozhodčí: Birin, Lavrentěv – Maximovskij, Judin

    Diváci: 4115
    bahis siteleri