Sokolov – Žižkov 0:3 (kon.) | Hr. Králové – Líšeň 1:1 (kon.) | Slovácko – Prostějov 4:1 (kon.)
Třinec – Karviná 2:2 (kon.) | Teplice – Ústí n. L. 4:1 (kon.) | Liberec – Varnsdorf 2:0 (kon.)
Zlín – Kroměříž 4:1 (kon.) | Opava – Vítkovice 4:1 (kon.) | Sparta – Dukla Praha 3:2 (kon.)
Sparta – Dukla Praha 4:1 (kon.) | Olomouc – Brno 3:1 (kon.) | Olomouc – Brno 2:0 (kon.)
konec
FK Baník Sokolov
0:3 (0:0)
FK Viktoria Žižkov
Sobota 16.05.2020, 10:30 • Blšany • Přípravný zápas
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 10:00.
     
    Zdravím všechny fotbalové fandy, dnes Vám nabídneme další přípravné duely, spolu se mnou se pak zaměříme na utkání mezi Sokolovem a Žižkovem. Žižkov ve zbytku sezony ještě může zabojovat o postup, zatímco Sokolov je na beznadějném posledním místě, takže uvidíme jak si povede proti dalšímu druholigovému soupeři. V prvním přípravném zápase padl se Brnem 0:1.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Baník Sokolov: Fryšták – Ruml, Tkadlec, Hasil, Vondra – Skopec, Machuča, Fišer, Šmehyl, Manzia – Yu.

    FK Viktoria Žižkov: Hrubeš – Řezáč, Březina, Žežulka, Dudl – Nešický, Nabiyev, Súkenník – Vůch, Čapek, Diviš.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Úvodní výkop obstarali domácí fotbalisté, ale ti hned měli problémy s rozehrávkou, takže s míčem už kombinuje také Žižkov.
     
    2
    Do útoku se nakonec první podíval Sokolov. Ten to zkoušel přes levou stranu, kde donutil soupeře k faulu, což znamená první přímý kop.
     
    3
    Manzia velmi aktivně otravuje soupeřící rozehrávku, ale hostující beci zatím míč bez problémů drží. Avšak stále se nedostali ze své poloviny.
     
    4
    Do hry se nakonec musel zapojit Fryšták, který bez problémů lapil soupeřící nákop. Jeho spoluhráči se tak nyní musí pokoušet o úspěšnou rozehrávku.
     
    5
    Fryšták nyní odkopl až na druhou polovinu, kde jeden z hostů hlavičkoval jen do autu. Míč je tak pořád v držení Sokolova.
     
    6
    Oba týmy se dopouští velké řady nepřesností při kombinaci, takže se zatím hraje hlavně ve středu hřiště. Na nějakou větší šanci stále marně čekáme.
     
    7
    Viktoria měla poprvé míč v soupeřícím vápnu, kde dokonce přišla přihrávka před bránu. Domácí si však dobře pokryli tento prostor a žádné zakončení nedovolili.
     
    8
    Ve vápnu už se octnuli také Baníkovci, ale k zakončení se také nedostali. Obě defenzivy jsou zatím velmi pevné.
     
    9
    Diviš si při svém dalším průniku vykoledoval u soupeřícího hráče faul, takže také Žižkov bude mít výhodu standardní situace.
     
    10
    Diviš z přímého kopu sám vypálil, ale rána se mu moc nepovedla, protože míč skončil jen nad horní tyčkou. Fryšták tak odkopává od své klece.
     
    11
    Sokolov se žene směrem dopředu pomalým tempem, hlavně nechce vyrobit žádnou chybu. Ta sice nepřichází, ale útočné snažení končí jen nepřesným pasem do rukavic Hrubeše.
     
    12
    Hosté si vepředu také vůbec nerozuměli. Sokolov tak okamžitě startuje protiútok, ale ten je zastaven hned na půlící čáře.
     
    13
    Yu dostal nadějný pas do běhu, ale bránící hráči ho rychle doběhli a dovolili mu jen zakončení z velké dálky, se kterým neměl Hrubeš sebemenší problém.
     
    14
    Jeden z žižkovských hráčů se nyní musí nechat ošetřovat, hra je tedy na nějakou chvíli přerušena.
     
    15
    Máme za sebou první čtvrthodinu zápasu, zatím je to velmi vyrovnaný. Ani jeden celek si zatím navíc nevytvořil nic extra nebezpečného.
     
    16
    Baník pořád nekombinuje moc dobře. Na útočné půlce se sice chvíli ohřál, ale po nepřesném přenesení hry se k ničemu nedostal.
     
    17
    Žižkov nyní rozehrává svůj první rohový kop. Z něho přišel centr na bližší tyč, ale ten měli domácí velmi dobře pohlídaný.
     
    18
    Sokolov má opět nemalé problémy s rozehrávkou, protože Viktoria napadala hned ve třech hráčích. Domácí to ale nakonec jen tak tak zvládli.
     
    20
    Další hráč hostujícího celku končí na trávníku, ale tentokrát to dle sudího bylo bez faulu. Následný protiútok domácích však končí jen dalším nepřesným pasem.
     
    21
    Hra se nyní trochu uklidňuje. Oba celky se pokouší o opatrnou ale efektivní rozehrávku, avšak to se zatím nikomu nedaří.
     
    22
    Hosté se po soupeřícím faulu mohou na chvíli uklidit. Proto si přihrávají až na svou polovinu, kde hledají nějakou díru v soupeřícím obranném valu.
     
    23
    Súkenník hledal někoho u pravé postranní čáry, což se mu ale nepovedlo, protože míč skončil jen za ní.
     
    24
    Domácí však opět nerozehráli moc přesně, jelikož míč už je u Hrubeše, který zahajuje další útočné snažení svého celku.
     
    25
    Tak konečně jsme se dočkali první střely na bránu! Ta byla navíc extra nebezpečná, i když přišla až zpoza šestnáctky. Fryšták se dokonce musel proletět, aby mohl míč vytěsnit alespoň na roh.
     
    26
    Baník ubránil následný rohový kop bez problémů a uklidňuje hru. Nyní je řada na něm, už by měl také pořádně zahrozit.
     
    27
    Domácí se sice se štěstím dostali k přihrávce do vápna, ale ta byla jenom přízemní, takže ji hosté bez problémů uklidili do autu.
     
    28
    Vzápětí Sokolov získal svůj první roh, který zkoušel využít centrem na bližší tyč. I Viktoria však tento prostor velmi dobře střeží.
     
    30
    Právě začíná druhá třetina dnešního duelu. Stav je pořád bez branek, i když oba týmy už se konečně začínají trochu osmělovat.
     
    31
    Žižkov se opět začíná usazovat na útočné polovině, kde to opět zkouší tahat hlavně přes pravou stranu. Odtud přišel centr, který však Ruml bez problémů uklidil mimo nebezpečnou zónu.
     
    32
    Sokolov se pořád nemůže osvobodit, nyní dokonce fauloval. Pořád tak zůstává pod tlakem, který se každým okamžikem stupňuje.
     
    33
    Ruml zahrozil z rychlého protiútoku, pasem do běhu zkoušel uvolnit Manziu, ale ten na míč nemohl dosáhnout, první byl u něho Hrubeš.
     
    35
    Hosté tentokrát od rohového praporku vysílali centr do středu šestnáctky, ale obrana Sokolova pořád drží. Hru nakonec přerušil Fryšták.
     
    36
    Baník se vepředu opět k ničemu nedostal, nepřesnou přihrávku vyrobil ihned po přechodu středové čáry. Žižkov tak opatrně hledá cestu dopředu.
     
    37
    Ani Viktorii se však nyní nedaří najít cestu dopředu. Mezitím už se pomalu schyluje ke konci první půle, která je stále bez branek.
     
    38
    Fryšták si zkušeně vyběhl pro sražený centr. Míč poté chvíli drží u sebe a čeká na nějakou nabídku od spoluhráčů.
     
    39
    Tak pozor, nebezpečnou střelu vymyslel i Sokolov! Opět to byla rána z dálky, Hrubeš sice nemusel zasahovat, ale míč skončil na boční síti, čímž vystrašil všechny žižkovské hráče.
     
    41
    Na zemi zůstává ležet další hráč Žižkova, který také bude potřebovat ošetření. Snad to nebude nic vážného.
     
    42
    Domácí se pomalu posouvají dopředu přes pravou stranu, kde Ruml vhazovat dva auty. Kvůli zbytečnému faulu to však k ničemu nevedlo.
     
    43
    Vůch se dobře uvolnil a přenesl hru na pravou stranu, odkud přišly rovnou dva pasy do vápna, ale ani jeden nebyl úspěšný.
     
    44
    V samotném závěru první půle je aktivnější Žižkov, který pořád krouží kolem domácí klece. Další průnik do vápna tentokrát stačil jen na roh.
     
    45
    Hosté rozehrají ještě jednu standardní situaci po nedovoleném zákroku soupeře. Centr na zadní tyč byl ale přetažený, takže následovala jen nepřesná hlavička.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    V první půli jsme se nakonec branky nedočkali. Zpočátku to bylo z obou stran velmi opatrné, ale časem se ukazovalo, že Žižkov má prostě kvalitnější mužstvo, o čemž svědčí i postavení v ligové tabulce. Viktorii tak dnes chce rozhodně zvítězit, ještě má celý jeden poločas na vstřelení vítězné branky.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Druhý poločas začíná aktivněji Sokolov, který už donutil soupeře k nepřesné rozehrávce, ale sám se u míče moc dlouho neudržel.
     
    47
    Soukup má problémy s rozehrávkou, protože se mu opět úplně nepovedla. Nakonec to ale bylo dobře, protože jeho spoluhráči při následném napadání míč získali.
     
    48
    Žižkov následně rozehrál další přímý kop, ale střela byla nepřesná. Fryšták od odkopává od své svatyně.
     
    49
    Po odkopu Fryštáka byl na hranici šestnáctky Žižkova velký zmatek, ale nakonec to lépe zvládli hosté, kteří okamžitě zahájili protiútok.
     
    50
    Protiútok končí střelou na brankovou konstrukci! Bazal šikovně předběhl všechny bránící hráče a mířil ke vzdálenější tyči, ale trefil se právě jenom do tyče!
     
    52
    Fryšták nyní musel být v pozoru! První střelu vyrazil jen před sebe, což umožnilo dorážku, kterou však také vytěsnil. Následný centr srazili na roh jeho spoluhráči!
     
    53
    Fryšták opět odkopává co nejdál, o míč se následně dlouho bojovalo, ale nakonec to opět lépe zvládl Žižkov.
     
    53
    Žižkov právě vstřelil branku!
    Hosté se přece jen dostávají do vedení, a to naprosto zaslouženě! Žižkov se přes levou stranu dostal až na hranici šestnáctky, odkud přišel centr do malého vápna. Tam si míč našel úplně nehlídaný MAREK SZOTKOWSKI, který ho hlavou dopravil do sítě.
    53. Marek SZOTKOWSKI - 0:1
     
    55
    Baník se pokouší o co nejrychlejší vyrovnaní. Soukupa opravdu ohrozil, protože ten jenom s velkými problémy zkrotil dost nebezpečný centr.
     
    56
    Hosté mířili za druhou trefou, ale tu tentokrát nedovolil Fryšták, který byl u soupeřící přihrávky jako první, takže míč schoval do náruče.
     
    57
    Po první brance se tempo hry výrazně zrychlilo. Hra se přelévá ze strany na stranu, nyní třeba Sokolov rozehrává roh, který ale nic nebezpečného nepřinesl.
     
    59
    Domácí pomalu začínají soupeře svírat na jeho polovině, ale k ničemu nebezpečnému se zatím nedostávají. Pokud ale budou v tlaku pokračovat, nějaké šance určitě přijde.
     
    60
    Fryšták svým nepřesným pasem nabídl soupeři možnost útoku, který jí okamžitě zkouší využít. Po autu se ale radši stahuje dozadu, aby o míč nepřišel.
     
    61
    Sokolov docela polevil, což Viktoria okamžitě zkusila potrestat druhou brankou, ale nakonec přišlo jen nepřesné zakončení. Opět tak rozehrává domácí gólman.
     
    62
    Domácí se pokouší o oživení tlaku, z čehož nakonec vzešla přihrávka před bránu, kterou však hosté okamžitě odvrátili. Jeden z domácích fotbalistů navíc vzápětí fauloval.
     
    64
    Žižkov nyní trochu uklidňuje hru, jelikož se nechce dopustit žádné zbytečné chyby. Nakonec se vydává dopředu přes pravou stranu, kde však míč doletěl až za pomezní čáru.
     
    65
    Soukup se po delší době zapojil do hry, svým obráncům pomohl s rozehrávkou. Ti vzápětí získali autové vhazování.
     
    66
    Hosté začínají kombinovat na útočné půlce, kde se nakonec ke střele dostal Bezdička. Ten míč točil do levé šibenice, ale Fryšták dobrým zákrokem pořád drží naději pro svůj tým!
     
    67
    Žižkov právě vstřelil branku!
    Hosté tentokrát skórují z rohového kopu a vypadá to, že si jdou pro vítězství! Centr od rohového praporku si tentokrát vyhlédl MAREK OPLUŠTIL, který dobře přeskočil bránícího hráče a uklidil míč do brány.
    67. Marek OPLUŠTIL - 0:2
     
    70
    Sokolov má na vstřelení dvou branek pouhých dvacet minut, což není moc času. Určitě se ale pokusí alespoň o čestnou trefu.
     
    71
    Výhodu rohu má i Baník. I jeho centr byl velmi nebezpečný, jenže nikdo z domácích hráčů míč nedokázal dostat do sítě.
     
    72
    Žižkov už chce hrát v co největším klidu a pohodě, dvoubrankové vedení si chce bez problémů podržet. S rozehrávkou tak vůbec nikam nespěchá.
     
    73
    Vávra si staví míč pro další přímý kop, který bude rozehrávat poblíž hranice šestnáctky. Odtud hledal jednoho ze spoluhráčů centrem, ale míč opět uklidil do bezpečí jeden z obránců.
     
    74
    Sokolov následně ještě chvíli útočil, ale míč dostal jen za brankovou čáru, což znamená odkop pro Soukupa, který rychle rozehrává nakrátko.
     
    75
    Vávra opět posílal míč do předbrankového prostoru, ale obrana hostů je stále naprosto neprostupná.
     
    77
    Další žižkovský hráč potřeboval po souboji krátký čas pro vydýchání, žádné zranění to naštěstí není. Soukup následně míč odkopem posílá až na druhou polovinu hřiště.
     
    78
    Žlutou kartu dostává Vojtěch Machek (FK Baník Sokolov).
     
    78
    Žlutou kartu dostává Josef Bazal (FK Viktoria Žižkov).
     
    79
    Sokolov pořád nic nevzdává, alespoň se chce konečně prosadit. S míčem se tak dostal až k levému rohovému praporku, ale tam o něj přece jen přišli kvůli žižkovské přesile.
     
    80
    Začíná poslední desetiminutovka, kterou svou rozehrávkou otevírá Fryšták. Šmehyl při následném průniku donutil soupeře k faulu.
     
    82
    Žižkov rozhodně ve zbytku času nechce za žádnou cenu inkasovat. Hru tak udržuje co nejdál od své klece, což se mu zatím úspěšně daří.
     
    83
    Žižkov právě vstřelil branku!
    Je definitivně rozhodnuto, Žižkov potvrdí roli favorita! Urbanec měl spoustu prostoru na pravé straně, který využil k přihrávce na VÁCLAVA DUDLA, který překvapil Fryštáka krásnou technickou střelou k levé tyči. Domácí brankář si sice na míč sáhl, ale zastavit ho nedokázal.
    83. Václav DUDL - 0:3
     
    85
    Fryšták pořád musí udržovat pozornost, i když přízemní střela mu moc problémů nenadělala. S porážkou už je smířený, jelikož s rozehrávkou vůbec nespěchá.
     
    86
    Mezi střelce se mohl zapsat také Bezdička, který dostal výborný pas do středu šestnáctky. Odtud tvrdě vypálil, ale trefil se jen do padajícího Fryštáka!
     
    88
    Hosté už jen tak kombinují na své polovině a čekají na závěrečný hvizd. V dnešním zápase mají určitě všechny své úkoly splněné.
     
    89
    Baník na útočné polovině přece jen ještě získal balón a hledal cestu k nějakému zakončení. To se mu ale přes defenzivu Viktorie vůbec nedaří.
     
    90
    Žižkov si nakonec vybojoval balón nazpět a klidně kombinuje kolem svého vápna. Nic víc už totiž nepotřebuje.
     
    90
    Konec zápasu.
     
    Po prvním poločase to vypadalo na vyrovnané utkání, které budou rozhodovat detaily. Druhá jedenáctka Žižkova však Sokolov úplně přejela, protože mu nasázela tři góly, čímž si nakonec zajistila snadnou výhru. Naopak Baník ani ve svém druhém přípravném duelu nevstřelil branku.
     
    Tímto se s Vámi loučím, děkuji za pozornost a přeji poklidný víkend. (12:09:49)

    Lukáš Mihal

    Branky: 53. Szotkowski, 67. Opluštil, 83. Dudl

    Karty:   78. Machek (SOK) – 78. Bazal (ZIZ)


    FK Baník Sokolov: 1. poločas: Fryšták – Ruml, Tkadlec, Hasil, Vondra – Skopec, Machuča, Fišer, Šmehyl, Manzia – Yu.
    2. poločas: Fryšták – Krátký, Čihák, Šulc, Šmehyl – Hackl, Kopřiva, Štursa, Vávra, Machek – Červenka.

    FK Viktoria Žižkov: 1. poločas: Hrubeš – Řezáč, Březina, Žežulka, Dudl – Nešický, Nabiyev, Súkenník – Vůch, Čapek, Diviš.
    2. poločas: Soukup – Dudl, Opluštil, Petrlák, Gurbanov – Halgoš, Bazal, Antl – Urbanec, Szotkowski, Bezdička.
    bahis siteleri