Energetik-BGU – Vitebsk 3:3 (kon.) | BATE – Isloč Minsk 1:0 (kon.) | Ruch Brest – Dinamo Brest 1:4 (kon.)
konec
FC Ruch Brest
1:4 (1:1)
Dinamo Brest
Neděle 31.05.2020, 19:00 • Stadyen DASK Brestski (Brest) • Běloruská Vysšaja Liga • 11. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Je konec! Druhý poločas nám nakonec nabídl další tři přesné zásahy, přičemž se o všechny postaral hostující celek. Tomu se tak po zásluze povedlo vyhrát výsledkem 4:1. Dinamo mělo v tomto duelu mnohem více ze hry, nicméně ani domácí celek nepředvedl vůbec špatný výkon. Dinamo se do kýženého vedení dostalo necelých dvacet minut před koncem, využilo totiž pokutový kop. Hosté poté vsítili další dva zásahy, což plně stačilo k vítězství. (20:50:12)
     
    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 5:11. Střely mimo: 3:6. Rohy: 6:7.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+1
    Dinamo se pokoušelo nastartovat další rychlý protiútok, jenomže ten přinesl útočný faul v podání Krivece. Ten si totiž pomohl v souboji s Diallem faulem.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o dvě minuty.
     
    90
    Žlutou kartu dostává Ilja Kolpačuk (FC Ruch Brest).
     
    88
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, o vítězi je zřejmě rozhodnuto. I přesto se zřejmě dočkáme nastaveného času. Domácí musí zabrat.
     
    87
    Po delší době se dostal do akce také hostující brankář Ignatovič, který ovšem neměl žádnou těžkou práci. Naopak posléze na jistotu rozehrál po zemi.
    86. LAPTĚV - 1:4
     
    86
    Dinamo Brest právě vstřelilo branku!
    Tak přeci jenom tu máme ještě jednou branku Dinama! Sledovali jsme totiž další rychlý výpad po levém křídle, který nabídl zpětnou nabídku do pokutového území, kam si seběhl další střídající hráč. Tím byl pro změnu DENIS LAPTĚV, kterému se povedlo propasírovat balón za domácího brankáře Stěpanova.
     
    86
    Na opačné straně se do další dobré pozice na zakončení dostal Gordějčuk, který to zkoušel levou nohou, nicméně Stěpanov si s tímto pokusem dokázal poradit.
     
    85
    Střídání v týmu FC Ruch Brest: ze hřiště odchází Osuchukwu, přichází Nikiforenko.
    Střídání v týmu Dinamo Brest: ze hřiště odchází Milevskij, přichází Krivec.
     
    84
    O rychlou odpověď se pokoušel Osuchukwu, který se ovšem nedokázal dostat k pohotovému centru. Ten totiž srazil Bykov, Ruch tak bude zahrávat další roh.
    81. SAVICKIJ - 1:3
     
    81
    Dinamo Brest právě vstřelilo branku!
    S domácím mužstvem to nevypadá vůbec dobře, prohrává totiž už o dvě branky! Dinamo totiž zahrávalo rohový kop z levé strany, který si i tentokráte dokázal najít PAVEL SAVICKIJ, jehož důrazná hlavička skončila za Stěpanovem. Ruch tak bude muset v poslední desetiminutovce pořádně zabrat.
     
    79
    Po delší době jsme sledovali delší pasáž na míči v podání Ruchu Brest. Ten se doslova prokousal přes středový kruh, jenomže Vasiljev narazil do protihráče.
     
    78
    Po autovém vhazování jsme sledovali další střelecký pokus, se kterým neměl brankář Stěpanov žádný velký problém. Naopak se mu povedlo střelu pokrýt.
     
    77
    Obrannou povinnost si před malým momentem dokázal splnit Gajdučik, který přesně načasovaným skluzem obral Gabiho. Dinamo bude moci vhazovat.
     
    76
    Celkem sympatickým způsobem to na druhé straně zkoušel Gordějčuk, který neohroženým způsobem pronikl až k šestnáctce, odkud mířil daleko vedle.
     
    75
    Dinamo pochopitelně nemusí nikam pospíchat, avšak do nečekaných problémů se dostal hostující brankář Ignatovič, který přeci jenom včas odkopl míč.
     
    74
    V ofsajdovém postavení se před malým momentem ocitl střídající Bogomolskij. Ten si nedokázal pohlídat svůj náběh, pomezní sudí odvedl dobrou práci.
     
    73
    Střídání v týmu FC Ruch Brest: ze hřiště odchází Sedko, přichází Bogomolskij.
    72. SAVICKIJ - 1:2
     
    72
    Dinamo Brest právě vstřelilo branku!
    Hostující celek se poprvé v utkání dostává do vedení! K rozehrávce pokutového kopu se totiž postavil střídající PAVEL SAVICKIJ, jenž si vybral pravou stranu, zatímco se Stěpanov vydal k opačné brankové konstrukci.
    72. Ruka v domácí šestnáctce.
     
    72
    Je tu pokutový kop pro Dinamo!
     
    72
    Následný rohový kop ovšem nepřinesl nic nebezpečného, dobře si počínal Chačeridi, jenž z přední tyče odhlavičkoval míč. Dinamo se dostává k protiútoku.
     
    71
    K velice zajímavému střeleckému pokusu se dostal domácí Vasiljev, který si za pokutovým územím našel prostor, avšak jeho ránu se povedlo brankáři vytěsnit.
     
    70
    Navíc to vypadalo na nadějný protiútok, při kterém se do velkého vápna dostával Laptěv, který byl na poslední chvíli zastaven skluzem. Následovat bude roh.
     
    69
    Hostující obrana si i tentokráte splnila povinnost, centrovanou nabídku totiž razantním způsobem odklidila ven z pokutového území. Tam číhal pozorný Nojok.
     
    68
    Žlutou kartu dostává Artěm Milevskij (Dinamo Brest).
     
    67
    Hlavní sudí poté nařídil standardní situaci ve prospěch Ruchu. K rozehrávce se nakonec postavil Sedko, jehož kroucený centr dokázal Ignatovič vyrazit.
     
    66
    Střídání v týmu Dinamo Brest: ze hřiště odchází Pavlovec, přichází Laptěv.
    Střídání v týmu Dinamo Brest: ze hřiště odchází Pečenin, přichází Savickij.
     
    65
    V posledních minutách jsme viděli celkem dost nepřesností. Tu poslední vyprodukoval hostující brankář Ignatovič, který svůj odkop poslal pouze do zámezí.
     
    61
    Je za námi hodina hry, i druhý poločas nám nabízí celkem zajímavé momenty. Sledujeme celkem atraktivní podívanou, šance jsme rovněž viděli.
     
    60
    Tady moc nechybělo. U levé autové lajny měl hodně času a prostoru Gajdučik, který ihned poslal míč napříč šestnáctkou, kde Koncevojovi moc nechybělo.
     
    59
    Na opačné straně zavezl míč na útočnou polovinu Gabi, který počkal na své kolegy. Nakonec se mu ke spolupráci nabídl Pavlovec, který nahrával nepřesně.
     
    58
    Stěpanov si gestem ruky řekl o podporu od svých spoluhráčů, ta se mu nakonec dostavila. Sám na sebe to vzal Diallo, který se nedostal přes Gordějčuka.
     
    57
    Na dlouhou nohu to měl Osuchukwu, který nakonec přeci jenom dokázal odehrát balón do volného prostoru. Tam se nacházel Bykov, který vyvezl míč vpřed.
     
    56
    To velkých problémů se dostal rozehrávající Diallo, kterého napadala snad čtveřice protihráčů. Hostující zadák přesto stihl vrátit míč zpět brankáři Dinama Brest.
     
    55
    Co chybělo! Z velké vzdálenosti totiž napřáhl hostující Nojok, jehož tvrdá rána pravou nohou nakonec skončila na brankové konstrukci.
     
    54
    Žlutou kartu dostává Syarhej Kisljak (Dinamo Brest).
     
    54
    Ruch se ovšem s míčem moc dlouho neohřál, naopak si soupeř přichystal vzdušnou nabídku z levé strany. Grečicho ovšem nekompromisně odkopl do autu.
     
    53
    Na levé straně měl celkem dost prostoru hostující Chačeridi, který zkoušel přenést hru opačným směrem, avšak tento záměr se povedlo přečíst brankáři.
     
    52
    Tentokráte bylo pískáno ve prospěch Dinama. V rychlostním souboji byl totiž rychlejší hostující Gordějčuk, který se dostal před protihráče, jenž ho povalil k zemi.
     
    51
    Po delší době byl k vidění nedovolený zákrok, při kterém si rukama pomohl hostující Milevskij. Ten přistrčil protihráče, což pochopitelně uviděl také hlavní sudí.
     
    50
    Předchozí střelecký pokus byl dle sudího bez jakékoliv teče, následoval tak odkop od domácí branky. Stěpanov se postaral o hodně prudký odkop na Dialla.
     
    49
    Na opačné straně to velice dobrým způsobem vyřešil Juzepčuch, kterému se povedlo přihrát do volného prostoru na Gabiho, jenž pálil vysoko nad branku.
     
    48
    Hned v úvodu druhého poločasu se po levém křídle vydal do šestnáctky Diallo, který se nakonec odvážil k centru, který ovšem Ignatovič dokázal zneškodnit.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost hráči hostujícího celku, kteří budou hrát pro změnu zleva doprava.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Je za námi první dějství, které bylo celkem atraktivní. Dinamo mělo od úvodu výrazně více ze hry, jenomže do kýženého vedení se dostal soupeř, jenž využil rohový kop. Dinamu se přesto do konce prvního poločasu povedlo vyrovnat, o šťastnou branku se totiž postaral Kisljak. Závěr poločasu nakonec nenabídl žádné zajímavé momenty, oba celky tak odcházejí do kabiny za nerozhodného stavu.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45
    První poločas bude nastaven o jednu minutu.
     
    44
    Z druhé vlny se rozhodl podpořit své útočné kolegy hostující Gabi, avšak před ním se povedlo zakročit Sedkovovi, jenž odvracel míč ven ze šestnáctky.
     
    42
    Tentokráte se Ruchu povedlo velice přesně kombinovat u pokutového území, kde to nakonec dalším centrem zkoušel Gajdučik, avšak opět nepovedeným.
     
    40
    Koncevoj se pokoušel nastartovat útočnou akci, při které došlo k roztažení hry na naběhnuvšího Sedka. Jeho nahrávka pod sebe ovšem našla pouze Nojoka.
     
    39
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude něco málo nastavovat.
     
    38
    Poté se Kisljakovi povedlo přenést hru na pravou stranu, kde mu Gordějčuk okamžitě přesně vrátil. Ruch se však dokázal ubránit, bylo to i s útočným faulem.
     
    37
    Zpětná nahrávka putovala přesně na kopačku brankáře Ignatoviče, kterému se povedlo poslat míč do volného prostoru. Dinamo to zkouší hodně pozvolně.
     
    36
    Ruch je po inkasované brance o něco aktivnějším týmem. Tentokráte si zákrokem na hranici pravidel pomohl Gabi, po jeho souboji skončil na zemi Diallo.
     
    35
    I tentokráte se k provedení rohu postavil Sedko, který tentokráte rozehrál po zemi na Grečicha. Jeho centr levou nohou ovšem dopadl pouze k protihráči.
     
    34
    V prvním dějství sledujeme celou řadu rohových kopů. Tentokráte si obrannou povinnost splnil obránce Pečenin, od kterého se míč odrazil směrem do zámezí.
     
    33
    Po rozehrávce se ovšem domácí hráči pokoušeli dostat zpět do vedení, což se málem povedlo. Ignatovičovi vypadl centr, jenomže Vasiljev nedokázal zamést míč do brány.
     
    32
    Je za námi zhruba třetina hry, zatím sledujeme celkem ofenzivní podívanou. Dinamu se konečně povedlo skórovat, na případné otočení má ještě hodně času.
     
    31
    Práci měl brankář Ignatovič, kterému se i tentokráte povedlo schovat centr do svých rukavic. Následovalo rychlé vyhození, které si ovšem našel domácí hráč.
    30. KISLJAK - 1:1
     
    30
    Dinamo Brest právě vstřelilo branku!
    Hostující celek zcela po zásluze srovnává krok, máme tak vyrovnáno! Nejprve se k zakončení dostal Nojok, jenomže jeho ránu dokázal brankář Stěpanov vyrazit pouze před sebe. Tam se k odraženému míči jako první dostal SYARHEJ KISLJAK, jehož tečovaná rána přeci jenom skončila u vzdálenější konstrukce.
     
    30
    Také Dinamo si zajistilo zisk rohového kopu. Ten byl nakonec rozehrán po zemi, centrující Kisljak však svou nabídkou našel pouze pozorného Osuchukwua.
     
    29
    Ten se ovšem ani tentokráte příliš nepovedl, naopak se včasným zákrokem prezentoval hostující brankář Ignatovič, kterému se povedlo schovat míč do rukavic.
     
    28
    Málo prostoru měl kolem sebe Koncevoj, kterému se ovšem ani nadvakrát nepovedlo odcentrovat přes Gordějčuka. Pro Ruch to znamenalo zisk dalšího rohu.
     
    27
    Po delší době se k míči dostal také domácí brankář Stěpanov, který s odkopem pochopitelně nikam nepospíchal. Balón však poslal daleko na druhou stranu.
     
    26
    Pavlovec obstaral autové vhazování, jenomže to poslal přímo na kopačku jednoho z protihráčů. Ten bleskově odklidil balón, avšak pouze do území soupeře.
     
    25
    Hráči v zeleném kompletu si vybojovali další rohový kop z levé strany. Vzdušná nabídka se snášela na zadní tyč, míč ale dle sudího už přešel přes brankovou čáru.
     
    24
    Je za námi úvodní dvacetiminutovka tohoto zápasu, zatím jsme se dočkali jediné branky. Ruch se sice dostal do vedení, nicméně aktivnější je právě soupeř.
     
    19
    Poté si potáhl míč na pravou nohu Pečenin, který ovšem trefil pouze protihráče před sebou. Nápor Dinama však skončil nepovedeným centrem Bykova.
     
    18
    Po jednom ze soubojů se na zemi ocitl Chačeridi, avšak podle hlavního sudího se nejednalo o nedovolený zákrok. I tak se Ruch nedostal k volnému balónu.
     
    17
    Dinamo tak místo vyrovnání přidalo další rohový kop, který nebyl vůbec špatný. Naopak se v tísni vyhoupl k hlavičkovému pokusu Bykov, jenž mířil vedle.
     
    16
    O rychlou odpověď se na druhé straně pokoušel Gordějčuk, který se sám dostal do dobré pozice pro zakončení. Místo střely však ještě zkoušel najít Milevskiho.
     
    15
    Aby toho nebylo málo, tak se moc nevedlo ani Pečeninovi, který prověřil obranu soupeře výpadem podél autové lajny. Následný centr skončil na noze Dialla.
    14. DIALLO - 1:0
     
    14
    Rukh Brest právě vstřelil branku!
    Domácí celek se zčistajasna dostává do kýženého vedení! Domácí celek totiž zahrával rohový kop, na který si na hranici malého vápna dokázal naskočit ABDOULAYE DIALLO. Jeho hlavička nejprve orazítkovala horní konstrukci, hrací předmět se ovšem odrazil směrem za brankovou čáru. Ruch se tak dostává do vedení.
     
    14
    První střelecký pokus tohoto zápasu vyprodukoval hostující Nojo, kterému střela moc nesedla. Rána pravou nohou nebyla přesná, Stěpanov tak nezasahoval.
     
    13
    Nepřesně nahrával také domácí Koncevoj, který se u hranice pokutového území pokoušel najít Vasiljeva. Druhý jmenovaný hráč měl k míči hodně daleko.
     
    12
    V ofsajdovém postavení se nacházel Sedko, který tak logicky nemohl pokračovat v akci domácího celku. To hrálo do karet Milevskimu, který má klid na rozehru.
     
    11
    Rozehrávající Kolpačuk raději odkopával na druhou stranu, kde se v hlavičkovém souboji povedlo včas zakročit Gabimu, který odvracel za cenu dalšího autu.
     
    10
    Ruch Brest sice bleskovým způsobem přešel na druhou stranu, jenomže hostující obrana se dokázala stejně tak rychle vrátit. U balónu se nyní nachází Sedko.
     
    9
    Dinamo se rozhodlo pokračovat ve své aktivitě, jenomže přihrávka na pravou stranu byla pro Kisljaka příliš prudká. Gajdučik si tak vyzkouší provedení autu.
     
    8
    Hned v úvodu zápasu jsme byli svědky vynuceného střídání. Zranění si totiž způsobil domácí William, na jeho místo tak nastoupil Migunov.
     
    7
    Střídání v týmu FC Ruch Brest: ze hřiště odchází William, přichází Migunov.
     
    7
    Hrací předmět se podle sudího dostal celým objemem za postranní lajnu, což znamenalo autové vhazování pro Brest. Ten je v úvodu zápasu výrazně aktivnější.
     
    6
    Ten si vzal na starost kapitán Kisljak, který svůj centr poslal k hranici malého vápna. Tam se do vzduchu vyhoupl Pavlovec, jenž donutil brankáře k prvnímu zákroku.
     
    5
    Hodně nebezpečným centrem to zkoušel hostující Pečenin, který ovšem trefil pouze dobře postaveného protihráče. Dinamo bdue zahrávat první rohový kop.
     
    4
    Posléze jsme sledovali dalekonosný nákop na druhou stranu, kde si ovšem nedovoleným zákrokem pomohl hostující Bykov. Rozehrávat tak bude moci Diallo.
     
    3
    Dinamo hned v úvodu zápasu rozjelo kombinaci na pravé straně, kde se do ní zapojil také Gordějčuk. Ten okamžitě vracel balón přesně na kopačku Nojoka.
     
    2
    Hlavní sudí tohoto zápasu poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali na starost domácí, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Ruch Brest: Stěpanov – Diallo, Gajdučik, Grečiko, Kolpačuk, Koncevoj, Osuchukwu, Rachmanov (C), Sedko, Vasiljev, William
    Náhradníci: Nečajev – Andronic, Antilevskij, Bogomolskij, Čich, Migunov, Morozov, Nikiforenko, Sibilev, Tichonovskij

    Dinamo Brest: Ignatovič – Bykov, Gabi, Gordějčuk, Chačeridi, Kisljak (C), Milevskij, Nojok, Pavlovec, Pečenin, Juzepčuch
    Náhradníci: Pavljučenko – Krivec, Laptěv, Sadovskij, Savickij, Veretilo, Vitus

    Rozhodčí: Cinkevič.
     
    Dinamo Brest

    Na opačné straně stojí Dinamo Brest, které pro změnu okupuje jedenáctou pozici tabulky. Dinamo má pro změnu na svém kontě třináct bodů, od jeho dnešního soupeře ho dělí pouze jeden bod. Hostující tým tohoto zápasu se v případě vítězství klidně může prokousat až na šestou pozici, manko na šestý Isloč je totiž pouze dvoubodový. Dinamo však přišlo o sérii dvou výher v řadě, naopak dva poslední zápasy nedokázalo bodovat. Nejprve totiž nestačilo na hřišti Energetiku na místní celek poměrem 1:2, v minulém kole pro změnu prohrálo s vedoucím BATEM výsledkem 1:3.
     
    FC Ruch Brest

    Fotbalisté Ruchu Brest se po deseti odehraných zápasech nachází na osmé pozici, což znamená přesný prostředek tabulky. Brestu se do této chvíle povedlo nasbírat čtrnáct bodů, navíc na kolonce proher svítí číslice 2. Ruch totiž hned v pěti případech dovedl utkání do nerozhodného konce, což bylo k vidění ve čtyřech z posledních pěti zápasů. Brest se navíc neprezentuje moc dobrou ofenzívou ta totiž nedrží ani průměr jedné vstřelené branky na utkání. O poznání lépe si počíná obrana, ta doposud inkasovala šest branek, což značí druhou nejlepší defenzivu v lize.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Běloruská Vysšaja Liga má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi FC Ruch Brest a Dinamo Brest.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.

    David Suchý

    Branky: 14. Diallo (Sedko) – 30. Kisljak, 72. Savickij (pen.), 81. Savickij (Kisljak), 86. Laptěv (Gordějčuk)

    Karty:   90. Kolpačuk (RBST) – 54. Kisljak (DMB), 68. Milevskij (DMB)


    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 5:11. Střely mimo: 3:6. Rohy: 6:7.
    FC Ruch Brest: Stěpanov – Diallo, Gajdučik, Grečiko, Kolpačuk, Koncevoj, Osuchukwu (85. Nikiforenko), Rachmanov (C), Sedko (73. Bogomolskij), Vasiljev, William (7. Migunov)
    Náhradníci: Nečajev – Andronic, Antilevskij, Bogomolskij, Čich, Migunov, Morozov, Nikiforenko, Sibilev, Tichonovskij

    Dinamo Brest: Ignatovič – Bykov, Gabi, Gordějčuk, Chačeridi, Kisljak (C), Milevskij (85. Krivec), Nojok, Pavlovec (66. Laptěv), Pečenin (66. Savickij), Juzepčuch
    Náhradníci: Pavljučenko – Krivec, Laptěv, Sadovskij, Savickij, Veretilo, Vitus

    Rozhodčí: Cinkevič
    bahis siteleri