Něman Grodno – Smoleviči 2:0 (kon.) | Žodino – Dinamo Brest 0:2 (kon.) | Dinamo Minsk – Slavia Mazyr 1:0 (kon.)
konec
Dinamo Minsk
1:0 (1:0)
FK Slavia Mazyr
Sobota 13.06.2020, 19:00 • Stadyen Dynama (Minsk) • Běloruská Vysšaja Liga • 13. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec nabídlo jediný přesný zásah, což Dinamu Minsk stačilo k hubenému vítězství. Druhý poločas tak trochu navázal na ten první, opět jsme sledovali celkem nezáživnou podívanou, která se odehrávala ve středu hrací plochy. Minsk sice měl míč častěji na svých kopačkách, nicméně tento zápas mu zrovna nevyšel, i když získal plný počet bodů. Útočné schopnosti Mazyru dnes vůbec nevyšly, hosté si za celý zápas nevypracovali jedinou vyloženou šanci. (20:50:18)
     
    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 9:4. Střely mimo: 7:7. Rohy: 6:4.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Vypadá to, že nám tento zápas žádnou další branku už nenabídne. Dinamo se během nastaveného času drží na polovině soupeře, což mu pochopitelně vyhovuje.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. Dinamo se v závěru drží na polovině soupeře, zcela určitě bude muset počítat s nastavením.
     
    88
    Na opačné straně daleko nedoběhl Sljusar, který si navíc sám počínal nedovoleně. Jednalo se o celkem přísné rozhodnutí, každopádně se domácí vrací k míči.
     
    87
    Pavlovski se ihned po svém příchodu na hrací plochu zapojil do nebezpečné akce svého celku, při které pravačkou trefil pouze nohu jednoho z protihráčů.
     
    86
    Žlutou kartu dostává Dmytro Bilonog (FC Dinamo Minsk).
     
    85
    Sledovali jsme další prudký odkop od domácí branky, přičemž brankář Plotnikov zcela pochopitelně nikam nespěchal. Nakonec mu prodleva u sudího prošla.
     
    84
    Střídání v týmu FC Dinamo Minsk: ze hřiště odchází Klimovič, přichází Pavlovski.
     
    81
    Do konce tohoto zápasu zbývá poslední desetiminutovka. I nadále platí, že nesledujeme zrovna pohlednou podívanou, Dinamo však má zápas pod kontrolou.
     
    80
    Následovalo ovšem zakončení, jenž proletělo daleko vedle domácí branky. Pro Plotnikova se tak nejednalo o žádnou práci, sám bude moci odkopávat od branky.
     
    79
    Na pořadu dne byl rohový kop pro hostující celek. Exekuce se nakonec chopil Vasilevič, který do šestnáctky poslal nadějný centr, jenž se ovšem neujal.
     
    78
    Žlutou kartu dostává Michajl Kozlov (FC Dinamo Minsk).
     
    77
    Střídání v týmu FC Dinamo Minsk: ze hřiště odchází Šikavka, přichází Bilonog.
     
    76
    Tvrdým zakončením levou nohou to zkoušel domácí Šikavka, který ovšem mířil pouze do rukavic brankáře. Romaňukovi míč vypadl, poté se k němu dostal Narh.
     
    75
    I tak nesmírně nebezpečně centroval Rios, kterému se uvnitř pokutového území povedlo oslovit Kozlova, jehož lehké zakončení proletělo kousek vedle.
     
    74
    Domácí se následně pokusili předvést smrtící protiútok, jenomže provedení naprosto neodpovídalo předchozímu záměru. Nakonec z toho nebyla ani střela.
     
    73
    Mazyr se po delší době dostal k souvislejší pasáži s míčem na druhé straně hrací plochy. Tam ovšem Tymoňuk nepřesně nahrával, neboť našel pouze Suchockiho.
     
    72
    Nekompromisním způsobem si počínal Nedaškovskij, který se prudkým odkopem pokoušel dostat balón na druhou stranu, jenomže trefil pouze nohu soupeře.
     
    71
    Hrací předmět se opět snesl mimo hrací prostor, což přineslo autové vhazování Riose. Ten se pokoušel najít Klimovič, avšak ten se přes Ševčenka nedostal.
     
    70
    Pro Dinamo se jednalo o zisk rohového kopu, pro který si chtěl přispěchat brankář Romaňuk. Před ním došlo k teči, hrací předmět následně proletěl mimo vápno.
     
    69
    Šikavka sympaticky přenechal pod sebe na jednoho ze svých spoluhráčů, který se do zakončení položil pravačkou. Rána ovšem trefila pouze hlavu soupeře.
     
    68
    Prudký pas měl směřovat na střídajícího Sljusara, jenomže jako první se k padajícímu míči dostal pozorný Goropevcek, jenž poslal balón směrem do zámezí.
     
    67
    K rozehrávce se nakonec postavil Costrov, který svůj centr kroutil směrem do malého vápna. Tam se nejvýše do vzduchu dostal Olechnovič, který včas odvrátil.
     
    66
    Pokus o kolmici na pravou stranu dokázal zachytit Nedaškovskij, kterému se nepovedlo odklidit míč do bezpečí. Dinamo se tak dostalo do šance, bude z toho roh.
     
    64
    Střídání v týmu FK Slavia Mazyr: ze hřiště odchází Kotljarov, přichází Sljusar.
     
    61
    Je za námi hodina hry, stále platí, že jsme viděli jedinou branku. Slavia se stále nemůže dostat k ničemu nebezpečnějšímu, domácí se tak nikam neženou.
     
    60
    Zpětná nahrávka směřovala až na nohu domácího Klimoviče, který v tísni raději zvolil zpětnou přihrávku směrem na Plotnikova, jenž se postaral o další odkop.
     
    59
    V posledních minutách nesledujeme zrovna pohlednou podívanou. Před malým momentem se nedovoleným zákrokem prezentoval domácí Goropevcek.
     
    58
    Střídání v týmu FC Dinamo Minsk: ze hřiště odchází Vergejčik, přichází Bachar.
     
    57
    Tečovaná rána z kopačky hostujícího Narha nebyla vůbec špatná, avšak směřovala přímo do míst, ve kterých se nacházel pozorný brankář Plotnikov.
     
    56
    Pantija se u postranní čáry dostal pod tlak, ze kterého ho osvobodil faul napadajícího Kozlova. Slavia Mazyr ihned rozehrála po zemi, o což se postaral Narh.
     
    55
    Střídání v týmu FK Slavia Mazyr: ze hřiště odchází Tetteh, přichází Vasilevič.
     
    54
    Zdálo se, že si domácí Olechnovič pomohl v souboji s Tettehem nedovoleným způsobem, jenomže sudí byl opačného názoru. Dinamo tak bude vhazovat.
     
    53
    Plotnikov ani v tomto případě nikam nespěchal s odkopem. Naopak se velice přesně pokoušel najít nenápadného Goropevceka, který ve vzduchu ale neuspěl.
     
    52
    Vypadalo to, že se Narhovi nepovedlo zastihnout míč před postranní lajnou, avšak hlavní sudí nakonec nechal pokračovat ve hře. Mazyr je tak v držení balónu.
     
    51
    Plotnikov si přichystal prudký odkop od své branky, prostřednictvím kterého se na opačné straně pokoušel oslovit Olechnoviče, jenž se ovšem nacházel v ofsajdu.
     
    50
    Aktivita Mazyru pokračovala na pravém křídle, kde se ovšem Costrov nedokázal protáhnout k pokusu o centr. V tomto záměru mu totiž zabránil domácí Kozlov.
     
    49
    I posléze se do útočného výpadu svého celku zapojil aktivně hrající Kotljarov, který se s míčem dostal až k rohovému praporku, kde vybojoval další autové vhazování.
     
    48
    Hned v úvodu druhého poločasu to z velice dobré pozice zkoušel hostující Kotljarov, jenž nakonec pálil nad branku. Vypadá to, že si Plotnikov na balón nesáhl.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost domácí hráči, kteří budou pro změnu hrát zleva doprava.
     
    46
    Střídání v týmu FK Slavia Mazyr: ze hřiště odchází Potapov, přichází Tymoňuk.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám nejprve nabídl celkem vyrovnanou podívanou, avšak postupem času měl navrch domácí celek. Ten se nakonec přeci jenom dočkal kýžené branky, o kterou se po třetině hry postaral Šikavka. Do té doby jsme sledovali pasáže ve středu hrací plochy, navíc jsme se nedočkali skoro ničeho nebezpečného. Mazyr však bude muset zabrat, na případné vyrovnání má ještě hodně času.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45
    První poločas bude nastaven o jednu minutu.
     
    44
    Do akce se dostal hostující lékařský personál, jenž si vzal do péče Kotljarova. Ten si při předchozí akci přivodil menší zranění, střídat by se ale zřejmě nemělo.
     
    42
    Čukley se pokoušel dostat kolem protihráče, jenomže ten mu nedovoleným zákrokem vystavil stopku. Slavia Mazyr bude zahrávat volný kop ze třiceti metrů od branky.
     
    41
    U postranní lajny se daleko nedostal hostující Kotljarov, který se navíc jako poslední dotkl hracího předmětu. To znamená, že bude moci vhazovat Olechnovič.
     
    38
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude něco málo nastavovat.
     
    37
    Další nepřesnost, tentokráte ze strany hostujícího celku. Soupeř se tak pustil do rychlého protiútoku, jenomže nahrávka na Kozlova byla až příliš pomalá.
    36. ŠIKAVKA - 1:0
     
    36
    Dinamo Minsk právě vstřelilo branku!
    Po nudné pasáži přeci jenom přichází první branka domácích! Sledovali jsme několik soubojů u pokutového území, načež se k odraženému míči dostal JEVGENIJ ŠIKAVKA. Ten se fantastickým způsobem položil do padajícího předmětu, který nakonec zapadl daleko mimo dosah brankáře Romaňuka.
     
    36
    Hraničním způsobem si pomohl hostující Tetteh, který si nakonec v souboji s protihráčem pomohl rukama. Sudí odpískal ve prospěch Dinama, který ihned rozehrál.
     
    35
    Do akce se po delší době dostal také pomezní sudí, který si všiml dalšího ofsajdu. V něm se nacházel domácí Švecov, to potvrdil také i následný opakovaný záběr.
     
    34
    Olechnovič se chopil volného kopu, který rozehrál cvičeným signálem. Nabídka ovšem našla hned prvního protihráče, který dostal balón do bezpečí stadionu.
     
    33
    Dinamu se málem povedlo vysunout Bručiće, avšak tento úmysl na poslední chvíli dokázal přečíst pozorný Kotljarov, který ovšem poté sáhl k dalšímu faulu.
     
    32
    Hostující Potapov měl menší zdravotní problémy, byl totiž nepříjemně trefen přímo do břicha. Sudí na malý moment přerušil hru, v tuto chvíli se opět pokračuje.
     
    31
    Je za námi přesná třetina zápasu, ten nám zatím žádnou branku nepřinesl. Minsk ovšem začíná svého soupeře svírat, k žádné vyložené šanci to ale nevedlo.
     
    30
    Po delší době se na útočné polovině zjevilo také hostující komando. Chytře to provedl Narh, který přenesl hru na volného Pantiju, jenž ovšem mířil přímo doprostřed.
     
    29
    Pro Minsk se naskytl druhý rohový kop, který nebezpečně proletěl až do malého vápna. Nakonec z toho žádná šance nebyla, sudí poté uviděl útočný faul.
     
    28
    Šikovné roztažení hry našlo na levém křídle aktivně hrajícího Bručiće, který si nevěřil na centr levou nohou, naopak se ještě rozhodl spolupracovat s Kozlovem.
     
    27
    Romaňuk tedy ani tentokráte nemusel zasahovat, míč totiž zasáhl horní síť branky. Běloruský brankář poté zvolil odkop, který se ovšem snesl pouze do autu.
    26. Suchockij mířil nad branku.
     
    26
    Dinamo si zajistilo volný kop z velice nebezpečné vzdálenosti od branky. Nakonec to na sebe vzal Suchockij, jehož rána levou nohou nakonec proletěla nad.
     
    23
    Pro brankáře Romaňuka to znamenalo další poklidnou rozehrávku od své branky. Ta i tentokráte vedla po zemi, hostující celek zcela očividně nikam nespěchá.
     
    22
    Z voleje se do odraženého míče pokusil opřít domácí Bručić, kterému se zakončení absolutně nepovedlo. Jeho střelecký pokus nakonec směřoval výrazně vedle.
     
    21
    Je za námi úvodní dvacetiminutovka, zatím sledujeme maximálně vyrovnanou partii. Oba celky se střídají v držení balónu, na první šanci tak stále čekáme.
     
    20
    Útočné choutky měl také defenzivně laděný Kozlov, který se rozhodl podpořit své spoluhráče, jenomže centr levou nohou skončil daleko za brankou Mazyru.
     
    19
    Minsk se navíc postupným útokem dostal až do opačného pokutového území, kde se ovšem nepřesnou nahrávku povedlo přečíst Narhovi, který prudce odkopl.
     
    18
    Běloruský brankář posléze měl možnost rozehrávat od své branky, v tomto případě si troufl na přízemní nahrávku. Ta putovala na kopačku osamoceného Kozlova.
     
    17
    Z velké vzdálenosti zkoušel své štěstí hostující Costrov, kterému se ovšem nepovedlo vypálit vůbec přesně. Brankář Plotnikov tak na svůj první zákrok stále čeká.
     
    16
    Do kombinace Mazyru se zapojil také Kotljarov, který před jedním z protihráčů přihrával zpět ke středovému kruhu, kde se o rozehrávku stará Nedaškovskij.
     
    15
    Také domácí celek to zkoušel prudkou kolmicí, která rovněž neslavila úspěch. Včas se totiž povedlo zakročit Čuklejovi, jenž sám roztáhl hru na volného kolegu.
     
    14
    Nekompromisním způsobem se položil do hracího předmětu hostující Nedaškovskij, který dokonce na druhé straně oslovil Potapova, jenž si nedokázal pokrýt míč.
     
    13
    S poskakujícím míčem si nedokázal poradit hostující Narh, od kterého šel míč ven z hrací plochy. V krátkém časovém sledu budeme sledovat další aut Minsku.
     
    12
    Hrací předmět se snesl ven z hrací plochy, což znamenalo jediné. Minsk si vybojoval autové vhazování z vlastní poloviny, o ten se postaral obránce Goropevcek.
     
    11
    Čekali jsme na odkop od hostující branky, o který se pochopitelně postaral brankář Romaňuk. Jeho nákop nakonec dopadl na Narha, který sklepl do strany.
     
    10
    Žlutou kartu dostává Igor Costrov (FK Slavia Mazyr).
     
    9
    Dinamo tak muselo zakládat další útočnou akci až od svého velkého vápna. Postupný útok nakonec nabídl vysoký pas, při kterém ve vzduchu uspěl zadák Pantija.
     
    8
    K pokutovému území si sice dokázal seběhnout domácí Bručić, avšak dobrou obrannou povinnost si dokázal splnit obětavý Čuklej, který zakročil ukázkovým skluzem.
     
    7
    V krátkém časovém sledu další nedovolený zákrok, tentokráte se faulem prezentoval dotírající Šikavka. Ten u postranní čáry nechtěně poslal k zemi Ševčenka.
     
    6
    Z obrany se povedlo vystoupit Pantijovi, který navíc velice přesně nahrál na osamoceného Žuka. Hostující celek se přesto nedostal k žádnému střeleckému pokusu.
     
    5
    Rozehrávka cvičeným signálem nabídla poskakující centr, který si nakonec dokázal najít Tetteh. Posléze si běloruský sudí všiml nedovoleného zákroku Kozlova.
     
    4
    Nahrávka na Bručiće nakonec nabídla centrovanou nabídku, po které si zákrokem na jistotu počínal hostující Kotljarov. Dinamo tak bude zahrávat první rohový kop.
     
    3
    Mazyr si v úvodu tohoto zápasu pohrával s míčem na své vlastní obranné polovině. Poté Narh roztáhl hru k postranní lajně, kde se pod tlak dostal kolega Pantija.
     
    2
    Hlavní sudí tohoto zápasu poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali na starost hostující hráči, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Dinamo Minsk: Plotnikov – Bručić, Goropevcek, Klimovič, Kozlov, Olechnovič, Rios, Šikavka, Švecov, Suchockij, Vergejčik
    Náhradníci: Čiž, Dinga, Bachar, Pavlovskij, Davyskiba, Bilonoh, Ložkin

    FK Slavia Mazyr: Romaňuk – Costrov, Čuklej, Kotljarov, Narh, Nedaškovskij, Pantija, Potapov, Ševčenko, Tetteh, Žuk
    Náhradníci: Vasilevič, Baranovskij, Anufrijev, Kovalevskij, Tymoňuk, Sljusar, Seňko

    Rozhodčí: Šťecurin – Gerasimuk, Kasavec.
     
    FK Slavia Mazyr

    Na opačné straně stojí Mazyr, který si v úvodu tohoto ročníku počíná hodně podobně. Slavia se v tuto chvíli nachází na průběžné desáté pozici, přičemž na svého dnešního soupeře ztrácí pouze jeden bod. Hostující tým tohoto zápasu z posledních pěti ligových duelů dokázal naplno bodovat pouze v jediném případě, bylo tomu tak na hřišti poslední Belšiny. Mazyr nedokázal na tuto výhru navázat na vlastním stadionu, v souboji s Nemanem nakonec podlehl výsledkem 1:3. Slavia v tomto utkání nebude v roli favorita, dá se očekávat vyrovnaný zápas, který zřejmě moc branek nepřinese.
     
    FC Dinamo Minsk

    Fotbalisté Dinama se po dvanácti odehraných zápasech nacházejí na deváté pozici, což i přesto znamená spodní polovinu tabulky. Dinamo do této chvíle dokázalo nasbírat šestnáct bodů, nicméně v případě vítězství se klidně může vyhoupnout až na šestou pozici. Domácí celek tohoto zápasu v minulém kole dokázal ukončit dvouzápasovou sérii bez výhry, podle předpokladů se mu povedlo uspět na hřišti poslední Belšiny, kde vyhrál suverénním způsobem 4:0. V předminulém utkání ovšem nechal na vlastním stadionu všechny tři body, druhý Soligorsk totiž vyhrál výsledkem 1:0.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Běloruská Vysšaja Liga má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi FC Dinamo Minsk a FK Slavia Mazyr.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.

    David Suchý

    Branky: 36. Šikavka

    Karty:   78. Kozlov (MNK), 86. Bilonog (MNK) – 10. Costrov (SLM)


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 9:4. Střely mimo: 7:7. Rohy: 6:4.
    Dinamo Minsk: Plotnikov – Bručić, Goropevcek, Klimovič (84. Pavlovski), Kozlov, Olechnovič, Rios, Šikavka (77. Bilonog), Švecov, Suchockij, Vergejčik (58. Bachar)
    Náhradníci: Špakovskij – Bachar, Bilonog, Borodin, Davyskiba, Dinga, Čiž, Chalimončik, Ložkin, Pavlovskij

    FK Slavia Mazyr: Romaňuk – Costrov, Čuklej, Kotljarov (64. Sljusar), Narh, Nedaškovskij, Pantija, Potapov (46. Tymoňuk), Ševčenko, Tetteh (55. Vasilevič), Žuk
    Náhradníci: Baranovskij – Vasilevič, Anufrijev, Kovalevskij, Tymoňuk, Sljusar, Seňko

    Rozhodčí: Šťecurin – Gerasimuk, Kasavec
    bahis siteleri