Mallorca – Celta Vigo 5:1 (kon.) | Leganés – Sevilla 0:3 (kon.) | Barcelona – Atlético 2:2 (kon.)
konec
FC Barcelona
2:2 (1:1)
Atlético Madrid
Úterý 30.06.2020, 22:00 • Camp Nou (Barcelona) • Španělská LaLiga • 33. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (00:09:17)
     
    Před utkáním se spekulovalo, že pokud Barcelona neuhraje proti Atléticu a Villarealu šest bodů, tak si trenér Quique Setién sbalí kufry a katalánský klub opustí. Podmínku nesplnil hned při prvním utkání, takže v následujících dnech se rozhodně vyplatí sledovat dění v Barce.
     
    Opět se potvrdila skutečnost, že pokud Saúl Ñíguez skóruje, tak Atlético neprohrává. V situaci, kdy se španělský středopolař zapsal mezi střelce, tak celek z hlavního španělského města 35x vyhrál a 6x remizoval, prohru bychom hledali marně.
     
    Držení míče: 72 % : 28 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 5:3. Rohy: 3:1. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 11:14.
     
    Máme za sebou šlágr 33. kola španělské La Ligy, v němž Barcelona pouze remizovala s Atléticem Madrid a v boji o titul zase ztratila proti Realu cenné body.

    V divácky velmi atraktivním zápase padla první branka už v 11. minutě, kdy si po centru Messiho z rohového kopu srazil míč do vlastní brány Diego Costa. Španělský útočník o pět minut později neproměnil penaltu, která se však kvůli špatnému postavení ter Stegena opakovala. Zodpovědnost na sebe tentokráte vzal Saúl Ñíguez a nemýlil se.

    Katalánci si vydřené vedení vzali zpět v 50. minutě. Po zbytečném zákroku Felipeho se kopala další penalta, při níž dal Lionel Messi vzpomenout na legendární lob Antonína Panenky. Jenže ani v tomto případě jednobrankový náskok Barcy netrval příliš dlouho. Po zákroku Semeda na Carrasca rozhodčí nařídil čtvrtou penaltu v utkání a Saúl Ñíguez opět nezaváhal, ikdyž ter Stegen byl kousek od úspěšného zákroku.

    Zbylou půl hodinu Atlético ubránilo na jedničku a z Camp Nou si odvezlo cennou remízu 2:2. Barceloně se sen o titulu rozplývá víc a víc. Na Bílý balet sice ztrácí jediný bod, jenže Real má svůj zápas 33. kola teprve před sebou.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Lemar se po neúspěšné akci vydal okamžitě pomoci defenzivě. Avšak nevedl si úplně ideálně, u lajny srazil k zemi Messiho a dostal žlutou kartu.
     
    90+3
    Zásluhou velké bojovnosti Thomas Lemar udržel míč proti dvojici stoperů. Střílet však nemohl, neboť se vyhnal z ideálního palebného úhlu a pas pod sebe vystihl Alba.
     
    90+2
    Ještě čerstvý Fati dělá defenzivě Atlética velké problémy. Vysokým presinkem dostal pod tlak Felipeho, stoper si pomohl malou domů brankáři.
     
    90+1
    Thomas Partey nebyl daleko od rozhodnutí zápasu. Ze střední vzdálenosti vypálil povedený projektil, který proletěl kousek nad břevnem.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby čtyři minuty.
     
    90
    Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Arturo Vidal, přichází Antoine Griezmann.
     
    89
    Na vysoký centr Semeda od pravé lajny si naskakoval Anssumane Fati. V souboji s Felipem si ovšem pomohl rukama, což rozhodčí zaznamenal.
     
    88
    Překvapit gólmana se pokusil João Félix. Portugalec si všiml, že ter Stegen stojí poměrně dost před brankovou čárou, a tak z poloviny hřiště nakopl balón na domácí svatyni. Tu však o pár čísel minul.
     
    87
    Nově příchozí Álvaro Morata udržel kulatý nesmysl na hrací ploše. Navíc se zbavil Semeda, následný střelecký pokus zblokoval Piqué.
     
    86
    Argentinský útočník Messi viděl do vápna nabíhajícího Vidala. Chilan se k balónu nedostal, v pohybu vpřed jej čistě zastavil Felipe.
     
    85
    Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Sergio Busquets, přichází Anssumane Fati.
    Střídání v týmu Atlético Madrid: ze hřiště odchází Yannick Carrasco, přichází Thomas Lemar.
    Střídání v týmu Atlético Madrid: ze hřiště odchází Ángel Correa, přichází Vitolo.
     
    84
    Po dlouhé době zaútočili i hosté. Z levé strany vyslal zajímavý centr do pokutového území João Félix, Clément Lenglet se vyšplhal výše jak Álvaro Morata.
     
    83
    Riqui Puig si dvakrát vyměnil míč s Messim. Nakonec se Argentinec rozhodl proletět defenzivou soupeře, což se mu podařilo, jenže bez míče.

    Milan Huppert

    Branky: 12. D. Costa (vla.), 50. Messi (pen.) – 19. Saúl Ñíguez (pen.), 62. Saúl Ñíguez (pen.)

    Karty:   17. ter Stegen (BAR), 18. Piqué (BAR), 61. Messi (BAR) – 35. Saúl Ñíguez (ATM), 51. Felipe (ATM), 75. D. Costa (ATM), 80. Carrasco (ATM), 90+4. Lemar (ATM)


    Držení míče: 72 % : 28 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 5:3. Rohy: 3:1. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 11:14.
    FC Barcelona: ter Stegen – N. Semedo, Piqué, Lenglet, Alba – Rakitić (63. Roberto), Busquets (85. Fati), Puig – Messi (C), L. Suárez, Arturo Vidal (90. Griezmann).
    Náhradníci: Neto, Peña – R. Araújo, Arthur, Braithwaite, Collado, Fati, Griezmann, Firpo, Monchu, Roberto, Umtiti.

    Atlético Madrid: Oblak (C) – Arias, J. Giménez, Felipe, Lodi – Á. Correa (85. Vitolo), Partey, Saúl Ñíguez, Carrasco (85. Lemar) – M. Llorente (69. Félix), D. Costa (77. Morata).
    Náhradníci: Adán – Segovia, Hermoso, H. Herrera, Lemar, Félix, M. Sánchez, R. Sánchez, Morata, Šaponjić, Trippier, Vitolo.

    Rozhodčí: Hernández – Naranjo, Alcoba
    ocianews.com