Slavia – Kladno 0:0 (zruš.) | Motor ČB – Mladá Boleslav 0:0 (zruš.) | Dvůr Králové n. L. – Jablonec n/N 7:1 (kon.)
Cheb – Mostečtí Lvi 5:4 (kon.) | Zvolen – Nové Zámky 2:3 (po pr.) | Topoľčany – Vlci Žilina 2:6 (kon.)
Val. Meziříčí – Kopřivnice 5:3 (kon.) | Vrchlabí – Slavia 1:2 (kon.) | SHK Hodonín – Velké Meziříčí B 4:3 (kon.)
Havířov – Vítkovice 5:2 (kon.) | Vrchlabí – Ústí n/L 0:0 (zruš.) | Kolín – Kadaň 3:2 (kon.)
Jihlava – Havlíčkův Brod 11:3 (kon.) | Děčín – Bílina 4:1 (kon.) | Klatovy – Kobra 0:0 (zruš.)
Opava – Nový Jičín 3:2 (1:0 po s.n.)
konec
HC Děčín
4:1 (0:1, 2:0, 2:0)
HC Draci Bílina
Úterý 01.09.2020, 18:00 • Zimní stadion Děčín • Přípravné zápasy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Hezký úterní večer přeji všem příznivcům ledního hokeje. Nadále pokračuje příprava na novou sezónu a v jejím rámci přivítají hokejisté HC Děčín na svém ledě svého tradičního soupeře, a sice tým HC Draci Bílina.
     
    HC Děčín

    Děčínští hokejisté zatím sehráli tři přípravná utkání a zatím se ani jednou neradovali z výhry. Na tu tedy stále čekají a rádi by se dnes vítězství už dočkali. První duel odehráli s Mostem, který zvítězil 8:4. Poté padli 4:7 v Bílině a následně pak znovu s mosteckými Lvy 3:8. Zatím tak nemohou být trenéři děčínského áčka příliš spokojeni. Ovšem je to stále jen příprava a pilují se herní příležitosti a také se teprve ladí jednotlivé formace. V prvním duelu na děčínském zimním stadionu by tak rádi pokřtili novou střechu úspěchem.
     
    HC Draci Bílina

    Bílinští Draci zatím odehráli o jeden zápas méně než jejich dnešní soupeř z Děčína. Nejprve se jim nedařilo s Řisuty. Na ledě ve Slaném, kde Buldoci hrají svá domácí utkání, se zrodila těsná výhra 4:3 právě ve prospěch hráčů Řisut a Draci pak v dalším utkání chtěli uspět. Na domácím ledě se jim to povedlo. Jak už bylo zmíněno, Bílina zvítězila 7:4, ač v průběhu hry prohrávala 0:2. Po snížení a následném vyrovnání už ale režírovala hru a Medvědi se do zápasu nevrátili. I dnes se dá očekávat ofenzivní duel, který si nenechte ujít.
     
    Vzájemná utkání

    V uplynulém ročníku, který byl předčasně ukončen, se v základní části oba celky utkaly pětkrát. Čtyřikrát se z výhry radoval Děčín, jednou pak Bílina.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Děčín: Skokan (Lavinger) – Loukota, Vytejček, Kolíček, Balcar, Kaltenböck (A), D. Havlík – Chovanec, Volráb (A), Fojt – Zajan (C), Petráš, Sýkora – Gottfried, Faigl, Kuchynka – Hruška

    HC Draci Bílina: Pejsar (Štěpka) – Vlach, Bittner, Jungwirth, Druxa, Jírovec, Nerad, Pavlíček, Kobes, Šmejc, Damašek, Daniel, Svoboda, Vacín, Dilisi, Fábry.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:15
    Úvodní vhazování vyhrál Daniel Volráb a hned poslal do útočné akce Jana Chovance. Druhý jmenovaný pak zakončil akci střelou těsně nad břevno hostující branky.
     
    00:36
    Záhy pak střílel také Radek Fojt, avšak i jeho pokus šel jen nad branku soupeře, konkrétně nad horní tyč. Děčín začal zápas hodně svižně a tlačí se za úvodním gólem.
     
    01:10
    Také hosté o sobě dali už vědět. Tomáš Druxa získal kotouč a poté pálil taktéž nad branku Ondřeje Skokana.
     
    01:40
    Radek Nerad byl dalším hráčem Bíliny, který se dostal ke střele. Jeho pokus z úhlu ale Skokana nijak nezaskočil a brankář Děčína pokus vyráží mimo.
     
    02:10
    Dominik Havlík se snažil najít skulinku mezi betony Martina Pejsara, ale hostující gólman si situaci pohlídal a betony včas sklapl.
     
    03:15
    Vyloučení v týmu HC Draci Bílina (Jan Bittner – 2 min., hákování).
     
    03:40
    Ondřej Sýkora hledal přihrávkou Zdeňka Petráše, ale ten puk dobře nezpracoval. První přesilovková akce Děčína tak končí bez efektu.
     
    04:59
    Jan Kaltenböck napřáhl na modré čáře, jeho pokus se ještě snažil tečovat Tomáš Faigl, ale Pejsar byl znovu pozorný a dostal kotouč do bezpečí.
     
    05:15
    Bílina je v plném počtu.
     
    06:20
    Daniel Volráb objel branku a pokusil se zaskočit Martina Pejsara, ten ale přitiskl beton k ledové ploše u své pravé tyčky a opět Bílinu podržel. Draci pak šli do akce na druhé straně, zastavil je ale ofsajd.
     
    06:56
    Daniel nachytal Balcara a jel sám na Ondřeje Skokana. Ten ale jeho střelecký pokus vyrazil pravým betonem a zabránil tak velké šanci Draků.
     
    08:19
    Jan Bittner tvrdým, ale čistým hitem obral o puk Pavla Gottfrieda a pak založil útočnou akci, kterou sám zakončil střelou od modré čáry. Skokan ale kotouč jistí a chytá do lapačky.
     
    09:00
    Damašek se snažil najít před brankou Filipa Šmejce, druhý jmenovaný ho našel a poté poslal puk vedle pravé tyče Skokanovy branky.
     
    09:53
    Karel Pavlíček pálil přímo do lapačky Ondřeje Skokana, jenž tak chytá další pokus Bíliny. Hosté jsou v posledních chvílích čím dál víc nebezpeční.
     
    10:31
    Vyloučení v týmu HC Děčín (Dominik Havlík – 2 min., sekání).
     
    11:22
    Bílina předvedla další nebezpečný útok. Daniel pálil z mezikruží, Skokan jeho pokus chytil do lapačky. Následně pak domácí vyhazují puk až před hostující klec.
     
    12:15
    Štěpán Kuchynka dostal kotouč do bezpečí a následně pak se Děčínští znovu osvobozují a šetří cenné vteřiny ze své početní nevýhody.
     
    12:31
    Medvědi jsou kompletní.
     
    13:25
    Ondřej Skokan už byl překonán soupeřem, puk v hodině dvanácté odpálil z brankové čáry pryč Jan Kaltenböck!
     
    13:45
    Nebezpečné nahození Radka Fojta kryje Pejsar raději do své lapačky. Hra je poté přerušena a vhazovat se bude před brankou Bíliny.
     
    14:22
    Draci právě vstřelili branku!
    Nyní se už hostům povedlo skórovat a na děčínském ledě se tak Bílina ujímá vedení. Američan Nick Dilisi poslal kotouč FILIPU ŠMEJCOVI, ten objel děčínskou klec a poté překonal Ondřeje Skokana mezi jeho betony, když se přesouval k levé tyči – 0:1. Asistence: Nick Dilisi.
     
    14:44
    Daniel Volráb posílal kotouč před bílinskou branku pro Radka Fojta, ale jeden z beků Draků zakročil a kotouč poté odklidil do bezpečí.
     
    15:25
    Další velká šance Bíliny! Vojtěch Svoboda vybídl krásnou přihrávkou Daniela, jenž ale tváří v tvář Ondřeji Skokanovi neuspěl!
     
    15:40
    Hned na to pak ještě stejný hráč poslal kotouč jen těsně vedle Skokanovy brány!
     
    16:15
    Pavel Zajan zpětnou přihrávkou hledal Patrika Balcara, puk druhému jmenovanému na modré čáře utekl do středního pásma a Medvědi tak musí ven.
     
    16:49
    Šmejc z otočky vystřelil v blízkosti Ondřeje Skokana, ale nakonec pálil jen hodně vedle jeho branky.
     
    18:00
    Volráb obral Bittnera o kotouč a snažil se poté ještě založit děčínskou akci. Na jejím konci byl Radek Fojt, ale ten nakonec nevystřelil, protože puk nezpracoval ideálně.
     
    18:39
    Slibně se rozvíjející akci Děčína zastavilo postavení mimo hru a ta se stěhuje zpět do středního pásma.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    19:13
    Radek Nerad vystřelil jen do náruče Ondřeje Skokana, jenž tak bez větších problémů ukrývá touš.
     
    19:25
    Tomáš Faigl pálil na Martina Pejsara, ten pokus vyrazil přesně ke Štěpánu Kuchynkovi, ten ale záhy střílel jen vedle jeho branky.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina je minulostí. Po úvodním medvědím tlaku hosté převzali otěže zápasu do vlastních rukou a po několika šancích pak v patnácté minutě udeřili. Filip Šmejc objel branku Děčína a poté zblízka zakončil mezi Skokanovy betony. Hosté tak mají před druhou třetinou náskok o jeden gól.
     
    Druhá třetina začne přibližně v 18:50.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:40
    Radek Nerad vyhrál vhazování v úvodu druhé třetiny a hned šla do akce Bílina. Karel Pavlíček vystřelil na Skokana, ovšem ten jeho pokus vyrazil mimo ohrožení své branky.
     
    21:20
    Ondřej Sýkora se dostal do úniku a jel sám na Martina Pejsara. Akci však ještě chtěl vyšperkovat přihrávkou na Pavla Zajana, jenž zakončil, ale Pejsar puk vyrazil.
     
    21:25
    Následně se k odraženému puku dostal Zdeněk Petráš a ten hned vystřelil, ale jeho pokus šel nad branku Bíliny.
     
    23:00
    Ondřej Damašek nepříjemnou střelou poslal kotouč přímo do hrudi Ondřeje Skokana.
     
    24:40
    Zdeněk Petráš jel sám na Pejsara, ale místo střely zvolil přihrávku na Ondřeje Sýkoru a ten ještě potáhl puk na Pavla Zajana, jenž pálí vysoko nad!
     
    25:50
    Veledůležitý Pejsarův zákrok! Puk mu prošel mezi betony a hostující brankář ho pak fantasticky lapačkou zastavil těsně u brankové čáry!
     
    27:00
    Na druhé straně ujel sám na Skokana Lukáš Vacín, který poté svou střelu poslal nad branku Děčína. Další velká šance v krátkém sledu po sobě.
     
    27:58
    S šancemi se roztrhl pytel. Nyní zakročil Ondřej Skokan. Zblízka na něho střílel Zdeněk Fábry, děčínský brankář se ale roztáhl jak dlouhý tak široký na brankovišti a střelu hostujícího hráče pokryl!
     
    30:00
    Petr Kobes našel žabičkou Tomáše Druxu, ale jeho úmysl pak přečetl Patrik Balcar a dostal puk do bezpečí.
     
    30:29
    Daniel tečoval střelu Štěpána Jírovce. Skokan se ale nenechal nachytat a včas sklapl své betony a kotouč podržel.
     
    30:40
    O chvíli později pak střílel mezi betony Skokana také Nick Dilisi, ale znovu se gólman Medvědů zaskvěl pohotovým zákrokem betony.
     
    31:40
    Další akce Děčína končí zmarem. Daniel Volráb našel Radka Fojta, ale u této souhry byla obrana Bíliny bezchybná.
     
    32:00
    Vyloučení v týmu HC Draci Bílina (Štěpán Jírovec – 2 min., podrážení).
     
    32:27
    Vyloučení v týmu HC Draci Bílina (Jan Bittner – 2 min., vysoká hůl).
     
    32:27
    Minutu a půl budou hrát Medvědi přesilovou hru pět na tři!
     
    33:00
    Petrášova řada má před Martinem Pejsarem velký tlak, ale zatím to ke kýženému vyrovnání nevede.
     
    34:00
    Bílina má to nejhorší za sebou a už je ve čtyřech hráčích.
     
    34:02
    Děčín právě vstřelil branku!
    Dvojnásobná přesilová hra sice nebyla ze strany Medvědů využita, ta klasická už ale ano. Radek Fojt našel pasem ŠTĚPÁNA KUCHYNKU, který si poté věděl rady a poprvé tak rozvlnil síť za zády Martina Pejsara – 1:1. Začíná se tak znovu od začátku. Asistence: Radek Fojt.
     
    34:55
    Ondřej Sýkora jel sám na Pejsara, udělal mu kličku do bekhendu, ale záhy pak jeho branku přestřelil. Hned na to pak ještě střílel zblízka Petráš, ale i ten mířil nad.
     
    36:30
    Tomáš Faigl pálil z prostoru mezi kruhy, ale Pejsar byl pozorný. Hned na to pak ze stejného místa poslal nebezpečnou střelu Jan Chovanec, ale hostující brankář byl opět na místě.
     
    37:00
    Bílina se dostala do postavení mimo hru a ta se stěhuje do středního pásma, kde se za malý okamžik bude vhazovat.
     
    38:20
    Skokan se znovu mezi třemi tyčemi nenudil. Nyní jeho pozornost vyzkoušel Zdeněk Fábry a děčínský brankář byl ve svém brankovišti pozorný.
     
    38:55
    Zdeněk Petráš se ocitl těsně před Martinem Pejsarem, skulinku mezi jeho betony ale nakonec nenašel a hostující brankář tak mohl být v klidu.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:25
    Děčín právě vstřelil branku!
    Pětatřicet vteřin před vypršením druhé periody se Medvědi poprvé ujímají vedení a strhávají stav na svou stranu. Tomáš Kolíček vyslal ZDEŇKA PETRÁŠE do samostatného úniku a ten se odvděčil gólem, když se trefil do pravého horního rohu a Pejsar už nestihl vůbec zareagovat – 2:1. Asistence: Tomáš Kolíček.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina patřila Děčínu, kterému se podařilo využít přesilovou hru Štěpánem Kuchynkou, v závěru pak skóroval Zdeněk Petráš a ve vedení jsou nyní domácí hráči. Uvidíme, co nám ještě nabídne třetí třetina, která začne přibližně v 19:38.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:35
    Fojt dvakrát po sobě vystřelil z prostoru mezi kruhy, Martina Pejsara ale nepřekonal.
     
    41:25
    Vyloučení v týmu HC Draci Bílina (Vojtěch Svoboda – 2 min., podrážení).
     
    41:40
    Jan Bittner se dostal na kotouč a rychle ho poslal až před domácí branku. Draci se okamžitě osvobozují a šetří cenné vteřiny z oslabení.
     
    42:10
    Děčín právě vstřelil branku!
    Druhá využitá přesilová hra a Medvědi svému soupeři odskakují na rozdíl dvou branek. Zdeněk Petráš vybojoval u mantinelu puk a poslal ho na modrou čáru připravenému Patriku Balcarovi. Ten ještě celou akci vylepšil pasem na volného ONDŘEJE SÝKORU a ten střelou nad beton Pejsara mu nedal žádnou šanci – 3:1. Asistence: Patrik Balcar a Zdeněk Petráš.
     
    43:11
    Vyloučení v týmu HC Děčín (Radek Fojt – 2 min., podrážení).
     
    43:45
    Tomáš Jungwirth pálil od modré čáry a jeho pokus ještě tečoval Ondřej Damašek. Skokan si pak se skákavým kotoučem poradil a dostal ho k sobě.
     
    44:35
    V obraně zahráli Medvědi velmi dobře a hned na to se pak osvobozují. Už to vypadá, že své oslabení zvládnou bez úhony.
     
    45:01
    Štěpán Kuchynka se ve vlastním oslabení dostal sám před Pejsara, ale ten proti jeho střeleckému pokusu vystavil lapačku.
     
    45:11
    Medvědi jsou v plném počtu.
     
    45:44
    Vyloučení v týmu HC Draci Bílina (Vojtěch Vlach – 2 min., podrážení).
     
    46:00
    Dominik Havlík nasadil Pavlíčkovi jesle, ale nakonec jeho zakončení není přesné. Děčínské publikum ale jeho fintě zatleskalo.
     
    46:25
    Bílina se osvobozuje a posílá kotouč až před branku Ondřeje Skokana.
     
    47:28
    Vyloučení v týmu HC Draci Bílina (Jan Bittner – 2 min., krosček).
     
    47:44
    Draci jsou už ve čtyřech.
     
    48:05
    Daniel Volráb našel dobrou přihrávkou Dominika Havlíka, tomu však kotouč nesedl a následně pak vystřelil mimo hostující branku.
     
    49:28
    Bílina je v plném počtu.
     
    50:00
    Po návratu z trestné lavice se Bittner pokoušel prosadit před Ondřejem Skokanem, ten byl ale připraven a jeho pokus chytil.
     
    51:15
    Slibně se rozvíjející akci Děčína zastavil signalizovaný ofsajd a u puku jsou hosté, kteří ho Damaškem zavážejí do útočného pásma a pokusí se o kontaktní branku.
     
    52:30
    Jan Kaltenböck střílel od modré čáry, jeho pokus ale zablokoval pozorný Nick Dilisi.
     
    52:40
    Daniel Volráb zkusil bekhendovou střelou překvapit Martina Pejsara, ale ten puk vyrazil a poté ho raději schoval do své lapačky. Hra je přerušena.
     
    53:42
    Zdeněk Petráš vybídl ke střele Ondřeje Sýkoru, druhý jmenovaný pak střílel nad Pejsarovu klec. Další akce domácích tak skončila nepřesně.
     
    54:52
    Děčín právě vstřelil branku!
    Medvědi jdou do tříbrankového trháku. Jakub Loukota poslal přesný pas do mezikruží pro DANIELA VOLRÁBA a ten se poté pohotově dokázal prosadit – 4:1. Asistence: Jakub Loukota.
     
    57:00
    Ondřej Sýkora si položil hostujícího brankáře, ale překonat ho nedokázal. Hned na to jdou do akce ještě hosté, kteří se pokusí o nějakou korekci skóre.
     
    57:31
    Zdeněk Petráš jel sám na Pejsara a ještě to celé zakončil pasem na Ondřeje Sýkoru. Jenže hostující gólman s tím počítal a stihl se přesunout a zakročil.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:20
    Ondřej Damašek vyslal na Skokana povedený pokus, ale domácí brankář efektním semaforem zabránil soupeři skórovat.
     
    59:27
    Ještě střílel z úhlu Michal Hruška, ale Pejsara nenachytal. Zápas se už jen dohrává, Medvědi o svůj náskok nemohou přijít.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Medvědi otočili zápas a poté se nakonec skóre zastavilo na výsledku 4:1. V přípravě si tak po třech prohrách v řadě připisují první výhru!
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek úterního večera a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit zase na shledanou. (20:05:09)

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 35. Kuchynka (Fojt), 40. Petráš (Kolíček), 43. Sýkora (Balcar, Petráš), 55. Volráb (Loukota) – 15. Šmejc (Dilisi)


    HC Děčín: Skokan (Lavinger) – Loukota, Vytejček, Kolíček, Balcar, Kaltenböck (A), D. Havlík – Chovanec, Volráb (A), Fojt – Zajan (C), Petráš, Sýkora – Gottfried, Faigl, Kuchynka – Hruška
    HC Draci Bílina: Pejsar (Štěpka) – Vlach, Bittner, Jungwirth, Druxa, Jírovec, Nerad, Pavlíček, Kobes, Šmejc, Damašek, Daniel, Svoboda, Vacín, Dilisi, Fábry
    bahis siteleri