S. Makedonie – Arménie 2:1 (kon.) | Ázerbájdžán – Lucembursko 1:2 (kon.) | Kypr – Černá Hora 0:2 (kon.)
Estonsko – Gruzie 0:1 (kon.)
konec
Estonsko
0:1 (0:1)
Gruzie
Sobota 05.09.2020, 18:00 • A. Le Coq Arena, Tallinn (Estonsko) • Liga národů UEFA - Liga C • Skupina 2
Předzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že o jediný zásah zapasu se postaral Nika Kačarava z Gruzie, se loučím a přeji vám příjemný zbytek sobotního večera. (19:58:44)
     
    Utkání, v němž Estonsko bylo bezzubé skončilo těsnou výhrou papírového favorita. Zatímco Gruzie byla v prvním poločase výrazně lepší, ve druhém už hodně polevila a uspokojila se s nejmenším možným vedením. Domácí celek směrem dopředu téměř neexistoval, a tak se musel před dnešním sokem sklonit.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Henri Järvelaid se postavil k rozehrání přímého kopu, ale raději by na něj rychle zapomněl. Jeho zakončení zamířilo pouze vysoko nad branku a je jasné, že Estonsko dnes prohraje.
     
    90+4
    Uf, noha hostujícího kapitána byla příliš vysoko a kopačka zasáhla domácích hráče do hlavy! Džaba Kankava (Gruzie) si také prohlídl žlutý kartónek.
     
    90+2
    Střídání v týmu Gruzie: ze hřiště odchází Chviča Kvaracchelia, přichází Giorgi Aburžania.
     
    90+1
    Centr letěl do nebezpečného prostoru, kde vznikla nepřehledná situace, které se účastnili Frank Liivak a brankář Giorgi Loria. Balon propadl a slabou střelu do soupeře ještě vyslal Taijo Teniste.
     
    90
    Přeci dostane Estonsko šanci na záchranu zápasu! Z levé strany odcentroval Henri Järvelaid, jenž vybojoval rohový kop. Podaří se domácí reprezentaci vyrovnat?
     
    88
    Centr od rohového praporku rozehrál Giorgi Kvilitaja, který našel jen prvního soupeře. Estonsku se nedaří a je znovu bez balonu. Místo tlaku domácích sledujeme jejich bránění.
     
    87
    Z pravé strany odcentroval Žambul Žighauri a za míčem mířil Giorgi Kvilitaja, jenž neustál souboj a upadl. Penalta z toho nebyla, a tak se akce dohrávala. Gruzie bude rozehrávat další rohový kop.
     
    86
    Střídání v týmu Estonsko: ze hřiště odchází Konstantin Vassiljev, přichází Mihkel Ainsalu.
     
    86
    Henrik Ojamaa odstrčil soupeře a byl mu odpískán faul. Domácí hráč zapomněl, že není u soudu, aby se obhajoval, a tak monolog rychle skončil.
     
    85
    Vypadá to, že Gruzie s odřenýma ušima zvítězí. Její výkon ve druhém poločase ale není dobrý, sledujeme poněkud hluchou část zápasu.
     
    83
    Další přerušení hry po faulu Estonska, tohle domácímu týmu nemůže vyhovovat. Hráči v modrých dresech jen těžko hledají recept na posun před branku Gruzie.
     
    81
    Před branku Estonska letěly hned dva centry, které byly vypravené z pravé strany. Oba se podařilo obraně odvrátit, ovšem Estonsko by potřebovala hrát o sto metrů dál – na druhé straně hrací plochy.
     
    79
    Hra se pořádně kouskuje, což nevyhovuje především domácímu mužstvu. Hráči Estonska se na rozhodčího pořádně zlobí, přišlo jim, že způsob odebrání míče bylo čisté.
     
    78
    Střídání v týmu Gruzie: ze hřiště odchází Giorgi Čakvetadze, přichází Giorgi Kvilitaja.
     
    76
    Předchozí souboj byl takový prapodivný, oba hráči v něm použili ruce. Hlavní rozhodčí viděl především postrčení a přikázal míč Gruzii.
     
    75
    Estonsko se dožaduje penalty, Gruzie zase faulu! Z levé strany odcentroval Henri Järvelaid a za balonem se vydal Taijo Teniste, který odstrčil Davita Chočolavu.
     
    74
    Taijo Teniste se drží za žebra, trochu si musel přijít jako bojovník MMA! Zda se ale, že po ošetření bude v pořádku a pomůže spoluhráčům v cestě za bodem.
     
    73
    Zpoza šestnáctky se tentokrát napřáhl Žambul Žighauri, který měl kolem sebe hodně prostoru. Jeho zakončení se do prostoru tří tyčí nevešlo. Estonsko mohlo jít do protiakce, ovšem Joonas Tamm a Taijo Teniste se srazili.
     
    72
    Estonsko na útočné polovině hraje nemastně – neslaně. Jako by jeho hře chybělo koření, který by útočné fázi dalo šmrnc!
     
    70
    Střídání v týmu Estonsko: ze hřiště odchází Georgi Tunjov, přichází Frank Liivak.
    Střídání v týmu Estonsko: ze hřiště odchází Sergej Zenjov, přichází Henri Anier.
     
    69
    Také Estonsko sáhne do sestavy, v nejbližším přerušení přijde do hry Henri Anier. Domácí celek je znovu u míče, ale kombinace je příliš pomalá.
     
    68
    Střídání v týmu Gruzie: ze hřiště odchází Nika Kačarava, přichází Saba Lobžanidze.
     
    67
    Uf! Pokud by se na stadionu nacházeli diváci, na tribunách by to zahučelo! Z levé strany do šestnáctky vnikl Žambul Žighauri, jenž poslal před branku střílený centr. Nika Kačarava na balon jen těsně nedosáhl a to bylo také vše, co nám dnes předvedl.
     
    66
    Obranný val donutil Estonsko k návratu na jeho polovinu. Domácí celek musí být více kreativnější a zvýšit tempo hry, jinak se jen těžko prosadí.
     
    65
    Hráči v modrých dresech se znovu pomaličku přesouvají na útočnou polovinu, ale jejich hře schází větší pohyb. Obrana Gruzie se stíhá s balonem přesouvat.
     
    64
    Tornike Okriašvili si nejspíše spletl sport a byl až smyslu zbavený, hostující hráč skočil a skluzem trefil soupeře. Je mi trochou záhadou, že nepokračujeme v mariáši.
     
    63
    Zpětnou přihrávku převzal Konstantin Vassiljev, který už se chystal vypálit. V posledním okamžiku mu pod nohy skočil soupeř, který situaci vyřešil.
     
    61
    Hodina hry je minulostí a Gruzie může být stále spokojenější! Domácí celek je stále více u balonu, ovšem do velkých šancí se nedostává.
     
    60
    Centr ze standardní situace poslala na vzdálenější tyč Konstantin Vassiljev. Jenomže Giorgi Loria vystartoval z brány a míč ve vzduchu našel.
     
    59
    Ve druhém poločase se nám hra poněkud vyrovnala, Gruzie výrazně ubrala a mohla by se ocitnout v problémech. Navíc byl k vidění faul hostujícího mužstva.
     
    58
    Georgi Tunjov přihrával na pravou stranu, kde se v těsném ofsajdu nacházel Sergej Zenjov. Následná střela z penaltového puntíku už byla zcela zbytečná.
     
    57
    Gruzie znovu předvedla lacinou ztrátu a následně nepříjemnou akci musel přerušit Žambul Žighauri. Estonsko nám tak předvede další kombinační hru.
     
    55
    Otar Kakabadze si obhodil na straně soupeře, zvedl hlavu a nepřesně přihrál na střed. Gruzie tak ze situace nic nevytěžila, avšak dobře se vrátila a je znovu u balonu.
     
    53
    Hlavní sudí znovu sahá do kapsičky a žlutou kartu si prohlédl také Henrik Ojamaa (Estonsko). Teď místo fotbalu sledujeme spíše karetní vystoupení.
     
    52
    Hra se začíná přiostřovat! Nika Kačarava (Gruzie) šel do vzdušného souboje, v němž trefil soupeře loktem. Hlavní rozhodčí neměl jinou možnost, než vytáhnout žlutou kartu.
     
    51
    Při detailním záběru na hráče je vidět, že v Tallinnu hustě prší! Dalším potrestaným hráčem je Karol Mets (Estonsko), který šel do rizika a ve skluzu trefil soupeře.
     
    50
    Centr z volného kopu letěl do pravé části pokutového území, kde byli dobře postaveni obránci. Gruzie míč odehrála jen k soupeři, který raději volí přihrávku až ke stoperům.
     
    49
    Akce Gruzii nevyšla, a tak se balonu zmocnil Sergej Zenjov. Domácího útočníka poslal k zemi Džaba Kankava, který musel přerušit hru.
     
    48
    Ještě připomínám, že Estonsko obléklo modré dresy, naopak Gruzie nosí červenou sadu. Vraťme se ale na zelený pažit, kde hosté znovu vybojovali balon.
     
    46
    Hostující reprezentace trpělivě kombinuje na vlastní polovině, rozhodně nemá kam spěchat. Estonsko je znovu v hlubokém bloku a bude čekat na svou příležitost vyrazit do protiakce.
     
    46
    Pokračujeme druhým poločasem, který rozehrála Gruzie! Dle pohledu na hrací plochu to vypadá, že obě mužstva pokračují v zahajovacích sestavách.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas nabídl zajímavou podívanou a Gruzie v ní plnila roli favorita. Soupeře sice dlouhou dobu přehrávala, ovšem prosadila se až ve dvaatřicáté minutě, když přesný pas zužitkoval hlavou Nika Kačarava. Také Estonsko se směrem dopředu snažilo, ale nevycházela mu předfinální část hry. Uvidíme, jak se bude souboj vyvíjet po poločasové pauze.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Čtvrtý rozhodčí ukazuje, že se bude hrát šedesát vteřin navíc. V nastavení se nepřesnou střelou ještě připomněl Otar Kakabadze.
     
    45
    Estonsko se znovu pokusilo a přímou přihrávku do šestnáctky, avšak Davit Chočolava pokryl Sergeje Zenjova. O zbytek práce se postaral hostující brankář.
     
    44
    Konec prvního poločasu se blíží stále rychleji, Gruzie šla do přečíslení. Ovšem následné řešení akce bylo sobecké, což Estonsko pokrylo.
     
    42
    Nika Kačarava si nepokryl balon a byl o něj připraven. Estonsko se vydalo na druhou stranu hřiště, kde se za ofsajdovou linií nacházel Sergej Zenjov.
     
    41
    V závěru poločasu rozehrávala Gruzie rohový kop, na následný centr ale nedoskočil jeden z hráčů. Estonsko z jedné balon znovu odehrálo a bude se opět bránit.
     
    40
    Giorgi Loria se snažil uklidnit hru, když čekal až k němu útočník přijde. Následně brankář balon vyhodil spoluhráči a Gruzie znovu kombinovala.
     
    39
    Je na domácím mužstvu, aby něco vymyslelo! O průnikovou přihrávku se snažil Henrik Ojamaa, avšak zasáhl Otar Kakabadze. Estonsko bude jen vhazovat.
     
    36
    Po souboji zůstal ležet na zemi Chviča Kvaracchelia, jenž se drží za levý bok. Hlavní rozhodčí pouští na hrací plochu lékařský tým Gruzie.
     
    35
    Po dalším centru z pravé strany se natahoval Žambul Žighauri, jehož balon přeletěl a pak na něj už hráč nedosáhl. Gruzie stupňuje rychlost hry a soupeře začíná jasně přehrávat.
    32. Nika KAČARAVA - 0:1
     
    32
    Gruzie právě vstřelila branku!
    Za svou aktivitu si Gruzie úvodní branku opravdu zasloužila a nyní se jí bude hrát o něco lépe! Z pravé strany odcentroval Chviča Kvaracchelia, jehož pas mířil před branku. Ve skvělém náběhu se nacházel NIKA KAČARAVA, jehož hlavička zapadla přesně k zadní tyči. Asistence: Chviča Kvaracchelia.
     
    31
    Blížíme se ke konci prvního poločasu, který nám zatím gólovou radost nenabídl. Gruzie je více na míči a vypracovala si dvě slibně vypadající střely, ale branku neohrozila. Naopak Estonsko je méně nápadné a za zmínku stojí jen nepřesná hlavička, kterou vyslal Georgi Tunjov.
     
    28
    Prvním potrestaným hráčem je domácí Sergej Zenjov (Estonsko), který při útočné akci ztratil balon a následně podrazil soupeře. Rozhodčí neváhal ani chvíli a vytáhl žlutou kartu.
     
    27
    Další výraznou situaci zaznamenala Gruzie! Technickou střelou zpoza vápna vyslal Chviča Kvaracchelia, který chtěl trefit levou šibenici branky. Přesto zamířil jen vedle branky a proto schoval tvář do dlaní.
     
    26
    Také Estonsko zahrozilo, když vyslalo před branku centr z levé strany. Na balon si následně naskočil Georgi Tunjov, jehož hlavička byla nepřesná. Konečně se do zápasu vkradly zajímavé situace!
     
    25
    Domácí celek se znovu připomněl útočnou akcí, Henrik Ojamaa si šel pro pokutový kop a ochotně se kácel k zemi. Hlavní rozhodčí byl blízko a situaci vyhodnotil jako v rámci pravidel.
    24. Giorgi Čakvetadze (GRU)
     
    24
    Gruzie vnikla do pokutového území po levé straně, následně přihrávka mířila těsně za šestnáctku, odkud vypálil Giorgi Čakvetadze. Jeho pokus pak proletěl asi metr vedle levé tyče, Karl Jakob Hein bude odkopávat od branky.
     
    22
    Gruzie přebírá otěže zápasu, ale nedaří se jí zatím předfinální část hry. Dalším centrem se prezentoval Otar Kakabadze, ale také on spoluhráče nenašel.
     
    20
    Domácí mužstvo se zatáhlo do hlubokého bloku a soustředí se především na obranu. Na hranici šestnáctky se pokoušel individuálně projít Nika Kačarava, avšak rychle narazil. Estonsko otočila hru, jenomže další přihrávka byla nepodařená.
     
    19
    Chviča Kvaracchelia obelstil na pravé straně soupeře a odcentroval. Balon letěl do zadní části šestnáctky, kde se nacházel Georgi Tunjov, který míč odehrál znovu jen k soupeři.
     
    18
    Džaba Kankava měl na výběr několik spoluhráčů a vybral si přihrávku na levou stranu. Myšlenka to byla správná, jenom realizace se nepovedla.
     
    16
    Za útočnou akcí se hnal Sergej Zenjov, jehož křižoval Davit Chočolava. Útočník Estonska pak do soupeře vrazil a byl mu odpískán útočný faul.
     
    15
    Hostujícímu celku se povedlo získat míč zpátky, avšak byl faulován Giorgi Čakvetadze. Kombinace na pravé straně pak nabrala znovu rychlý konec.
     
    14
    Oba celky postrádají v útočné fázi kvalitu, a tak na nebezpečnou situaci stále čekáme. Tentokrát přihrávku pokazil Solomon Kvěrkvelija a Gruzie se musí zformovat do obranné činnosti.
     
    13
    Centr od rohového praporku letěl na první tyč, odkud jej odehrál Nika Kačarava. Estonsko tak bude znovu na míči, ale opět začne z vlastní poloviny.
     
    12
    Domácí mužstvo se znovu ubránilo a může zahájit kombinační hru na vlastní polovině. Obránci mají plné nohy práce, jelikož jsou soupeřem dobře napadáni. Estonsko se z této šlamastiky dostalo a poslalo centr z pravé strany, Solomon Kvěrkvelija odehrál znovu na roh.
     
    11
    Zatím se hraje hodně opatrně, z hrací plochy je cítit respekt k soupeři. Další akci Gruzie zastavil Henri Järvelaid, ovšem hosté budou alespoň vhazovat.
     
    10
    Henrik Ojamaa podržel balon na kraji hrací plochy, kde ho v rámci pravidel dohrál Chviča Kvaracchelia. Estonsko pokračovalo v akci a vybojovalo rohový kop. Po kombinaci poslal centr do šestnáctky Henri Järvelaid, avšak Giorgi Loria si míč ve vzduchu našel.
     
    9
    Také Estonsko se nám představí kombinací, která se odehrává na levé straně. Gruzie se ale dobře přesouvá, a tak soupeř kombinuje spíše u středového kruhu.
     
    8
    Domácí Estonsko nastoupilo do zápasu v modrých dresech, naopak Gruzie se oblékla do červené sady. Hosté jsou velice aktivní, avšak jejich akce skončila u postranní čáry.
     
    7
    Omlouváme se za technické potíže, zápas už dospěl do sedmé minuty a branka zatím nepadla. Aktuálně je u balonu hostující celek, který kombinuje na útočné polovině.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Druhé utkání této skupiny už bylo dnes dohráno, Severní Makedonie v něm přehrála Arménii a posunula se na první pozici. Uvidíme, zda tam zůstane také po duelu, jenž budeme právě sledovat.
     
    Zápas se kvůli opatřením UEFY odehraje bez diváků, a tak můžeme čekat komorné prostřední. Před osmou hodinou večerní budeme vědět, kdo zvítězí nebo zda se budou body dělit, což by bylo opravdu překvapením. Ještě jednou zmiňuji, že roli favorita bude hájit hostující Gruzie.
     
    Úvodní sestavy:

    Estonsko: Hein – Teniste, Mets, Tamm, Järvelaid – Henrik Ojamaa, Tunjov, Vassiljev (C), Kreida, Käit – Zenjov.
    Náhradníci: Kotenko, Pechter – Kuusk, Antonov, Anier, Siňavskij, Liivak, Sappinen, Roosnupp, Kallaste, Ainsalu, Baranov.

    Gruzie: G. Loria – Kakabadze, S. Kvěrkvelija, Kvaracchelia, Chočolava – Kankava (C), Kvekveskiri – Žighauri, Čakvetadze, Okriašvili – Kačarava.
    Náhradníci: Makaridze, Kupatadze – Daušvili, Grigalava, Kvilitaja, Mali, Aburžania, Kobouri, Šengelia, Davitašvili, Lobžanidze.

    Rozhodčí: Donatas Rumšas, Aleksandr Radius, Dovydas Sužiedėlis.
     
    Ještě jednou vás vítám u dnešního zápasu, ze kterého je pro vás připraven textový přenos, kde se dozvíte všechno důležité z duelu. Již jsou známy sestavy obou reprezentací, a tak si je za pár okamžiků představíme. Doufejme, že nás čeká zajímavé střetnutí, které nám nabídne spoustu branek. Dobře se usaďte, v šest hodin začínáme!
     
    Oba celky se představily naposledy v listopadu loňského roku. Estonsko venku nestačilo na silné Nizozemsko, podobně dopadla Gruzie, která zajížděla do Chorvatska. Dnešním favoritem by měl být spíše hostující celek i přesto, že v posledních pěti vzájemných střetnutí čtyřikrát zvítězili domácí. Jeden zápas skončil remízou.

    Gruzie – Estonsko 2:0
    Estonsko – Gruzie 3:0
    Gruzie – Estonsko 2:1
    Estonsko – Gruzie 1:1
    Estonsko – Gruzie 1:0
     
    Vítám všechny fotbalové nadšence u Ligy národů UEFA – Liga C. Ve skupině 2 se proti sobě postaví Estonsko a Gruzie.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    Michal Luxa

    Branky: 32. Kačarava (Kvaracchelia)

    Karty:   28. Zenjov (EST), 51. Mets (EST), 53. Henrik Ojamaa (EST) – 52. Kačarava (GRU), 90+4. Kankava (GRU)


    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 0:2. Střely mimo: 2:9. Rohy: 3:5. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 15:13.
    Estonsko: Hein – Teniste, Mets, Tamm, Järvelaid – Henrik Ojamaa, Tunjov (70. Liivak), Vassiljev (C) (86. Ainsalu), Kreida, Käit – Zenjov (70. Anier).
    Náhradníci: Kotenko, Pechter – Kuusk, Antonov, Anier, Siňavskij, Liivak, Sappinen, Roosnupp, Kallaste, Ainsalu, Baranov.

    Gruzie: G. Loria – Kakabadze, S. Kvěrkvelija, Kvaracchelia (90+2. Aburžania), Chočolava – Kankava (C), Kvekveskiri – Žighauri, Čakvetadze (78. Kvilitaja), Okriašvili – Kačarava (68. Lobžanidze).
    Náhradníci: Makaridze, Kupatadze – Daušvili, Grigalava, Kvilitaja, Mali, Aburžania, Kobouri, Šengelia, Davitašvili, Lobžanidze.

    Rozhodčí: Donatas Rumšas, Aleksandr Radius, Dovydas Sužiedėlis (všichni Litva)
    bahis siteleri