Španělsko – Ukrajina 4:0 (kon.) | Švýcarsko – Německo 1:1 (kon.)
konec
Švýcarsko
1:1 (0:1)
Německo
Neděle 06.09.2020, 20:45 • St. Jakob-Park, Basilej • Liga národů UEFA - Liga A • Skupina 4
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (22:58:05)
     
    Statistiky:
    Střely na branku: 6 – 4
    Střely mimo: 12 – 5
    Držení míče. 49 % – 51 %
    Rohové kopy: 4 – 4
    Ofsajdy: 2 – 2
    Fauly: 10 – 20
    Žluté karty: 1 – 2.
     
    Je dobojováno! Německá reprezentace nevyhrála bez celé řady opor ani svůj druhý zápas v novém ročníku Ligy národů. Souboj se Švýcarskem přitom nerozehrála vůbec špatně, za což mohla vděčit vedoucímu gólu z kopačky Ilkaye Gündoğana. Příští dvě šance už Němci nevyužili a čím dál častěji se naopak museli věnovat útokům Švýcarům, kterým patřila zejména druhá půle. Gólově to ale vyjádřila jen jednou, když v devětapadesáté minutě uzavřel stav zápasu na 1:1 Silvan Widmer.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    O rozehrávku se postaral sám faulovaný Akanji, ovšem vysoký nákop si ze vzduchu s přehledem lapil Bernd Leno.
     
    90+3
    V první půli aktivní Draxler po změně stran ze hry naprosto vymizel. Teď se ukázal jen díky faulu na půlce, který byl dokonce oceněn žlutou kartou.
     
    90+2
    S blížícím se koncem zápasu mají domácí stále více ze hry. Granit Xhaka po zisku míče rychle nakopával vpřed, ale německá obrana si na hraně šestnáctky poradila.
     
    90+1
    V první ze tří nastavených minut trefil Akanji z přímého kopu zeď. Míč ale zůstal u Švýcařů a nechybělo příliš, aby Xhakova hlavička zapadla k Lenově pravé tyči.
     
    90
    Ruben Vargas se drze pustil do bílé zdi. Přes čtveřici soupeřů neprošel, ale na druhou stranu ukořistil přímý kop za podražení Kehrera!
     
    89
    Aktivní presink z úvodu obou poločasů je pryč. Mimo vápno stojící Sommer si teď mohl dovolit držet míč pod kopačkou přes pět vteřin.
     
    88
    Ani teď to nebylo od Švýcarů učebnicové dostupování. Spousta hráčů se však stáhla do vápna a Canova střela z levé strany tak k Sommerovi neprošla.
     
    87
    Emre Can adresoval míč do druhé vlny. Kroos měl kolem sebe spoustu prostoru, ale ten mu nenapomohl k přesnější ráně z dlouhé vzdálenosti.
     
    86
    Xhaka parádně našel spoluhráče na pravém křídle. Z toho šla rychlá přihrávka do ohně, ale Vargas nezakončil patičkou směrem do branky.
    85. Granit Xhaka (SUI)
     
    85
    Jelikož se k míči postavil Xhaka, tak nebylo žádné překvapení, že se jednalo o bombu z třiceti metrů. Leno dával pozor a skokem k levé tyči projektil vyrazil.
     
    84
    Haris Seferović celý zápas podstupuje obrovské množství soubojů v hloubi pole. V dalším z nich si vynutil faul Gündoğana a docela zajímavou standardku.
     
    83
    Zuber ani nezkusil odcentrovat přes Gintera. Míč vrátil Benitovi, který tečovaným pasem našel na ose Aebischera. Ten šel do ambiciózní střely, která mu však vůbec nesedla.
     
    82
    Souboj ve středovém kruhu mezi Seferovićem a Rüdigerem byl zase rozhodnut ve prospěch Němců, kteří míč za několik dalších vteřin ztratili.
     
    81
    Emre Can u postranní čáry poslal na zem Widmera. Žádný vliv na hru to ale nemělo, ta je totiž dlouhodobě zaseklá poblíž půlící čáry.
     
    80
    Střídání v týmu Švýcarsko: ze hřiště odchází Djibril Sow, přichází Michel Aebischer.
    79. Nico Elvedi (SUI)
     
    79
    Seferović přihrál přes osu doleva na Zubera, který chytře vracel míč na střed. Elvedi musel kvůli couvat a možná i proto ze záklonu přestřelil.
     
    78
    Střídání v týmu Německo: ze hřiště odchází Robin Gosens, přichází Emre Can.
     
    77
    Sommer sebral naprosto neškodný centr z pravé strany. Mezitím se chystá další střídání, u hostující lavičky stojí Emre Can.
     
    75
    Švýcarům nevyšla rychlá kombinace na jeden dotek. Balón jim utekl do autu, takže na programu bude podobná snaha hostujících fotbalistů.
     
    74
    Tempo hry s přibývajícím počtem střídání výrazně opadlo. Nyní je před námi rozehrávka Xhaky ze středu pole, kde došlo k faulu Taha na Seferoviće.
     
    73
    Držení míče: 48 % – 52 %.
     
    72
    Střídání v týmu Švýcarsko: ze hřiště odchází Breel Embolo, přichází Ruben Vargas.
     
    71
    Po menší pauze se opět hraje. Němci kombinují na své půlce, zatímco proti nim stojí pouze deset protihráčů. Embolo je totiž definitivně ze hry.
     
    70
    Zdravotní stav Embola nevypadá nejlépe, pravděpodobně se bude muset střídat. Ginter se svému spoluhráči s Borussie Mönchengladbach nezapomněl omluvit.
     
    69
    Ginter dobře vypíchl míč Embolovi. Zároveň mu ale zajel do levé nohy, která podle všeho bude potřebovat ošetření.
     
    68
    Werner nedokázal vrátit míč na Gündoğana, jenž ho dočasně nahrazoval na hrotu útoku. O pár vteřin později se hra zastavila kvůli faulu na Seferoviće.
     
    67
    Gündoğan prohospodařil slibný brejk, který se záhy vytvořil na druhé straně. Rüdiger to celé zpomalil, ale i tak musel Leno do práce proti Xhakově střele z dálky.
     
    66
    Toni Kroos ale odcentroval do místa, kde široko daleko neměl žádné spoluhráče. Seferović to měl při obranné hlavičce vcelku snadné.
     
    65
    Spolupráci mezi Ginterem a Brandtem scházelo jen lepší zakončení. Němci z něj vytěžili alespoň kop od rohového praporku.
     
    64
    Střídání v týmu Švýcarsko: ze hřiště odchází Ricardo Rodríguez, přichází Steven Zuber.
     
    63
    Švýcaři si kolotočem kratších přihrávek spíše přitížili. Hosté je postupně vytlačili až k Sommerovi, kde rovněž s napadáním nepřestali.
     
    62
    Střídání v týmu Německo: ze hřiště odchází Niklas Süle, přichází Jonathan Tah.
     
    62
    Střel zpoza šestnáctky je v těchto minutách opravdu hodně. S míčem na pravé noze to tentokrát zkusil Werner, ale mezi tři tyče Sommerovy branky se netrefil.
     
    61
    O další pumelici z dobrých třiceti metrů se hned vzápětí postaral Xkaha, ale balón opět prosvištěl nad horní tyčkou. Na druhé straně lépe mířil Rüdiger, avšak Sommer si připsal snadný zákrok.
     
    60
    Toni Kroos byl čistě odzbrojen ještě na německé obranné polovině. Seferović se pak ale dost ukvapil a ranou z dálky Bernda Lena vůbec neohrozil.
    58. Silvan WIDMER - 1:1
     
    58
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Domácí v osmapadesáté minutě vyrovnávají na 1:1! Breel Embolo dostal míč do volného prostoru. Zleva pronikl do pokutového území a tam si počkal dobíhajícího SILVANA WIDMERA, který levačkou uklidil míč do protipohybu gólmana Lena.
     
    57
    Dobré vytlačování v podání bránících Švýcarů. Kehrer byl dokonce donucen dát malou domů brankáři Lenovi.
     
    56
    Kroos zafungoval jako dispečer krátkých přihrávek. Moc užitečné to od něj ale nebylo, balón je stále hodně daleko od švýcarské kasy.
     
    55
    Süle odvážně rozehrál na Draxlera, kterému balón utekl. Švýcaři toho nevyužili, protože se nedostali přes zahuštěný střed.
     
    53
    Němci pokračovali v ofenzivním snažení i po nevyužitém rohovém kopu. Kehrer dal míč pod sebe Draxlerovi, jenž nejprve trefil spoluhráče Wernera a pak byl odzbrojen během série rychlých kliček.
    52. Julian Draxler (GER)
     
    52
    Ginter vymyslel přetěžkou přihrávku do vápna na Draxlera. Ten do nahého prostoru doběhl z druhé vlny a jen vinou Elvediho teče neumístil svůj pokus za Sommerova záda.
     
    51
    Akanjimu se nevyplatil risk u půlící čáry. Němci se rychle vrhli kupředu, avšak Akanji svou chybu napravil zákrokem proti centru Gosense.
     
    50
    Rohový kop v podání Rodrígueze nepřinesl Švýcarům žádnou výhodu. Hosté pak ale lacino chybovali po svém autu a musí opětovně bránit.
     
    49
    Renato Steffen dost zbytečně fauloval Gündoğana, který předním vyvážel míč do středu hřiště. Kvůli druhé žluté kartě v tomto ročníku Ligy národů si v dalším utkání nezahraje.
     
    48
    Antonio Rüdiger zvládl klíčový souboj jeden na jednoho s průbojným Sowem. Místo úniku švýcarského hráče byla k vidění jen malá domů Lenovi.
     
    48
    Němcům se znovu vyplatil masivní presink. Po zisku balónu na útočné polovině byl Ginter faulován Embolem.
     
    47
    Brandt prvním dotekem přenesl těžiště hry doleva na Gosense, jehož finální pas do ohně jeden ze stoperů srazil do dlaní brankáře Sommera.
     
    46
    Střídání v týmu Německo: ze hřiště odchází Leroy Sané, přichází Julian Brandt.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Statistiky po 1. půli:
    Střely na branku: 3 – 3
    Střely mimo: 5 – 2
    Držení míče: 53 % – 47 %
    Rohové kopy: 2 – 2
    Ofsajdy: 2 – 2
    Fauly: 5 – 9
    Žluté karty. 0 – 1.
     
    Švýcarská jedenáctka měla v úvodu zápasu obrovské problémy s nepříjemným presinkem. Situace se z jejího pohledu uklidnila až ve chvíli, kdy prohrávala 0:1. To ve čtrnácté minutě způsobil Gündoğan, jehož střela zpoza vápna zapadla k Sommerově levé tyčce. Pak už začalo být rušno také u Lena, jenž nejprve vychytal Steffena a pak mu proti střele Seferoviće musela pomoct i branková konstrukce. Šance si každopádně nepřestali vytvářet ani Němci, kteří zahrozili Wernerem a Draxlerem.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Julian Draxler vyslal kupředu Saného, který ale nechal míč za sebou a nakonec zpackal přihrávku na spoluhráče po pravé ruce.
     
    45
    Granit Xhaka vyrobil hodně jedovatou ránu z dobrých pětadvaceti metrů. Leno zvedl ruku a štiplavý projektil vytáhl nad břevno.
    44. Haris Seferović (SUI)
     
    44
    Velká šance na vyrovnání! Seferović výtečně sladil náběh s průnikovým pasem Steffena. Při střele zprava čelil jen Lenovi, ale míč poslal jen do bližší tyče.
     
    43
    Timo Werner přeběhl nahrávku od Matthiase Gintera. Míč je zpět u Švýcarů, na které čeká hodně zahuštěný střed hřiště.
     
    42
    Zkušená parta anglických rozhodčích nařídila rozehrávku Němců. Na vině byl pád Draxlera, kterému napomohl faulující Elvedi.
     
    41
    Widmer nepustil do ohně centr Robina Gosense. O chvíli později chyboval Kehrer, ovšem Seferović byl precizně pohlídán Sülem.
     
    40
    Švýcaři po delší době zformovali defenzivní val. Hosté se ho snaží obehrát, nicméně Kroos ani nikdo jiný zatím neví, jak se k Sommerovi přiblížit.
     
    39
    Embolo natáhl svůj dlouhý krok. S míčem se jednoduše dostal na úroveň dvaceti metrů od branky, odkud vypálil úplně mimo prostor Lenovy brány.
    38. Timo Werner (GER)
     
    38
    Kroos rozdal míč doleva na Gosense, který přihrál pod sebe na nekrytého Wernera. Druhý gól Němců z toho opět nebyl, nová posila Chelsea z dobré šance přestřelila.
     
    37
    Rodríguezův centr na přední tyči odehrál Gündoğan. Xhaka pak neměl klid u půlící čáry a raději zvolil dlouhou malou domů na Sommera.
     
    36
    Seferović si udělal místo ke střele z dálky přes Süleho. Ginter letící projektil tečoval a způsobil tím rohový kop.
     
    35
    Timo Werner hraje velmi často přes levou stranu. Tam nyní nevyzrál na Elvediho, od kterého se míč odrazil za postranní čáru.
     
    34
    Breel Embolo měl velké starosti s krocením míče. Ten by asi ztratil i bez signalizovaného postavení mimo hru.
     
    33
    Od chvíle, kdy oba týmy přestali tolik presovat, stala se ze zápasu naprosto otevřená partie. Ani jedna z obran nemá soupeřovy akce vůbec pod kontrolou.
     
    32
    Držení míče: 52 % – 48 %.
    31. Julian Draxler (GER), Leroy Sané (GER)
     
    31
    Widmer o kousek nedosáhl na nákop z hloubi pole. Leno rozjel rychlý protiútok. Werner zleva našel u penalty Draxlera, jehož střelu vyrazil Sommer na Saného. Ten dorážku nedal a navíc mu byl chybně mávnut ofsajd.
     
    30
    Neujal se ani protiútok Švýcarů, který obsahoval i žlutě oceněný faul Niklase Süleho.
     
    29
    Domácí ztratili míč u půlící čáry, když chystali další útočné plány. Sanému se protiakce ale nepodařila, hrát znovu budou Švýcaři.
     
    28
    Sow skvěle sklepl Xhakův dlouhý pas na Seferoviće, který ve snaze o střelu z voleje promáchl. Dorážka prvně jmenovaného byla pro změnu nepřesná.
    26. Renato Steffen (SUI)
     
    26
    Domácí výkon je v posledních minutách nahoru! Embolo ideálně načasoval přihrávku před nabíhajícího Steffena. Ten však zleva nevyzrál na Lena, jenž mu dobře zmenšil střelecký úhel.
     
    25
    Ginter nezkrotil míč na půlící čáry, takže se Švýcarsko mohlo usadit na útočné polovině. Tam bylo až do hodně nepřesné střely z dálky od Djibrila Sowa.
     
    24
    Silvan Widmer vyhrál vzdušný souboj před brankou a díky tomu se dostal k centru z levého kraje. Hlavičku ale neumístil ideálně a Leno si jednoduše poradil.
     
    24
    Robin Gosens dostal neřešitelný pas do křídelního prostoru. Sommer si posléze troufl rozehrát na důsledně hlídané kolegy z obrany.
     
    23
    Domácí kapitán Xhaka si pomohl faulem na Saného, kterého od nové sezóny už nebude pravidelně potkávat v anglických soutěžích.
     
    22
    Antonio Rüdiger se tvrdě srazil s Embolem. Rozhodčí přesto nechali hru běžet a nyní sledují postupnou kombinaci reprezentantů Německa.
     
    21
    Draxler vybojoval míč u středového kruhu. Míč předal Sanému, jehož přihrávku na prvně jmenovaného přerušil vracející se Manuel Akanji.
     
    20
    První náznak šance v podání švýcarských fotbalistů. Na konci celé akce byl Benito, kterému se každopádně nevyvedl pokus o technickou střelu zpoza vápna.
     
    19
    Hosté vynakládají obrovské kvantum sil, aby co nejvíce znepříjemnili švýcarskou rozehrávku. Problémy s Wernerem teď měl Elvedi, který může být rád za odkop od brány.
     
    18
    Rüdiger byl trestuhodně volný při rohovém kopu. Kroos ho našel přesným centrem zprava, avšak následná hlavička se o kousek nevešla mezi tři tyče.
     
    17
    Djibril Sow se bál napadajících protihráčů. Snaha o malou domů se mu vymkla kontrole a ve finále to od něj byla střela do boční sítě vlastní brány!
     
    17
    Wernerova přihrávka byla sražena k Sommerovi, takže Švýcaři nebyli nijak potrestáni za poměrně lacinou ztrátu na své půlce.
     
    16
    Timo Werner se dral za obloučkem od Drexlera. Byl ale dobře pohlídán a míč kvůli tomu prošel až za koncovou čáru.
    14. Ilkay GÜNDOĞAN - 0:1
     
    14
    Německo právě vstřelilo branku!
    Švýcaři zalezli do vlastního vápna. Hostům to v kombinaci ale nezabránilo, Ginter si zkušeně podržel míč v obležení čtyř hráčů a vrátil ho kousek před šestnáctku na ILKAYE GÜNDOĞANA, jenž střelou bez přípravy zavěsil ze svého pohledu k pravé tyči.
     
    12
    Nenápadná křižná přihrávka Benita prošla skrz pouštějícího Embola až k Seferovićovi. Leno měl co dělat, aby mu ukradl míč z kopaček.
     
    11
    Akanji trochu dezorientovaně odhlavičkoval centr z pravého křídla na rohový kop. Kroos rozehrál na krátko a sám později odcentroval do rukavic Sommera.
     
    10
    Rodríguez centroval z pravé strany na zadní tyč. Tam se k nepřesné hlavičce dostal Widmer, jenže ten si ještě předtím udělal prostor útočným faulem na Draxlera.
     
    9
    Toni Kroos u postranní čáry fauloval Steffena a nabídl tím domácímu týmu standardní situaci.
     
    8
    Pro Švýcary není kombinace na obranné polovině žádnou procházkou růžovým sadem. Hosté neúnavně napadají minimálně v sedmi lidech.
    7. Leroy Sané (GER)
     
    7
    Napadaný Elvedi špatně rozehrál. Sané se pak posunul až do vápna, kde si navedl míč na pravačku, ale střelou doprostřed branky trefil jen gólmana Sommera.
     
    6
    Pokračuje se v hodně vlažném tempu. Po ztrátě Draxlera měl Sommer hodně času na provedení nákopu doprostřed hřiště.
     
    5
    Breel Embolo pronikl přes střed hřiště, ovšem předávku na Harise Seferoviće už nedotáhl do úspěšného konce.
     
    4
    Saného přihrávku ve skluzu zneškodnil Rodríguez, tudíž se Němci museli vrátit na půlku a poté až k vlastnímu brankáři Lenovi.
     
    3
    Süle zachoval chladnou hlavu ve vlastním vápně, kde ho několik napadajících Švýcarů dostalo pod obrovský tlak. Nakonec odkopl míč do zámezí, odkud vhazuje Benito.
     
    2
    První dotyky s balónem absolvují hosté, kteří nastupují v bílých, zatímco domácí v červených dresech.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Švýcarsko: Sommer – Widmer, Elvedi, Akanji, Ricardo Rodríguez, Benito – Embolo, Sow, Xhaka (C), Steffen – Seferović.
    Náhradníci: Mvogo, Omlin – Aebischer, Al. Ajeti, Fassnacht, Gavranović, Lang, Omeragic, Sohm, Vargas, Zuber.

    Německo: Leno – Ginter, Süle, Rüdiger – Kehrer, Gündoğan, Kroos (C), Gosens – Sané, Draxler, Werner.
    Náhradníci: Baumann, Trapp – Brandt, Can, Koch, Neuhaus, Serdar, Tah, Waldschmidt.

    Rozhodčí: Oliver – Burt, Bennett.
     
    Německo

    Není to žádná nová informace, když řekněme, že se německý národní tým v posledních letech masivně omladil. Prozatím se zdá, že to na úkor kvality nebylo. Německo v předchozí kvalifikaci o odložené mistrovství Evropy ztratilo body jen v jednom z osmi zápasů, když v divokém partii nestačilo 2:4 na vzkvétající Nizozemsko. Mužstvo vedené Joachimem Löwem i tak postoupilo z prvního místa s velkým náskokem osmi bodů na třetí Severní Irsko. Nutno ale zmínit ještě o něco zaprášenější účast v Lize národů, kde Němci ve skupině s Nizozemskem a Francií ani jednou nevyhráli. Sestup do nižší ligy se díky restrukturalizaci soutěže nekonal, takže Němci mohli před pár dny svést bitvu se Španělskem. Ta se po gólu Wernera chýlila do vítězného konce, avšak José Luis Gayà v 96. minutě srovnal na 1:1.
     
    Švýcarsko

    Domácí reprezentace by za normálních okolností měla za sebou další účast na mistrovství Evropy. Na závěrečný šampionát se Švýcarsko kvalifikovalo z papírově slabší skupiny, kde proti sobě mělo Gibraltar, Gruzii, Irsko a Dánsko. S bilancí pěti výher, dvou remíz obsadilo první místo o bod před jediným přemožitelem z Dánska. V Lize národů si země helvétského kříže rovněž vedla velmi dobře. V áčkové skupině za sebou nechala Belgii a postoupila do závěrečného final 4, kde však nestačila na Portugalce a pak v penaltách ani na Anglii. První utkání po deseti minutách Vladimir Petković odehráli na Ukrajině, kde jediná trefa Seferoviće nezabránila prohře 1:2.
     
    Všem fotbalovým fanouškům přeji příjemné chvíle při sledování textového přenosu ze zápasu druhého vydání Ligy národů UEFA. Od dvaceti hodin a pětačtyřiceti minut se v rámci nejlepší výkonnostní skupiny můžeme těšit na utkání mezi Švýcarskem a Německem!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.

    Michal Břuchanský

    Branky: 58. Widmer (Embolo) – 14. Gündoğan (Ginter)

    Karty:   49. Steffen (SUI) – 30. Süle (GER), 90+3. Draxler (GER)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 12:5. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 10:20.
    Švýcarsko: Sommer – Widmer, Elvedi, Akanji, Ricardo Rodríguez (64. Zuber), Benito – Embolo (72. Vargas), Sow (80. Aebischer), Xhaka (C), Steffen – Seferović.
    Náhradníci: Mvogo, Omlin – Aebischer, Al. Ajeti, Fassnacht, Gavranović, Lang, Omeragic, Sohm, Vargas, Zuber.

    Německo: Leno – Ginter, Süle (62. Tah), Rüdiger – Kehrer, Gündoğan, Kroos (C), Gosens (78. Can) – Sané (46. Brandt), Draxler, Werner.
    Náhradníci: Baumann, Trapp – Brandt, Can, Koch, Neuhaus, Serdar, Tah, Waldschmidt.

    Rozhodčí: Oliver – Burt, Bennett
    bahis siteleri