Liberec – K. Vary 5:2 (kon.) | Kladno – Třemošná 9:3 (kon.) | Kobra – Havlíčkův Brod 2:3 (kon.)
Hvězda Praha – Plzeň 0:0 (odl.) | Motor ČB – Slavia 2:3 (kon.) | Mountfield HK – Sparta 1:2 (kon.)
Jihlava – Pardubice 2:4 (kon.) | Kometa Brno – Havířov 4:3 (1:0 po s.n.) | Poruba – Vítkovice 0:8 (kon.)
Mladá Boleslav – PZ Kladno 7:0 (kon.) | HK MD Šumperk – Třinec 0:8 (kon.) | Chomutov – HC Litvínov 3:6 (kon.)
Technika Brno – Tábor 1:5 (kon.) | Vsetín – Olomouc 3:2 (kon.)
konec
Bílí Tygři Liberec
5:2 (2:0, 3:1, 0:1)
HC Energie Karlovy Vary
Čtvrtek 17.09.2020, 16:00 • Svijanská aréna, Liberec • Extraliga dorostu • Skupina Západ
Partner:
     
    Ode mne je to pro dnešek vše, přeji hezký večer. (18:04:22)
     
    Je dobojováno. Závěrečná část přinesla karlovarskou korekci, na víc už se však hosté i přes zlepšený výkon nezmohli a z Liberce si po porážce 2:5 žádné body nepřivezou.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:00
    Přečíslení energetiků zakončoval ranou bez přípravy z pravého kruhu Zdeněk Šmíd. Kotouč mu úplně nesedl, což ovšem nesnižuje kvalitu zákroku Štěpána Vopravila, který ukázal mrštnost své rukavice!
     
    58:41
    Matouš Jakubec za vlastní brankou skvěle ustál ataky protihráčů a ještě vyvezl puk až do středního pásma. Jakubec při své premiéře v Extralize dorostu předvádí velice dobrý výkon.
     
    57:31
    Štěpán Vopravil mohl rozehrávat, před napadajícími protihráči nicméně raději vsadil na jistotu a nechal hru přerušit.
     
    57:00
    Karlovy Vary ožily a ještě se pokoušejí zdramatizovat vývoj utkání. Tygři ale dobře brání, a když už se objeví nějaká chybička, mají za sebou sebevědomého Vopravila.
     
    56:24
    Ondřej Dorot se z pozice beka hezky protáhl až do levého kruhu. Střela bekhendem také nebyla špatná, Vopravilovi vypadla a domácí měli co dělat, aby puk uklidili do bezpečí.
     
    55:54
    Krajčík podruhé, Vopravil tentokrát schoval černou gumu v lapačce.
     
    55:16
    Filip Krajčík se nerozpakoval a od modré čáry prověřil Vopravila. Ten ale střelu celou dobu dobře viděl a bez větších komplikací ji vyrazil.
     
    54:42
    U zadního mantinelu zůstal, zřejmě po nárazu do hrazení, ležet Lukáš Meisel. Na nohy se postavil až s pomocí svých spoluhráčů.
     
    54:37
    Meisel věděl, že mu před branku najíždí Lukáš Plos. Těžkou přihrávku zmařil obránce Energie.
     
    53:42
    Nahození Ondřeje Dorota bylo tečováno do výšky. Do výstroje Štěpána Vopravila se snesl poměrně nevyzpytatelný padáček, proti kterému si musel dát liberecký gólman velký pozor.
     
    53:33
    Dominik Rymon si sjel do střelecké pozice na levé kruh a po příjmu přihrávky hned pálil, Vopravil znovu rozšiřuje své statistiky.
     
    52:48
    V rajónu Štěpána Vopravila bylo pořádně živo. Maskovaný Tygr čelil hned několika pokusům v krátkém časovém sledu, vše ale ustál!
     
    52:04
    Nyní Matyáš Jakubec nahazoval od modré čáry. Před brankou byl zaparkovaný jeden z jeho spoluhráčů, Adam Ebenstreit si nicméně poradil.
     
    51:36
    Matyáš Váňa se snažil obehrát svého jmenovce Jakubce, který v pozici posledního bránícího hráče zasáhl velmi dobře.
     
    50:40
    Liberec kontroluje tempo hry a v posledních minutách soupeři příliš nepůjčuje kotouč. Karlovarští musejí přidat, jestli se chtějí ještě vrátit do hry.
     
    49:30
    Jakub Hujer nasadil krásnou kličku napadajícímu Rymonovi. I díky tomu se domácí dostali rychle vpřed a Janata před z části odkrytou klecí jen těsně nedosáhl na puk.
    Marken.cz

    Ondřej Belák

    Branky a nahrávky: 9. Janata (Jansa, Dvořák), 13. Cibulka (Hujer), 25. Kříž (Dvořák), 33. Meisel, 37. Jobek (Jansa) – 26. Rymon (Šmajda), 44. Šlechta (Sapoušek, Šmajda)


    Bílí Tygři Liberec: Vopravil (Macourek) – Patzelt (C), Jakubec, Cibulka, Meisel (A), Dvořák (A), Ehrenberger – Jansa, Hujer, Janata, Vyhlídko, Hrabčák, J. Pérez, Fiala, Kříž, Plos, Jobek.
    HC Energie Karlovy Vary: Maleček (33. Ebenstreit) – Zolnaj, Krajčík, Kočí (A), Dorot, Anton – Šlechta, Šmíd, Váňa, Šmajda (A), Varvařovský, Holejšovský, Rymon, Csabi, Sapoušek (C), Pastor, Zeman.

    Rozhodčí: Zavřel – Serbus, Raška.
    ocianews.com