Třemošná – Hvězda Praha 0:0 (11:45) | Olomouc – Poruba 2:5 (kon.) | Přerov – Kometa Brno 2:3 (kon.)
Havlíčkův Brod – Motor ČB 3:4 (kon.) | Třinec – Vsetín 6:4 (kon.) | K. Vary – Plzeň 5:4 (po pr.)
Liberec – Chomutov 5:1 (kon.) | Pardubice – Sparta 6:3 (kon.) | Tábor – Mountfield HK 2:5 (kon.)
Havířov – HK MD Šumperk 5:1 (kon.) | Slavia – Technika Brno 6:2 (kon.) | PZ Kladno – Kladno 0:0 (odl.)
HC Litvínov – Mladá Boleslav 3:4 (po pr.)
konec
HC ZUBR Přerov
2:3 (2:2, 0:0, 0:1)
HC Kometa Brno
Sobota 19.09.2020, 12:00 • MEO Aréna, Přerov. • Extraliga dorostu • Skupina Východ
Partner:
     
    Ode mě je to pro tuto chvíli vše, u dalších onlajnů se těším napočtenou. (14:04:05)
     
    Zápas mezi Přerovem a Kometou Brno je u konce. Tři body putují na jih Moravy, ve 47. minutě o tom povedenou střelou rozhodl kapitán Komety František Němec. Zubři přitom předtím měli dobrou možnost na to, aby udeřili oni. K vyrovnání měl pak nejblíže vysoký zadák Billa, stejně jako ve druhé třetině ale svou ranou trefil jen brankovou konstrukci. Brno tak vítězí 3:2.
     
    Konec zápasu.
     
    59:55
    Kometa operuje v útočném pásmu, Zubři už vyrovnat nestihnou.
     
    59:26
    Žurek už pádil na střídačku, v útočném pásmu se ale nepovedla přihrávka Hanákovi, takže se do branky zase rychle vrátil. Přerov má na ledě stále pět hráčů do pole.
     
    59:05
    Domácí se nemohou dostat do útočného pásma, Brno je drží u vlastní branky.
     
    58:30
    Kometa zatím nepouští Přerov do žádné šance a prostor před Kavanem poctivě „čistí".
     
    58:08
    Ohlášeny poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    57:38
    Nebezpečnou křížnou střelou se prezentoval Horký, Žurek předvedl dobrý zákrok. Vyrážečkou puk vytěsnil mimo.
     
    57:17
    Žurek zatím zůstává v brance.
     
    57:02
    Domácí to budou zkoušet bez brankáře. Žurek dostává pokyny, kdy má opustit branku.
     
    57:02
    Přerov vybojoval buly v útočném pásmu a bere si time-out.
     
    56:32
    Podobná situace jako před chvíli. Na modré čáře trefil kotouč, který mu jel přímo proti holi, tentokrát Ulbricht. Žurek znovu musel do práce, střelu po zemi vytáhl mimo betony.
     
    55:49
    Kometa drží útočné pásmo. Už to vypadalo, že puk přejede přes modrou čáru. Tam ale hlídkoval obránce Eich, který střelou příklepem zaměstnal Žurka. Brankář Přerova musel dolů na led a lapačkou puk skryl před dojíždějícími soupeři.
     
    54:04
    Po střele Jana Billy podruhé v zápase zvoní branková konstrukce. Obránce Přerova vyslal od modré čáry tvrdý pokus, z něhož Kavan nic neviděl. Brno nyní mělo velkou porci štěstí, domácí zase kopec smůly. K vyrovnání jim nyní scházel maličký kousek. Puk trefil břevno.
     
    53:45
    Buly před brankou Komety.
     
    52:55
    Hosté jsou kompletní. Oslabení, i když s problémy, úspěšně přežili.
     
    52:03
    Důrazný Kuchta u levého mantinelu odstavil soupeře a přihrál na modrou čáru Billovi. Ten si s pukem povyjel a vypálil velmi tvrdě, ale kotouč zablokoval ve stoje bránící Bělohlav. Kuchta následně pronikl až k brance Kavana, vynutil si na soupeři puk a několikrát ho hrnul směr brána. Jeho poslední pokus proletěl mezi brankářem a tyčí prakticky rovnoběžně s brankovou čárou. O chvíli později se kotouč znovu potuloval u Kavanovy klece, operoval u ní Hlůšek, Zubři ale vyrovnání nedocílili.
     
    51:18
    Vhazování vyhráli hosté, kteří se vyhozením přes všechny čáry osvobodili.
     
    51:07
    Přerov se dral za kotoučem do útočného pásma, nicméně rozhodčí hru přerušuje a nařizuje buly před Kavanem.
     
    50:55
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Horký – 2 min., hákování).
     
    50:55
    Bude se vylučovat, přesilovku si zahraje Přerov.
     
    50:21
    Na ledě chvíli ležel jeden z hostujících hráčů. Hra nicméně plynula dál, Kometa operovala v útočném pásmu. Ležící hráč se poté zvedl a po svým odjel na střídačku.
     
    49:33
    Na hranici pravého kruhu se stahovačkou zbavil bránícího soupeře Linka. Útočník Komety už měl proti sobě poslední překážku v podobě Žurka, toho ale prostřelit nedokázal. Domácí gólman zasáhl svými betony.
     
    48:40
    Linka si vybruslil na pravé straně od zadního mantinelu a chtěl střílet do podobného místa, jako autor zatím rozdílové branky Němec. Přerovští ale puk letící na klečícího Žurka dokázali zablokovat.
     
    48:16
    Kolem soupeře se na pravém křídle prosmýkl Kuchta, vzápětí ho ale dovoleným způsobem zastavil druhý, vracející se hráč Brna.
     
    47:35
    Kometa zatlačila Zubry u jejich branky a Žurek musel čelit nebezpečné střele a neméně nebezpečné dorážce. V obou situacích Zubry podržel a drží tak jejich naděje na vyrovnání skóre.
     
    46:01
    Kometa právě vstřelila branku!
    Gól padá na druhé straně. Po nahrávce Eicha postupoval po pravé straně FRANTIŠEK NĚMEC. V cestě více do středu hřiště mu stál bránící soupeř, proto se rozhodl vystřelit. Jak se ukázalo, udělal to nejlepší, co mohl. Zakončení mu totiž náramně sedlo a jeho pokus tahem zapadl pod horní tyčku. Kometa tak otáčí skóre. Asistence: Lukáš Eich.
     
    45:53
    Zubři při hře ve čtyřech Kometě pořádně zavařili. Obrana v čele s Kavanem se měla co ohánět, aby kotouč zblízka nezapadl do sítě.
     
    44:46
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov (Mašek – 2 min., sekání).
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov (Otava – 2 min., hrubost + 10 min. osobní trest, hrubost). Trest odpyká Nekvapil.
     
    44:30
    Kometa střídala a domácí bek narýsoval kolmou přihrávku na najetého Hlůška. Toho sice stihl dojet obránce Brňanů, přesto ale vyslal ostrou střelu. Ta směřovala mezi ruku a tělo Kavana, který se ovšem prostřelit nenechal a včas se přesunul do jistého pokleku.
     
    43:43
    Výměna kotouče mezi Nekvapilem a Svobodou ztroskotala na nepřesnostech. Obranu Brna tak provětrali dva domácí hráči, ke střele se však neprobojovali.
     
    43:06
    Přerovští protečovali kotouč až ke Kavanovi, ten následně zapracoval holí a rozehrál.
     
    42:27
    Švejda se protáhl až před Kavana, střílel ale hodně blízko a betony brankáře hostů prostřelit, ještě k tomu v tísni, nedokázal.
     
    41:44
    Z pravého křídla vystřelil tvrdě, ale nepřesně Kuchta. Brno vzápětí hru otočilo a kdyby jednomu z jeho hráčů vyšla přihrávka, ocitli by se před Žurkem dva modří úplně volní. Jeden z domácích beků tomu však svým důrazem u mantinelu nakonec dokázal zabránit.
     
    41:12
    Pigl posílal kotouč zezadu před branku Žurka, kde si však pohotově počínal obránce Zubrů Pekr a kotouč odklidil pryč. Následně se Přerov osvobodil úplně – přes celé kluziště, leč jen za cenu zakázaného uvolnění.
     
    40:20
    Buršík se protáhl mezi dvěma soupeři a poslal puk k zadnímu mantinelu. Následně obelstil dva soupeře i Švejda, ovšem zakončení mu vůbec nevyšlo.
     
    40:02
    První buly třetí části vyhrála Kometa.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Oba celky jsou zpět na ledové ploše, za malou chvíli začne třetí třetina utkání.
     
    Druhá část zápasu je u konce. Branka v ní k vidění nebyla, stále tak platí, že Přerov hraje s Kometou Brno nerozhodně 2:2. Nejblíže ke skórování měli Zubři. Střela zadáka Billy kousek od modré čáry v přesilové hře vypadala celkem nevinně, nakonec ale zazvonila o tyčku Kavanovy branky. Třetí třetina začne zhruba ve 13:30.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:37
    Odražený kotouč dojel Rakus a napálil ho na Žurka. Ten si povyjel a v pokleku zaznamenal jistý zákrok.
     
    39:08
    Od modré čáry vyslal nahození Koblížek, Kavanovi stačilo se jen trochu naklonit do strany. Puk pak zachytil do lapačky.
     
    39:08
    Běží poslední minuta druhé třetiny.
     
    38:26
    Pekrovi se ve středním pásmu zamotal puk mezi nohama. Přesto si poradil a dokázal ho prostrčit na spoluhráče. Toho ale záhy zastavili brněnští bránící hráči.
     
    38:08
    Ofsajd domácího týmu.
     
    37:16
    Hosté hrají v plném počtu.
     
    36:59
    Přerov znovu operuje v útočné třetině, Kometě se však daří vytlačovat jeho hráče na mantinel. K ohrožení branky Kavana tak nedochází.
     
    36:09
    Zubři hrají přesilovku a po vyhraném buly se usadili v útočném pásmu. U modré čáry se do kotouče opřel Billa a orazítkoval pravou tyč brněnské branky.
     
    35:16
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov (Kruták – 2 min, hrubost).
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Bělohlav – 2+2 min, hrubost). Trest odpyká Kos.
     
    35:16
    Bělohlav ukázal svůj důraz a z pravé strany se protlačil před přerovskou branku. Tam si Žurek dokázal situaci pohlídat, Bělohlavovi pak domácí hráči důrazně „vysvětlovali", kdo je u Žurkovy klece pánem. Následovat budou tresty.
     
    34:43
    Brno na chvilku sevřelo Zubry před jejich brankou. Od zadního mantinelu obdržel kotouč nad kruhy obránce Němec, po jeho střele švihem ale jen „mlaskla" Žurkova lapačka. Pěkný zákrok přerovského brankáře.
     
    34:03
    Obránce David Svozil se dotkl puku, povedlo se mu to ale až za útočnou modrou čárou. Jeho spoluhráči pohybující se v útočném pásmu tak nemohli hrát. Jeden se ale přesto do hry aktivně zapojil a rozhodčí tak píská ofsajd domácího celku.
     
    33:21
    Zubři zatlačili Kometu v její obranné třetině, byl z toho ale jen souboj u zadního mantinelu. Ten poté Přerov prohrál a Brno mohlo kotouč vyvézt do středního pásma.
     
    32:42
    Zubři jeli ve dvou na jediného soupeřova obránce. Buršík si ovšem přihrávku od Hyži nedokázal pořádně zpracovat a Kavan tak mohl zůstat v klidu.
     
    31:41
    Velká šance Přerova a v ní Kolařík. Drobný útočník Zubrů se na moment objevil nekrytý před brankou. V rychlosti ale tahem nedokázal zamířit přesně a Kavan se nakonec mohl jen ohlédnout, jak kotouč letí na zadní mantinel.
     
    30:43
    Eichovi při pokusu rozehrát ujel kotouč, čehož nakonec domácí využili ke střele. Přes obránce vystřelil švihem Galnor, Kavan vyrazil do rohu. Na druhé straně mířil na lapačku Žurka Bělohlav, v lapačce domácího brankáře také nakonec kotouč skončil.
     
    29:44
    Buršík v rohu kluziště napadal brněnského obránce a málem se mu povedlo vydolovat z něj kotouč. Hosté si ale, byť s problémy, dokázali nakonec poradit.
     
    29:01
    Kuchta na levém křídle ustál souboj s Ulbrichtem, houževnatě si pak počínali i dva jeho spoluhráči a Zubři udrželi útočné pásmo. Kometa pak nicméně potenciální nebezpečí zažehnala.
     
    28:04
    Puk za brankou Brna dojel Švejda, pak se však ocitl v obležení tří soupeřů. Přerov přesto útočnou třetinu udržel a zkraje levého kruhu vypálil příklepem Kruták. Rána měla dobrou razanci, ale chyběla jí přesnost. Kotouč letěl mimo pravou tyč Kavanovy branky.
     
    26:57
    Otava se snažil dojet puk marně. Blíž k němu měli dva přerovští obránci, navíc hostující útočník neměl rychlost. Rezultuje z toho zakázané uvolnění Komety.
     
    25:25
    Obrovská šance Zubrů na konci vlastního oslabení. Z pravé strany postupoval sám na Kavana Holinka, svůj blafák však do úspěšného konce nedotáhl. Při forhendové fintě si brankáře Komety roztáhl, následně nicméně nezvládl zvednout kotouč nad jeho beton.
     
    24:55
    Linkova nahrávka z rohu kluziště prošla až před branku Žurka, tam si však nejbystřeji počínal domácí hráč a dokázal vyhodit do pro Zubry bezpečnější zóny.
     
    24:43
    Hyža mohl jet sám na branku, ovšem Hlůšek mu poslal kotouč příliš pozdě. Hyžu pak stihl čistě odstavit bránící hráč Brna.
     
    23:55
    Boltvan, který před Brnem působil právě v Přerově, pronikl se štěstím do útočného pásma. Jeho přihrávku na najíždějícího spoluhráče ale Přerovští zastavili.
     
    23:24
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov (Švejda – 2 min., faul kolenem).
     
    23:24
    Švejda si u levého hrazení počkal na Rakuse, ovšem zastavil ho jen za cenu faulu. Brno bude hrát druhou přesilovku.
     
    22:28
    Rakus si vybruslil s pukem lehce nad levý kruh, udělal pár kroků směrem k brance a zkusil zaskočit Žurka střelou na první tyč z ostrého úhlu. Domácí brankář se ale překvapit nenechal a betonem přitisknutým na tyčku si všechno pohlídal.
     
    22:07
    Linka se na levé straně opřel do puku a vypálil přes bránícího hráče Přerova. Žurek kotouč včas viděl a v pokleku ho zachytil ve své výstroji.
     
    21:23
    Dobrou práci odvedl Holinka. Nejdříve vyslal přes obránce nebezpečnou křížnou střelu, při níž se Kavan musel mít na pozoru. Následně stejný hráč Přerova hlídkoval u levé tyče, takže Kavan musel schoval kotouč pod lapačku a přerušit hru.
     
    20:40
    Kometa využila střídání Zubrů a pronikla do útočného pásma. Tam ovšem Bělohlav tvrdě narazil, s hitem si na něj za brankou Žurka počkal jeden z domácích obránců.
     
    20:15
    Přerov hned podnikl útočnou akci, po níž chvíli bojoval o kotouč u mantinelu za brankou Kavana. Brno se ale nakonec stalo vítězem situace a ubránilo se.
     
    20:03
    První buly druhé části vyhráli Zubři.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Oba celky už jsou zpět na ledové ploše, za malou chvíli začne druhá třetina zápasu.
     
    První část utkání mezi Přerovem a Kometou Brno je minulostí. Na Hané momentálně platí nerozhodný stav 2:2. Zubři se dvakrát dokázali dostat do vedení, Jihomoravané ovšem pokaždé zvládli odpovědět. Na trefu Tobiáše Kuchty gólově zareagoval Adam Boltvan, po přesilovkové brance Patrika Hyži zase na druhé straně – taktéž v početní výhodě – skóroval Roman Otava. Druhá perioda začne zhruba ve 12:45.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:56
    Zubři ještě zkusili napadat soupeře v jeho obranném pásmu, ovšem Kometa celou situaci ustála a ohrožení Kavanovy branky nedopustila.
     
    19:09
    Běží poslední minuta první třetiny.
     
    18:23
    Dobré napadání předvedl u útočné modré čáry Kuchta. Následně posunul kotouč před sebe na najetého Hlůška, který střelou přes obránce pořádně prověřil Kavana. Ten vydatnou jedovku vyrazil vytrčeným betonem.
     
    17:18
    Brno si dobrým bruslením vynutilo další tlak v útočném pásmu, kterému unavená formace Zubrů jen stěží odolávala. Odražený kotouč popadl Němec, jeho ostrou střelu nicméně dokázal pohotově a obětavě zblokovat jeden z domácích hráčů.
     
    16:06
    Kometa domácím hráčům znovu nepříjemně zatopila. Příležitost otočit skóre dostal zblízka Rakus, jeho střelu k pravé tyči ale Žurek bravurně v pokleku vytěsnil k zadnímu mantinelu.
     
    15:22
    Kometa právě vstřelila branku!
    Brno v přesilovce sevřelo Zubry před jejich brankou a dočkalo se gólové odměny. Tečovanou střelu z pravé strany ještě Žurek dokázal vyrazit, stejně jako pokus zápěstím z mezikruží od nehlídaného Němce. Na dorážku volného ROMANA OTAVY z prostoru poblíž levé tyče byl už ovšem krátký. Asistence: František Němec, Adam Boltvan.
     
    14:45
    Na pravé straně měl dost místa Kos, a tak se rozhodl vystřelit přes obránce. Kotouč zamířil nad horní tyč domácí klece.
     
    14:05
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov (Koblížek – 2 min., podrážení).
     
    13:38
    Hosté jeli dva na jediného přerovského obránce. Ten ale odvedl velmi dobrou práci, když dokázal vybruslit Pigla, který měl kotouč v držení. Pigl tak už nemohl nahrávat a musel střílet z hodně ostrého úhlu, na což Žurek bez větších potíží úspěšně zareagoval betonem.
     
    13:02
    Kometa operovala v útočném pásmu. Od modré čáry vystřelil tahem obránce Linka, Žurek včas zaklekl a kotouč betonem vyrazil mimo.
     
    12:15
    Kometa si z krátkého útočného snažení vytvořila poměrně solidní možnost. Zblízka u levé tyče zakončoval Boltvan, Žurek se však stačil včas přesunout a volné místo, kudy by puk mohl projít do sítě, svou výstrojí ucpat.
     
    10:42
    Přerov právě vstřelil branku!
    Zubři využívají přesilovku a znovu se ocitají o gól napřed. Dobrý samostatný průnik předvedl Švejda. Z pravé strany mířil k zadní tyči, a i když zakončoval na dlouhou hokejku, Kavan měl co dělat, aby vytrčil beton a kotouč s vypětím všech sil vyrazil před sebe. Poté to vypadalo, že dorážku hosté nedopustí a přerovská akce skončí. Z druhé vlny se však k dorážce přece jen prodral malý, ale hbitý PATRIK HYŽA, a trefil se do míst, kam Kavan nedokázal zasáhnout. Asistence: Petr Švejda.
     
    10:15
    Střela Kolaříka od modré čáry byla tečovaná. Kotouč se následně odrazil do prostoru poblíž pravé tyče, kde se nacházel Hanák. Ze solidní střelecké pozice ovšem branku Kavana netrefil. To je velká škoda pro Přerov.
     
    09:57
    Přerov vyhrál buly a drží útočné pásmo.
     
    09:47
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (2 min. – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Otava.
     
    09:35
    Hosté jsou kompletní, první oslabení přežili bez úhony.
     
    09:19
    Kuchta posílal od zadního mantinelu kotouč před bránu, tam se ale jeho spoluhráč do zakončení neprodral.
     
    07:59
    Boltvan vyvezl kotouč z obranné třetiny a chvíli s ním dokonce operoval v rohu útočného pásma. Následně ušetřil cenné vteřinky další hráč Komety – Bělohlav. Jeho střelu z pravé strany musel Žurek vyrážet, vzápětí Bělohlav rozvlnil boční síť. Otočka kolem brány se mu nepovedla.
     
    07:35
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Němec – 2 min., podrážení).
     
    07:09
    Zubři si mohli vedení vzít zpátky. Do úniku na Kavana se dostal vytáhlý útočník Buršík, brněnský gólman však předvedl výborný zákrok betonem. Kotouč mířící po ledě jím zastavil.
     
    05:49
    Kometa právě vstřelila branku!
    V MEO Aréně platí vyrovnané skóre. Teď se ukázalo, jak důležitá je clona útočníka před brankou. Do výhledu se Žurkovi postavil ADAM BOLTVAN a ránu Němce od modré čáry usměrnil pod břevno mimo jeho dosah. Přerovský brankář byl bezmocný, jelikož vůbec nic neviděl. Dobrá souhra hráčů Komety. Asistence: František Němec, Denis Svoboda.
     
    05:19
    Brno si vytvořilo krátký tlak v útočném pásmu. Otava nejprve objel branku a pak přihrál u levé tyče číhajícímu Kosovi. Ten rychle zasouval, ovšem Žurek se stačil přemístil a kotouč zpacifikovat.
     
    04:46
    Kavan chtěl rychle rozehrát, zprava se však proti němu řítil Veselý. Brněnský brankář přerovského hráče trefil, puk se naštěstí pro Kometu odrazil mimo branku.
     
    04:37
    Už to vypadalo, že hostující bek pošle puk na zakázané uvolnění. Jeden z jeho spoluhráčů byl však rychlejší než přerovský obránce a rozhodčí proto nechal pokračovat ve hře.
     
    03:30
    Brno na chvíli trochu krkolomně udrželo útočné pásmo, následně ale o kotouč přišlo a jeden z domácích obránců ho vyvezl až k protější brance, kterou hájí Kavan.
     
    03:05
    Zubři vyhodili kotouč ze svého obranného pásma, ovšem jen za cenu zakázaného uvolnění. Hra se tak vrátí poblíž Žurka.
     
    01:35
    Přerov právě vstřelil branku!
    Domácí podnikli protiútok, po kterém jdou do vedení. Galnor poslal do průniku po pravé straně Hlůška, který si všiml najíždějícího TOBIÁŠE KUCHTY. Na konci pravého kruhu mu proto adresoval přihrávku, kterou Kuchta usměrnil křížem mezi nohy přesouvajícího se Kavana. Asistence: Adam Hlůšek, Jakub Galnor.
     
    01:20
    Žurek vyrazil také ránu Bělohlava a následný pokus Pigla. Dobrá práce brankáře Zubrů.
     
    00:44
    První šance zápasu a v ní Kometa. Z levého kruhu vystřelil přes obránce Horký a do střely ještě na hranici brankoviště vložil svou hůl najetý Otava. Žurek si s tečí dokázal poradit a kotouč v pokleku zachytil.
     
    00:30
    Do hry už zasáhl také druhý brankář Žurek, kotouč ztlumil a poslal na jednoho ze spoluhráčů.
     
    00:11
    Kotouč se dostal ke Kavanovi, který zpoza své branky rozehrál.
     
    00:02
    Úvodní buly vyhráli Zubři.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Oba týmy postupně nastupují na ledovou plochu, utkání za malou chvíli začne.
     
    Přerov nastoupí ve žlutomodrých dresech, Brno v modrých dresech.
     
    Úvodní sestavy:

    HC ZUBR Přerov: Žurek (Vojtek) – Pekr, Koblížek (A), D. Svozil, Polame, Kruták, Billa (C), Veselý – Holinka, Mašek, J. Hanák, O. Kolařík, Toman, Galnor, Kuchta, Hyža, Švejda, Buršík (A), Hlůšek

    HC Kometa Brno: Kavan (Konečný) – Svoboda, Šedlbauer, Ulbricht (A), Barčák, Němec (C), Eich – Pigl, Kos, Linka, Nekvapil, Otava, Rakus, Horký, Bělohlav, Boltvan (A), Nesvadba

    Rozhodčí: Čech – Mikšík, Peluha.
     
    HC ZUBR Přerov
    Pro Přerov bude domácí střetnutí s Brnem prvním soutěžním zápasem v sezoně. Duel prvního kola, který měli Zubři odehrát taktéž doma proti Zlínu, byl totiž kvůli výskytu koronavirového onemocnění v týmu Beranů odložen na čtvrtek 8. října. Hanákům se před sezonou změnil hlavní trenér. Aleš Verlík s Davidem Kudělkou si prohodili posty, Verlík se stal z hlavního trenéra asistentem, Kudělka z asistenta hlavním trenérem. V přípravě odehrál Přerov celkem sedmnáct utkání. Osm vyhrál, ve třech remizoval a šest prohrál. Naposledy se Zubři střetli 10. září na vlastním ledě s Technikou Brno. Jihomoravany porazili vysoko 7:2.
     
    HC Kometa Brno
    Kometa narozdíl od Přerova už jeden zápas v Extralize dorostu odehrála. Svěřenci trenérů Marka Moskala, Romana Meluzína a Davida Pazourka v domácím prostředí porazili Havířov 4:3 po samostatných nájezdech. Brňané si proti AZetu v polovině druhé třetiny vypracovali vedení 3:1, od té době ale neskórovali a Slezané ve třetí části dokázali srovnat. O vítězství Komety za dva body rozhodl v nájezdech útočník Matěj Bělohlav. Se Zubry se Brno utkalo už v přípravě. Jihomoravané v první školní den zvítězili na svém stadionu 3:1.
     
    Krásný sobotní den z přerovské MEO Arény. V rámci druhého kola Extraligy dorostu se tu utkají týmy HC ZUBR Přerov a HC Kometa Brno.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:00.
    Marken.cz

    Petr Komárek

    Branky a nahrávky: 2. Kuchta (Hlůšek, Galnor), 11. Hyža (Švejda) – 6. Boltvan (Němec, Svoboda), 16. Otava (Němec, Boltvan), 47. Němec (Eich)


    HC ZUBR Přerov: Žurek (Vojtek) – Pekr, Koblížek (A), D. Svozil, Polame, Kruták, Billa (C), Veselý – Holinka, Mašek, J. Hanák, O. Kolařík, Toman, Galnor, Kuchta, Hyža, Švejda, Buršík (A), Hlůšek
    HC Kometa Brno: Kavan (Konečný) – Svoboda, Šedlbauer, Ulbricht (A), Barčák, Němec (C), Eich – Pigl, Kos, Linka, Nekvapil, Otava, Rakus, Horký, Bělohlav, Boltvan (A), Nesvadba

    Rozhodčí: Čech – Mikšík, Peluha

    Diváci: 88
    bahis siteleri