Třemošná – Hvězda Praha 0:0 (11:45) | Olomouc – Poruba 2:5 (kon.) | Přerov – Kometa Brno 2:3 (kon.)
Havlíčkův Brod – Motor ČB 3:4 (kon.) | Třinec – Vsetín 6:4 (kon.) | K. Vary – Plzeň 5:4 (po pr.)
Liberec – Chomutov 5:1 (kon.) | Pardubice – Sparta 6:3 (kon.) | Tábor – Mountfield HK 2:5 (kon.)
Havířov – HK MD Šumperk 5:1 (kon.) | Slavia – Technika Brno 6:2 (kon.) | PZ Kladno – Kladno 0:0 (odl.)
HC Litvínov – Mladá Boleslav 3:4 (po pr.)
konec
HC ZUBR Přerov
2:3 (2:2, 0:0, 0:1)
HC Kometa Brno
Sobota 19.09.2020, 12:00 • MEO Aréna, Přerov. • Extraliga dorostu • Skupina Východ
Partner:
     
    59:26
    Žurek už pádil na střídačku, v útočném pásmu se ale nepovedla přihrávka Hanákovi, takže se do branky zase rychle vrátil. Přerov má na ledě stále pět hráčů do pole.
     
    58:08
    Ohlášeny poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    57:38
    Nebezpečnou křížnou střelou se prezentoval Horký, Žurek předvedl dobrý zákrok. Vyrážečkou puk vytěsnil mimo.
     
    57:02
    Domácí to budou zkoušet bez brankáře. Žurek dostává pokyny, kdy má opustit branku.
     
    57:02
    Přerov vybojoval buly v útočném pásmu a bere si time-out.
     
    54:04
    Po střele Jana Billy podruhé v zápase zvoní branková konstrukce. Obránce Přerova vyslal od modré čáry tvrdý pokus, z něhož Kavan nic neviděl. Brno nyní mělo velkou porci štěstí, domácí zase kopec smůly. K vyrovnání jim nyní scházel maličký kousek. Puk trefil břevno.
     
    52:03
    Důrazný Kuchta u levého mantinelu odstavil soupeře a přihrál na modrou čáru Billovi. Ten si s pukem povyjel a vypálil velmi tvrdě, ale kotouč zablokoval ve stoje bránící Bělohlav. Kuchta následně pronikl až k brance Kavana, vynutil si na soupeři puk a několikrát ho hrnul směr brána. Jeho poslední pokus proletěl mezi brankářem a tyčí prakticky rovnoběžně s brankovou čárou. O chvíli později se kotouč znovu potuloval u Kavanovy klece, operoval u ní Hlůšek, Zubři ale vyrovnání nedocílili.
     
    50:55
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Horký – 2 min., hákování).
     
    46:01
    Kometa právě vstřelila branku!
    Gól padá na druhé straně. Po nahrávce Eicha postupoval po pravé straně FRANTIŠEK NĚMEC. V cestě více do středu hřiště mu stál bránící soupeř, proto se rozhodl vystřelit. Jak se ukázalo, udělal to nejlepší, co mohl. Zakončení mu totiž náramně sedlo a jeho pokus tahem zapadl pod horní tyčku. Kometa tak otáčí skóre. Asistence: Lukáš Eich.
     
    45:53
    Zubři při hře ve čtyřech Kometě pořádně zavařili. Obrana v čele s Kavanem se měla co ohánět, aby kotouč zblízka nezapadl do sítě.
     
    44:46
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov (Mašek – 2 min., sekání).
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov (Otava – 2 min., hrubost + 10 min. osobní trest, hrubost). Trest odpyká Nekvapil.
     
    42:27
    Švejda se protáhl až před Kavana, střílel ale hodně blízko a betony brankáře hostů prostřelit, ještě k tomu v tísni, nedokázal.
     
    39:08
    Běží poslední minuta druhé třetiny.
     
    36:09
    Zubři hrají přesilovku a po vyhraném buly se usadili v útočném pásmu. U modré čáry se do kotouče opřel Billa a orazítkoval pravou tyč brněnské branky.
     
    35:16
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov (Kruták – 2 min, hrubost).
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Bělohlav – 2+2 min, hrubost). Trest odpyká Kos.
     
    31:41
    Velká šance Přerova a v ní Kolařík. Drobný útočník Zubrů se na moment objevil nekrytý před brankou. V rychlosti ale tahem nedokázal zamířit přesně a Kavan se nakonec mohl jen ohlédnout, jak kotouč letí na zadní mantinel.
     
    25:25
    Obrovská šance Zubrů na konci vlastního oslabení. Z pravé strany postupoval sám na Kavana Holinka, svůj blafák však do úspěšného konce nedotáhl. Při forhendové fintě si brankáře Komety roztáhl, následně nicméně nezvládl zvednout kotouč nad jeho beton.
     
    23:24
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov (Švejda – 2 min., faul kolenem).
     
    19:09
    Běží poslední minuta první třetiny.
     
    18:23
    Dobré napadání předvedl u útočné modré čáry Kuchta. Následně posunul kotouč před sebe na najetého Hlůška, který střelou přes obránce pořádně prověřil Kavana. Ten vydatnou jedovku vyrazil vytrčeným betonem.
     
    16:06
    Kometa domácím hráčům znovu nepříjemně zatopila. Příležitost otočit skóre dostal zblízka Rakus, jeho střelu k pravé tyči ale Žurek bravurně v pokleku vytěsnil k zadnímu mantinelu.
     
    15:22
    Kometa právě vstřelila branku!
    Brno v přesilovce sevřelo Zubry před jejich brankou a dočkalo se gólové odměny. Tečovanou střelu z pravé strany ještě Žurek dokázal vyrazit, stejně jako pokus zápěstím z mezikruží od nehlídaného Němce. Na dorážku volného ROMANA OTAVY z prostoru poblíž levé tyče byl už ovšem krátký. Asistence: František Němec, Adam Boltvan.
     
    14:05
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov (Koblížek – 2 min., podrážení).
     
    12:15
    Kometa si z krátkého útočného snažení vytvořila poměrně solidní možnost. Zblízka u levé tyče zakončoval Boltvan, Žurek se však stačil včas přesunout a volné místo, kudy by puk mohl projít do sítě, svou výstrojí ucpat.
     
    10:42
    Přerov právě vstřelil branku!
    Zubři využívají přesilovku a znovu se ocitají o gól napřed. Dobrý samostatný průnik předvedl Švejda. Z pravé strany mířil k zadní tyči, a i když zakončoval na dlouhou hokejku, Kavan měl co dělat, aby vytrčil beton a kotouč s vypětím všech sil vyrazil před sebe. Poté to vypadalo, že dorážku hosté nedopustí a přerovská akce skončí. Z druhé vlny se však k dorážce přece jen prodral malý, ale hbitý PATRIK HYŽA, a trefil se do míst, kam Kavan nedokázal zasáhnout. Asistence: Petr Švejda.
     
    10:15
    Střela Kolaříka od modré čáry byla tečovaná. Kotouč se následně odrazil do prostoru poblíž pravé tyče, kde se nacházel Hanák. Ze solidní střelecké pozice ovšem branku Kavana netrefil. To je velká škoda pro Přerov.
     
    09:47
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (2 min. – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Otava.
     
    07:35
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Němec – 2 min., podrážení).
     
    07:09
    Zubři si mohli vedení vzít zpátky. Do úniku na Kavana se dostal vytáhlý útočník Buršík, brněnský gólman však předvedl výborný zákrok betonem. Kotouč mířící po ledě jím zastavil.
     
    05:49
    Kometa právě vstřelila branku!
    V MEO Aréně platí vyrovnané skóre. Teď se ukázalo, jak důležitá je clona útočníka před brankou. Do výhledu se Žurkovi postavil ADAM BOLTVAN a ránu Němce od modré čáry usměrnil pod břevno mimo jeho dosah. Přerovský brankář byl bezmocný, jelikož vůbec nic neviděl. Dobrá souhra hráčů Komety. Asistence: František Němec, Denis Svoboda.
     
    05:19
    Brno si vytvořilo krátký tlak v útočném pásmu. Otava nejprve objel branku a pak přihrál u levé tyče číhajícímu Kosovi. Ten rychle zasouval, ovšem Žurek se stačil přemístil a kotouč zpacifikovat.
     
    01:35
    Přerov právě vstřelil branku!
    Domácí podnikli protiútok, po kterém jdou do vedení. Galnor poslal do průniku po pravé straně Hlůška, který si všiml najíždějícího TOBIÁŠE KUCHTY. Na konci pravého kruhu mu proto adresoval přihrávku, kterou Kuchta usměrnil křížem mezi nohy přesouvajícího se Kavana. Asistence: Adam Hlůšek, Jakub Galnor.
     
    01:20
    Žurek vyrazil také ránu Bělohlava a následný pokus Pigla. Dobrá práce brankáře Zubrů.
     
    00:44
    První šance zápasu a v ní Kometa. Z levého kruhu vystřelil přes obránce Horký a do střely ještě na hranici brankoviště vložil svou hůl najetý Otava. Žurek si s tečí dokázal poradit a kotouč v pokleku zachytil.
    Marken.cz

    Petr Komárek

    Branky a nahrávky: 2. Kuchta (Hlůšek, Galnor), 11. Hyža (Švejda) – 6. Boltvan (Němec, Svoboda), 16. Otava (Němec, Boltvan), 47. Němec (Eich)


    HC ZUBR Přerov: Žurek (Vojtek) – Pekr, Koblížek (A), D. Svozil, Polame, Kruták, Billa (C), Veselý – Holinka, Mašek, J. Hanák, O. Kolařík, Toman, Galnor, Kuchta, Hyža, Švejda, Buršík (A), Hlůšek
    HC Kometa Brno: Kavan (Konečný) – Svoboda, Šedlbauer, Ulbricht (A), Barčák, Němec (C), Eich – Pigl, Kos, Linka, Nekvapil, Otava, Rakus, Horký, Bělohlav, Boltvan (A), Nesvadba

    Rozhodčí: Čech – Mikšík, Peluha

    Diváci: 88
    bahis siteleri