Magnitogorsk – Omsk 3:0 (kon.) | Riga – Jaroslavl 2:3 (0:2 po s.n.) | Jokerit – CSKA Moskva 5:2 (kon.)
Kazaň – Chabarovsk 4:0 (kon.) | Soči – Petrohrad 1:4 (kon.) | Spartak Moskva – Barys 2:3 (po pr.)
Viťaz – Jekatěrinburg 3:4 (kon.)
konec
Metallurg Magnitogorsk
3:0 (0:0, 1:0, 2:0)
Avangard Omsk
Středa 14.10.2020, 16:00 • Arena Metallurg • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Československá stopa

    Andrej Nestrašil (MET) 1+0, 2 střely, čas na ledě 16:43 (18:16:27)
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku – 29:26.
    Zblokované střely – 16:11.
    Vyloučení – 4:1.
    Využití přesilovek 0/1 – 0/4.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Magnitogorsku, který svého soupeře porazil výsledkem 3:0. Poslední perioda nám přinesla bojovanou podívanou, ve které jsme se dočkali několika sympatických momentů. Omsk měl během této poslední periody více ze hry, jenomže neustále narážel na připravenou obranu domácích, která pomohla brankáři Košečkinovi udržet velice cenné čisté konto. Domácí navíc během poslední minuty hned dvakrát zamířili do prázdné branky.
     
    Konec zápasu.
    59:39 Andrej ČIBISOV - 3:0
     
    59:39
    Metallurg právě vstřelil branku!
    Tak ještě jedna branka v podání domácích! Z vlastního pásma si to do toho opačného namířil ANDREJ ČIBISOV, který si fantastickým způsobem pokryl kotouč a poté ho znovu poslal do prázdné hostující branky
    Asistence: Taylor Beck.
    59:03 Harri PESONEN - 2:0
     
    59:03
    Metallurg právě vstřelil branku!
    Tak to byla velice laciná branka v podání Omsku! U své branky se totiž o rozehrávku pokoušel hostující Knight, jenomže zlomil hokejku. Ke kotouči se tedy dostal domácí HARRI PESONEN, který s přehledem zamířil do prázdné branky.
     
    58:33
    Omsk hraje v šesti!
     
    57:25
    Kaski si na modré čáře dokázal najít pozici pro nahození kotouče na domácí branku, jenomže do dráhy letu se připletl Minulin, který zablokoval střelu k hrazení.
     
    56:18
    Málem se do rozehrávky povedlo vložit hokejku Karpovovi, který by se tak dostal do vyložené šance. Ven z branky se ovšem vydal Bobkov, který puk přikryl lapačkou.
     
    55:56
    Vyloučení v týmu Metallurg Magnitogorsk (Sergej Plotnikov – 2 min., podrážení).
     
    55:08
    Omsk si mohl zahrát další přesilovou hru, nakonec tomu tak nebude. Sudí signalizovali šest hráčů na ledové ploše, nakonec po krátké domluvě trest zrušili.
     
    54:27
    Už se zdálo, že by se Šumakov mohl dostat mezi domácí obranu, jenomže v roli posledního zadáka dokázal zakročit Pašnin, který špičkou hokejky vypíchl touš.
     
    53:18
    Hostující Semjonov pouze prodlužoval kotouč za sebe, kde se jeho celek dopustil přestupku v podobě ofsajdu. Znovu se bude vhazovat ve středním pásmu.
     
    52:33
    Magnitogorsk i osm minut před koncem zápasu vede o jedinou branku. Domácí to budou mít ještě nesmírně složité, nyní sledujeme poslední komerční přestávku.
     
    51:18
    Avangard se konečně dostal k náporu, který přinesl řadu velice zajímavých pokusů. Na delší tyč to zkoušel také Chochlačov, avšak trefil pouze pravý beton.
     
    50:25
    Činachov chytře přeposlal puk k modré čáře, kde měl znovu napřaženo obránce Kaski. Jeho tvrdou ránu Košečkin celou dobu viděl, poté mu pomohla také obrana.
     
    49:03
    Vyloučení v týmu Metallurg Magnitogorsk (Michail Pašnin – 2 min., podrážení).
     
    48:15
    Už se opět pokračuje ve hře, vhazovalo se po pravici Košečkina. Ten musel posléze reagovat na další nahozený kotouč, tentokráte z hokejky obránce Kaskiho.
     
    47:21
    Vzápětí práce právě pro domácího brankáře Košečkina, který jednoduché zakončení od levého hrazení schoval do své rukavice. Na řadu přichází komerční přestávka.
     
    46:22
    Košečkin nedosáhl na prudký nástřel podél hrazení, přesto se k puku dostal domácí celek. Přes střed hrací plochy to zkoušel Košelev, který nenahrál nejpřesněji.
     
    45:14
    Domácí Beck nyní velice dobře napadal rozehrávku soupeře, díky čemuž nasbíral další cenné vteřinky. Omsk má velké problémy, nedaří se mu založit útočnou akci.
     
    44:20
    Čibisov se z jedničky pokoušel oslovit svého kolegu Pesonena, jenž ovšem narazil na dobře postaveného protihráče. Druhý jmenovaný se přesto málem dostal do šance.
     
    43:14
    Do rychlého protiútoku se pokoušel dostat domácí Rožkov, který pouze přeposlal kotouč do jízdy na Sjomina. Magnitogorsk už opět operuje kolem brankáře Bobkova.
     
    42:25
    Omsku se ani tato přesilová hra zrovna moc nedaří, soupeř potřetí v krátkém časovém sledu dokázal vyhodit na druhou stranu. U puku se tak ocitl Běreglazov.
     
    41:17
    Avangardu se povedlo uspět na vhazování v pásmu soupeře, načež jsme sledovali trpělivou kombinaci. Do ní ale vložil hokejku Plotnikov, kterému se podařilo vyhodit.
     
    40:15
    Vyloučení v týmu Metallurg Magnitogorsk (Michail Pašnin – 2 min., vysoká hůl).
     
    40:10
    Úvodní vhazování třetí třetiny dopadlo lépe pro domácí celek, který se znovu jako první vydal do vlastního pásma, odkud zkoušel rozehrát zadák Minulin.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Máme za sebou druhou periodu, která nám přinesla jedinou branku, o kterou se po necelé polovině utkání postaral domácí Nestrašil. Magnitogorsk měl i v této periodě mnohem více ze hry, jenomže neustále narážel na dobře chytajícího Bobkova. Omsk se v tomto duelu snaží vycházet ze zajištěné obrany, což se mu sice daří, nicméně směrem dopředu to není zrovna ideální. Uvidíme tedy, co nám přinese poslední perioda.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:25
    Omsk se poměrně dlouho dobu nedostal k ničemu nebezpečnému. Nyní se moc moc nepovedlo ani domácímu Jurovovi, který zahrál za cenu zakázaného uvolnění.
     
    38:11
    Po vhazování se domácí celek znovu usadil v pásmu soupeře, kde Minulin objížděl branku. Nakonec nikoho nenašel, neboť čistým způsobem zasahoval Čisťakov.
     
    37:05
    Před modrou čárou se povedlo zastavit případné vyhození domácímu Martynovovi, který ihned pálil směr branka. Jeho slabý pokus ovšem zachytil Šaripzjanov.
     
    36:27
    Po hodně nenápadné nahrávce mohl pádit sám na brankáře Bobkova domácí Jurov, jenomže sudí si všimli těsného ofsajdu. Avangard tak přečkal krušný moment.
     
    35:12
    Po pravém křídle si to namířil do útočného pásma domácí Švyrjov, který to nevyřešil nejlépe. Čistým způsobem ho dokázal zastavit Činachov, jenž je u kotouče.
     
    32:38
    Po delší době práce také pro domácího brankáře Košečkina, kterému se povedlo nahození od modré čáry schovat do své lapačky. Na řadu přichází komerční přestávka.
     
    31:25
    Přihrávkou naslepo to pro změnu zkoušel Jurov, který ovšem našel pouze připravenou hokejku protihráče. Avangard Omsk ani tentokráte neohrozil Košečkina.
    30:55 Andrej NESTRAŠIL - 1:0
     
    30:55
    Metallurg právě vstřelil branku!
    Po necelé polovině utkání tu máme první branku, do vedení se dostává Magnitogorsk! Beck totiž dokázal u bližší brankové konstrukce najít ANDREJE NESTRAŠILA, který se ještě snažil vrátit puk před branku. Tam ovšem došlo k nešťastné teči hostujícího Běreglazova, od jehož brusle se puk odrazil až za záda bezmocného Bobkova.
    Asistence: Taylor Beck, Arťom Zemčonok.
     
    30:11
    Je za námi přesná polovina zápasu, nicméně na první branku stále čekáme. Nyní měl menší problémy při rozehrávce Minulin, který to však včas vyřešil.
     
    29:28
    V souboji u zadního hrazení se povedlo uspět domácímu Pašninovi, který poté rozehrál do strany na Nestrašila. Jeho střílená nabídka narazila pouze do betonu.
     
    28:10
    Magnitogorsk nyní doslova ostřeloval branku soupeře, jenomže dva střelecké pokusy pokaždé směřovaly výrazně vedle branky. Puk navíc skončil až u brankáře Košečkina.
     
    27:12
    Probíhá nám již třetí komerční přestávka tohoto zápasu. Krátce před ní se povedlo zakončit Zernovovi, který z dobré pozice našel pouze lapačku Košečkina.
     
    26:14
    Najednou si až před brankáře sjel domácí obránce Zemčonok, který to zkoušel pod břevno. Bobkov s tímto úmyslem počítal a dokázal zakročit pravým ramenem.
     
    25:12
    Magnitogorsk znovu propadl při bránění a najednou jsme sledovali přečíslení soupeře. Stas ještě zkoušel v tandemu najít Dědunova, který ovšem promáchl.
     
    24:08
    Další nepovedená rozehrávka Omsku znovu skončila zakázaným uvolněním. Hra se tak stěhuje zpět před Bobkova, bude se vhazovat po jeho levé ruce.
     
    23:24
    Přes střed hrací plochy to zkoušel domácí Rožkov, který ovšem narazil na prvního protihráče. Omsk se navíc dostal do úniku, Boucher bekhendem nemířil přesně.
     
    22:18
    Beck zkoušel v mezikruží oslovit svého útočného kolegu Nestrašila, který na nahrávku ovšem neměl šanci dosáhnout. Vzápětí se Avangard dopustil icingu.
     
    21:05
    Celkem kostrbatá akce Magnitogorsku nakonec neskončila postavením mimo hru. Kapitán Plotnikov přesto nepřesně předával na Košeleva, na druhé straně pálil Kaski.
     
    20:10
    Úvodní vhazování druhé třetiny dopadlo lépe pro domácí celek, který okamžitě nahazoval kotouč na druhou stranu. Tam ho dokázal zastavit brankář Bobkov.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Máme za sebou první třetinu, která nám nakonec nepřinesla žádnou branku. V úvodu utkání byl směrem dopředu výrazně aktivnější Magnitogorsk, který si vypracoval několik slušných šancí, avšak ani jedna neskončila za brankářem Bobkovem. Omsk se v této periodě celkem dost hledal, určité zlepšení přišlo až během přesilové hry, avšak ani hostující celek se nedokázal střelecky prosadit.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:11
    Již nám probíhá poslední minuta první třetiny. Vypadá to, že se žádné změny skóre nedočkáme. Před malým momentem se ale Metallurg usadil v pásmu soupeře.
     
    17:24
    Celkem dost prostoru měl u pravého kruhu hostující Boucher, jehož překvapivé zakončení směřovalo výrazně vedle. Na druhé straně v šanci selhal jeden z domácích.
     
    16:08
    Sledovali jsme boj o puk u zadního hrazení, kde se ho povedlo včas získat domácímu Beckovi. Ten znovu vyhodil daleko na druhou stranu, Omsk se tak musí vrátit.
     
    15:12
    Běreglazov málem dokázal udržet puk před modrou čárou, jenomže při snaze o zakončení ho stáhl kousek za čáru. Sudí si toho všimli, je tu další komerční přestávka.
     
    14:09
    Vyloučení v týmu Metallurg Magnitogorsk (Sergej Plotnikov – 2 min., nedovolené bránění).
     
    14:02
    Pesonen velice chytře pouze nahodil do rohu kluziště, kde svedl souboj o kotouč Čibisov. Druhý jmenovaný byl úspěšnější a na modré čáře hledal Zemčonoka.
     
    13:07
    Tohle už byla šance! Nestrašil totiž u opačného kruhu našel Becka, který se do kotouče opřel z jedničky. V bráně však fantasticky zakročil Bobkov!
     
    12:25
    Série nepřesností nakonec hrála do karet domácímu celku, který přesně rozehrál na volného Karpova. Po jeho nahrávce ovšem pálil výrazně vedle Plotnikov.
     
    11:22
    Najednou se svižným způsobem natlačil na druhou stranu Činachov, který ovšem trefil pouze před sebou stojícího protihráče. Omsku se přesto povedlo udržet touš.
     
    10:11
    Navíc je hra znovu přerušena. Do brankoviště se pokoušel prodrat domácí Karpov, který nahrnul puk pod Bobkova. Hostující brankář tak raději pokryl kotouč.
     
    09:08
    Máme tu další přerušení hry, na řadu přichází vůbec první komerční přestávka zápasu. Zatím se aktivněji jeví Magnitogorsk, Avangard toho zatím moc nepředvedl.
     
    08:13
    Domácí se nyní museli vracet zpět do vlastního pásma, kde se o rozehrávku staral Martynov. Ten to nakonec zkoušel prudkým nástřelem podél mantinelu.
     
    07:04
    Až do střelecké pozice si sjel Beck, který vyprášil připravenou lapačku brankáře Bobkova. Tomu se povedlo střelu vyrazit do rohu, nápor Magnitogorsku ale trvá.
     
    06:12
    V krátkém časovém sledu se hostujícímu celku povedlo podruhé vyhodit kotouč do bezpečí. Navíc posléze napadal rozehrávku Chochlačov, který to dělal zkušeně.
     
    05:13
    Avangardu se povedlo uspět na klíčovém vhazování, načež po zisku kotouče vyhodil přes všechny čáry Šaripzjanov. Magnitogorsk se musí vracet za branku.
     
    04:52
    Vyloučení v týmu Avangard Omsk (Alexej Jemelin – 2 min., krosček).
     
    04:33
    Bobkov další nahození od modré čáry vyrážel pouze před sebe, kde byl na případnou dorážku připraven Nestrašil. Tomu to nakonec podklouzlo, puk vůbec netrefil.
     
    03:30
    Omsk se na chvíli ohřál v útočném pásmu, jenomže k ohrožení Košečkina zkrátka nedošlo. Dobře to provedl obránce Martynov, který dokázal zakročit čistým způsobem.
     
    02:36
    Do útočného manévru se před malým momentem zapojil také Minulin, který to rovněž zkoušel střeleckým pokusem od levého kruhu, jenomže kotouč poslal výrazně vedle.
     
    01:14
    První zákrok si připsal hostující brankář Bobkov, kterému se nahození od levého kruhu povedlo bezpečně schovat do rukavice. Hra je proto poprvé přerušena.
     
    00:10
    Úvodní vhazování tohoto zápasu dopadlo lépe pro domácí celek, který se jako první dostal do vlastního pásma, odkud nepřesně rozehrával obránce Minulin.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Metallurg Magnitogorsk: Košečkin (Olkinuora) – Minulin, Pašnin (A), Dronov, Zemčonok, J. Jakovlev (A), Sjomin – Košelev, S. Plotnikov (C), Karpov – Čibisov, Švyrjov, Pesonen – Jurov, A. Nestrašil, Beck – Rožkov, J. Platonov, Korobkin.

    Avangard Omsk: Bobkov (Garipov) – Jemelin (C), Šaripzjanov, Gotovec, Běreglazov, Kaski, Čisťakov, Solovjov – Činachov, Knight, Tolčinskij – Chochlačov, Zernov, Šumakov – Boucher, K. Semjonov, K. Kostin – Dědunov, Stas (A), A. Potapov (A) – Gricjuk.

    Rozhodčí: Belov, Frano – Zacharov, Ivanov.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Avangard Omsk

    Na opačné straně stojí vedoucí celek východní konference, kterým je Avangard Omsk. Ten má za sebou již šestnáct duelů, během kterých se mu povedlo nasbírat pětadvacet bodů, což činí dvoubodový náskok před druhým Jekatěrinburgem. Avangard se dokázal dostat přes dvě porážky v řadě, na svém kontě má totiž dvě výhry. Ta první se uskutečnila na domácím ledě proti Novosibirsku, naopak ta druhá v rámci venkovního duelu proti Soči, které prohrálo výsledkem 2:7. Omsku se na kluzištích soupeřů zrovna moc nedaří, z posledních čtyř venkovních duelů vyhrát pouhý jeden.
     
    Metallurg Magnitogorsk

    Hokejisté Magnitogorsku se po patnácti odehraných zápasech nacházejí na průběžné čtvrté pozici východní konference, přičemž na vedoucí celek ztrácejí pouhé tři body. Metallurg se v posledních zápasech výsledkově zvedl, na svém kontě má totiž hned čtyři výhry v řadě. Poslední porážka tak přišla před dvanácti dny, tehdy Magnitogorsk na domácím ledě podlehl druhému Jekatěrinburgu, a sice poměrem 2:3. Magnitogorsk je však až čtvrtým nejlepším domácím celkem své konference, na domácím ledě totiž odehrál osm duelů, ve kterých se mu povedlo pětkrát vyhrát.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům hokeje! KHL má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Metallurg Magnitogorsk a Avangard Omsk.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 31. A. Nestrašil (Beck, Zemčonok), 60. Pesonen, 60. Čibisov (Beck)


    Metallurg Magnitogorsk: Košečkin (Olkinuora) – Minulin, Pašnin (A), Dronov, Martynov, Zemčonok, J. Jakovlev, Sjomin (A) – Košelev, S. Plotnikov, Karpov – Čibisov, Švyrjov, Pesonen – Jurov, A. Nestrašil, Beck – Rožkov, J. Platonov, Korobkin.
    Avangard Omsk: Bobkov (Garipov) – Jemelin (C), Šaripzjanov, Gotovec, Běreglazov, Kaski, Čisťakov, Solovjov – Činachov, Knight, Tolčinskij – Chochlačov, Zernov, Šumakov – Boucher, K. Semjonov, K. Kostin – Dědunov, Stas (A), A. Potapov (A) – Gricjuk.

    Rozhodčí: Belov, Frano – Zacharov, Ivanov

    Diváci: 1965
    bahis siteleri