Neapol – Alkmaar 0:1 (kon.) | Rijeka – Real Sociedad 0:1 (kon.) | Young Boys – AS Řím 1:2 (kon.)
CSKA Sofia – Kluž 0:2 (kon.) | Dundalk – Molde 1:2 (kon.) | Rapid – Arsenal 1:2 (kon.)
Leverkusen – Nice 6:2 (kon.) | Beer Ševa – Slavia 3:1 (kon.) | Standard – Rangers 0:2 (kon.)
Lech Poznaň – Benfica 2:4 (kon.) | Eindhoven – Granada 1:2 (kon.) | PAOK – Omonia Nikósie 1:1 (kon.)
Braga – AEK Atény 3:0 (kon.) | Leicester – Zorja Luhansk 3:0 (kon.) | Celtic – AC Milán 1:3 (kon.)
Sparta – Lille 1:4 (kon.) | Villarreal – Sivasspor 5:3 (kon.) | Maccabi Tel Aviv – Karabach 1:0 (kon.)
Tottenham – Linz 3:0 (kon.) | Ludogorec – Antverpy 1:2 (kon.) | Dinamo Záhřeb – Feyenoord 0:0 (kon.)
Wolfsberger – CSKA Moskva 1:1 (kon.) | Hoffenheim – CZ Bělehrad 2:0 (kon.) | Liberec – Gent 1:0 (kon.)
konec
SK Rapid Vídeň
1:2 (0:0)
Arsenal FC
Čtvrtek 22.10.2020, 18:55 • Ernst-Happel-Stadion, Vídeň • Evropská liga • Skupina B
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:55.
     
    Vítám všechny fanoušky rakouského a anglického fotbalu u úvodního kola skupinové fáze Evropské ligy. Do střetnutí nastoupí Rapid Vídeň a Arsenal Londýn FC. Právě The Gunners budou plnit roli favorita, avšak domácí nedají svou kůži lacino.
     
    Arsenal Londýn FC

    Londýnský celek měl cestu do Evropské ligy hodně trnitou, ovšem zvládl ji, a tak jej dnes můžeme sledovat. Arsenal v loňské sezóně skončil až osmý a díky poháru se prodral do Evropy. Výsledky kanonýrů byly jako na houpačce, ale vše zlé je pro něco dobré.

    Také Premier League už je v plném proudu a odehrálo pět zápasů. Kanonýři v nich nasbírali devět bodů a patří jim pátá příčka. V posledním duelu nestačil Arsenal na Manchester City. Nejlepším střelcem týmu je Alexandre Lacazette, jenž vsítil tři branky.
     
    SK Rapid Vídeň

    Rapid postoupil v loňské sezóně do Skupiny o titul, kde vyválčil druhou pozici za suveréním Salcburkem. Celek z Vídně postoupil do kvalifikace o Ligu Mistrů, kde nestačil na belgický Gent, a tak zamířil do Evropské ligy.

    V letošním ročníku Tipico Bundesligy se odehrály čtyři zápasy. Na vedoucí pozici se znovu vyhřívá Salcburk a hned za ním je Rapid, jenž posbíral deset bodů. Nejlepším střelcem týmu je pak Taxiarchis Fountas, který se prosadil čtyřikrát.
     
    Pokud bychom hledali vzájemné zápasy, hledali bychom marně. Rapid se s Arsenalem nikdy nepotkal, a tak půjde o první vzájemné utkání. Kdo se zapíše do historie jako první vítězně? To začneme odtajňovat ve čtvrtek v 18 hodin 55 minut. Ze střetnutí je pro vás připravený podrobný přenos, kterým vás provede Michal Luxa. Pojďme se bavit evropským fotbalem!
     
    Ještě jednou vás vítám u prvního kola skupinové fáze Evropské ligy, které začne zhruba za hodinu. Česká republika bude mít v utkání své zastoupení, jelikož jej bude řídit Pavel Královec a asistenty mu budou Ivo Nádvorník a Tomáš Mokrusch. Již jsou známy sestavy, a tak se na ně pojďme podívat.
     
    Úvodní sestavy:

    SK Rapid Vídeň: Strebinger – Stojković, M. Hofmann, Barać – Arase, Ljubičić (C), Grahovać, Ullmann – Kara, Ritzmaier, Fountas.
    Náhradníci: Gartler, Unger – Alar, Greiml, Kitagawa, Knasmüllner, Petrovič, Schick, Sonnleitner, Ibrahimoglu, Savič, Sulzbacher.

    Arsenal FC: Leno – Soares, David Luiz, Gabriel, Kolašinac – Pépé, Partey, Alnaní, Saka – Nketiah, A. Lacazette (C).
    Náhradníci: Macey, Rúnarsson – Aubameyang, Bellerín, Maitland-Niles, Mustafi, Nelson, Tierney, Willock, Xhaka.

    Rozhodčí: Pavel Královec – Ivo Nádvorník, Tomáš Mokrusch (všichni Česká republika).
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první červenou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Jen na lavici náhradníků zůstala největší hvězda Arsenalu a sice Pierre-Emerick Aubameyang. Doufejme, že gabonský reprezentant přijde na zelený pažit v průběhu střetnutí, jelikož to je jistota na vstřelené góly. Dále v základní sestavě chybí také Héctor Bellerín nebo Shkodran Mustafi. Naopak můžeme se těšit na Francouze Alexandra Lacazetta, jenž navlékne kapitánskou pásku, nebo na nejnovější posilu Thomase Parteyho.
     
    Pavel Královec a jeho asistenti přivádí na zelený pažit základní jedenáctky obou soupeřů. Následuje los, po němž už bude všechno směřovat k zahajovacímu výkopu. Doufejme, že se dočkáme atraktivního duelu. Pohodlně se usaďte a bavte se evropským fotbalem.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Pavel Královec poprvé použil píšťalku, čímž zahájil dnešní střetnutí! Jdeme na to, jako první se balonu chopil Alexandre Lacazette. Arsenal rozehrál nákopem a po pasu se usadil na útočné polovině.
     
    2
    Rapid Vídeň nastoupil do dnešního střetnutí v tradičních zelených dresech, naopak Arsenal Londýn se oblékl do tmavě modré sady, která pro něj není typická.
     
    3
    Anglický celek dlouho kombinoval mezi obránci, až míč kupředu posunul David Luiz. Londýnští se znovu přesunuli na útočnou polovinu, kde se v ofsajdové pasti ocitl Nicolas Pépé. Rapid se ubránil a bude rozehrávat z klidné pozice.
     
    4
    O rozehrávku se postaral Richard Strebinger, který připomíná Petra Čecha, jelikož má také helmu na hlavě. Rapid vyslal centr z pravé strany, který byl obránci odvrácen. Následně se faulu dopustil Srdjan Grahovać.
     
    5
    Alexandre Lacazette převzal přihrávku, ale nechal se předskočit. Rapid se vydal po straně do protiakce, ovšem za záchranou brzdu zatáhl Cédric Soares. Ten sice ukazuje, že hrál míč, ale Pavel Královec situaci dobře viděl.
     
    6
    Ještě před rozehrání volného kopu potřeboval lékařskou péči Taxiarchis Fountas, ovšem bude v pořádku. Rakouský celek se do šestnáctky nehnal a rozehrál jen zpátky ke stoperům.
     
    7
    Arsenal Londýn znovu drží míč a snaží se soupeře vytáhnout z hlubokého bloku. Po chvíli přišla přihrávka dopředu, jenomže Nicolas Pépé byl rychle dostoupen a přihrál na Davida Luize.
     
    8
    Bukayo Saka diskutuje s Pavlem Královcem, který viděl hru rukou. Dle opakovaného záběru ale bylo vidět, že celý moment byl v pořádku. Nicméně na míče je znovu Vídeň.
     
    9
    Úvodní minuty zatím nabízejí spíše oťukávací pasáž. Ani jeden z týmů zatím soupeřovu branku neohrozil. Na hrací ploše znovu kombinují The Gunners.
     
    10
    Akce Arsenalu na levé straně probíhala velmi rychle. Do šestnáctky vnikl Bukayo Saka, který si dal míč dál od nohy než by si přál, a tak z branky vystartoval Richard Strebinger, jenž situaci vyřešil.
     
    11
    Na hranici velkého vápna se pohyboval Ercan Kara, který vystřelil jen vedle levé tyče. Jeho snažení bylo zbytečné, protože střele předcházel faul na Gabriela.
     
    12
    Na levé straně se znovu pohyboval aktivní Bukayo Saka, který zvedl hlavu a odcentroval. Místo Alexandra Lacazetta našel jen soupeře, který míč odehrál hlavou do bezpečí – Arsenal znovu kombinuje.
     
    13
    Nicolas Pépé a Muhammad Alnaní kombinovali u postranní čáry, ale soupeř je výborně dostupoval. Hostující mužstvo vybojovalo alespoň autové vhazování, po němž dál kombinuje.
     
    14
    Musím říct, že Rapid zatím velice dobře brání a čeká na akce do otevřené obrany. Tentokrát byl přechod zabrzděn a rakouské mužstvo bude kombinovat do plných.
     
    15
    Nicolas Pépé získal míč na vlastní polovině a vydal se do akce. Udělal kličku Srdjanu Grahovaćovi (Rapid), který se dopustil faulu a Pavel Královec vytahuje poprvé žlutou kartu.
     
    16
    Na volný kop si v levé části šestnáctky naskočil David Luiz, jehož pokus vyrazil na roh Richard Strebinger. Po centru od praporku Arsenal nic nevymyslel, ale přišel další centr, který na další roh odvrátil Mateo Barać.
     
    17
    Ani reparát se kanonýrům nevydařil. Po chvíli ještě odcentroval Nicolas Pépé, jehož snažení našel v rukavicích rakouský brankář. Arsenal je aktivní a balon si vzal rychle zpátky.
     
    18
    Edward Nketiah si pustil pusu na špacír, a tak k němu doběhl český rozhodčí, který gestikuluje, že takhle opravdu ne! Následně se Rapid vydal do akce, ale obránci Arsenalu dobře zapracovali.
     
    19
    Rapid vykombinoval Arsenal na pravé straně a přišla přihrávka do šestnáctky. Marcel Ritzmaier zakončoval patou a jeho pokus ještě přizvedl Gabriel. Bernd Leno už seděl na zadku, ale rychle zvedl ruku a balon zastavil.
     
    20
    Marcel Ritzmaier a Taxiarchis Fountas kombinovali na hranici velkého vápna. Situace pro domácí celek vypadala nadějně, ovšem druhý jmenovaný si míč ukopl. Do hry se tak znovu zapojil německý brankář Arsenalu.
     
    22
    Hráči v tmavě modrých dresech kombinovali na útočné polovině. Avšak Muhammad Alnaní byl donucen k přihrávce na stopery. Rapid hraje v bloku opravdu dobře a Arsenal nečeká nic lehkého.
     
    23
    Anglický celek byl znovu na útočné polovině, ale jeho soupeř jej znovu donutil k návratu na vlastní polovinu. S rozehrávkou musí Arsenalu pomoci také brankář Bernd Leno.
     
    24
    Londýnští jsou sice často u míče, ale recept na překonání dobře pracující obrany nenašli. Za nákopem se vydal Alexandre Lacazette, ale od francouzského forvarda šel balon zase zpátky.
     
    25
    Arsenal točí hru zleva doprava a zase zpátky. Nejprve centroval Cédric Soares, který útočný tandem nenašel a Bukayo Saka zase nepřekopl prvního bránícího hráče.
     
    26
    Na levé straně byl faulován Edward Nketiah, kterého ve skluzu trefil Kelvin Arase. Pavel Královec viděl faul, a tak Arsenal bude rozehrávat standardní situaci.
     
    27
    Centr podskočil David Luiz a Rapid rychle otočil hru. K nedovolenému zákroku sáhl Alexandre Lacazette (Arsenal), který tak dlouho diskutoval, až si prohlédl, jak vypadá žlutý kartónek v ruce českého sudího.
     
    29
    Pas The Gunners letěl na levou stranu, kde na něj nedosáhl Edward Nketiah. Rapid vhazoval, ale Arsenal předvedl rychlé napadání a balon získal zpátky. Muhammad Alnaní se pak dostal do potíží a vysvobodil jej faul soupeře.
     
    30
    Vídeň se pokusila o pas vzduchem, avšak jeden z hráčů se nacházel v ofsajdu. Arsenal je sice více na míči, ale směrem dopředu toho moc neukázal.
     
    31
    Až do zakončení to udělal Nicolas Pépé skvěle! Hráč z Pobřeží slonoviny si zasekl míč, čímž se dostal do šestnáctky, ale jeho technický pokus ohrozil pouze fanoušky na tribuně za brankou.
     
    32
    Maximilian Hofmann dostoupil francouzského kapitána Arsenalu a došlápl mu na kotník. Pavel Královec chvíli váhal, ale faul nakonec odpískal. Hráči se kolem českého rozhodčího seběhli jako vosy na med.
     
    33
    Standardní situaci rozehrál Nicolas Pépé, který našel jen soupeře. Rapid rychle otočil hru a už to vypadalo, že Taxiarchis Fountas vystřeli. Jenomže v posledním momentu mu balon vypíchl Thomas Partey – skvělý obranný zákrok.
     
    35
    Thomas Partey (Arsenal) si chtěl pokrýt balon a trefil Taxiarchise Fountase loktem do obličeje – je z toho další žlutý prohřešek pro hráče Arsenalu Londýn FC.
     
    35
    Taxiarchis Fountas táhl akci středem hrací plochy a naznačením pohybu oklamal Gabriela. Jeho pokus pak zamířil pouze doprostřed branky, kde se nacházel připravený Bernd Leno.
     
    37
    Arsenal musí přidat, protože v dosavadním průběhu toho moc nepředvedl. Ačkoliv jsou hosté více u míče, tak Rapid je daleko nebezpečnější.
     
    38
    V ofsajdové pasti se nacházel Alexandre Lacazette a celou situaci dohrával zakončením Edward Nketiah (Arsenal). Pavel Královec znovu tahá žlutou kartu, trochu přísné rozhodnutí.
     
    39
    Blížíme se ke koncovce úvodní pětačtyřiceti minutovky, Arsenal je znovu u míče a trpělivě kombinuje. Ovšem Rapid Vídeň skvěle brání a znovu získal míč.
     
    40
    Domácí hráči signalizují, že po centru zahrál rukou Muhammad Alnaní. Český rozhodčí je v klidu a ukazuje, ať se pokračuje ve hře. Egyptský záložník byl ale trefen jen do boku.
     
    41
    Chvíli se hrát nebude, protože na zeleném pažitu zůstal sedět Bukayo Saka. Arsenal odehrál míč mimo hrací plochu a na zelený pažit zamířil lékařský tým The Gunners.
     
    42
    Ercan Kara napadal rozehrávku Arsenalu u rohového praporku a zamezil přihrávce. Londýnští budou vhazovat a uvidíme, co vymyslí.
     
    43
    Jenže balon vybojoval Marcel Ritzmaier, který rychle odcentroval a našel spoluhráče. Taxiarchis Fountas se v šestnáctce obtočil kolem Davida Luize a zakončil na vzdálenější tyč – ovšem pokus byl hodně nepřesný.
    43. Taxiarchis Fountas (RVI)
     
    44
    U postranní čáry sáhl k nedovolenému zákroku David Luiz, který daruje Rapidu standardní situaci. Vídeňští toho moc nevymysleli, ale po chvíli vybojovali rohový kop.
     
    45
    Na centr od rohového praporku si naskočil jen bránící Thomas Partey, jenž dál Rapidu šanci na reparát. I následný pas si pohlídal Bernd Leno, který míč vyboxoval.
     
    45+1
    V posledních minutách je Rapid daleko lepší a bude na to moci ještě navázat. Budou se hrát totiž ještě tři minuty nad rámec normální hrací doby.
     
    45+3
    Do nesnází se na vlastní polovině dostal Gabriel, který neměl komu přihrát, avšak byl faulován. První poločas se asi už jen dohraje kolem středového kruhu.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první červenou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Sledovali jsme bezbrankový první poločas a musíme přiznat, že Rapid byl nebezpečnějším týmem. Naopak Arsenal směrem dopředu vůbec nic nevymyslel. Hostující hráči byli více na balon a mají více ze hry, jenomže jim schází moment překvapení. Pokud se podíváme na obranu rakouského celku, tak ta výborně funguje a dostupuje hráče s míčem. Rapid pak rychle vyráží na polovinu soupeře, ale ani Bernd Leno zatím nekapitulovat, a tak nás čeká velmi zajímavá druhá část zápasu.
     
    Oba soupeři i Pavel Královec se svými asistenty, se vracejí na zelený pažit. Budeme pokračovat druhým poločasem. Uvidíme, kdo se bude radovat z vítězství. Bude to favorizovaný Arsenal nebo v prvním poločase více nebezpečný Rapid ...
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    V zahajovacích sestavách pokračujeme druhým poločasem. Jako první se míče dotkl Rapid, který se pokusil o nákop, jenž si pohlídal Bukayo Saka. Po chvíli Arsenal zakopl míč, jelikož Edward Nketiah trefil loktem Filipa Stojkoviće.
     
    47
    Edward Nketiah o soupeři nevěděl, a tak ho zasáhl do obličeje. Pavel Královec trestat nebude, naopak Filip Stojković bude v pořádku – pokračujeme ve hře.
     
    48
    Ještě pro připomenutí: Rapid nastoupil do dnešního střetnutí v tradičních zelených dresech, naopak The Gunners se oblékli do tmavě modré sady. Vraťme se na trávník, kde je rakouský celek u míče.
     
    49
    Kelvin Arase přihrál na hranici šestnáctky, jelikož na středu se nacházel Taxiarchis Fountas. Domácí útočník měl balon proti noze, avšak jeho zakončení vyletělo jen vysoko do vzduchu.
     
    50
    Anglický celek se nacházel na útočné polovině, kde balon nejprve ztratil a následně se dopustil faulu. Rapid rychle rozehrál a z velké dálky se napřáhl Dejan Ljubičić, jehož pokus přišel ze záklonu a mířil nad branku.
     
    51
    Rapid právě vstřelil branku!
    Obrovská chyba německého brankáře a brazilského stopera, končí brankou Rapidu! David Luiz přihrál na německého brankáře, který byl ihned pod tlakem. Do jeho rozehrávky sáhl Ercan Kara a následně se míče chopil TAXIARCHIS FOUNTAS, který po zemi zamířil přesně. Arsenal musí hodně přidat, jelikož jeho výkon dnes není dobrý. Asistence: Ercan Kara.
    51. Taxiarchis FOUNTAS - 1:0
     
    54
    Arsenal rozehrával rohový kop z levé strany a na centr si naskočil na zadní tyči Cédric Soares. Jeho hlavička byla nepřesná, a tak se anglický celek musí vrátit do bránícího postavení.
     
    55
    Anglický celek znovu kombinoval na útočné polovině, kde se centr nepovedl Cédricu Soaresovi. Jeho snažení spíše připomínalo přihrávku na brankáře, Richard Strebinger si tuto lahůdku vychutnal.
     
    56
    Dlouhý nákop mířil na levou stranu, kde hlavičkový souboj vyhrál Edward Nketiah. Avšak balon zamířil jen k obráncům Rapidu, Arsenal je zatím bezzubý.
     
    57
    N levé straně soupeře utancoval Bukayo Saka, jehož centr našel jen soupeře. Arsenal se dostal k odraženému míči, a tak dál kombinuje na útočné polovině.
     
    58
    Arteta bude poprvé střídat, do hry přijde gabonský střelec Pierre-Emerick Aubameyang. Také on sleduje svoje spoluhráče, kteří se nemohou prodrat k velké příležitosti.
     
    59
    Bernd Leno znovu chyboval při rozehrávce a ke střele zpoza vápna se napřáhl Taxiarchis Fountas. Zakončení mířilo do pravé části branky, ale německý gólman zasáhl.
     
    61
    Kelvin Arase (Rapid) musel velmi rychle spěchat zpátky a srazit soupeře k zemi. Pavel Královec znovu tasí žlutou kartu.
     
    61
    Střídání v týmu Arsenal FC: ze hřiště odchází Edward Nketiah, přichází Pierre-Emerick Aubameyang.
    Střídání v týmu Arsenal FC: ze hřiště odchází Cédric Soares, přichází Héctor Bellerín.
     
    62
    Pierre-Emerick Aubameyang ihned převzal kapitánskou pásku od francouzského kolegy. Arsenal by v těchto minutách měl ožít, jelikož útočná síla gabonského reprezentanta je obrovská.
     
    63
    Dalším potrestaným je Ercan Kara (Rapid), který šel do rizika a ve skluzu trefil soupeře. Pavel Královec rozjel karetní mariáš a další kartónek už zapisuje do sešítku.
     
    64
    Alexandre Lacazette narazil gabonskému spoluhráči, který o balon přišel. Český rozhodčí se ale vrátil k zákroku na francouzského reprezentanta a ukazuje, že se bude kopat přímý kop.
     
    65
    K rozehrání přímého kopu se postavil Pierre-Emerick Aubameyang, jehož pokus mířil jen nad břevno. V šestnáctce zůstal ležet Mateo Barać, a tak se chvíli hrát nebude.
     
    66
    Sead Kolašinac si narazil s kapitánem Arsenalu, který mu míč vrátil do špeku. Obránce Bosny a Hercegoviny už míč na zeleném pažitu nezastihl.
     
    68
    Arsenalu zatím vázne kombinace, ovšem času má Londýnský stále dost. Kdo by před zápasem řekl, že bude Rapid sahat s kanonýry po vítězství.
     
    69
    Přetažený centr vracel před branku Nicolas Pépé, který našel jen soupeře. Arsenal zlepšuje svůj výkon a vyrovnání už je cítit ve vzduchu.
     
    70
    Žlutou kartu dostává Marcel Ritzmaier (SK Rapid Vídeň).
     
    70
    Arsenal právě vstřelil branku!
    Brazilský obránce chyboval a aktuálně je hrdinou okamžiku! Nicolas Pépé rozehrál volný kop a do vzduchu se nejvýše vyšplhal DAVID LUIZ, který míč přizvedl a poslal do prostoru tří tyčí. Richard Strebinger vyrazil z branky, ale nebyl u soupeře včas, a tak je vyrovnáno! Asistence: Nicolas Pépé.
    70. David LUIZ - 1:1
     
    71
    Z pravé strany se napřáhl Héctor Bellerín, jehož pokus byl slabý. Stav zápasu je vyrovnaný, a tak je oč hrát!
     
    72
    A opět Bernd Leno a David Luiz v hlavní roli! Německý brankář vyrazil z branky a trefil brazilského spoluhráče. K míči se pak dostal Taxiarchis Fountas, jenž branku trestuhodně přestřelil.
     
    74
    Arsenal právě vstřelil branku!
    Otřepané pořekadlo nedáš – dostaneš, se znovu potvrzuje a The Gunners jsou ve vedení! Muhammad Alnaní poslal kolmici na pravou stranu šestnáctky, kde se nacházel Héctor Bellerín, jenž přihrál před odkrytou branku na PIERRA-EMERICKA AUBAMEYANGA, který měl snadnou úlohu. Asistence: Héctor Bellerín.
    74. Pierre-Emerick AUBAMEYANG - 1:2
     
    76
    Střídání v týmu SK Rapid Vídeň: ze hřiště odchází Ercan Kara, přichází Koja Kitagawa.
     
    78
    Blížíme se do poslední desetiminutovky zápasu, ovšem ještě musíme počítat s nastavením. Arsenal převážil misky vah na svou stranu a míří za vítězstvím.
     
    79
    Střídání v týmu SK Rapid Vídeň: ze hřiště odchází Kelvin Arase, přichází Thorsten Schick.
     
    80
    Rapid je najednou na tahu a musí vymýšlet, jak překoná obranu Arsenalu. Tentokrát přišel pas na levou stranu šestnáctky, který si pohlídal Sead Kolašinac, jenž pustil míč do zámezí.
     
    81
    Nejprve kličkami vyšíval Alexandre Lacazette, který se v hluboké vodě utopil. Míče se pak chopil na hranici vápna Nicolas Pépé, jehož zakončení bylo nepřesné.
     
    82
    Dvakrát v krátkém sledu přerušil akci soupeře David Luiz. Rakouskému celku se čas velice rychle krátí, podaří se Rapidu alespoň vyrovnat?
     
    83
    Z pravé strany odcentroval kapitán Dejan Ljubičić, jehož centr našel jen brazilského obránce Davida Luize. Ten odhlavičkoval míč do bezpečí, avšak Arsenal se musí dál bránit.
     
    84
    David Luiz prodává své zkušenosti a aktuálně je pilířem obrany Arsenalu. Brazilský obránce byl na správném místě a nechal se faulovat.
     
    84
    Střídání v týmu Arsenal FC: ze hřiště odchází Alexandre Lacazette, přichází Joe Willock.
    Střídání v týmu Arsenal FC: ze hřiště odchází Bukayo Saka, přichází Kieran Tierney.
     
    86
    Hostující mužstvo je znovu u balonu a kontroluje hru. Na pravé straně se rozeběhl Joe Willock, jehož centr byl sražený na rohový kop. Před brankou už číhal Pierre-Emerick Aubameyang.
     
    87
    Rohový kop rozehrál Nicolas Pépé, jenž hledal Luize, který na první tyči promáchl. Už to vypadalo, že Rapid půjde do protiakce, avšak nebezpečí zažehnal Sead Kolašinac.
     
    88
    Střídání v týmu SK Rapid Vídeň: ze hřiště odchází Marcel Ritzmaier, přichází Christoph Knasmüllner.
     
    89
    Anglický celek pohodlně kombinoval kolem středového kruhu, až se míče chopil Christoph Knasmüllner. Rapid ale vymyslel přihrávku na obsazeného Taxiarchise Fountase, jehož odzbrojil Gabriel.
     
    90+1
    Už běží nastavení zápasu, které bude čtyři minuty dlouhé. Arsenal se dál snaží kontrolovat hru a možná bude chtít ještě přidat jeden zásah.
     
    90+2
    Thorsten Schick si chtěl narazit míč se spoluhráčem, ale celou situaci přečetl Sead Kolašinac, kterého následně fauloval již zmíněný rakouský hráč.
     
    90+2
    Kdybyste třeba psali diplomovou práci, můžete si pozvat Pavla Královce, který znovu zapisuje do sešitu hříšníků. Bernd Leno (Arsenal) dlouho otálel s rozehrávkou a i on je potrestán.
     
    90+3
    Střídání v týmu Arsenal FC: ze hřiště odchází Nicolas Pépé, přichází Reiss Nelson.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Sedmdesát minut byl Arsenal horším týmem, avšak duel se mu podařilo otočit. V jednapadesáté minutě potvrdil nebezpečnost Rapidu Taxiarchis Fountas, který využil zaváhání německého brankáře a brazilského obránce. A právě David Luiz své zaváhání napravil a vyrovnal. O třech bodech pro The Gunners rozhodl střídající Pierre-Emerick Aubameyang, jenž už měl snadnou úlohu. Po zbytek utkání anglický celek kontroloval hru a po závěrečném hvizdu Pavla Královce, se mohl radovat i trenér Arteta.
     
    S konstatováním, že Pavel Královec udělil osm žlutých karet, podal velice dobrý výkon a sledoval vítězství Arsenalu, se s vámi loučím a zvu vás k dalším přenosům, třeba pražské Sparty nebo libereckého Slovanu. (20:55:24)

    Michal Luxa

    Branky: 51. Fountas (Kara) – 70. David Luiz (Pépé), 74. Aubameyang (Bellerín)

    Karty:   15. Grahovać (RVI), 61. Arase (RVI), 63. Kara (RVI), 70. Ritzmaier (RVI) – 27. A. Lacazette (ARS), 35. Partey (ARS), 38. Nketiah (ARS), 90+2. Leno (ARS)


    Držení míče: 36 % : 64 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 5:4. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 18:14.
    SK Rapid Vídeň: Strebinger – Stojković, M. Hofmann, Barać – Arase (79. Schick), Ljubičić (C), Grahovać, Ullmann – Kara (76. Kitagawa), Ritzmaier (88. Knasmüllner), Fountas.
    Náhradníci: Gartler, Unger – Alar, Greiml, Kitagawa, Knasmüllner, Petrovič, Schick, Sonnleitner, Ibrahimoglu, Savič, Sulzbacher.

    Arsenal FC: Leno – Soares (61. Bellerín), David Luiz, Gabriel, Kolašinac – Pépé (90+3. Nelson), Partey, Alnaní, Saka (84. Tierney) – Nketiah (61. Aubameyang), A. Lacazette (C) (84. Willock).
    Náhradníci: Macey, Rúnarsson – Aubameyang, Bellerín, Maitland-Niles, Mustafi, Nelson, Tierney, Willock, Xhaka.

    Rozhodčí: Pavel Královec – Ivo Nádvorník, Tomáš Mokrusch (všichni Česká republika)
    bahis siteleri