Řecko – Kypr 2:1 (kon.) | Rumunsko – Bělorusko 5:3 (kon.) | Norsko – Izrael 0:0 (zruš.)
Bulharsko – Gibraltar 3:0 (kon.) | Turecko – Chorvatsko 3:3 (kon.) | Dánsko – Švédsko 2:0 (kon.)
Lucembursko – Rakousko 0:3 (kon.) | Nizozemsko – Španělsko 1:1 (kon.) | Belgie – Švýcarsko 2:1 (kon.)
Itálie – Estonsko 4:0 (kon.) | Německo – Česko 1:0 (kon.) | Portugalsko – Andorra 7:0 (kon.)
Slovinsko – Ázerbájdžán 0:0 (kon.) | Polsko – Ukrajina 2:0 (kon.) | Francie – Finsko 0:2 (kon.)
konec
Slovinsko
0:0 (0:0)
Ázerbájdžán
Středa 11.11.2020, 20:45 • Stadion Stožice (Lublaň) • Mezinárodní přípravné zápasy
Předzápasové kurzy
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec branku nenabídlo a oba celky tak z tohoto zápasu odešly smírně. Druhý poločas tak trochu navázal na ten první, ani tentokráte jsme se nedočkali žádné ofenzivní hitparády. Slovinsko sice drtivou většinu času drželo míč na útočné polovině, jenomže za celé utkání se nedostalo ani do jedné vyložené šanci, což o něčem svědčí. Ani Ázerbájdžán toho v tomto duelu zrovna moc nepředvedl, za celý zápas totiž vyprodukoval pouze jeden střelecký pokus. (22:36:55)
     
    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 5:0. Střely mimo: 1:1. Rohy: 5:1. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 14:7.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Slovinsko zahrávalo jednu z posledních standardních situací, jenomže nejvýše do vzduchu vystoupal Badalov. Jeho spoluhráči poté odehráli balón do bezpečí.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    90
    Žlutou kartu dostává Elvin Jamalov (Ázerbájdžán).
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, dost možná se bude nastavovat. Možná ale není ani důvod.
     
    88
    Krivocjuk zkoušel domácí obranu překvapit prudkým pasem, který ovšem dokázal sebrat pozorný Bajrić. Slovinsko se tak okamžitě žene směrem vpřed.
     
    87
    Belec ovšem nepředvedl zrovna jistý odkop od branky, míč totiž poslal pouze ven z hrací plochy. Salahli se připravuje k autu, se kterým rozhodně nepospíchá.
     
    86
    Hostující reprezentace se po zisku míče usadila kousek od středového kruhu. Poté to pasem levačkou zkoušel Salahli, který našel pouze nohu soupeře.
     
    85
    Poprvé se k míči dostal také střídající Bijol, který neměl volného spoluhráče. Nakonec se mu nabídl Vetrih, jenž nahrával přesně na kopačku Belece.
     
    83
    Střídání v týmu Slovinsko: ze hřiště odchází Jasmin Kurtić, přichází Jaka Bijol.
     
    81
    Do konce tohoto zápasu zbývá posledních deset minut, dost možná se ani žádné branky nedočkáme. Ještě nepředbíhejme, zbývá totiž dost času...
     
    80
    Sledovali jsme čtvrtý rohový kop Slovinska, který nebyl vůbec povedený. Poté vracel míč do pokutového území Kurtić, Verbić byl ovšem v souboji pozdě.
     
    79
    Slovinsko se znovu usadilo na polovině soupeře, kde rozjelo celkem slušnou kombinaci. Ázerbájdžán však dobře napadá, zatím na první šanci čekáme.
     
    78
    Daleko se s míčem nedostal ani Isgandarli, kterému uskočil míč daleko ven z hrací plochy. To znamená, že budeme sledovat autové vhazování v podání Jurčeviće.
     
    77
    Brankář Balajev si dával s rozehrávkou od své branky celkem dost načas. Nakonec svůj odkop poslal na Husejnova, před kterého se dostal protihráč.
     
    76
    Do volného prostoru si na opačné straně seběhl domácí Vetrih, který se ovšem dle pomezního nacházel v ofsajdu. Útočná akce je tak znovu u konce.
     
    75
    Mammadov si chvíli pohrával s hracím předmětem, který zkoušel poslat daleko na druhou stranu hrací plochy, kde měl hodně těžké sousto Isgandarli.
     
    74
    Do konce tohoto zápasu zbývá závěrečná dvacetiminutovka, na první vyloženou šanci stále čekáme, pochopitelně tedy čekáme i na první přesnou trefu.
     
    73
    Také Ázerbájdžán si po delší době konečně užil balónu, přičemž Mutallimov dokázal vysunout do šance Isgandarliho, který se ovšem nacházel v těsném ofsajdu.
     
    72
    Od domácí branky mohl v poklidu rozehrát Belec, který to zkoušel nakrátko po zemi na Bajriće. Druhý jmenovaný se s míčem dostal na útočnou polovinu.
     
    71
    Střídání v týmu Ázerbájdžán: ze hřiště odchází Tellur Mutallimov, přichází Abbas Husejnov.
     
    70
    V posledních minutách skutečně nesledujeme nic moc zajímavého. Hostující brankář Balajev znovu odkopával, domácí hráč odvracel za cenu dalšího autu.
     
    69
    Balajev si hned dvakrát vyměnil míč s vedle stojícím Isgandarlim, načež se na levém křídle pokoušel oslovit Krivocjuka, který se ovšem nedokázal prosadit.
     
    68
    Hodně nepřesnou nahrávku vyprodukoval domácí Skubić, kterému se na opačné polovině nepovedlo najít Verbiće. Ázerbájdžán tak bude moci vhazovat.
     
    67
    Po delší době se znovu k míči dostal hostující brankář Balajev, který zkoušel odkopnout ke středovému kruhu, kde se ovšem dokázal prosadit Jurčević.
     
    66
    Střídání v týmu Slovinsko: ze hřiště odchází Josip Iličić, přichází Amedej Vetrih.
    Střídání v týmu Slovinsko: ze hřiště odchází Miha Zajc, přichází Damjan Bohar.
     
    61
    Máme za sebou hodinu hry, nicméně na první zásah stále čekáme. Druhý poločas je o něco ofenzivnější, jenomže na první vyloženou šanci stále čekáme.
     
    60
    Domácí už poměrně dlouho kombinují na útočné polovině, jenomže nic nebezpečného to stále nepřináší. Ázerbájdžán totiž předvádí vynikající obranu.
    59. Iličić mířil doprostřed.
     
    59
    Iličić se v úvodu druhého poločasu dostal k dalšímu zakončení, i tentokráte přímo doprostřed. Pro brankáře Balajeva se znovu jednalo o snadné sousto.
     
    58
    Na hrací ploše se před malým momentem objevili další nové tváře, což přátelské utkání jednoznačně vyžaduje. Slovinsko je ovšem stále aktivnější.
     
    57
    Napadající Mammadov si také dle sudího pomohl nedovoleně, domácí celek ovšem rozehrál nepovedeně, neboť do kombinace vložil kopačku Ibrahimli.
     
    56
    Střídání v týmu Ázerbájdžán: ze hřiště odchází Mahir Emreli, přichází Musa Gurbanli.
    Střídání v týmu Ázerbájdžán: ze hřiště odchází Tamkin Chalilzada, přichází Vusal Isgandarli.
     
    55
    Ázerbájdžán měl možnost vhazovat z levé strany, jenomže Mutallimov nepředvedl vůbec dobré zpracování míče. Vhazovat tedy budou i domácí.
     
    54
    Domácí brankář Belec se při snaze o odkop od branky musel vypořádat s napadajícím Mutallimovem, který nakonec brankáře donutil k dalšímu odkopu.
     
    53
    V krátkém časovém sledu jsme sledovali další nedovolený zákrok, tentokráte ze strany domácího Verbiće, který byl v souboji až příliš agresivní.
     
    52
    Do rozehrávky hostujícího mužstva se zapojil také brankář Balajev, kterému se výhozem povedlo rozehrát do strany, kde si o nahrávku řekl Krivocjuk.
     
    51
    Žlutou kartu dostává Anton Krivocjuk (Ázerbájdžán).
     
    50
    Napadající Sejdijev nakonec zezadu poslal na zemi Jurčeviće, čehož si všiml také hlavní sudí tohoto zápasu. Slovinsko bude rozehrávat nakrátko.
     
    49
    Na hranici pokutového území se do zakončení dostal Iličić, který obstaral první střelecký pokus tohoto zápasu. Ten ovšem směřoval přímo doprostřed.
     
    48
    Hned v úvodu druhého poločasu jsme sledovali poměrně zdlouhavou kombinaci v podání Slovinska, kterému se na pravém křídle povedlo najít Koutera.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost domácí hráči, kteří budou pro změnu hrát zleva doprava.
     
    46
    Střídání v týmu Slovinsko: ze hřiště odchází Tim Matavž, přichází Andraž Šporar.
    Střídání v týmu Slovinsko: ze hřiště odchází Sandri Lovrić, přichází Benjamin Verbić.
    Střídání v týmu Slovinsko: ze hřiště odchází Adam Čerin, přichází Nino Kouter.
    Střídání v týmu Ázerbájdžán: ze hřiště odchází Badavi Husejnov, přichází Rahil Mammadov.
    Střídání v týmu Ázerbájdžán: ze hřiště odchází Maxim Medveděv, přichází Elvin Badalov.
    Střídání v týmu Ázerbájdžán: ze hřiště odchází Vugar Mustafajev, přichází Elvin Džamalov.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám nakonec nepřinesl ani jednu branku. Sledovali jsme totiž nesmírně nezáživnou podívanou, která dokonce nepřinesla ani jeden střelecký pokus, což se opravdu moc často nestává. Většinu času jsme totiž sledovali hru ve středu hrací plochy, kterou doprovázela celá řada nedovolených zákroků. Doufejme tedy, že druhý poločas nabídne o poznání atraktivnější podívanou.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    44
    Hostující reprezentace před malým momentem rozehrával standardní situaci, ke které se nakonec postavil Ibrahimli. Jeho rozehrávku ovšem zachytil Iličić.
     
    42
    Od pravé autové lajny mohl vhazovat míč na hrací plochu hostující Sejdijev. Tomu se nakonec nabídl Emreli, před kterým zpět do autu odvracel zadák Jurčević.
     
    41
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude něco málo nastavovat.
     
    40
    Matavž si dělal prostor před napadajícím protihráčem, který ho přesto fauloval, čehož si všiml také rozhodčí. Také Slovinsko rozehrálo urychleně.
     
    36
    Statistika držení míče: 56% – 44%.
     
    35
    Zatím na první střelecký pokus stále čekáme, což není zrovna obvyklý obrázek přátelského zápasu.
     
    34
    Tentokráte útočný faul ze strany domácí reprezentace, ve vzduchu si totiž tělem pomohl Iličić. Ázerbájdžán okamžitě rozehrálo po zemi nakrátko na Husejnova.
     
    33
    Slovinsko se znovu kombinační hrou dostalo na opačnou polovinu, kde Zajc postupoval přes střed. Nakonec se mu ale nabídl Matavž, který byl zastaven.
     
    32
    Medveděv si u středového kruhu sice všiml naběhnuvšího Emreliho, jenomže tento úmysl se povedlo přečíst Lovrićovi, který pohotově zakročil ve skluzu.
     
    31
    Je za námi zhruba třetina hry, nicméně na první přesný zásah stále čekáme. Zatím sledujeme nezáživnou podívanou, která nabízí celou řadu faulů.
     
    30
    Do akce se dostal také pomezní sudí, který si všiml ofsajdového postavení v podání Slovinska. V něm se nacházel Skubić, což potvrdil také opakovaný záběr.
     
    29
    Hodně místa měl ve středu hrací plochy domácí Zajc, který ještě přeposlal míč do strany na Jurčeviće, jehož centr ovšem pohotově odklízel Medveděv.
     
    28
    Do kombinace domácích se znovu zapojil také brankář Belec, který odkopával daleko na opačnou stranu, kde neustál souboj útočník Iličić.
     
    27
    Po jednom z dalších soubojů se pro změnu na zemi ocitl hostující Chalilzada, dle sudího se o žádný nedovolený zákrok nejednalo.
     
    26
    Tentokráte se útočným faulem prezentoval domácí Zajc, který byl v souboji o míč příliš pozdě. Sudí vše uviděl a odpískal ve prospěch Ázerbájdžánu.
     
    25
    Celkem jednoduše se na útočnou polovinu dostal domácí kapitán Iličić, který měl kolem sebe smečku protihráčů. Proto jsme sledovali nahrávku do strany.
     
    24
    Nakonec se jednalo o zhruba minutové ošetření, už se ale může opět pokračovat ve hře. Ázerbájdžán sportovně odevzdal míč, postaral se o to Chalilzada.
     
    23
    Při předchozím souboji byl ještě lehce zraněn hostující brankář Balajev, který si nakonec vyžádal pauzu na ošetření. Na nic vážnějšího to ale nevypadá.
     
    22
    Ve středu hrací plochy se dokázal uvolnit domácí Lovrić, který to ihned poté zkoušel pasem za hostující obranu, kde se k míči nedostal naběhnuvší Matavž.
     
    17
    Sledovali jsme poměrně chytré přenesení hry k pravé autové lajně, kde se nacházel obránce Skubić. Ten přesto vracel pod sebe na Lovriće.
     
    16
    Slovinsko se po delší době dostalo k souvislejší pasáži na polovině soupeře, kde zatím marně kombinuje. Ázerbájdžán se snaží napadat rozehrávku.
     
    15
    Hrací předmět se znovu dostal na kopačku hostujícího brankáře Balajeva, který na jistotu rozehrál na vedle stojícího obránce Husejnova.
     
    14
    Na pravém křídle si o nahrávku řekl hostující Sejdijev, který před dotírajícím protihráčem vracel na kopačku Husejnova, jenž pro změnu ještě přenášel hru.
     
    13
    Následný rohový kop se pro změnu snášel k hranici malého vápna. Do vzduchu se dostával domácí Matavž, který se nakonec k hlavičce nedostal.
     
    12
    Iličić posílal směrem do pokutového území celkem nebezpečný centr, na který si nejvýše do vzduchu naskakoval protihráč, který odvracel za cenu rohu.
     
    11
    Menší zdravotní problémy měl domácí Mevlja, který po souboji u postranní lajny ulehl na hrací plochu. Domácí zadák by ale měl pokračovat v tomto duelu.
     
    10
    Na pořadu dne bylo autové vhazování, po kterém se do menších problémů dostal hostující Ibrahimli, který nakonec vracel míč na kopačku Balajeva.
     
    9
    Nakonec jsme sledovali standardní situaci také ze strany Ázerbájdžánu. Centrovanou nabídkou to zkoušel Sejdijev, který ovšem našel protihráče.
     
    8
    Slovinsko si tak vybojovalo vůbec první standardní situaci, bude to ale hodně daleko od branky soupeře. Očekávat se proto dá rozehrávka po zemi.
     
    7
    Do rozehrávky soupeře se nyní připletl napadající Kurtić, kterému se povedlo vybojovat míč zpět. Nedovoleným zákrokem ho ale zastavil protihráč.
     
    6
    Ázerbájdžán se znovu postupnou kombinací dostal na útočnou polovinu, kde ovšem číhá přesila protihráčů. Mustafajev se tak musel s míčem vracet.
     
    5
    Na hranici pokutového území se pro změnu povedlo zakročit hostujícímu Medveděvovi, který ihned přeposlal nahrávku na zcela osamoceného kolegu.
     
    4
    Poprvé se k míči dostal také domácí brankář Belec, který nemusel nikterak zasahovat. Naopak jsme sledovali výhoz na Bajriće, jenž se stará o první kombinaci.
     
    3
    Směrem na útočnou polovinu se pokoušel dostat hostující Ibrahimli, kterého ovšem čistým způsobem zastavil Cerin, jenž vybojoval balón pro svůj celek.
     
    2
    Hlavní sudí tohoto zápasu poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali na starost hosté, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Slovinsko: Belec – Skubić, Bajrić, Mevlja, Jurčević – Cerin, Lovrić, Kurtić – Iličić (C), Matavž, Zajc
    Náhradníci: Rozman, Oblak – Balkovec, Bijol, Blažić, Bohar, Crnigoj, Kouter, Šporar, Tijanić, Verbić, Vetrih

    Ázerbájdžán: Balajev – Chalilzada, Medveděv (C), Husejnov, Krivocjuk – Sejdijev, Mustafajev, Ibrahimli, Salahli – Emreli, Mutallimov
    Náhradníci: Bajramov – Badalov, Celik, Dinijev, Džamalov, Gurbanli, Husejnov, Isgandarli, Magomedalijev, Mammadov, Nadžafov, Sadichov

    Rozhodčí: Karakó – Kobor, Albert (všichni Maďarsko).
     
    Ázerbájdžán

    Dnešním soupeřem však bude reprezentace Ázerbájdžánu, který v Lize národů okupuje skupinu společně s Lucemburskem, Černou Horou a Kyprem. Ázerbájdžán se po čtyřech zápasech nachází na průběžné třetí pozici, přičemž na vedoucí Lucembursko ztrácí už pět bodů. Ázerbájdžán má na svém kontě dvě porážky, jednu remízu a jednu výhru. Jediné vítězství přišlo v souboji proti poslednímu Kypru, který doposud nevstřelil ani jednu branku. Ázerbájdžán si čtvrtý získaný bod připsal díky odvetnému souboji právě s Kyprem, tentokráte na domácím stadionu branka nepadla.
     
    Slovinsko

    Fotbalisté Slovinska budou do tohoto zápasu vstupovat v roli favorita. Slovinci se v Lize národů nachází ve čtyřčlenné skupině na prvním místě, přičemž druhé Řecko ztrácí pouhé dva body. Slovinci právě společně s Řeckem doposud nepocítili hořkost porážky, jediná ztráta bodů přišla hned v úvodním duelu proti Řecko, přičemž tento souboj branku nenabídl. Od té doby se Slovinsku povedlo uspět v nadcházejících třech duelech. Jednalo se o výhry 1:0 proti Moldavsku, 1:0 proti Kosovu a 4:0 v odvetném souboji s Moldavskem. Uvidíme, jak bude Slovinsko připravené dnes.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům fotbalu! V dnešním přátelském duelu proti sobě nastoupí Slovinskem a Ázerbájždánem.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.

    David Suchý

    Branky:

    Karty:   51. Krivocjuk (AZE), 90. Jamalov (AZE)


    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 5:0. Střely mimo: 1:1. Rohy: 5:1. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 14:7.
    Slovinsko: Belec – Skubić, Bajrić, Mevlja, Jurčević – Čerin (46. Kouter), Lovrić (46. Verbić), Kurtić (83. Bijol) – Iličić (C) (66. Vetrih), Matavž (46. Šporar), Zajc (66. Bohar)
    Náhradníci: Rozman, Oblak – Balkovec, Bijol, Blažić, Bohar, Crnigoj, Kouter, Šporar, Tijanić, Verbić, Vetrih

    Ázerbájdžán: Balajev – Chalilzada (56. Isgandarli), Medveděv (C) (46. Badalov), Husejnov (46. Mammadov), Krivocjuk – Sejdijev, Mustafajev (46. Džamalov), Ibrahimli, Salahli – Emreli (56. Gurbanli), Mutallimov (71. Husejnov)
    Náhradníci: Bajramov – Badalov, Celik, Dinijev, Džamalov, Gurbanli, Husejnov, Isgandarli, Magomedalijev, Mammadov, Nadžafov, Sadichov

    Rozhodčí: Karakó – Kobor, Albert (všichni Maďarsko)
    bahis siteleri