Michalovce – Košice 3:1 (kon.) | Banská Bystrica – Lipt. Mikuláš 4:6 (kon.) | Detva – Zvolen 3:1 (kon.)
Trenčín – Nové Zámky 2:3 (po pr.) | Nitra – HC Slovan 1:4 (kon.) | Poprad – Miskolc 2:4 (kon.)
konec
HK Poprad
2:4 (1:0, 0:1, 1:3)
DVTK Jegesmedvék Miškovec
sk Úterý 22.12.2020, 18:00 • Zimný štadión mesta Poprad • Tipos Extraliga (SR) • 23. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.
     
    Prajem vám príjemný utorkový večer a vítam vás pri sledovaní on-line prenosu zo zápasu 23. kola Tipos Extraligy, v ktorom uvidíme aj duel medzi HK Poprad a DVTK Miškovec. Stretnutie sa začne o 18:00 a jeho priebehom vás bude sprevádzať Lukáš R. Ovšonka.

    Popradskí hokejisti stratili dobre vyzerajúcu formu, ktorá ich zdobila začiatkom decembra a v troch posledných zápasoch prišli o dôležité body. Náskok Popradu pred duom Zvolen a Slovan sa zmenšil už len na štyri body, navyše tieto tímy majú ešte voči Popradu dva zápasy k dobru. Podtatranci v lige trikrát po sebe prehrali, začalo to domácou prehrou s Trenčínom 2:3 po nájazdoch, následne kamzíci neuspeli proti DVTK, ktorému podľahli po nevýraznom výkone 2:4 a v šlágri nedeľného kola podľahli Zvolenu 3:2. Stále si však Poprad udržuje líderskú pozíciu, na ktorej má momentálne 46 bodov a skóre 86:57.

    Paradoxom je, že DVTK Miškovec ukončil svoju negatívnu sedemzápasovú sériu prehier pred štyrmi dňami práve na ľade pod Tatrami. DVTK triumfoval 2:4 a následne predviedol sympatický výkon aj v nedeľu proti Košiciam, kde padol výsledkom 3:2 až po nájazdoch. Stále to však pre maďarský celok v našej súťaži nie je prechádzka ružovou záhradou, ľadové medvede sa v tabuľke nachádzajú takmer na chvoste, čiže na 10. mieste so ziskom 23 bodov a skóre 52:77.

    Už som dvakrát spomenul posledný vzájomný zápas Popradu a Miškovca, ktorý sa odohral v piatok a skončilo sa to prehrou kamzíkov 2:4. Ďalší vzájomný duel sa odohral 27. novembra a vtedy kamzíci na súperovom ľade vyhrali 2:3 po predĺžení.
     
    Úvodné zostavy:

    HK Poprad: Vošvrda (Rychlík) – Drgoň, Brejčák, Hudec, Dalhuisen, Ulrych, Erving, Česánek – Haščák, Skokan, Vandas – Svitana, Zagrapan, Handlovský – Tavi, Preisinger, Livingston – Matúš Paločko, Bjalončík, Matej Paločko – Hajnik

    DVTK Miškovec: Adorján (Kiss) – Wehrs, Szirányi, Vas, Vojtkó, Rauhauser, Láda – Jordan, Flick, Egle – Rokaly, Galanisz, Magosi – Csányi, Lövei, Révész – Ritó, Miskolczi, Mattyasovszki

    Rozhodca: Žák, Hronský – J. Konc ml., D. Konc ml..
     
    Na ľade máme oba celky. Domácich v bielych dresoch a hostí v červených. Vypočujeme si štátne hymny Slovenska a Maďarska.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:10
    Hneď po zisku puku vyrazil po krídle dopredu Haralds Egle, ktorý sa natlačil pred bránku, preletel cez bránkovisko, nezakončil, pretože puk mu ušiel.
     
    00:42
    Haščák si spracoval prihrávku na krídle, skúšal to strelou strelou spomedzi kruhov a Adorján bezpečne hokejkou vyrážal.
     
    01:09
    Pred bránou ostal voľný Rokaly, ktorý si pýtal prihrávku od Galanisza. Napokon dobre zasiahol Drgoň, vložil hokejku do prihrávky.
     
    02:08
    Popradčania zatiahli puk do útočnej tretiny a strelou spoza ľavého kruhu to skúsil Erving. Mieril priamo do výstroje Adorjána.
     
    02:40
    Poprad má k dispozícii prvú presilovku. Zachary Jordan dostáva dve minúty za hákovanie.
     
    03:04
    Drgoň vypálil od modrej čiary, počuli sme značne betón Adorjána, následne Haščák chcel posúvať z rohu dozadu na Drgoňa, ale hostia napokon vyhodili.
     
    03:54
    Svitanova krížna prihrávka bola zlá, Magosi zastavil puk a podarilo sa mu znovu oslobodiť svoj tím.
     
    04:41
    Handlovský posúval po modrej čiare na Dalhuisena, domáci však znovu prišli o puk a ich presilovka sa už v týchto sekundách končí.
     
    05:34
    Bjalončík si v strednom pásme nespracoval priamočiaru prihrávku, hostia chceli otočiť hru, ale už sa jeden z hráčov dostal do ofsajdového postavenia.
     
    05:59
    Presilovku si v zápase zahrajú aj hráči DVTK. Na trestnú lavicu si sadá Matúš Paločko za nedovolenú hru vysokou hokejkou.
     
    06:39
    Wehrs od modrej čiary nastreľoval puk na Jordana, od ktorého sa to odrazilo k hokejke Dalhuisena a ten úspešne vyhodil.
     
    07:11
    Znenazdajky sa z obranného pásma vyrútil dopredu Lukáš Handlovský, ktorý sa dostal k strele spomedzi kruhov. Prišiel si po odrazený puk a skúsil to z uhla druhou strelou, Adorján musel znovu zasiahnuť.
     
    07:38
    Brankára Adorjána pozdravil v oslabení aj Bjalončík, ktorý to skúsil strelecky z ľavého kruhu. Gólman Miškovca zachytával na hrudi.
     
    08:04
    Popradčania sú už v tejto chvíli na ľade v plnom počte a môžu pokračovať vo vyrovnanej hre.
     
    08:46
    Krížna prihrávka napokon krkolomne doputovala k Marcelovi Haščákovi, ktorý to skúsil strelou z ľavého kruhu, namieril do Adorjánovho betónu.
     
    09:48
    Dalhuisen sa rozhodol ísť cez dvoch protihráčov, aj sa mu podarilo preniknúť popri mantineli, prihrávku už však presnú neposlal.
     
    10:46
    Ulrych nahadzoval puk od modrej čiary. Livingston s Preisingerom šermovali o puk, z dorážok však neuspeli. Adorján dokázal závar pred bránou vyriešiť.
     
    11:27
    Hostia sa dostali do pásma, od modrej čiary nahadzoval puk na bránu Vojtkó švihom. Snažil sa tam o teč Jordan, Vošvrda ihneď zasiahol ako prvý.
     
    11:46
    Svitana z pravého kruhu vysunul Mareka Zagrapana do superšance z tesnej blízkosti, odkiaľ trafil Zagrapan hornú žŕdku.
     
    13:02
    Galanisz sa zrejme uvoľňoval v útočnom pásme s využitím hybridného icingu, hosťom sa však táto vymoženosť nepodarila uskutočniť.
     
    13:42
    Poprad získava druhú presilovku. Na dve minúty za hákovanie si sadá János Vas.
     
    14:26
    Popradčania sa neúspešne usadili v útočnom pásme, puk sa dostal do stredného pásma.
     
    14:49
    Poprad dal gól!
    Kamzíci využívajú presilovú hru a ujímajú sa vedenia v zápase. Haščák si na ľavom kruhu počkal a potom krížnou prihrávkou uvoľnil PATRIKA SVITANU, ktorý zamieril a peknou strelou ponad rameno prekonal Adorjána.
    Asistencie: Marcel Haščák, Mike Dalhuisen
     
    16:24
    Hostia sa snažili po inkasovanom góle ohroziť súperovu bránku, no veľmi sa im to nepodarilo, Vošvrdu nedokázali prekonať.
     
    16:38
    Matúš Paločko o čosi skôr vbehol do pásma Bjalončíkovi. Je z toho ofsajdové postavenie prerušená hra.
     
    17:09
    Egle peknou krížnou prihrávkou hľadal Flicka, neponúkol mu však úplne presnú prihrávku a Flick nakoniec nemohol vôbec zakončiť.
     
    17:43
    Na opačnej strane sme videli skoro podobnú situáciu, Haščák krížnou prihrávkou našiel na pravom kruhu Vandasa, ktorý to skúsil strelou, ale trafil len zadný mantinel.
     
    18:21
    Wehrs prekorčuľoval k zadnému mantinelu a perfektne našiel Dávida Löveia, ktorý však z prvej bránu netrafil a šancu zahodil.
     
    18:21
    V závere prvej tretiny má DVTK presilovku. Dávid Skokan je na dve minúty vylúčený za seknutie.
     
    19:06
    Handlovský vykorčuľoval s pukom z pásma, vystrelil z kruhu a preveril Adorjána. Následne si po puk prišiel za bránkou znovu a posúval ho cez celé klzisko dozadu na obrancov.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    V úvodnej tretine padol jeden gól. Do vedenia v 15. minúte šli kamzíci, keď sa v presilovke presadil Svitana. Poprad je zatiaľ úspešnejší, po 20 minútach vedie najtesnejšie 1:0.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:18
    Hostia nevyužili úvod druhej tretiny na presadenie sa ešte v kratučkej presilovke, zaviezli puk do pásma, ale rýchlo oň prišli.
     
    21:13
    Handlovský prehadzoval na ľavé krídlo Vandasovi, ktorý však stratil rýchlosť a nedokázal sa presadiť.
     
    22:05
    Zagrapan síce vyhral buly v útočnom pásme, dozadu však poslal nepresnú prihrávku na Hudeca a Popradčania museli opustiť útočnú tretinu.
     
    22:44
    Tavi krížom dával puk na Matúša Paločka k mantinelu, ktorému pokus o zakončenie vôbec nevyšiel.
     
    23:14
    Domáci zaviezli puk do pásma, od modrej to skúšal Česánek, namieril to však len do tria hráčov pred bránou.
     
    23:30
    Poprad získava presilovú hru. Hostia urobili chybu v striedaní a dostávajú 2 minúty za príliš veľa hráčov na ľade.
     
    23:46
    Poprad rozbehol presilovku v pásme. Umne to vymýšľal Svitana na Skokana pred bránu. Druhú prihrávku už prikryl pre istotu Adorján.
     
    24:14
    Buly v strednom pásme vyhrali hostia, Wehrs so Szirányim si vymenili puky a vyhodili ho preč.
     
    24:48
    Od modrej čiary vypálil po prihrávke Drgoň. Jeho delovka bola nepresná a hostia sa dokázali oslobodiť.
     
    25:48
    Hráči DVTK už hrajú v pätici. Hra sa však opäť vracia pred gólmana Adorjána, keďže sa hostia previnili zakázaným uvoľnením.
     
    26:09
    Po vyhratom buly to Erving nabíjal Ulrychovi po modrej čiare. Táto delovka bola bezpečne skrotená lapačkou Attilu Adorjána.
     
    26:28
    Lövei vysúval v strednom pásme Csányiho, ktorý po dlhšom čase preveril brankára Vošvrdu. Popradský gólman si pripísal úspešný zákrok, strelu skrotil na hrudi.
     
    26:51
    Hra sa presunula do útočného pásma kamzíkov. Od modrej to propagačnou strelou švihom skúsil Drgoň, Adorján bezpečne lapačkou zasiahol.
     
    27:32
    Založenie útoku z pohľadu hostí úspešné nebolo, končí sa to zakázaným uvoľnením a hra sa presúva opäť do obranného pásma DVTK.
     
    28:17
    Preisinger to teraz urobil trochu zbytočne. Svitana odchádzal striedať, Preisinger to však nahadzoval do pásma a je z toho ofsajd.
     
    28:34
    Vošvrda si po strele do svojej brankárskej masky vypýtal prerušenie. Musel čeliť strele z hokejky Wehrsa z uhla.
     
    28:48
    Miškovec dal gól!
    DVTK vyrovnáva stav stretnutia. Medzi kruhmi sa dobre uvoľnil BÁLINT MAGOSI, ktorý dostal prihrávku od zadného mantinelu z hokejky Rokalyho a nekompromisne z prvej prekonal Vošvrdu.
    Asistencie: Szilárd Rokaly, Kevin Wehrs.
     
    28:58
    Po strelenom góle budú hrať ľadové medvede v oslabení. Rob Flick dostáva dve minúty za podrazenie.
     
    29:52
    Popradčania sa konečne v tejto presilovke lepšie usadili v pásme. Marcel Haščák sa presunul viac medzi kruhy, no strelou presne trafil Adorjánovu lapačku.
     
    30:57
    Kamzíci znovu získali útočné pásmo. Na modrej čiare si spracoval prihrávku Dalhuisen, ale jeho zakončenie bolo zblokované na ochrannú sieť.
     
    31:33
    Svitana si to chcel obhodiť cez Vojtka, to sa mu však veľmi nepodarilo a hráči bojujú o puk pri mantineli.
     
    32:13
    V tutovke po Brejčákovej prihrávke sa ocitol Zagrapan, Adorján však zrejme úmyselne posunul bránu a to bude na dvojminútový trest za úmyselné posunutie brány.
     
    32:40
    Haščákova krížna prihrávka na Svitanu bola ťažká na spracovanie. Hostia vyhadzovali puk však len na bližšiu striedačku Popradu.
     
    33:48
    Dalhuisen to skúsil strelou od modrej čiary, Adorján vyrážal. Puk sa potom poodrážal od hráčov, Zagrapan ho získal na pravom kruhu, mieril však iba do betónu Adorjána.
     
    34:40
    Popradčania aj napriek tomu, že sú hostia v plnom počte, pokračujú v kolotoči, tlačia sa do brány, no presadiť sa nevedia.
     
    35:19
    DVTK teraz len za cenu zakázaného uvoľnenia dostali puk preč z pásma. A brániaca pätica hostí je tam už poriadne dlho.
     
    36:26
    Rokaly perfektnou prihrávkou vysunul Zacharyho Jordana. Zdalo sa, že Jordan pôjde sám na bránku, dobrým bekčekom sa však vrátil dozadu Vandas a zneškodnil protihráča.
     
    37:14
    Handlovský to skúsil strelou tesne spoza pravého kruhu, mieril však iba na plexisklo. Brejčák zjavne čakal na prihrávku, no nedostal ju.
     
    38:01
    Dalhuisenova strela z ľavého kruhu bola hokejkou Adorjána vyrazená smerom na ochrannú sieť.
     
    38:28
    Matúš Paločko si prevzal puk na ľavom kruhu a skúsil to strelou. Trafil zrejme masku brankára Adorjána, ktorý si krátko nato vypýtal prerušenie hry.
     
    39:16
    Hostia sa po dlhšom čase dostali do útočnej tretiny, Szirányi to skúšal od modrej, bola z toho nepresná strela.
     
    39:49
    Zčista jasna prišlo zakončenie z hokejky Flicka spomedzi kruhov. Vošvrda zasiahol úspešne a hra je prerušená.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Prostredná tretina bola z pohľadu kamzíkov nevýrazná. Domáci inkasovali v 29. minúte, kedy vyrovnal Magosi. Po druhej dvadsaťminútovke je teda stav nerozhodný 1:1.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:58
    Rokaly chcel v útočnom pásme vrátiť puk Magosimu, ten to však mal na príliš dlhú hokejku.
     
    41:46
    Zagrapan prenikal do útočného pásma, skôr mu tam však vošiel spoluhráč, a tak je z toho postavenie mimo hry.
     
    42:48
    Hudec prenechal puk Bjalončíkovi, ktorý dával dozadu na Taviho. Ten skúšal vystreliť, mieril však len do protihráča.
     
    43:20
    Presilovku si zahrajú hráči Miškovca. Peter Bjalončík dostáva dve minúty za nedovolenú hru vysokou hokejkou.
     
    43:58
    Úvod oslabenia zatiaľ domáci zvládli, dovolili súperovi vystreliť iba mimo brány.
     
    44:37
    Rokaly si prihrávkou na modrú čiaru vybral Galanisza, ktorý pálil v tejto chvíli nepresne.
     
    45:01
    Miškovec dal gól!
    Počas avizovaného trestu Hudeca sa hostia z Miškovca dostávajú do vedenia. Puk si na modrej čiare spracoval ALEC RAUHAUSER a presnou strelou švihom prekonal Vošvrdu.
     
    45:01
    Navyše bude DVTK pokračovať v presilovej hre. Marek Hudec si po inkasovaní gólu odchádza sadnúť za krosček.
     
    45:52
    Dobrú strelu spomedzi kruhov predviedol Zachary Jordan. Jeho zakončenie spomedzi kruhov letelo do vyrážačky Vošvrdu.
     
    46:04
    Miškovec dal gól!
    Hostia využívajú aj túto presilovku a zrazu hneď vedú o dva góly. Egle sa poľahky pretlačil pred bránku, kde vznikla menšia skrumáž, z ktorej napokon profitoval SZILÁRD ROKALY a zblízka natlačil puk do siete.
    Asistencie: Robert Flick, Zachary Jordan.
     
    47:32
    V obrovskej šanci sa po krížnej prihrávke ocitol Karol Csányi, ktorý mohol takpovediac knokautovať kamzíkov, no šancu z ľavého kruhu nevyužil a bránu netrafil.
     
    49:05
    Hosťom nevyšlo založenie útoku a je z toho zakázané uvoľnenie. Hra sa teda vráti pred Adorjána.
     
    50:04
    Handlovský po ľavom krídle zaviezol puk do pásma, nastreľoval to na bránu veľmi jemne a pre Adorjána to bola jednoduchá práca.
     
    50:14
    Jordan vyrazil dopredu po ľavom krídle, dostal sa k strele z kruhu. Nebolo to veľmi nebezpečné pre Vošvrdu, ale musel aj tak zasiahnuť.
     
    51:18
    Haščákovo nahodenie od modrej čiary smerovalo popri mantineli do rohu klziska, tam si ho už prevzal obranca DVTK.
     
    51:57
    Láda prenikol do útočného pásma s pukom, potom ho však prakticky odovzdal na popradské hokejky.
     
    52:35
    Handlovský nabíjal na ľavom kruhu Preisingerovi, ktorý však strelou z prvej bránu netrafil.
     
    53:34
    Skokan mal zrejme pocit, že má ešte za sebou Brejčáka v pásme, no zadovku poslal do priestoru nikoho. Dopredu vyrazili ihneď hostia, Jordan to skúšal strelou, no mieril mimo.
     
    53:51
    Poprad dal gól!
    Kamzíci znižujú vedenie súpera a znovu sa nadýchavajú. Zástavu na domácej strane dvíha MARCEL HAŠČÁK, ktorý na ľavom kruhu počkal na správnu chvíľu cúvajúc a napokon presnou typickou strelou švihom prekonal Adorjána.
    Asistencia: Patrik Svitana.
     
    54:23
    Poprad v priebehu niekoľkých sekúnd vyrovnal. Michael Vandas prešiel od mantinelu medzi kruhy, vystrelil, ale zároveň v tom čase sa Handlovský dostal do kontaktu s Adorjánom a pískalo sa postavenie hráča v bránkovisku a gól neplatí.
     
    55:31
    Skokan prešiel dopredu po ľavom krídle a nahadzoval to na bránu. Brankár Adorján všetko videl a strelu bezpečne zachytil.
     
    56:05
    Poprad má k dispozícii presilovú hru. Na trestnú lavicu za seknutie ide Rob Flick.
     
    56:51
    Bohužiaľ, popradská presilovka sa končí predčasne. Vylúčený je Mike Dalhuisen za hákovanie.
     
    57:21
    Nahodený puk z hokejky Popradčanov vôbec nebol dobre vyriešený. Píska sa zakázané uvoľnenie a hra sa presúva pred Vošvrdu.
     
    57:52
    Skokan sa chcel vymanévrovať spod zovretia, napokon si vypýtal faul na seba. János Vas je vylúčený za hákovanie.
     
    57:52
    Oddychový čas pre Poprad.
     
    58:22
    Popradská krátka presilovka štyroch proti trom využitá nebola a opäť sa hrá po štyroch na oboch stranách.
     
    58:50
    Miškovec dal gól!
    Hráči DVTK zrejme rozhodujú o svojom víťazstve. Haščák stratil puk na modrej čiare. O puk ho obral Rokaly, ktorý šiel sám na Vošvrdu, nastrelil do betónu. Na dorážku si vyčkal BENCE SZIRÁNYI a zblízka nemal problém prekonať Vošvrdu.
    Asistencia: Szilárd Rokaly.
     
    58:53
    Dalhuisen naskočil na ľad a Poprad má k dispozícii ešte minútovú presilovku.
     
    59:12
    Vošvrda opustil svoju bránu a Popradčania to skúšajú v šestici.
     
    59:32
    Handlovský pálil z ľavého kruhu, Adorján úspešne zasiahol.
     
    Koniec zápasu.
     
    Poslednú tretinu režírovali hostia z Miškovca. Presadili sa Rauhauser, Rokaly a Szirányi. Za domácich ešte zasvietil svetielko nádeje Haščák, no na viac sa už domáci nezmohli. Popradská kríza pretrváva aj naďalej. Prehra 2:4 je štvrtou v poradí a Podtatranci budú mať nad čím premýšľať. (20:26:42)

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Branky a nahrávky: 15. Svitana (Haščák, Dalhuisen), 54. Haščák (Svitana) – 29. Magosi (Rokaly, Wehrs), 46. Rauhauser, 47. Rokaly (Flick, Jordan), 59. Szirányi (Rokaly)


    HK Poprad: Vošvrda (Rychlík) – Drgoň, Brejčák, Hudec, Dalhuisen, Ulrych, Erving, Česánek – Haščák, Skokan, Vandas – Svitana, Zagrapan, Handlovský – Tavi, Preisinger, Livingston – Matúš Paločko, Bjalončík, Matej Paločko – Hajnik
    DVTK Jegesmedvék Miškovec: Adorján (Kiss) – Wehrs, Szirányi, Vas, Vojtkó, Rauhauser, Láda – Jordan, Flick, Egle – Rokaly, Galanisz, Magosi – Csányi, Lövei, Révész – Ritó, Miskolczi, Mattyasovszki

    Rozhodčí: Žák, Hronský – J. Konc ml., D. Konc ml.
    bahis siteleri