Southampton – Liverpool 1:0 (kon.)
konec
Southampton FC
1:0 (1:0)
Liverpool FC
Pondělí 04.01.2021, 21:00 • St. Mary's Stadium, Southampton • Anglická Premier League • 17. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (23:08:49)
     
    Southampton se po velmi cenném vítězství posunul tabulkou na výborné šesté místo. Liverpool zůstává v čele, ale druhý Manchester United zaostává jen o skóre, navíc má k dispozici dohrávku 1. kola, kterou odehraje za dva týdny na stadiónu Burnley.
    Trenér Southamptonu Ralph Hasenhüttl se po závěrečném hvizdu neubránil slzám
     
    Držení míče: 33 % : 67 %.
    Střely na branku: 3:1. Střely mimo: 3:11. Rohy: 1:10. Ofsajdy: 6:1. Fauly: 5:12.
     
    Ligová série liverpoolské neporazitelnosti se zastavila na dvanáctce. The Reds v dohrávce 17. kola nenašli recept na skvěle pracující obranu Southamptonu, zatímco na druhé straně skóroval už ve 2. minutě Danny Ings, jenž ke Svatým přestoupil právě z Liverpoolu. Nejlepší střelec Southamptonu v sezóně využil chyby Alexandera-Arnolda a lobem překonal bezmocného Alissona. Svěřenci kouče Kloppa posléze převzali otěže zápasu do svých rukou, ale soupeřovu svatyni dobýt nedokázali. Měli sice šestnáct střeleckých pokusů, avšak jen jediný dokázali stlačit mezi tři tyče. Šlo o nepovedenou střelu Maného, se kterou Forster neměl žádné problémy.
     
    Po závěrečném hvizdu pohltily emoce trenéra Southamptonu Ralpha Hasenhüttla. Rakouský stratég šel na kolena, v očích se mu lesknou slzy.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Přetažený centr na zadní tyči dokázal zasáhnout Sadio Mané. Hlavičoval ovšem ve velkém záklonu, balón poslal na horní síť.
     
    90+3
    Žlutou kartu za zdržování hry obdržel Ryan Bertrand. Levý obránce Southamptonu držel balón v rukou příliš dlouho, Marrinerův pohár trpělivosti nakonec přetekl.
     
    90+3
    Nejspíše poslední příležitost k vyrovnání mají The Reds z rohového kopu. Do šestnáctky soupeře se nashromáždili všichni fotbalisté hostů, včetně brankáře Alissona.
     
    90+2
    Velkou šancí nyní pohrdl Roberto Firmino. Zřejmě nečekal, že Walker-Peters míč podskočí a Bednarek zase mine, pravým stehnem pouze posunul míč do Forsterových rukavic.
     
    90+1
    Sadio Mané se krásně proháčkoval kolem Walkera-Peterse. Vzápětí vyslal střílený centr na Firmina, brazilskému útočníkovi zabránil v zakončení Armstrong. Liverpool zůstává u míče!
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby tři minuty.
     
    89
    Proti centru Milnera musel Mané hodně odcouvat. V pohybu vzad hledal před bránou Wijnalduma, toho si ale výborně pohlídal Kyle Walker-Peters.
     
    88
    Brankářův odkop prodloužil N'Lundulu do země nikoho. Navíc pomezní rozhodčí zvedl praporek nad hlavu, útočník stál v postavení mimo hru.
     
    87
    Zdvojený Daniel N'Lundulu marně usiloval o odpískání faulu na svou osobu. Po pádu na trávník ještě zlostně rozhodil rukama, načež se vydal presovat Fabinha.
     
    86
    Sadio Mané spadl na hranici šestnáctky, avšak píšťalka sudího zůstala němá. Senegalec vzápětí oplácel Walkeru-Petersovi, v tomto případě už Marriner faul hostujícímu hráči odpískal.
     
    85
    Fraser Forster si zakřičel na Stephense a dočkal se malé domů. Brankář s reprezentačními zkušenostmi měl poměrně dost času, obranný odkopl zvládl na výbornou.
    84. Valery nepotrestal zaváhání Alissona

    Milan Huppert

    Branky: 2. Ings (Ward-Prowse)

    Karty:   90+3. Bertrand (SOT) – 2. Th. Alcântara (LIV), 15. Robertson (LIV), 79. Shaqiri (LIV)


    Držení míče: 33 % : 67 %.
    Střely na branku: 3:1. Střely mimo: 3:11. Rohy: 1:10. Ofsajdy: 6:1. Fauly: 5:12.
    Southampton FC: Forster – Walker-Peters, Bednarek, J. Stephens, Bertrand – Djenepo (32. Tella), Ward-Prowse (C), Diallo, Armstrong – Ings (77. N'Lundulu), Walcott (82. Valery).
    Náhradníci: Lewis – S. Long, N'Lundulu, Ramsay, Smallbone, Tella, Valery, Vokins, Chauke.

    Liverpool FC: Alisson – Alexander-Arnold (77. Milner), J. Henderson (C), Fabinho, Robertson – Wijnaldum, Oxlade-Chamberlain (57. Shaqiri), Th. Alcântara – M. Salah, Firmino, Mané.
    Náhradníci: Kelleher – Jones, Milner, Minamino, Origi, N. Phillips, N. Williams, Shaqiri, R. Williams.

    Rozhodčí: Andre Marriner – Scott Ledger, Simon Long
    bahis siteleri