Cordoba – Real Sociedad 0:2 (kon.) | Alcoyano – Real Madrid 2:1 (po pr.)
po prodl.
CD Alcoyano
2:1 (0:1)
Real Madrid
Středa 20.01.2021, 21:00 • Estadio El Collao (Alcoy) • Španělský pohár • 3. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (23:44:26)
     
    Ve městě Alcoy se urodila obrovské fotbalová senzace. Tamější třetiligový klub Alcoyano totiž v rámci třetího kola španělského poháru vyřadil historicky nejlepší španělský klub Real Madrid 2:1 po prodloužení. Překvapení přitom zprvu nic nenapovídalo. Hráči bílého baletu byli od prvních minut jasně aktivnějším celkem a tlak přetavili i ve vedoucí gól, který na konci úvodního dějství vstřelil Eder Militao. Jenže svěřenci kouče Zidana následně promarnili několik slibných příležitost na vstřelení pojišťovací branky a tak zákonitě přišel trest. V 80. minutě propadl centr Rámona Lópeze od rohového praporku až k nohám Josého Solbese a Španěl uklidil míč do prázdné brány.

    Zápas dospěl do prodloužení, v němž outsiderovi výrazně ztížil situaci Rámon López, který si za zbytečný faul nechal dát druhou žlutou kartu a zbytek střetnutí tak strávil sledováním z lavičky. Avšak smutnit nemusel, protože Alcoyano i navzdory početní nevýhodě dokázalo skórovat a dokonat fantastický obrat. Ve 115. minutě po přihrávce Antóna odcentroval Diakité přesně do míst, kam nabíhal Juanan Casanova, který byl rychlejší jak Lunin a píchnutím míče do sítě otevřel postupové brány pro mužstvo z třetí ligy. Hráči Real ještě zkusili vymyslet rychlou odpověď, ale pod vlnou velké frustrace se jim to nepodařilo.
    Třetiligové Alcoyano dosáhlo velkého úspěchu
     
    Držení míče: 27 % : 73 %.
    Střely na branku: 3:11. Střely mimo: 1:4. Rohy: 4:9. Ofsajdy: 3:4. Fauly: 28:17.
     
    120+3
    Konec zápasu.
     
    120+2
    Hráči Realu reklamovali ruku poté, co Asensio z velkého vápna trefil Ferrize. Odražený balón napálil Marcelo z voleje vysoko nad a další příležitost s největší pravděpodobností nedostanou!
     
    120+1
    Frustrace Benzemy nebere konce. Tentokráte si ovšem zkazil situaci sám, když se mu zamotal balón mezi nohama a vzápětí se dokutálel mimo hrací plochu.
     
    120
    Arbitr Sánchez nastavuje nad rámec druhého prodloužení dvě minuty.
     
    119
    Karim Benzema jen bezmocně rozhodil rukama proti přihrávce Asensia, jež měla hodně daleko k přesnosti. Míč je znovu v mocí domácího strážce svatyně.
     
    118
    Rozhodčí musel popohánět Figuerase, který se vůbec neměl k rozehrávce odkopu. Nakonec ovšem musel hrát, kulatý nesmysl odkopl co nejdále dovedl.
     
    117
    Hosté jsou opaření a trenér Zidane vypadá hodně nespokojeně. Stále však ještě nějaký čas zbývá a vzhledem k dlouhým oslavám domácích lze očekávat, že rozhodčí ještě nastaví nějaké minuty nad rámec.
     
    116
    Rozzlobený gólman Realu Andrij Lunin zlostí kopl do tyčky. Rozhodčí si tohoto momentu všiml a brankáři ukázal žlutou kartu.
    115. Juanan CASANOVA - 2:1
     
    115
    Alcoyano právě vstřelilo branku!
    Pohádka třetiligového mužstva pokračuje, to je neuvěřitelné! jasný outsider střetnutí hraje o deseti, přesto nad španělským gigantem vede a je pár minut od historického vítězství! Velkou práci odvedl Solbes, který udržel balón na kopačkách a doleva nahrál Diakitému. Středopolař z Pobřeží Slonoviny v pádu odcentroval na volného JUANANA CASANOVU, jenž byl rychlejší jak Lunin a míč jemným píchnutím poslal do sítě.
     
    114
    Toni Kroos se chopil rozehrávky přímého kopu. Centru dal přílišnou výšku, Eder Militao střílel z velkého záklonu vysoko nad bránu.
     
    113
    Marco Asensio pěknou kličkou obelstil Casanovu, načež přepadl přes jeho levou nataženou nohu. K faulu došlu v blízkosti pokutového území, hlavní rozhodčí nařídil volný přímý kop.
     
    112
    Centrovaný balón Vázqueze z pravé strany Figueras nedokázal udržet. Překvapený Asensio si ale balón sám odkopl z ideální střelecké pozice.
     
    111
    Slabší pravačkou zkusil Real přiblížit kýženému gólu Marcelo. Figueras byl v pohybu napřed a musel tak rychle reagovat v pádu, míč dokázal vykopnout nataženou pravačkou.
    110. Nedovolený zákrok Rámona Lópeze na Casemira,, po němž rozhodčí udělil domácímu hráči druhou žlutou

    Milan Huppert

    Branky: 80. Solbes, 115. Casanova – 45. Militão

    Karty:   32. Sánchez (ALY), 34. Casanova (ALY), 90+5. Ferriz (ALY), 103. R. López (ALY) – 58. Díaz (REA), 78. Odriozola (REA), 116. Lunin (REA)   110. López (ALY)


    Držení míče: 27 % : 73 %.
    Střely na branku: 3:11. Střely mimo: 1:4. Rohy: 4:9. Ofsajdy: 3:4. Fauly: 28:17.
    CD Alcoyano: Figueras – Sánchez (60. Juli), Férriz, González, Carbonell (60. Moltó) – Rubio (72. R. López), Jony (78. Diakité), Casanova, Á. López – El Ghezouani (106. Antón), Jona (60. Solbes).
    Náhradníci: Antón, Moltó, Camacho, Revert, Juli, Solbes, Diakité, R. López, Satoca.

    Real Madrid: Lunin – Odriozola (98. Hazard), Militão, García, Marcelo – Valverde, Casemiro, Isco (98. Kroos) – Vázquez, Díaz (67. Benzema), Vinícius Júnior (91. Asensio).
    Náhradníci: Courtois – Mendy, Altube, Hazard, Benzema, Blanco, Asensio, Kroos.

    Rozhodčí: José Sánchez – Raúl Cabañero, Salvador Lax
    thejrc.org