Valladolid – Levante 2:4 (kon.) | Girona – Villarreal 0:1 (kon.) | Real Betis – Real Sociedad 3:1 (po pr.)
po prodl.
Real Betis
3:1 (0:1)
Real Sociedad San Sebastian
Úterý 26.01.2021, 21:00 • Estadio Benito Villamarín (Sevilla) • Španělský pohár • Osmifinále
Předzápasové kurzy
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (23:42:35)
     
    Real Betis otočil nepříznivě se vyvíjející pohárové utkání, Real Sociedad porazil 3:1 v prodloužení a doplnil ve čtvrtfinále Levante a Villarreal. Do vedení šli už ve 13. minutě hosté, kdy domácí defenziva pozapomněla na Mikela Oyarzabala a ten si s Roblesem věděl rady. Domácí po inkasovaném gólu přidali a v jejich prospěch hrálo i vyloučení Illarramendiho z úvodu druhé půle, jenže přesilovku využít nedokázali. Počet sil na trávníku se srovnal v 76. minutě, kdy druhou žlutou kartu obdržel rovněž Antonio Sanabria.

    Domácí ovšem odchod útočníka vůbec nerozhodil a o tři minuty později konečně prolomili defenzivní hráz soupeře, střelou zpoza šestnáctky se prosadil Sergio Canales. Zápas dospěl do prodloužení, v němž měli navrch fotbalisté Betisu. Trenér Pellegrini si může mnout ruce se střídáním Borji Iglesiase, jenž nastoupil do hry v závěru základní hrací doby a v prodloužení rozhodl dvěma úspěšnými zásahy o postupu domácího mužstva mezi nejlepší osmičku. Hosté sice dokázali na třetí branku rychle reagovat, avšak trefa Januzaje byla odvolána pro ofsajd.
     
    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 8:5. Střely mimo: 3:9. Rohy: 8:3. Ofsajdy: 5:3. Fauly: 12:16.
     
    120+3
    Konec zápasu.
     
    120+2
    Poslední šanci hostujícího celku měl Mikel Merino. Čtyřiadvacetiletý Španěl vyzkoušel technický obstřel na zadní tyč, balón proletěl pár centimetrů nad břevnem.
     
    120+1
    Rychlý protiútok Betisu znovu táhl Borja Iglesias. Útočníka doběhl ještě před šestnáctkou Robin Le Normand, který čistým skluzem soka zpacifikoval a přistrčil míč spoluhráči.
     
    120
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec druhého prodloužení dvě minuty.
     
    119
    Fotbalisté v černých dresech sympaticky bojují, jenže čas hraje proti nim. Domácí navíc po inkasované brance výrazně zlepšili hru do defenzivy.
    118. Neuznaný gól Januzaje
     
    118
    Původní verdikt zůstává nezměněn, branka neplatí a Betis tak nadále vede dvoubrankovým rozdílem! Januzaj nebyl v ofsajdu při převzetí balónu těsně před střelou, ale o pár vteřin dříve, ještě před narážečkou s Merquelanzem.
     
    117
    Pomezní rozhodčí po úspěšném Belgičanově zásahu zvedl praporek a hlavní rozhodčí píská ofsajd! Gól prozatím neplatí, situace se ještě bude konzultovat u videa.
     
    116
    Ještě to bude drama! ADNAN JANUZAJ si počkal na přihrávku Merina a levou nohou zakončil technicky po zemi na zadní tyč. Robles i přes veškerou snahu na míč nedosáhl.
     
    115
    Borja Iglesias si šel pro hattrick. Španělského útočníka ovšem zradilo zpracování, navíc jej vzápětí tělem čistým způsobem atakoval Fernández. Hra pokračuje bez přerušení.
     
    114
    Zeleno-bílí vsadili do závěrečných minut na pevnou defenzivu. Z pravé strany centroval do přehuštěné šestnáctky Betisu Merino, nejvýše se vyšplhal Moreno.
     
    113
    Hosté zkoušejí přijít s rychlou odpovědí, která by jim ještě teoreticky mohla dát šanci zabojovat o postup. Ale průnik Januzaje ve skluzu zastavil Mandi.
    111. Borja IGLESIAS - 3:1
     
    111
    Real Betis právě vstřelil branku!
    Je rozhodnuto! Na centr Joaquína čekal v pokutovém území BORJA IGLESIAS, což domácího útočníka vůbec netížilo. Bez problémů se vyšplhal nad špatně bránícího Merina a prudkou hlavičkou poslal míč za záda brankáře.
     
    111
    Druhá žlutá karta v krátkém časovém rozmezí pro změnu do řad Realu Sociedad. Hříšníkem Robin Le Normand, Francouz si v souboji s Joaquínem pomohl loktem.
     
    110
    Ke střele z vnitra šestnáctky se dostal Adnan Januzaj. Belgičan se dokázal probojovat k míči přes čtyři protivníky, ale rána mu vůbec nesedla, proletěla vedle levé tyčky.

    Milan Huppert

    Branky: 78. Canales, 96. Iglesias, 111. Iglesias – 13. Oyarzabal

    Karty:   30. Lainez (RBE), 108. Ruíz (RBE) – 13. Sanabria (RSC), 26. Illarramendi (RSC), 47. Merino (RSC), 111. Le Normand (RSC)   75. Sanabria (RBE) – 48. Illarramendi (RSC)


    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 8:5. Střely mimo: 3:9. Rohy: 8:3. Ofsajdy: 5:3. Fauly: 12:16.
    Real Betis: Robles – Montoya (106. Emerson), Sidnei (56. Ruiz), Mandi, Moreno – Akouokou (85. Iglesias), Canales – Lainez (67. Joaquín), Fekir (85. Carvalho), Tello (67. Rodri) – Sanabria.
    Náhradníci: Rebollo – Carvalho, Emerson, Guardado, Iglesias, Joaquín, Juanmi, Rodri, Ruíz.

    Real Sociedad San Sebastian: Remiro – Gorosabel (85. Januzaj), Elustondo, Le Normand, Monreal – Guridi (54. Zubeldia), Illaramendi, Merino – Portu (85. Barrenetxea), Isak (65. Merquelanz), Oyarzabal (64. Zubimendi).
    Náhradníci: Ayesa – Barrenetxea, Fernández, Guevara, Januzaj, Merquelanz, Zaldúa, Zubeldia, Zubimendi.

    Rozhodčí: Mateu – Cebrián, Becerril
    bahis siteleri