Chabarovsk – Novosibirsk 3:1 (kon.) | Čerepovec – Jaroslavl 4:2 (kon.) | CSKA Moskva – Riga 4:3 (po pr.)
Omsk – Minsk 3:1 (kon.)
konec
Avangard Omsk
3:1 (0:0, 1:0, 2:1)
HC Dinamo Minsk
Úterý 02.02.2021, 17:30 • Ledový palác Jurije Ljapkina, Balašicha • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:19
    Když už prohrát, tak ať to alespoň soupeře bolí. Nepsanou hokejovou poučku nyní uvedl v praxi Brennan Menell. Nejlepší bek Dinama za vlastní klecí poslal krosnou na hrazení Kirilla Semjonova. A jelikož pronesl něco směrem k rozhodčím, dostává navrch trest ve hře a míří rovnou do šaten.
     
    57:53
    Pro Dinamo je zřejmě definitivně hotovo. Pavel Dědunov se prohnal přes útočnou modrou na pravé straně jako uragán a Stěpanu Falkovskému nezbývalo nic jiného, než ho zastavit sumo zákrokem. Dvě minuty, držení.
    55:03 Rob KLINKHAMMER - 3:1
     
    55:03
    Dinamo Minsk právě vstřelilo branku!
    Shane Prince se opět neradoval, když jeho tvrdou ránu z pravého kruhu na vzdálenější tyčku vyrazil gólman Igor Bobkov před sebe. V mlýnici před brankou pak ROB KLINKHAMMER získal puk proti Ville Pokovi a Andreji Stasovi. Jeho první dorážka skončila na pravém betonu Bobkova, ovšem druhou dorážkou už kanadský forvard zvedl puk do volné části branky. Bek domácích Šaripzjanov ještě zkoušel vyškrábnout puk holí, ale netrefil ho. Asistence: Shane Prince, Brennan Menell.
     
    54:54
    Minsk jde do přesilové hry po tom, co Kirill Gotovec za brankou zahákoval Princeho.
     
    53:16
    Shane Prince měl dnes šancí na dva zápasy. Stejně tak při této situaci. Od Klinkhammera dostal přesnou přihrávku na levý kruh. Opřel se do puku a zápěstím vystřelil na vzdálenější šibenici, kam Igor Bobkov sáhl lapačkou.
    51:56 Corban KNIGHT - 3:0
     
    51:56
    Avangard právě vstřelil branku!
    Druhá využitá přesilová hra třetí třetiny dává zřejmě definitivu třem bodům pro Avangard Omsk. Sergej Tolčinskij z levé strany naservíroval přesný pas před branku pro CORBANA KNIGHTA. Ačkoliv byl forvard domácích krosčekován Šinkevičem, ještě stihl nastavit hokejku a usměrnit puk nad lapačku Furcha k tyčce. Asistence: Sergej Tolčinskij, Klim Kostin.
     
    51:07
    Přesilovka Dinama sekundu před vypršením končí po sekání Alexandra Kogaleva, jenž možná už trošku frustrován fauloval soupeře.
     
    49:08
    Pavel Dědunov se prezentoval vskutku zbytečným útočným faulem za brankou a oslabuje svůj tým. Půjde o jednu z posledních šancí pro Dinamo.
     
    42:59
    Trable Dinama pokračují, jelikož Zack Mitchell za brankou sekl soupeře při útočném výpadu a jsou z toho dvě minuty.
     
    40:20
    Avangard právě vstřelil branku!
    Veškeré taktické plány Minsku na začátek třetí části hry jsou ty tam. Do rychlého protiútoku vyrazil Tolčinskij, který na levé straně útočné modré přenechal kotouč na hraně ofsajdu pro Kostina. Forvard Omsku potáhl puk, našel mezi kruhy volného CORBANA KNIGHTA a jeho střela smolně propadla Furchovi pod vyrážečkou do sítě. Domácí tak využívají přesilovku. Asistence: Klim Kostin, Sergej Tolčinskij.
    40:20 Corban KNIGHT - 2:0
     
    39:09
    Kapitán hostí Rob Klinkhammer se, stejně jako kouč hostí Craig Woodcroft, poměrně diví, že sudí posílají jeho tým do oslabení za příliš mnoho hráčů na ledě. Z opakovaného záznamu je vidět, že celá situace byla na hraně a sudí mohli (i nemuseli) trestat. Nakonec si vybrali první možnost.
     
    37:38
    Francis Paré měl puk na levé straně před brankou, ale v dobré pozici nedokázal překonat Igora Bobkova. Střelu z první, o kterou si dlouho říkal, namířil jen do maskovaného muže!
     
    35:56
    Šance pro hosty, dvě minuty za hru vysokou holí inkasuje Denis Zernov.
    35:21 Reid BOUCHER - 1:0
     
    35:21
    Avangard právě vstřelil branku!
    Americký forvard REID BOUCHER nemusí být prakticky celou třetinu vidět. Ale pak mu stačí jedna akce, aby zlomil bezbrankový stav. Na pravé straně u mantinelu se ujal kotouče, zamíchal s pukem, namířil si to před branku a našel mezeru pod betony Furcha. Asistence: Corban Knight, Klim Kostin.
     
    24:45
    Odraženého puku se ujal Shane Prince a Klim Kostin mu málem přesekl hokejku. Přesilovka Avangardu tak končí ještě dříve, než začala.
     
    24:15
    Roman Gorbunov se při protiútoku Avangardu provinil nedovoleným bráněním protihráče, čímž nyní na dva minuty spoluhráčům rozhodně nepomohl.
    14:09 Reid Boucher rozezvučel tyčku
     
    14:09
    Damir Šaripzjanov našel na středu útočného pásma na okamžik volného Reida Bouchera. Ten střílel z pokleku hned z první, ale zatím nepotvrdil pověst nejproduktivnějšího hráče Omsku. Dvacátý gól v sezoně nedal, jeho rána rozezvučela pravou tyčku branky.
     
    11:44
    První velká šance také u Avangardu. Pavel Dědunov se zjevil na okamžik volný mezi kruhy. Svůj šestý gól ale nepřidal, jelikož Furch schoval puk mezi betony a ještě si kontroloval, aby mu kotouč nepřešel za čáru, kdyby náhodou zpod betonů vypadl.
     
    09:25
    Kirill Voronin trošku zbytečně podrazil u mantinelu protihráče a je zde tak třetí přesilová hra Avangardu.
    07:59 Rychlý protiútok Dinama v síti nakonec nekončí, Bobkov zachránil svůj tým
     
    07:59
    Hned po vyhraném buly vyrazil do brejku Ivan Gorbunov, který mohl nahrát mezi kruhy na Mosaljova. Zkusil ale tvrdou střelu na vyrážečkou, kterou Bobkov srazil jen před sebe a nechybělo moc, aby dojíždějící Ivan Drozdov doklepl puk do sítě.
     
    06:35
    Ilja Kovalčuk, který nakonec dostal jen 2+2 minuty, se hned zapojil do útočné kombinace. Před Furchem se zjevil volný Sergej Tolčinskij, jenž mířil na vyrážečku českého gólmana, který výborným zákrokem zachránil svůj tým.
     
    05:28
    Adamu Almqvistovi utekl na modré puk, Andrej Stas se jej chopil a mířil si to směrem k brance. Švédský bek stihl svojí chybu proti rodákovi z Minsku a bývalému hráči Dinama napravit jen za cenu hákování a jde také ven.
     
    02:35
    Ilja Kovalčuk inkasuje v jednom okamžiku hned čtrnáct trestných minut. Dvě minuty za hrubost a navrch dvě minuty nesportovní chování směrem k rozhodčím.
    01:56 Shane Prince získal napadáním puk, ale Bobkova nepřekonal
     
    01:56
    Nepřesná rozehrávka Avangardu byla vodou na mlýn pro Shane Princeho, který se na ose hřiště dostal v útočném pásmu k puku, Udělal dva rychlé kroky a řítil se sám na Igora Bobkova. Před brankářem Omsku naznačil kličku a poté z úhlu vystřelil, ale trefil zvednutý beton gólmana.
     
    01:23
    Hned po minutě a půl přichází nepříjemnost pro Dinamo. Hosté špatně střídali a dostávají dvouminutový trest.

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 36. Boucher (Knight, K. Kostin), 41. Knight (K. Kostin, Tolčinskij), 52. Knight (Tolčinskij, K. Kostin) – 56. Klinkhammer (Prince, Menell)


    Avangard Omsk: Bobkov (Hrubec) – Kaski, Jemelin (C), Běreglazov, Šaripzjanov, Pokka, Gotovec, Čisťakov – Knight, K. Kostin, Boucher – Zernov, Kovalčuk (A), Kablukov – Tolčinskij, Chochlačov, K. Semjonov – Stas (A), Dědunov, A. Potapov.
    HC Dinamo Minsk: Furch (D. Taylor) – Koljačonok, Menell, Almqvist, Znacharenko (A), Falkovskij, Šinkevič, Denisov – Klinkhammer (C), Z. Mitchell, Prince (A) – Drozdov, Gorbunov, Mosaljov – Děmkov, Paré, Usov – Protas, K. Voronin, Kogalev – Alistrov.

    Rozhodčí: Jevgenij Romasko, Sergej Morozov – Maxim Bersenjov, Jevgenij Judin
    bahis siteleri