RB Lipsko – Bochum 4:0 (kon.) | Wolfsburg – Schalke 1:0 (kon.) | Regensburg – Kolín nad Rýnem 2:2 (4:3 po pen.)
Stuttgart – Mönchengladbach 1:2 (kon.)
konec
RB Lipsko
4:0 (2:0)
VfL Bochum
Středa 03.02.2021, 18:30 • Red Bull Arena, Lipsko • Německý pohár • Osmifinále
Předzápasové kurzy
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (20:28:29)
     
    Lipsko v osmifinále DFB Pokalu potvrdilo papírové předpoklady a druholigový celek z Bochumi na domácím stadiónu porazilo vysoko 4:0.

    Od prvních minut bylo jasné, kdo bude tahat za delší konec provazu. Domácí získali vedení do své moci už v 11. minutě, kdy se po pasu Sabitzera prosadil hlavou Amadou Haidara. Důležitý druhý zásah přidali svěřenci kouče Nagelsmanna v první nastavené minutě úvodního dějství, nařízenou penaltu za faul na Nkunkua proměnil kapitán Marcel Sabitzer.

    Druhý poločas byl velmi podobný tomu prvnímu. Lipsko hrálo častěji na balónu a dostávalo se do šancí, zatímco hosté víceméně jenom bránili a snažili se odvrátit vysokou porážku. Domácí nakonec přidali ještě další dva góly, přičemž o oba se postaral Yussuf Poulsen. Dánský útočník nejprve sám před gólmanem mířil po zemi k pravé tyči, posléze vstřelil branku i hlavou po centru z volného přímého kopu.
     
    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 6:0. Střely mimo: 5:2. Rohy: 5:1. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 7:15.
     
    90
    Konec zápasu.
     
    89
    Jihokorejský útočník chtěl napravit prohřešek vstřeleným gólem. Z levé strany si sběhl na střed, ale ke střele ho nepustil Decarli, ten soka vystínoval na jednčku.
     
    88
    Ještě jedna žlutá karta také na druhé straně. Hwang Hi-čchan se rozhodl podpořit defenzivu, ale to nebylo úplně šťastně rozhodnutí. Podrazil unikajícího Bockhorna a potrestání bylo nevyhnutelné.
     
    87
    Střídání v týmu RB Lipsko: ze hřiště odchází Silvère Ganvoula, přichází Soma Novothny.
     
    86
    Kartu žluté barvy dostal Raman Chibsah. Zatažením za dres chtěl zastavit Olma, což se stejně nepovedlo. Arbitr Dankert se k situaci vrátil zpětně po neúspěšném útoku Lipska.
     
    86
    Angeliňo zatím druhou asistenci nepřidal. Centroval na zadní tyč, kde se ukrýval Orban. Maďar vyskočil, co nejvýše dovedl, přesto byl na vysoký centr krátký.
     
    85
    Na pravém křídle si dokázal vytvořit prostor Dani Olmo. Naslepo volil střílený centr na penaltu, kam míč nedoputoval, jelikož ve skluzu odvrátil míč na roh Žulj.
     
    84
    Domácí nemají dost a rádi by přidali ještě minimálně jeden gól. Za obranu si nabíhal Sörloth, jehož dělovka skončila v boční síti. V případě úspěšné trefy by gól neplatil pro ofsajd.
     
    83
    Dobrá zpráva, oba fotbalisté jsou schopni pokračovat v utkání. Poté, co se hra znovu obnovila, se hráči vrátili na hrací plochu.
     
    82
    Lékaři nakonec byli přivoláni k oběma hráčům. Mladý Američan hrající za Lipsko ovšem vypadá výrazně lépe než jeho konkurent.
     
    81
    Na polovině hřiště došlo k tvrdé srážce mezi Adamsem a Zollerem. Hostující hráč je na tom hůře, otřesený zůstává ležet na trávníku.
     
    80
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. O vítězi již není pochyb. Favorit vede čtyřgólovým rozdílem a s přehledem si kráčí pro postup o čtvrtfinále.
     
    79
    Tyler Adams se k balónu nedostal, protože před ním stojící Gamboa hlavičkou přizvedl kulatý nesmysl mimo jeho dosah. Lipsko bude vhazovat.
     
    78
    Další nedovolený zákrok domácího mužstva obstaral Amadou Haidara. Riskantním skluzem těsně minul míč, naopak koncem pravé kopačky jemně brnkl přes nohu Losillu.
     
    77
    Norský útočník Sörloth vstoupil do zápasu s velkou vervou. Vysoko se vydal napadat váhajícího stopera Decarliho, kterého akorát nedovoleně atakoval.

    Milan Huppert

    Branky: 11. Haidara, 45+1. Sabitzer (pen.), 66. Poulsen, 75. Poulsen

    Karty:   60. Angeliño (RBL), 88. Hwang Hi-čchan (RBL) – 24. Masović (BOC), 45+1. Drewes (BOC), 63. Soares (BOC), 86. Chibsah (BOC)


    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 6:0. Střely mimo: 5:2. Rohy: 5:1. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 7:15.
    RB Lipsko: Gulácsi – Klostermann (64. Mukiele), Orban, Halstenberg – Adams, Sabitzer (C) (74. Wosz), Haidara, Angeliño – Samardžić (46. Hwang Hi-čchan), Nkunku (65. Olmo) – Poulsen (76. Sörloth).
    Náhradníci: Tschauner, Martínez – Mukiele, Novoa, Olmo, Sörloth, Upamecano, Wosz, Hwang Hi-čchan.

    VfL Bochum: Drewes – Gamboa, Bella-Kotchap, Decarli, Soares – Losilla (C), Mašović (46. Chibsah) – Pantović (62. Zoller), Eisfeld (61. Žulj), Holtmann (61. Bockhorn) – Ganvoula (87. Novothny).
    Náhradníci: Grave – Bockhorn, Hartwig, Chibsah, Leitsch, Novothny, Weilandt, Zoller, Žulj.

    Rozhodčí: Dankert – Rohde, Hacker
    bahis siteleri