Granada – Atlético 1:2 (kon.) | Sevilla – Huesca 1:0 (kon.) | Eibar – Valladolid 1:1 (kon.)
Barcelona – Alavés 5:1 (kon.)
konec
FC Barcelona
5:1 (2:0)
Deportivo Alavés
Sobota 13.02.2021, 21:00 • Camp Nou (Barcelona) • Španělská LaLiga • 23. kolo
Předzápasové kurzy
     
    81
    Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Antoine Griezmann, přichází Ousmane Dembèlé.
     
    81
    Střídání v týmu Deportivo Alavés: ze hřiště odchází Joselu, přichází Deyverson.
    Střídání v týmu Deportivo Alavés: ze hřiště odchází Lucas Pérez, přichází Borja Sainz.
     
    80
    Barcelona právě vstřelila branku!
    Domácí nyní zcela rozebrali obranu soupeře! Puig otevřel defenzivu obloučkem na Antoina Griezmanna, který přízemním nástřelem vyzval ke skórování JÚNIORA FIRPA a ten zakončoval na zadní tyči do odkryté brány.
     
    75
    Barcelona právě vstřelila branku!
    Podruhé se dnes trefuje také LIONEL MESSI! Kapitán Blaugranas převzal míč od Griezmanna, srovnal si ho na levačku a z 20 metrů vypálil do šibenice Pachecovy brány. Gólman Deportiva zůstal stát a jen se za střelou Argentince ohlédl – 4:1.
     
    74
    Barcelona právě vstřelila branku!
    Domácí uklidňuje svým druhým zásahem večera TRINCÃO! Pedri vysunul nádherným kolmým pasem Lionela Messiho. Ten se pokusil vybíhajícího Pacheca obejít, ale gólman Alavésu mu balón vypíchl. Celou situaci však sledoval Trincão, který si našel volný míč a poslal ho do prázdné brány.
     
    72
    Střídání v týmu Deportivo Alavés: ze hřiště odchází Tomás Pina, přichází Pere Pons.
     
    72
    Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Frenkie de Jong, přichází Miralem Pjanić.
    Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Oscar Mingueza, přichází Sergiño Dest.
     
    66
    Aby domácí nakonec nemrzely neproměněné šance! Junior Firpo měl míč na levé straně a vrátil ho na střed Messimu, ten balón z první dloubl na Antoina Griezmanna, který z levé strany těsně minul zadní tyč!
     
    64
    Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Moriba Kourouma, přichází Pedri.
     
    64
    Domácí to teď vykombinovali přihrávkami na jeden dotek. Celou akci zakončoval z hranice šestnáctky z levé strany Lionel Messi, který mířil po zemi těsně vedle vzdálenější tyče!
     
    62
    Na sebe to vzal Trincão. Ten běžel na brankáře Pacheca, dokonce mohl nahrávat před prázdnou bránu Kouroumovi. Střílel ale sám a Fernando Pacheco míč reflexivně vytěsnil mimo svou svatyni!
     
    60
    Lionel Messi to kopl dobře. Přes zeď zamířil k tyči, ke které to měl brankář Pacheco dále. Ten ale úmysl Argentince přečetl a efektním zákrokem pro fotografy míč lapil!
     
    57
    Deportivo Alavés právě vstřelilo branku!
    Hosté jsou zpátky v zápase! Kourouma namazal balón do běhu LUISOVI RIOJOVI, který utekl Lengletovi, zakřižování od Umtitiho už přišlo pozdě a hostující útočník svůj únik zakončil střelou do protipohybu brankáře ter Stegena – 2:1..
     
    52
    Tachi se postavil do cesty Júniorovi Firpovi, kterého srazil a dostal žlutou kartu.
     
    48
    Hostující Lucas Pérez postupoval z levé strany do šance. Už byl ale přeci jen v ostřejším úhlu a jeho pokus o tvrdé zakončení skončil vedle bližší tyče.
     
    46
    Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Sergio Busquets, přichází Samuel Umtiti.
     
    46
    Střídání v týmu Deportivo Alavés: ze hřiště odchází Martín, přichází Víctor Laguardia.
    Střídání v týmu Deportivo Alavés: ze hřiště odchází Iñigo Córdoba, přichází Luis Rioja.
     
    45+1
    Barcelona právě vstřelila branku!
    Tenhle gól už nevezme LIONELOVI MESSIMU ani VAR! Domácí hvězda se trefila krásně. Messi převzal míč na útočné polovině, zhruba 20 metrů od brány si ho navedl na levačku a svou přízemní střelu nasměroval od bližší tyče, od které se balón odrazil tak šikovně, že zapadl do brankové sítě za druhou tyč – 2:0.
     
    37
    Domácí skórovali podruhé, ale tento zásah byl po poradě sudího s kolegy u VARu odvolán! Na krásný pas za obranu si naběhl Antoine Griezmann. Ten utíkal sám na Pacheca, který situaci skvěle ustál a levou nohou zakončení Francouze vyrazil. Dobíhající Lionel Messi míč poslal k bližší tyči a tam už gólman Alavésu nedosáhl. VAR však odhalil ofsajd a gól Messiho tak není uznán.
     
    29
    Barcelona právě vstřelila branku!
    Do vedení jde Barca! Z pravé strany poslal před bránu prudký centr Oscar Mingueza a brankář Pacheco se k balónu nedostal. Ten tak prošel až na Moribu Kouroumu, jenž ho poslal proti noze TRINCÃA a ten z nějakých 12 metrů propálil vše, co mu stálo v cestě.
     
    27
    Dvojitá příležitost hostí! Nejprve to výborně udělal Lucas Pérez, který se snažil ter Stegena z ostrého úhlu lobovat a domácí brankář musel padající list vyrážet. Následně se balón dostal k Rodrigovi Battagliovi, který zpoza šestnáctky vůbec nemířil šatně, ovšem gólman Barci si jeho střelu našel a pokryl ji!
     
    17
    Protiútok domácích táhl Messi. Obránce Martín raději zatáhl za záchrannou brzdu v podobě faulu, za který dostal žlutou kartu.
     
    7
    Přihrávku za obranu dostával Lionel Messi. Brankář Pacheco proti němu vyběhl daleko z brány a podařilo se mu vytlačit argentinského kouzelníka mimo ideální úhel pro zakončení. Messi pak zkoušel hostujícího gólmana lobovat, ovšem Pacheco balón stačil vyrazit.
     
    4
    Slušná střela Trincãa z pravého rohu šestnáctky! Domácí křídelník pálil těsně vedle bližší tyče.
     
    2
    První nápor Barcelony. Kombinační akci zakončoval střelou z pokutového území Antoine Griezmann. Míč ale stačil srazit jeden z obránců!

    Martin Augustin

    Branky: 29. Trincão (Kourouma), 45+1. Messi (S. Busquets), 74. Trincão, 75. Messi (Griezmann), 80. Firpo (Griezmann) – 57. Rioja

    Karty:   17. Martín (DAL), 52. Tachi (DAL)


    Držení míče: 73 % : 27 %.
    Střely na branku: 9:2. Střely mimo: 4:3. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 5:0. Fauly: 10:14.
    FC Barcelona: ter Stegen – Mingueza (72. Dest), F. de Jong (72. Pjanić), Lenglet, Firpo – Kourouma (64. Pedri), S. Busquets (46. Umtiti), Puig – Trincão, Messi (C), Griezmann (81. O. Dembèlé).
    Náhradníci: Neto, Peña – Pjanić, Umtiti, Dest, O. Dembèlé, de la Fuente, Alba, Fernandes, Pedri, Collado.

    Deportivo Alavés: F. Pacheco (C) – Martín (46. Laguardia), Tachi, Lejeune, R. Duarte – Méndez, Battaglia, Pina (72. Pons), I. Córdoba (46. Rioja) – Joselu (81. Deyverson), Lucas Pérez (81. Sainz).
    Náhradníci: Sivera – Deyverson, Rioja, Pons, M. García, Jota, Sainz, Laguardia, Abqar, Burgui, Pellistri, López.

    Rozhodčí: Figueroa – Martínez, Carreño
    bahis siteleri