Nitra – Nové Zámky 4:2 (kon.) | Trenčín – HC Slovan 3:2 (2:1 po s.n.) | Lipt. Mikuláš – Banská Bystrica 2:7 (kon.)
Zvolen – Michalovce 7:1 (kon.) | Košice – Poprad 5:2 (kon.) | Detva – Miskolc 3:1 (kon.)
konec
HC Košice
5:2 (1:1, 2:0, 2:1)
HK Poprad
sk Pátek 12.03.2021, 18:00 • Steel aréna, Košice • Tipos Extraliga (SR) • 47. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.
     
    Najvyššia hokejová súťaž Slovenska pokračuje v rýchlom slede ďalej a napíše už svoje 47. pokračovanie. V rámci neho nás na ľade Steel arény čaká východniarske derby medzi HC Košice a HK Poprad.

    HC Košice vstúpi do zápasu z pozície outsidera, no o motiváciu bude mať rozhodne postarané. Košičania totiž naďalej bojujú o priamu účasť v play-off, na ktorú momentálne strácajú tri body. Oceliarom pomohli ostatné dve výhry v rade, na ktoré budú chcieť nepochybne nadviazať. Ich priebežné skóre sa zastavilo na čislách 136 strelených k 116 inkasovaným gólom.

    HK Poprad prežíva sezónu, na akú nie sú kamzíci spod Tatier zvyknutí. Popradčanom patrí líderská pozícia v tabuľke, no a hostia by si ju nepochybne radi udržali až do konca základnej časti. Na prvých priečkach je to však už tradične nahustené a rozdiel medzi prvým a štvrtým miestom je len štvorbodový. Hostia sa však budú chcieť v Košiciach nepochybne spomenúť na najproduktívnejší útok v lige, ktorý súperom nastrieľal dovedna 172 gólov. Kamzíci ich pritom sami inkasovali 115.
     
    Úvodné zostavy:

    HC Košice: Riečický (Vay) — Pavlin, Baránek, Michalčin, Růžička, Slovák (A), Deyl, Petran, Krasničan — Réway (A), Chovan (C), Klhůfek — Belluš, Mráz, Lapšanský — Eliaš, Jacobs, Poirier — Jokeľ, Havrila, Frič

    HK Poprad: Vošvrda (Rychlík) — Drgoň, Višnevskij, Seigo, Hudec, D. Brejčák (A), Ulrych, Kramár, Valigura — Svitana (C), Skokan (A), Haščák — Mashinter, Preisinger, Handlovský — Tavi, Bjalončík, Livingston — Mešár, Matej Paločko, Matúš Paločko

    Rozhodca: D. Konc st., Valach — Valo, Beniač.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:16
    Východniarske derby medzi Košicami a Popradom sa práve začalo. Pri puku sú hosťujúci hokejisti, ktorí sa pokúsia čo najrýchlejšie dostať pred bránku Dominika Riečického.
     
    00:49
    Klhůfek sa predral dopredu a vybojoval puk pre Košice. Tam ostal na pozícii centra zabudnutý Chovan, ktorý strieľal zápästím, ale Vošvrdovu bránku tesne minul.
     
    01:22
    Na opačnej strane mal prácu Riečický. Defenzíva mu príliš nepomohla, našťastie pre domácich smerovalo zakončenie len do lapačky ich gólmana. Od úvodu hráme aktívne.
     
    01:57
    Rýchly prechod kamzíkov po pravej strane a okamžité zakočnenie k bližšej žrdi. Riečický bol opäť pripravený.
     
    02:26
    Na obrannej modrej čiare zapracoval výborne Skokan, ktorý zastavil črtajúci sa protiútok domáceho celku. Ten, rovnako ako Poprad, následne prestriedal počas hry.
     
    02:56
    Haščák zo svojej typickej pozície, tentokrát to na Riečického neplatilo.
     
    03:10
    Oceliari sa však evidentne trápia. Za poslednú minútu sa dopustili azda troch zakázaných uvoľnení. Poprad je pri chuti a tvorí hru.
     
    03:25
    Seigo posunul Svitanovi, ktorý následne puk vytlačil do stredného pásma. Odtiaľ sa dostal do košickej tretiny, ale Riečický bol bez práce.
     
    03:39
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Marcel Petran – 2 min., podrazenie).
     
    04:40
    Obrovský tlak popradského tímu! Na Riečického to teraz lietalo zo všetkých strán. Seigo od modrej tvrdo vypálil, domáci brankár len vyrážal. Pred bránkou boli ešte dvaja hostia, ale Košice to so šťastím ustáli.
     
    05:16
    Košice sa na chvíľu dostali spod tlaku, zastavilo ich postavenie mimo hry. Vhadzovať sa preto bude bližšie k Vošvrdovi.
     
    05:39
    Petran je na ľade, Poprad prvú presilovku nevyužíva.
     
    06:23
    Haščákovi nevyšla prihrávka podľa predstáv, Košičania sa preto v strednom pásme poľahky dostali k puku. Okamžite to letelo na Vošvrdu, ktorý puk bez problémov zráža do bezpečnej zóny.
     
    07:48
    Klhůfek sa zamotal pri mantineli, puk sa odtiaľ podarilo dostať až Baránkovi. Ten obkorčuľoval bránku a chcel aj zakončovať, ale Popradčania sa pred Vošvrdom stihli sformovať a súpera k ničomu nepustili.
     
    08:37
    Domáci nemohli pokračovať, signalizovalo sa ich postavenie mimo hry.
     
    09:17
    Havrila si pýtal puk pred bránkovisko, táto prihrávka ale bola príliš čitateľná. Domáci sú v posledných minútach aktívnejší, no chýba im koncepčnejšia práca.
     
    09:24
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Matúš Havrila – 2 min., sekanie).
     
    09:51
    Oceliari sa okamžite oslobodili a puk poslali k Vošvrdovi. Tam už prikorčuľoval Drgoň a so zdvihnutou hlavou pokračuje dopredu.
     
    10:17
    Táto presilová hra vychádza hosťom o čosi menej. Svitana sa nechal na modrej čiare zbytočne pritlačiť k mantinelu a potom na nej chýbal. Puk tak prepadol von z pásma.
     
    11:06
    Opäť puk letí k Vošvrdovi. Už to Poprad nestihne.
     
    12:21
    Poprad dal gól!
    Hostia sa dostávajú do vedenia. Košičania po prežitom oslabení v obrane mierne zaspali, čo Poprad trestá. K puku sa dostal PETER BJALONČÍK, ktorý prepálil Riečického. Asistencia: Matúš Paločko.
     
    12:55
    Nasleduje komerčná prestávka.
     
    13:18
    Tomáš Vošvrda nenechal nič na náhodu a v lapačke podržal košický oblúčik smerovaný zo stredného pásma. Vhadzovať sa bude pred popradskou svätyňou.
     
    14:21
    Oceliari sa rozhodli puk podržať za Riečickým, oba celky totiž striedali počas hry. Následne z toho bolo nevydarené nahodenie domácich, ktoré skončilo až v ochrannej sieti.
     
    14:57
    Seigo puk skúsene stiahol do stredného pásma, kde ho posúval ďalej do strany. Pekný popradský signál, ale bez presvedčivejšej bodky.
     
    15:45
    Na opačnej strane boli v šanci domáci. Havrila posunul puk na modrú čiaru, tvrdú strelu odtiaľ Vošvrda len vykopával. Ešte mohol dorážať Jokeľ, ani to však Košiciam na gól nestačilo.
     
    16:40
    Puk skončil za Vošvrdom, ten okamžite korčuľoval k hlavnému rozhodcovi. Popradčania si vybrali coach challenge.
     
    16:40
    Košice dali gól!
    Domáci vyrovnávajú na 1:1, hoci Vošvrda okamžite korčuľoval za hlavným arbitrom. Tesne pred ním totiž prišlo k teču zakončenia od čiary. Všetko však bolo v súlade s pravidlami. Za strelca gólu je označený PAVEL KLHŮFEK. Asistencie: Marek Baránek, Martin Réway.
     
    16:40
    Vylúčenie v tíme HK Poprad (2 min. – zdržiavanie hry).
     
    17:20
    V úvode oslabenia sa Poprad oslobodzuje a puk posiela cez všetky čiary.
     
    17:49
    Svitana ťažil z práce spoluhráčov, dostal sa k puku a poľahky ho poslal k Vošvrdovi. Stále je to bez lepšej strely.
     
    18:36
    Pavlin v netradičnej pozícii medzi kruhmi, odkiaľ to ešte chcel posúvať za seba. Našiel ale len popradského obrancu.
     
    18:40
    Oba celky pokračujú s piatimi mužmi.
     
    19:48
    Prvá tretina sa dohráva, po viacerých nepresnostiach na oboch stranách ostal puk na niekoľko sekúnd v strednom pásme. Už sa zrejme nič podstatné neudeje.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Úvodná tretina zápasu medzi Košicami a Popradom je na konci. Prvá dvadsaťminútovka priniesla góly Klhuůfka a Bjalončíka, preto platí pred pauzou stav 1:1.

    Pomer striel po 1. tretine: 9:13

    Druhá tretina sa začne približne o 18:56.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:08
    Prostredná časť riadnej hracej doby sa začala lepšie pre domácich. Tí sa v stredovom kruhu dostali k puku a teraz premýšľajú, ako ho čo najrýchlejšie dostať pred súperovu svätyňu.
     
    21:17
    Úvodná minúta veľa hokejových obrázkov nepriniesla. Košičania sa natlačili pred Vošvrdu, tam ich ale Poprad odzbrojil a vytesnil k mantinelom. Začíname pomaly.
     
    22:04
    Tavi chcel pri útočnej modrej čiare prenechať puk súperovi, ale jeho zadovka nemala potrebnú razanciu. Dostali sa k nej len domáci, ktorí okamžite vyštartovali dopredu.
     
    22:28
    No a Poprad to musel riešiť zakázaným uvoľnením.
     
    22:47
    Tavi bol na korčuliach ľahký a vyhol sa hitu Baránka, ktorý napokon sám skončil na mantineli. Veľmi pekný moment zo strany popradského hokejistu.
     
    23:39
    Matej Paločko padol po Havrilovej práci hokejkou, popradská striedačka si pýtala presilovú hru. Hlavný arbiter stál ale priamo pri súboji a ostal pokojný.
     
    24:05
    Šermovačka v okolí Riečického bránky. Víťazne z nej vyšiel Svitana, ktorý tam prikorčuľoval ako nestranný pozorovateľ. Už ale nemal komu prihrávať.
     
    24:56
    Kamzíci boli v pásme skôr. ako čiaru preťal aj puk. To je jasné postavenie mimo hry.
     
    25:21
    Nasleduje komerčná prestávka.
     
    25:44
    Hra síce má spád, ale postupne na ňom stráca. Nečudo, ďalšie prerušenie hry po zbytočnom ofsajdovom postavení — tentokrát v košickom podaní.
     
    26:53
    Réway bol na ľade a bolo to aj cítiť. Košický útočník si najskôr dovolil peknú kľučku, následne zakončoval spoza popradského obrancu. Na gól mu to nestačilo.
     
    27:47
    Svitana nechal puk prepadnúť na Skokana, ktorý mu následne puk posunul. Kombinácia Popradu ale veľa neriešila, neudiala sa totiž vo výhodných streleckých parketách.
     
    28:00
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Tomáš Slovák – 2 min., Pád pod nohy).
     
    28:26
    Handlovský šermoval hokejkou na útočnej modrej čiare, ale absolútne nezmyselne. Napokon si puk sám posunul do stredného pásma.
     
    28:49
    Nádherný hokejový moment. Puk sa viackrát odrazil, najlepšie na to zareagoval Poprad. Ten našiel pri ľavej žrdi voľného Svitanu, ale Riečický tam výborne priskočil a strelecký pokus zlikvidoval.
     
    29:12
    Domáci sa oslobodzujú, puk letí cez všetky čiary.
     
    30:00
    Slovák je na ľade. Košičania pokračujú s piatimi mužmi, piati sú na ľade aj Popradčania. Priestoru je tak o čosi menej.
     
    30:33
    Vylúčenie v tíme HK Poprad (Petr Ulrych – 2 min., podrazenie).
     
    31:19
    Kamzíci sa oslobodili a domácim trvalo pridlho, kým sa vrátili pred Vošvrdu. Napokon sa tam však dostali. Zatiaľ je to len o prihrávkach bez streleckého pokusu.
     
    32:28
    Košice dali gól!
    Domáci celok vyťažil z minima maximum a za Vošvrdom končí v podstate jediná razantná strela. Pred bránkoviskom bol Kanaďan ÉMILE POIRIER, ktorý sa tam dostal k puku a napol sieť popradskej bránky. Asistencie: Michal Chovan, Colin Jacobs.
     
    33:54
    Košice dali gól!
    Ťažko teraz možno hosťom niečo vyčítať, po druhom góle sa jednoducho zosypali ako domček z karát a je z toho aj tretí puk v ich sieti. Vošvrda prvý zákrok nezvládol a ležiac na ľade už gólu nezabránil. Presadil sa ADAM LAPŠANSKÝ. Asistencia: Martin Belluš.
     
    34:00
    Nasleduje komerčná prestávka.
     
    34:00
    Vylúčenie v tíme HK Poprad (Dávid Skokan – 2 min., sekanie).
     
    34:00
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Colin Jacobs – 2 min., hrubosť).
     
    35:10
    Teraz mali Košice šťastie. Vyzeralo to nevinne, ale Riečický na nahodenie od čiary vôbec nevidel. Ak by sa Handlovský lepšie zorientoval, mohlo byť znížené.
     
    36:06
    Vylúčenie v tíme HK Poprad (Marek Hudec – 2 min., hákovanie).
     
    36:30
    Růžička musel začínať spoza Riečického. Individuálne mu to ale nevyšlo, pri modrej čiare sa dostal medzi dvojicu hostí a nevyhol sa tak postaveniu mimo hry.
     
    37:24
    Vošvrda musel riešiť Baránkovo zakončenie z hranice útočného pásma. Puk mu prepadol cez lapačku, našťastie pre hostí neskončil v sieti.
     
    38:06
    Obe mužstvá hrajú v plnom počte.
     
    38:40
    Obrovské šťastie na košickej strane. Riečický na puk viackrát dobre nevidel, popradský celok to potrestať nedokázal.
     
    39:18
    Je tu posledná minúta druhej tretiny.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Siréna v Steel Aréne nám ukončila druhé dejstvo. Po 18-minútovej prestávke vykorčuľujú hráči do tretej tretiny za stavu 3:1.

    Pomer striel po 2. tretine: 20:18

    Tretia tretina sa začne približne o 19:51.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:16
    Máme tu záverečnú časť riadnej hracej doby. Budeme zvedaví na to, či pôjde aj o poslednú pasáž celého zápasu, alebo sa ešte k slovu dostane nadstavbová časť stretnutia.
     
    40:31
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Marek Baránek – 2 min., podrazenie).
     
    40:50
    Po nepresnej strele prichádzajú kamzíci o možnosť hrať v útočnom pásme.
     
    41:19
    Tvrdé zakončenie Haščáka, ktorý stál teraz trochu ďalej, ako sme u neho zvyknutí. Riečický sa stihol presunúť a puk udržať vo svojej moci.
     
    42:01
    Handlovský je za Vošvrdom, začínať musí od popradskej bránky. Hostia dostali rýchlu príležitosť na strelenie kontaktného gólu, ale nevedia sa udržať v pásme.
     
    42:12
    A opäť sa presúvame k Tomášovi Vošvrdovi.
     
    42:31
    Marek Baránek sa medzičasom zapojil do diania na ľadovej ploche. Pokračujeme v hre piatich proti piatim.
     
    43:30
    Mohlo byť definitívne rozhodnuté. Popradčania trestuhodne zabudli na Belluša pred bránkou, ktorý po prihrávke volil okamžitý príklep. Vošvrda čaroval.
     
    44:41
    Domáci teraz predvádzajú jednu krásnu kombináciu za druhou. Na konci tej poslednej bol Klhůfek, opäť musel všetko hasiť presúvajúci sa Vošvrda.
     
    45:26
    Na opačnej strane to skúšal švihom spoza obrancu Paločko. Jeho strela nebola zlá, ale lapačka Riečického bola na správnom mieste. Nasleduje komerčná prestávka.
     
    46:27
    Popradčania sa konečne nadýchli k tlaku. Puk dostali medzi kruhy, odkiaľ postupne strieľali Tavi aj Haščák. Oba pokusy oceliari včas zblokovali.
     
    47:40
    Seigo sa musel stiahnuť do stredného pásma. Aj tam sú však pri puku hostia.
     
    47:48
    Košice dali gól!
    V situácii troch proti jednému JURAJ ELIAŠ nad ničím nepremýšľal a volil priamu strelu. Vošvrda to možno ani nečakal. Dovolím si tvrdiť, že je definitívne rozhodnuté. Asistencie: Adam Lapšanský, Émile Poirier.
     
    48:41
    Opäť Seigo. Ten najskôr nahadzoval puk na Riečického bránku a následne zatiahol roletu na hranici stredného pásma.
     
    49:18
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Émile Poirier – 2 min., sekanie).
     
    49:25
    Poprad dal gól!
    Expresne rýchlo využitá hra Popradu nám dáva opäť nádej na dramatický záver. Puk cinkol o Riečického tyč a skočil v sieti. Dopravil ho tam JAMES DAVID LIVINGSTON. Asistencie: Marcel Haščák, Patrik Svitana.
     
    49:58
    Košice dali gól!
    Nuž, teraz je to gól za gólom. MARTIN RÉWAY dostal peknú prihrávku za obranu k bránkovisku a to už jednoducho nemohol nepremeniť. Asistencie: Pavel Klhůfek, Michal Chovan.
     
    49:58
    Striedanie v tíme HK Poprad: z ihriska odchádza Tomáš Vošvrda, prichádza Roman Rychlík.
     
    51:00
    Zápolenie o puk v strednom pásme, nedeje sa nič podstatné.
     
    53:23
    Seigo ešte v snahe niečo vymyslieť, ale Košice to teraz robia veľmi umne. Pred Rychlíka sa neponáhľajú, naopak, z pásma posielajú ľahké žabky, ktoré končia v strednom pásme.
     
    54:00
    Nasleduje komerčná prestávka.
     
    54:48
    Pokračujeme v hre plnej nepresností. Puk niekoľkokrát preletel zo strany na stranu, no vo väčšine prípadov sa zdržiaval v centrálnej časti klziska.
     
    55:23
    Riečický riešil zakončenie z pravej strany. Puk mu však zapadol priamo do lapačky, košická striedačka mohla ostať pokojná.
     
    56:01
    Tavi zacúval za Rychlíka, kde počkal na svojich spoluhráčov. Medzičasom začala plynúť posledná štvorminútovka tretej tretiny a všetko nasvedčuje tomu, že aj celého zápasu.
     
    56:45
    Na strane Popradu sa kopia drobné chyby. Handlovského puk zachytil Klhůfek, našťastie pre hosťujúci celok však lepšie postaveného spoluhráča nenašiel.
     
    57:30
    Rychlík posúva puk do hry a snaži sa zrýchliť popradskú rozohrávku. Veľa nevyriešil, opäť sa hrá v obrannej tretine hostí.
     
    58:01
    Posledné dve minúty tretej tretiny.
     
    58:37
    Košičania puk posielajú k Rychlíkovi, nie je z toho ani zakázané uvoľnenie. Preberá si ho tam Livingston.
     
    59:20
    Plynie posledná minúta zápasu.
     
    59:27
    Zápas sa kúskuje, ale už to nič nerieši. Nasledovať bude vhadzovanie v stredovom kruhu — možno posledné v tomto zápase.
     
    Koniec zápasu.
     
    Posledné východniarske derby medzi Košicami a Popradom v základnej časti je definitívne na konci. Po výsledku 5:2 môžeme skonštatovať, že si oceliari uchmatli štvrtú výhru zo šiestich vzájomných zápasov, Poprad sa z víťazstva radoval dvakrát.

    Pomer striel v dnešnom zápase: 25:33

    S týmto konštatovaním sa už s vami lúčim a prajem vám ešte pekný zvyšok večera. (20:25:27)

    Lukáš Pancurák

    Branky a nahrávky: 17. Klhůfek (Baránek, Réway), 33. Poirier (Chovan, Jacobs), 34. Lapšanský (Belluš), 48. Eliaš (Lapšanský, Poirier), 50. Réway (Klhůfek, Chovan) – 13. Bjalončík (Matúš Paločko), 50. Livingston (Haščák, Svitana)


    HC Košice: Riečický (Vay) — Pavlin, Baránek, Michalčin, Růžička, Slovák (A), Deyl, Petran, Krasničan — Réway (A), Chovan (C), Klhůfek — Belluš, Mráz, Lapšanský — Eliaš, Jacobs, Poirier — Jokeľ, Havrila, Frič
    HK Poprad: Vošvrda (50. Rychlík) — Drgoň, Višnevskij, Seigo, Hudec, D. Brejčák (A), Ulrych, Kramár, Valigura — Svitana (C), Skokan (A), Haščák — Mashinter, Preisinger, Handlovský — Tavi, Bjalončík, Livingston — Mešár, Matej Paločko, Matúš Paločko

    Rozhodčí: D. Konc st., Valach — Valo, Beniač
    bahis siteleri