Michalovce – FC Košice 1:1 (3:5 po pen.) | Dubnica – Podbrezová 0:3 (kon.)
konec
FK Dubnica
0:3 (0:2)
FK Železiarne Podbrezová
sk Středa 24.03.2021, 15:00 • Topoľčany • Slovenský pohár - Slovnaft cup • 4. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:00.
     
    Prajem vám príjemné popoludnie a vítam vás pri sledovaní on-line prenosu zo 4. kola Slovnaft Cup-u, v ktorom uvidíme aj duel medzi FK Dubnica nad Váhom a FK Železiarne Podbrezová. Stretnutie sa začína o 15:00 a jeho priebehom vás bude sprevádzať Lukáš R. Ovšonka.

    Dubnica ako účastník 2. ligy bola nasadená až do 2. kola, v ktorom narazila v auguste na OFK Veľký Lapáš, s ktorým si poradila a zdolala ho 1:3. V treťom kole hranom v septembri Dubnica cestovala na pôdu ŠK Nevidzany, kde predviedla jednoznačné víťazstvo 0:6 a prenikla tak do 4. kola. Dubnica v aktuálnom ročníku 2. ligy po 20 odohraných zápasoch okupuje 11. pozíciu, kde má momentálne 22 bodov a skóre 20:25. Dubnica sa na šestnásťfinálový duel Slovnaft Cup-u naladila cez víkend víťazne, zvládla zápas s Popradom, ktorý zdolala vonku 0:2.

    Podbrezovčania, taktiež nasadení do 2. kola, mali podobne ľahkú cestu do 4. kola pohára. Najprv v 2. kole zdolali OFK Tovarníky výsledkom 0:5 a v 3. kole si poradili s TJ Družstevník Jacovce, ktoré zdolali 0:4. Bývalý účastník Fortuna ligy má v 2. lige určite vysoké ambície. Aktuálne sa „železiari“ v tabuľke nachádzajú na 3. mieste so ziskom 38 bodov a päťbodovou stratou na druhý Mikuláš a sedembodovou stratou na vedúcu Banskú Bystricu. Podbrezová bola cez víkend taktiež víťazná, v dôležitom dueli tabuľkových susedov si poradila doma so štvrtou Skalicou, ktorú porazila 3:1.

    V tejto sezóne pôjde o tretí vzájomný duel medzi Podbrezovou a Dubnicou. Prvý sa odohral 22. augusta 2020. Vtedy sa zrodila bezgólová remíza a posledný vzájomný zápas sa hral len nedávno, konkrétne 6. marca 2021 na pôde Podbrezovej, kde domáci zvíťazili s prehľadom 3:0, a tak budú určite aj v tomto zápase favoritom.
     
    Úvodné zostavy:

    FK Dubnica: Hodál – Martinek, Rešetka, Levai, Ondrášek, Slivka, Cyprian, Majkút, Matejka, Kubiš, Nomilner
    Náhradníci: Dudnyk, Drobena, Beňo, Fabuš, Vavrúš

    FK Železiarne Podbrezová: Rehák – Kukoľ, Pajer, Paraj, Grešák, Bakaľa, Špyrka, Lupták, Ďatko, Pribula, Skiba
    Náhradníci: Dlubáč, Hanec, Breznanik, Pavúk, Gajan, Godák, Micovčák

    Rozhodca: Kišš – Kováč, Zemko.
     
    Na trávnik už prichádzajú hráči oboch celkov. Dubničania v modrých dresoch a Podbrezovčania v bielych.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Úvodný výkop mali k dispozícii futbalisti Dubnice. Hneď v úvodnej minúte sa pískal faul na hosťujúceho Samuela Ďatka, Podbrezová teda môže rozohrať na útočnej polovici.
     
    2
    Z miesta pri rohovej zástavke prišiel center z kopačky Martina Pribulu, s ktorým si futbalisti Dubnice poradili.
     
    3
    Dubnica predviedla rýchly protiútok. Prihrávka z kopačky Majkúta mala hľadať Martineka, no neprišla na jeho kopačku.
     
    3
    Podbrezová dala gól!
    Tak ako sa očakávalo, Podbrezová sa dostáva do vedenia v stretnutí. Po ľavom krídle bol vysunutý Skiba, ktorý presunul loptu pred malé vápno na kopačku SAMUELA ĎATKA a ten nikým nechránený prekonal brankára Hodála.
     
    4
    Oveľa viac skúsení futbalisti Podbrezovej a favorit duelu sú už vo vedení, mladí Dubničania rozhodne celý zápas budú mať čo robiť.
     
    5
    Ďalšia koncovka z dielne Podbrezovej. Skiba posunul dobrú spätnú prihrávku v šestnástke na Jozefa Špyrku, ktorého strela z prvej minula bránu.
     
    6
    Skiba chcel po ľavej strane vysúvať dopredu Pribulu. Ukázalo sa však, že bol v ofsajdovom postavení.
     
    7
    Rozohrávka Podbrezovčanov po ľavej strane znamená stratu lopty, Pribula už nedobehol dlhú a nepresnú prihrávku.
     
    8
    Grešák sa ujal lopty v strede poľa, prebehol bližšie k šestnástke a posielal mäkký center. Ten však našiel iba hlavičky protihráčov.
     
    9
    Do dobrej streleckej pozície sa dostal Mratin Lupták, ktorý od čiary prenikol až k hranici šestnástky a odtiaľ strelou k bližšej žrdi vyskúšal Hodála.
     
    10
    Martinek naštartoval po pravom krídle Majkúta, na ktorého však rýchlostne stačil Grešák a odkopol loptu na prvý rohový kop pre Dubnicu.
     
    12
    Na útočnej polovici vhadzoval aut Nomilner, ktorý sa snažil hľadať Cypriana. Ten však bol vytlačený k bránkovej čiare a lopty bol zbavený.
     
    13
    Kukoľ ešte stihol zachrániť loptu na hracej ploche pri rohovej zástavke. Okamžite to posielal centrom pred bránku, kde však našiel iba ruky Hodála.
     
    14
    Hostia rozohrali rohový kop nakrátko, Pribula to dával dozadu na Grešáka, ktorý to posielal spätne, no lopta už opustila ihrisko a aut majú domáci.
     
    15
    Špyrka prepustil loptu Skibovi, ktorý vbehol do pokutového územia, ale na lopte prvý nebol. Podbrezovčania ostávajú na útočnej polovici, vhadzujú aut.
     
    16
    Kukoľ od pravej postrannej čiary chcel centrom presunúť hru k opačnej čiare, kde sa ukazoval Lupták, no hostia o loptu prišli.
     
    17
    Podbrezová dala gól!
    Železiari vedú rozdielom dvoch gólov. Jemný center poslal pred bránku Špyrka, Hodál nezasiahol úspešne, čo využil MIKULÁŠ BAKAĽA a na dva pokusy dotlačil loptu zblízka do brány.
     
    19
    Grešák súperil o loptu pri bránkovej čiare v rámci ďalšieho útočného ťaženia hostí. Nebol spokojný s verdiktom rozhodcov, ktorí po súboji nariadili odkop od brány.
     
    20
    Jozef Špyrka síce stihol dobehnúť dlhú loptu, odohral ju ešte spred bránkovej čiary, no veľmi nepresne a bude to opäť odkop od dubnickej brány.
     
    21
    Strelecký pokus z hranici pokutového územia predviedol Martin Lupták, ktorý si šikovne pripravil loptu a preveril brankára Hodála. Ten je od začiatku duelu stále v pohotovosti.
     
    22
    Podbrezová získala ďalší roh. Špyrka poslal pomerne vysokú loptu, ktorú ako prvý vyboxoval preč brankár Hodál.
     
    24
    Martinek potiahol za dres hosťujúceho Ďatka a Podbrezová získala štandardku na útočnej polovici. Grešákovi nesadol pas ľavačkou a trafil ihneď prvého stojaceho hráča Dubnice Nomilnera.
     
    26
    Pribula po ľavej strane vracial loptu Grešákovi, nastala výmena pozícií, Dubničania však teraz protihráčov vytlačili ďalej od šestnástky.
     
    26
    Podbrezová pokračuje v ofenzívnom ťažení. V šestnástke Skiba posunul mierne do strany Martinovi Pribulovi, ktorý prudko vypálil, no namieril len priamo do rúk brankára Hodála.
     
    28
    Kukoľ prenikal bližšie k šestnástke, finálna prihrávka do strany však bola protihráčmi prečítaná a zastavená.
     
    29
    Podbrezovčania majú prevahu na lopte, držia ju väčšinu času z hry a nepúšťajú svojho súpera ani do nejakých protiútokov. Zatiaľ majú hostia jednoznačne zápas pod kontrolou.
     
    30
    Ďatko presunul loptu z ľavej strany pred bránku, kde sa snažil uvoľňovať Skiba. Dvojica Dubničanov rýchlo zasiahla a prišiel tam aj brankár Hodál. Situáciu hosťujúci hráči zažehnali.
     
    32
    Dubnickí futbalisti sa snažili uvoľňovať z obkľúčenia pri rohovej zástavke. Snažili sa asi získať rohový kop, ale nepodarilo sa im to. Po nepresnej prihrávke od Levaia domáci o loptu prišli.
     
    33
    Center z pravej strany z kopačky Matejku mieril na hranicu pokutového územia. Podbrezovčania dominovali vo vzduchu a loptu odkopli za postrannú čiaru.
     
    34
    Majkút bol chvíľu otrasený po súboji. V hre sa pokračovalo ďalej, Dubnica sa snažila zaútočiť, no Kubišovo postavenie na útočnej polovici bolo ofsajdové.
     
    36
    Evidujeme prvé vážnejšie zakončenie z dielne domácich. Po pravej strane potiahol loptu Kubiš, ktorý šikovným centrom pri bližšej žrdi našiel hlavičku Nicolasa Martineka a ten zblízka ohrozil brankára Reháka.
     
    38
    Dozadu sa rýchlo vrátil Pajer, nastala situácia troch proti trom, ale skončilo sa to práve po Kubišovom faule na Pajera. Loptu teda získavajú železiari.
     
    39
    Špyrka nedokázal dobehnúť nakopnutú loptu pred postrannou čiarou, a tak odkop od brány bude realizovať brankár Hodál.
     
    40
    Do kolízie sa dostali Alexander Ondrášek s Jozefom Špyrkom. Bol tam faul na hráča Dubnice, a tak sa k rozohrávke dostávajú domáci.
     
    42
    Na pravej strane si spracoval prihrávku Skiba, ktorý chvíľu počkal, potom mierne vnikol do šestnástky a posielal to pred bránu. Dubničania odvrátili.
     
    44
    Dobre sa dozadu vrátil Levai, odolný Bakaľa však ešte po páde na trávnik dokázal loptu odobrať Levaiovi a získať ju pre svoj tím späť.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Prvý polčas zápasu 4. kola Slovnaft Cup-u ovládli jednoznačne futbalisti Podbrezovej, ktorí predviedli živý a aktívny futbal okorenený dvomi gólmi. Už v 3. minúte otvoril skóre Ďatko a v 17. minúte zvyšoval Bakaľa. Mladý dubnický tím s vekovým priemerom základnej zostavy 18,5 roka však bojuje, ako sa len dá. Zatiaľ však Podbrezová potvrdzuje rolu favorita.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Cez polčasovú prestávku sa ani jeden z trénerov nerozhodol k zmenám v zostavách, a tak oba tímy pokračujú v pôvodných zloženiach. Výkop mala Podbrezová.
     
    47
    Podbrezovčania si vytvorili dobrú príležitosť. Pár metrov pred šesntástku dostal loptu na kopačku Martin Pribula, ktorý vbehol s loptou do vnútra vápna, obišiel protihráča a vypálil. Hodál dokázal reagovať.
     
    48
    Piaty rohový kop Dubnice zahrával Grešák. Poslal loptu pred bránu, Podbrezovčania mali výškovú prevahu, ale Hodál dokázal zlikvidovať loptu.
     
    49
    Pribula dostal na ľavú stranu prihrávku. Snažil sa zaseknúť si protihráča, poslal center pred šestnástku, ktorý uchopil vo vzduchu Hodál.
     
    50
    Vidíme sa už pri postranných čiarách rozcvičovať futbalistov Dubnice. Ten stav stretnutia je jasný, rozhodne by to chceli Dubničania zvrátiť.
     
    52
    Pohybovo aktívnym na útočnej polovici bol opäť Pribula. Tentokrát to prenechal k rohovej zástavke Grešákovi, jeho center bol odvrátený.
     
    53
    Martin Pribula využil svoju agresivitu v súboji s Matejkom, v šestnástke si však pomohol proti hráčovi Dubnice nedovoleným spôsobom.
     
    55
    Ďatko posúval dopredu mäkký center, ktorý mal zrejme nájsť Luptáka, no dobre zabojoval Nomilner a Luptáka k lopte nepustil.
     
    56
    Kukoľ prihrávkou na útočnej polovici našiel iba Ondrášeka, Podbrezovčania však rýchlo prešli do pressingu po strate lopty a získali ju na kopačky späť.
     
    57
    Máme tu prvé striedania na oboch stranách. Za domáci tím odchádza z ihriska Dávid Matejka a prichádza Olav Dudnyk. Podbrezovčania striedajú dvojnásobne: z ihriska odchádza Martin Pribula a Samuel Ďatko, na trávnik smerujú Daniel Pavúk a Patrik Hanes.
     
    59
    Máme za sebou takmer hodinu hry. Podbrezová ani v druhom polčase zatiaľ svojho súpera do ničoho nepustila. Obraz hry je teda veľmi podobný ak nie totožný s tým, čo sme videli v prvom polčase.
     
    61
    V strede poľa vybojoval loptu Paraj a ihneď posúval ďalej. Podbrezová to teraz trochu upokojila a rozbieha akciu z hĺbky poľa.
     
    62
    Hanes dostal prihrávku na ľavé krídlo, vnikol do šestnástky, posúval to popred bránku, kde si nabiehal Pavúk, no loptu nezasiahol. Sympatická akcia čerstvo nasadených hráčov.
     
    63
    Skiba si robil priestor v pokutovom území, Rešetka ho však do zakončenia nepustil. Podbrezová získava v poradí šiesty rohový kop.
     
    64
    Od rohovej zástavky centroval loptu Matej Grešák, no prvý na lopte vo vzduchu bol domáci Pavol Rešetka. Dubničania zažehnali hroziace nebezpečenstvo.
     
    65
    Sledujeme druhú výmenu hráčov na dubnickej strane. Z trávnika odchádza Jakub Kubiš a do hry zasiahne namiesto neho Šimon Beňo.
     
    67
    Dubničania získali druhý rohový kop v zápase. Bolo to bez výraznejšieho ohrozenia. Dlhý center preletel okolo vzdialenejšej žrde a Majkút ho spracovať nedokázal.
     
    68
    Ukrajinský hráč vo farbách Dubnice Olav Dudnyk bežal za nakopnutou loptou, čo mu len sily stačili, no už ju na ihrisku nestihol zastaviť.
     
    70
    Hostia opäť vnikali do šestnástky. Konkrétne to bol Grešák, ktorému sa síce ukazovali spoluhráči, napokon prihrával, ale iba do územia nikoho.
     
    72
    Pavúk si vypýtal prihrávku od Kukoľa a okamžite zo z hranice pokutového územia chcel strieľať. Jeho strelu protihráči zablokovali.
     
    73
    Hanesovi sa podarilo prestrčiť loptu na Špyrku, ktorý si tiež tvoril priestor na hranici šestnástky, no nepodarilo sa mu to. Železiari ostali na lopte, do streleckej pozície z pravej strany sa dostal Vladimír Kukoľ, no Hodál výborne zasiahol.
     
    75
    Striedanie v tíme FK Železiarne Podbrezová: z ihriska odchádza Lupták, prichádza Breznanik.
     
    77
    Dubničania odkopávali od brány, na útočnej polovici dostal loptu Ľuboslav Levai, ktorý to oblúkom zo vzduchu nakopol na bránu a brankár Rehák si po dlhej dobe pripísal zákrok.
     
    79
    Opäť domáci pod kontrolou na lopte v okolí šestnástky. Kukoľ to centroval z pravej strany, domáci odvrátili. Pri lopte boli hráči Podbrezovej opäť, center Grešáka z ľavej strany však opäť hráči Dubnice odvrátili na rohový kop.
     
    80
    Striedanie v tíme FK Dubnica: z ihriska odchádza Ondrášek, prichádza Drobena.
    Striedanie v tíme FK Dubnica: z ihriska odchádza Nomilner, prichádza Fabuš.
     
    81
    Hanes podporil ofenzívu po ľavej strane, šikovným presným centrom uvoľnil do šestnástky do výbornej pozície Michala Breznanika. Jeho strela z prvej však minula bránu.
     
    82
    Striedanie v tíme FK Železiarne Podbrezová: z ihriska odchádza Špyrka, prichádza Gajan.
     
    83
    Breznanik sa ľavačkou snažil zaseknúť protihráča. Beňo ho dokázal úspešne ubrániť, odzbrojiť a nepustiť ho k šanci.
     
    85
    Martinek odohral loptu ešte spred postrannej čiary, za ňou sa púšťal Majkút a dokázal ju dobehnúť ešte pred bránkovou líniou.
     
    86
    Skibovi sa podarilo odcentrovať z ľavej strany, presunul loptu na opačnú stranu ku Kukoľovi, ktorý vypálil a zakončenie bolo zblokované na rohový kop.
     
    87
    Pavúk bol rýchlejší na pravej strane v súboji s dubnickým hráčom. Mal na výber Breznanika alebo na opačnej strane Hanesa, no prišiel o loptu.
     
    88
    Podbrezová dala gól!
    Po dlhšej gólovej odmlke prichádza Podbrezová s tretím gólom a určite už má isté víťazstvo. Samostatne sa k šestnástke prepracoval PATRIK HANES a nie veľmi tvrdou strelou prekvapil brankára Hodála.
     
    89
    Mohol to byť za krátky čas aj štvrtý gól. Michal Breznanik si šikovne prebral loptu na ľavej strane vo vnútri šestnástky, spracoval a z voleja vypálil. Trafil vzdialenejšiu žrď a potom sa lopta odrazila k Hodálovi.
     
    90
    Koniec zápasu.
     
    Obraz hry sa v druhom polčase nezmenil. Podbrezová pohodlne kontrolovala dianie, nedovolila Dubničanom prísť do nejakých vážnejších príležitostí a napokon v 88. minúte Hanes stanovil konečné víťazstvo 0:3 a postup železiarov do ďalšieho kola Slovnaft Cup-u. (16:48:41)

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Branky: 3. Ďatko, 17. Bakaľa, 88. Hanes


    FK Dubnica: Hodál – Martinek, Rešetka, Levai (C), Ondrášek, Slivka, Cyprian, Majkút, Matejka, Kubiš, Nomilner
    Náhradníci: Dudnyk, Drobena, Beňo, Fabuš, Vavrúš

    FK Železiarne Podbrezová: Rehák – Kukoľ (C), Pajer, Paraj, Grešák, Bakaľa, Špyrka, Lupták, Ďatko, Pribula, Skiba
    Náhradníci: Dlubáč, Hanec, Breznanik, Pavúk, Gajan, Godák, Micovčák

    Rozhodčí: Kišš – Kováč, Zemko
    bahis siteleri