Bělorusko – Švédsko 1:5 (kon.) | Česko – Německo cz 3:1 (kon.) | Rusko – USA 7:6 (po pr.)
Lotyšsko – Švýcarsko 2:4 (kon.) | Finsko – Rusko 4:3 (2:0 po s.n.) | Švýcarsko – Bělorusko 1:7 (kon.)
konec
Lotyšsko
2:4 (0:2, 2:2, 0:0)
Švýcarsko
Úterý 27.04.2021, 03:10 • Children's Health StarCenter (Plano) • Mistrovství světa do 18 let • Skupina A
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (05:36:50)
     
    Druhé utkání skupiny A mistrovství světa hráčů do 18 let skončilo vítězstvím Švýcarska, které porazilo Lotyšsko výsledkem 4:2.

    Hokejisté ze "země helvétského kříže" rozhodli o svém vítězství dvěma slepenými góly jak v první, tak ve druhé třetině, tyto zásahy od sebe nedělilo ani třicet vteřin. Lotyši ještě v koncovce prostředního dějství zabojovali a snížili na rozdíl dvou branek, ale ve třetí třetině se na kontakt nedostali, Švýcaři si dvougólové vítězství pohlídali.

    Svěřenci kouče Jenniho udělali důležitý krok směrem k postupu do play-off. Další zápas sehrají zítra proti Bělorusku, na Lotyšsko čeká v noci ze středy na čtvrtek Kanada.
     
    Dnešnímu utkání přihlíželo 150 diváků.
     
    Nejlepší hráči utkání: Rainers Darzinš – Lian Bichsel
     
    Střely na bránu: 41 – 29
     
    Konec zápasu.
     
    59:48
    Je to jasné, Švýcarsko zvítězí! Poslední příležitost Lotyšska měl Rainers Darzinš, z vrcholku pravého kruhu vypálil do betonu brankáře.
     
    59:26
    na modré čáře si nachystal kotouč pro střelu Gustavs Ozolinš. Vypálil svižný pokus zápěstím, ale na Pascheho nevyzrál, brankář zakročil pravým ramenem.
     
    59:00
    Probíhá poslední minuta třetí třetiny.
     
    58:40
    Lotyši vybojovali útočné pásmo. To je signál pro Markse Slavinskise, jenž upaluje na střídačku. Svěřenci kouče Sorokinse zkouší powerplay!
     
    58:16
    Za obrannou linii Švýcarů najížděl Martins Lavinš. Skákavou žabičku vyslanou z hokejky Fenenka zachytil Tiziano Pauchard. Nebezpečí zažehnáno.
     
    57:37
    Situaci dvou proti dvěma řešil Peteris Purmalis střelou. Na Kevina Pascheho nevyzrál, osmnáctiletý mladík včas srazil betony k sobě.
     
    57:15
    Forčekující Joel Henry obral váhajícího Darzinše o kotouč. Následně zkusil ujet do samostatného úniku, to mu ovšem nepovolil Gustavs Ozolinš.
     
    56:43
    Pas napříč pásmem sice Bogdans Hodass zpomalil, ale nezastavil. Brian Zanetti vypálil dělovku příklepem, gólman touš vyrazil lapačkou nad břevno.
     
    56:18
    Anri Ravinskis, jenž odpykal týmový trest, je zpátky ve hře. Do konce střetnutí zbývají necelé čtyři minuty, Švýcarsko je blízko třem bodům.
     
    55:26
    Netrvalo dlouho a hráči v bílých dresech vybojovali útočné pásmo zpět. Lian Bichsel nabil na modrou čáru Matsovi Algemu, Slavinskis zasáhl lapačkou.
     
    55:01
    Je zřejmé, že Švýcaři za každou cenu neprahnou po využití přesilové hry. Spíše šetří síly do závěru střetnutí. Přes všechny čáry nyní vyhodil Rihards Simanovičs.
     
    54:18
    Tohle se nemělo stát. V době, kdy Lotyši útočili, do hry naskočil šestý hokejista v červeném dresu. Dnes podruhé dochází k vyloučení za příliš mnoho hráčů.
     
    54:06
    Sorokinsova družina bojuje, avšak stále ztrácí dva góly. Manko nesnížil ani Roberts Andersons, jehož střela zápěstím proletěla nad břevnem.
     
    53:35
    Překvapivý odraz od mantinelu Slavinskise zaskočil, ale lotyšský strážce svatyně se dokázal včas zorientovat, aby se přesunul proti ráně Springa.
     
    53:03
    Spoluhráčům vypomohl s rozehrávkou Marks Slavinskis. Rychle prozkoumal situaci a středem uvolnil Nikse Fenenka, Taibel na puk jen těsně nedosáhl.
     
    52:40
    Tři zákroky během pár vteřin? Pro Pascheho žádný problém. Nejprve vyrazil pokus Ozolinše a poradil si i s dorážkami Samitise a Veinbergse.
     
    52:16
    Mezi kruhy si našel prostor ke střele Roberts Cjunskis. Pachse kotouč vykopl levým betonem k Anrimu Ravinskisovi, ten z velkého úhlu netrefil volnou část brány.
     
    51:48
    Švýcarská brána není ideálně upevněna, to je zřejmé. Podruhé v krátkém časovém rozmezí vypadla ze svého postavení, což zapříčinilo další přerušení.
     
    51:24
    S problémy, ale přece Niks Fenenko dokázal zpracovat neposedný kotouč. Následně se rozhlédl a u mantinelu našel Simanovičce. Lotyši mohou pokračovat v útočení.
     
    50:31
    Od pravého mantinelu vypálil zápěstím Girts Silkalns. Gólman Kevin Pasche měl o situaci dobrý přehled, pravou ruku včas srazil k tělu, aby předvedl úspěšný zákrok.
     
    50:10
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Hokejisté ze "země helvétského kříže" drží dvougólový náskok, vítězství mají blízko.
     
    49:39
    Gustavs Ozolinš kličkou po své pravici obelstil Paucharda, avšak nebylo mu to nic platné, neboť následný pas mezi kruhy zastavil pozorný Cudin Truog.
     
    49:19
    Rozjetého Hodasse zastavil čistým způsobem Joel Henry. V souboji sedmiček uspěl. Beka nechal projet za sebe, ale už bez puku.
     
    48:36
    Hokejisté v bílých dresech kontrolují hru. Brian Zanetti zakvedlal s toušem za brankou, počkal na prostřídání formací. Následně rozehrál a sám si odjel odpočinout.
     
    48:13
    Ale jsou to Švýcaři, kteří útočí. Lian Bichsel mohl střílet, ale ještě vylepšoval pozici pro Nicoleta. Pokus zápěstím prosvištěl těsně nad.
     
    47:30
    Švýcaři důležité oslabení zvládli a jsou zase o krok blíže kýženému vítězství. Čas teď hraje proti Lotyšsku, to bude muset začít hrát ještě více do ofenzivy.
     
    47:09
    Před brankou Pascheho došlo k velké bitvě o puk. Muži v pruhovaném nechali dlouho hru plynout, neboť měli na puk dobrý výhled. Nakonec jej lapačkou přikryl Kevin Pasche.
     
    46:35
    Ve středním pásmu chyboval Artjoms Kadnikovs a Švýcaři jeli dva na jednoho. Jenže došlo ke špatné domluvě, jež skončila ofsajdem.
     
    46:02
    Útočník Kristians Samitis nabral velkou rychlost a probojoval se těsně před bránu, odkud z forhendu vypálil těsně vedle pravé části brankové konstrukce.
     
    45:30
    Kevin Pasche se postaral o to, že brána vypadla ze svého postavení. Gólman přejel zprava doleva příliš rychle, svatyni vykopl levou nohou.
     
    45:06
    Přesilová hra pro Lotyšsko, to má velkou šanci přiblížit se soupeři na kontakt. Maxmilian Streule uklouzl a spadl pod nohy Kristinšovi. Ukázkové podrážení.
     
    44:35
    Svěřenci kouče Sorokinse nezískali útočnou třetinu, na vině byl ofsajd. Rihards Simanovičs přebral nahrávku Cjunskise až za modrou čárou.
     
    44:08
    Na Klavse Veinbergse si počkal Nicolas Perrenoud, který soka tvrdým způsobem dohrál u mantinelu. Lotyš se těžce zvedá z ledu.
     
    43:36
    Peteris Purmalis měl velké štěstí, jeho vyhození z obranného pásma totiž cestou mimo hrací plochu zavadilo o tvrzené sklo. Není tak vyloučen.
     
    43:09
    Velmi dobrou práci odvedl Lilian Garessus. Navázal na sebe dva protihráče, mezi nimiž se prosmýkl. Finální fázi už nezvládl, Bichselovi nahrál nepřesně.
     
    42:48
    Obránce Dario Sidler podklouzl, ale měl štěstí, volný kotouč totiž sebral spoluhráč Joel Henry. Na puku pokračují Švýcaři.
     
    42:01
    Artjoms Kadnikovs bekhendem nedokázal poslat puk do středního pásma. Puk na modré zachytil Maxmilian Streule, který následně vypálil do výstroje gólmana.
     
    41:35
    První zákrok v rámci třetího dějství už má na kontě rovněž Marks Slavinskis. Z úhlu si počkal na projektil Algeho, zasáhl stejně jako kolega lapačkou.
     
    41:12
    Obránce Brian Zanetti natlačil protihráče Darzinše do brány, která následně vypadla ze svého postavení. Hra tak musela být opět přerušena.
     
    40:27
    Hned v úvodu třetí třetiny předvedl Kevin Pasche důležitý zákrok. Skvěle se přesunul proti střele Lavinše, kterou zachytil do lapačky.
     
    40:10
    Závěrečná dvacetiminutovka za sebou má první vteřiny. Kristaps Kristinš uspěl proti Nicoletovi, rozehrává Bogdans Hodass.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 4:51.
     
    Druhá třetina přinesla hned čtyři branky, po dvou na každé straně. Švýcaři znovu vstřelili dva góly během půl minuty, po druhé trefě Liana Bichsela a gólu Louise Robina disponovali už čtyřbrankovým vedením. Lotyšský trenér Sorokins následně vyměnil gólmany a tato volba jako by jeho svěřence nakopla. V závěru prostředního dějství skórovali Dans Ločmelis a Anri Ravinskis, skóre tak rázem vypadá pro Lotyše zase o něco přívětivěji. V závěrečném dějství určitě zabojují minimálně o bod.
     
    Střely na bránu po 2. třetině: 28 – 20
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
    39:08 Anri RAVINSKIS - 2:4
     
    39:08
    Lotyšsko právě vstřelilo branku!
    Schyluje se k dramatu! Hodassovu střelu Pasche opět pouze vyrazil a znovu k protihráči, jmenovitě k ANRIMU RAVINSKISOVI. Tomu nedělala dorážka do odkryté části klece žádný problém. Asistence: Bogdans Hodass a Girts Silkalns.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny.
     
    38:30
    Netrvalo dlouho a hráči v červených dresech znovu kombinovali v útočném pásmu. Roberts Cjunskis nabil Darzinšovi, ten pálil těsně vedle pravé tyče.
    37:50 Dans LOČMELIS - 1:4
     
    37:50
    Lotyšsko právě vstřelilo branku!
    Lotyši konečně prolomili střeleckou smůlu, gól by jim mohl vlít novou krev do žil! Po zákroku gólmana získal kotouč na hraně brankoviště DANS LOČMELIS a i s notnou dávkou štěstí jej propasíroval za brankovou čáru. Asistence: Darels Dukurs a Sandis Vilmanis.
     
    37:01
    Potrestaný Rainers Darzinš po návratu na led zkusil odčinit vyloučení vstřeleným gólem. Nebyl daleko, Pasche však nakonec jeho pokus udržel před brankovou čárou.
     
    36:27
    Obránce Bichsel, jenž mohl zaútočit na hattrick, nesobecky předal kotouč parťákovi z obrany Brianovi Zanettimu. Dělovka z první rozezvučela jen mantinel za brankou.
     
    36:04
    Za brankou Lotyšska byla k vidění velká bitva o puk. Vítězně z ní vyšel Jeremy Jabola-Prada, jenž rozehrál nahrál na modrou čáru Bichselovi.
     
    35:43
    V oslabení zahrozil Martins Lavinš. Zůstal nikým nepokrytý v levém kruhu, ale střelou k pravé tyči nechal vyniknout levý beton Pascheho.
     
    35:17
    Švýcaři po buly udrželi útočné pásmo, ale pátého gólu se prozatím nedočkali. Dobře myšlenou nahrávku Cantina zastavil jeden z bránících hokejistů.
     
    34:25
    Švýcaři se mohou těšit z další početní převahy. Trestnou lavici navštívil Rainers Darzinš, na vině je hákování způsobené proti Nicoletovi.
     
    34:00
    Nicolas Perrenoud naznačil přihrávku, ale z velkého úhlu nakonec vystřelil. Markse Slavinskise viditelně zaskočil, avšak gólman měl štěstí, puk minul cílové zařízení.
     
    33:22
    Rozhodčí hru následně přerušili, protože Paschemu při zákroku maskou povolily řemeny. Pro bezpečí gólmana musí dojet k jejich opětovnému dotažení.
     
    33:16
    Přechod přes útočnou modrou čáru bez problémů, Lotyšsko mohlo pokračovat v útoku. Sandis Vilmanis vypálil z levého kruhu příklepem do masky brankáře.
     
    32:25
    Bogdans Hodass pod tlakem dokázal vystřelit od modré, ale kýžené snížení nevystřelil. Obětavým blokem srazil puk do rohu kluziště Livio Cudin Truog.
     
    32:06
    Nyní již musel do akce brankář Kevin Pasche. S projektilem Robertse Cjunskise neměl moc práce, zamířil mu do výstroje.
     
    31:55
    Útok po levé straně Lotyšům nevyšel. Rainers Darzinš si zkusil narazit puk o mantinel, jenže Taibel s touto variantou počítal a soka za záda nepustil.
     
    31:17
    Před forčekujícím Cantinem ujel Gustavs Ozolinš za vlastní bránu. Zde měl hodně prostoru, počkal na vystřídání spoluhráčů.
     
    30:42
    Čisté konto Pachseho chtěl zrušit Kristaps Kristinš. Prokličkoval se až před gólmana, ale v pádu vypálil bekhendem o značný kus vedle pravé tyče.
     
    30:11
    Jonas Taibel mohl střílet, ale místo toho hledal mezi kruhy najíždějícího Nicoleta. Neúspěšně, přihrávku totiž zastavil pozorný Niks Fenenko
     
    29:47
    Velké zaváhání vyrobil Rihards Simanovičs, který zazmatkoval a v době, kdy měl Algeho poměrně daleko od sebe, vyhodil na zakázané uvolnění.
     
    29:17
    Zaútočili také hráči ze "země helvétského kříže." Jmenovitě Jonas Taibel, jenž z pravého kruhu prověřil pravý beton Slavisnkise.
     
    28:58
    Hokejisté v červených dresech vyrazili na zteč po levém mantinelu. Roberts Cjunskis přenechal kotouč Lavinšovi, který vystřelil o kousek nad břevno.
     
    28:40
    Utkání pokračuje v klasickém poštu pět na pět. Hokejisté v bílých dresech nevyužité šance litovat nemusí, neboť disponují velkým náskokem.
     
    27:43
    Ani na druhý pokus si vedoucí mužstvo nedokázalo vytvořit souvislý tlak. Odvážnou nahrávku Bichsela zachytil Kadnikovs, následovalo další vyhození.
     
    27:09
    Švýcarsku se zatím nedaří, přestože mají na ledě o dva hráče navíc. Bogdans Hodass obral Jabolu-Pradu a celý tým osvobodil.
     
    26:24
    Další komplikace pro Lotyše, ti jdou totiž do tří! K nedovolenému zákrok došlo v obranném pásmu, Kristaps Kristinš je vyloučen za podrážení.
     
    25:52
    Darels Dukurs byl v útočném pásmu až moc agresivní a muži v pruhovaném jej nakonec poslali na dvouminutový odpočinek. Důvodem bylo sekání.
     
    25:06
    Karlis Mežsargs má pro dnešek odpracováno. Rozhodně nelze říci, že by byl on tím hlavním důvodem, proč Lotyšsko prohrává výrazným rozdílem, ani jeden z gólů nebyl výhradně jeho chybou. Novým mužem mezi třemi tyčemi je Marks Slavinskis.
    25:06 Louis ROBIN - 0:4
     
    25:06
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Další studená sprcha pro Lotyše, ti totiž okamžitě inkasovali čtvrtý gól! Mezi kruhy zůstal nikým nepokrytý LOUIS ROBIN a tento útočník našel mezeru v postoji brankáře střelou k pravé tyči. Asistence: Brian Zanetti a Dario Sidler.
    24:42 Lian BICHSEL - 0:3
     
    24:42
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Biasca ustál souboj s protihráčem a na modrou čáru nahrál LIANU BICHSELOVI. Obránce po naznačení střely sjel po pravém mantinelu blíže bráně, aby vzápětí vypálil ze zápěstí a byl to jeden z obránců, kdo zvedl kotouč mimo dosah brankáře. Asistence: Attilio Biasca.
     
    24:21
    Kristaps Kristinš neměl strach ani z trojice protihráčů stojících před ním. Těsně před nájezdem do prvního protivníka vypálil bekhendem, rozvolnil však pouze boční síť.
     
    23:52
    Hra má velký spád, navíc prakticky nedochází k přerušení. To pochopitelně vyhovuje Švýcarům, kteří tak jsou blíže a blíže důležitému vítězství.
     
    23:16
    Velká smůla potkala Kevina Nicoleta. Ten dostal nahrávku do pravého kruhu, kde byl úplně sám, jenže těsně před zakončením podklouzl.
     
    22:52
    Lotyšsko mělo v úmyslu potrestat dlouhé střídání soupeře, leč neuspělo. Roberts Cjunskis číhal za obranou, jenže pas na jeho osobu vystihl Zanetti.
     
    22:17
    Do brejku vyrazil středem Mats Alge. Bogdans Hodass ovšem zachytil jeho pohyb a před zakončením soka obral o hrací předmět čistým způsobem.
     
    21:38
    Zatím se hraje jen a pouze na polovin Švýcarů. O slovo se nyní přihlásil Rainers Darzinš, který z mezikruží narazil na levý beton strážce soupeřovy svatyně.
     
    21:21
    Gólman Kevin Pasche tentokráte v roli hráče, který se zapojil do hry Za brankou zastavil nahození a po mantinelu našel volného Taibela.
     
    20:18
    Hokejisté v červených dresech vstoupili do prostřední části pěkně zostra! Po levém mantinelu pronikl do útočné třetiny Kristaps Kristinš, švihem našel lapačku brankáře.
     
    20:10
    Druhá třetina je v plném proudu, tak pojďme na ni! Roberts Cjunskis zvládl buly, útočit tak může Lotyšsko. To soka v úvodním dějství přestřílelo, přesto prohrává o dva góly.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 4:00.
     
    Juniorští reprezentanti Švýcarska prožili zdařilou první třetinu na světovém šampionátu, nad Lotyšskem vedou 2:0. Oba zásahy od sebe dělilo pouhých třiadvacet vteřin a padly ve 13. minutě. Nejprve přesilovou hru využil Lian Bichsel a vzápětí skóroval střelou z pravého kruhu Liekit Reichle. Lotyši nejsou horším týmem, ale výrazně méně efektivním. Do konce utkání však zbývá ještě hodně času, šance na obrat stále žije.
     
    Střely na bránu po 1. třetině: 14 – 10
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:47
    Nakonec hokejisté v bílých dresech navštívili útočnou třetinu, ale jen na několik málo vteřin. Rihards Simanovičs čistým způsobem vypíchl kotouč z pod hokejky Nicoleta.
     
    19:19
    Za brankou podržel hru Dario Sidler. Je zjevné, že Švýcarsko chce dohrát třetinu v dvoubrankovém vedení, dopředu už tolik nežene.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny.
     
    18:39
    Tiziano Pauchard dohrál u mantinelu Ozolinše. Lavinš střet viděl a jako by měl strach z podobného počinu některého z protihráčů, protože kotouč nepochopitelně odevzdal Cantinovi.
     
    18:21
    Tlak Sorokinsovy družina ještě pokračoval. Alespoň na pár vteřin ji otupil Kevin Pasche, gólman přidržel v lapačce zakončení Cjunskise.
     
    17:50
    Lotyšsku se nepodařilo přetavit v gól ani druhou početní převahu. Potrestaný Jeremy Jabola-Prada je na ledě, okamžitě se zapojuje do plnění defenzivních povinností.
     
    17:07
    Švýcaři zahrozili při vlastním oslabení zásluhou Jonase Taibela. Forvard nabral vlekou rychlost po levé straně, příklepem vypálil o pár čísel nad horní tyč.
     
    16:32
    Buly v obranné třetině zvládl Joel Henry na výbornou. Posunul touš za sebe na Zanettiho, jenž o mantinel vyhodil za bránu soupeře.
     
    16:11
    Kristaps Kristinš si vyměnil puk s Hodassem a střílel z vrcholku pravého kruhu. Mířil do volného prostoru u pravé tyče, který jen těsně minul.
     
    15:42
    Lotyši mají možnost snížit stav utkání v přesilové hře. Druhým vyloučeným švýcarským hokejistou se stal Jeremy Jabola-Prada za podrážení.
     
    15:05
    Louis Robin na sebe navázal dva hráče, načež zadovkou předal hrací předmět Algemu. Dělovka z první proletěla vysoko nad břevnem.
     
    14:38
    Rychle na druhou stranu. Zde Joel Henry nabízel puk do předbrankového prostoru, odkud Livio Cudin Truog nepropasíroval touš za záda gólmana.
     
    14:19
    Srazit manko zpět na jeden gól chtěl Niks Fenenko. Jeho pokus mířil do levého rohu brány, avšak gólman Kevin Pasche skvěle zareagoval a zakročil vyrážečkou.
     
    13:30
    Hodně studená sprcha pro Lotyši, kteří opaření z prvního gólu v oslabení okamžitě inkasovali i v klasickém počtu pěti proti pěti. Rázem tak jsou o dvě branky pozadu.
    12:25 Liekit REICHLE - 0:2
     
    12:25
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Druhý gól v rozmezí půl minuty, svěřenci kouče Jenniho rázem disponující dvoubrankovým náskokem! Robin přihrál napříč pásmem do pravého kruhu LIEKITOVI REICHLEOVI, který našel mezeru u bližší tyčky. Asistence: Louis Robin a Dario Sidler.
    12:02 Jeremy JABOLA-PRADA - 0:1
     
    12:02
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Přesilovka využita, Švýcaři vedou! Biasca zadovkou přihrál na modrou čáru obránci Bichselovi, jehož pokus šikovně tečoval nechytatelně do pravého růžku JEREMY JABOLA-PRADA! Asistence: Lian Bichsel a Attilio Biasca.
     
    11:34
    Nahození po levém mantinelu zastavil za brankou obránce Artjoms Kadnikovs. Neotálel a bez rozmyslu odpálil černou gumu přes všechny čáry.
     
    11:09
    Krátce po vhazování vyzkoušel střelecké štěstí Lian Bichsel. Zatím nebyl tím, kdo otevřel švýcarský střelecký účet na šampionátu, mířil totiž nepřesně.
     
    10:57
    Velká chyby při střídání, za kterou Lotyšsko pyká dvouminutovým trestem. V jednu chvíli hráčů tohoto celku bylo na ledové ploše šest, což rozhodčí nepřehlédli.
    10:49 Biasca neprostřelil gólmana, dorážející Taibel pro změnu přestřelil
     
    10:49
    Z mezikruží vypálil z otočky Attilio Biasca. Karlis Mežsargs vykopl puk pouze k Jonasi Taibelovi, ten z dorážky trestuhodně přestřelil!
     
    10:25
    Souboj jeden na jednoho vyzněl lépe pro bránícího Gustavse Ozolinše. Mats Alge zkusil kličku po mantinelu, s čímž ale konkurent počítal.
     
    09:35
    Hra se oproti úvodu střetnutí vyrovnala, mírně navrch dokonce začínají mít Švýcaři. Na první větší příležitost však zatím stále čekáme marně.
     
    09:19
    Po neúspěšném zakončení Robertse Andersonse došlo k menší potyčce mezi Niksem Fenenkem a Lianem Bichselem. Arbitři obě horké hlavy včas odtrhli, ani se nebude vylučovat.
     
    08:33
    Nedorozumění ve švýcarských řadách vedlo k icingu. Mats Alge ještě zkusil zabojovat a dostat se před Kristinše, forvard ovšem protihráče udržel na zádech.
     
    08:02
    Joel Henry rozjel akci středem, aby vzápětí doleva přihrál Jonasi Taibelovi. Křižný pokus zápěstím o pár centimetrů minul cílový prostor.
     
    07:43
    Protože byli Lotyši v plném poštu, tak museli muži v pruhovaném přerušit hru po vyhození Hodasse přes všechny čáry. Zakázané uvolnění.
     
    07:23
    Skóre však stále zůstává bezbrankové. Jeremy Jabola-Prada využil více volného prostoru ke sjetí blíže bráně, načež zápěstím narazil na vyrážečku brankáře.
     
    06:56
    Minuta z přesilové hry pryč a Lotyši zatím po celou dobu oslabení bruslí v obranném pásmu a marně zkoušejí vystihnout kombinaci soka.
     
    06:10
    Hokejisté v bílých dresech se od buly drží v útočném pásmu. Po množství přihrávkách konečně vypálil Brian Zanetti, dělovka beka prosvištěla těsně vedle pravé tyčky.
     
    05:29
    Početní převaha čeká také hokejisty ze "země helvétského kříže". Na lavici hanby beze slova odjel Roberts Cjunskis, který zahákoval jednoho ze soupeřů.
     
    05:13
    Utkání zatím plyne v rychlém tempu. Útočnou třetinu po kratší odmlce navštívili Švýcaři, ale zatím pouze kombinují, střely nepřicházejí.
     
    04:35
    Martins Lavinš po pravé straně ujel Pauchardovi a před brankou následně hledal Cjunskise, ten přiložil hokejku k ledu příliš pozdě.
     
    04:16
    Tentokráte již Karlis Mežsargs musel být v permanenci. Od levého mantinelu jej prověřil štiplavou ránou Joel Henry, gólman si mezeru mezi betony pohlídal.
     
    03:55
    Přesilovka je minulostí, Kevin Nicolet je zpátky na ledě. Okamžitě se zapojil do hry, ze středního pásma vypálil příklepem nepřesně.
     
    03:07
    Špatný přechod přes útočnou modrou stojí svěřence kouče Sorokinse další cenné vteřiny. Martins Lavinš byl rychlejší než s pukem jedoucí Rainers Darzinš.
     
    02:57
    Kristaps Kristinš naznačil střelu, ale v pravém kruhu ještě vymyslel nahrávku napříč pásmem na Lavinše, který zápěstím trefil vyrážečku gólmana.
     
    02:19
    První zákrok střetnutí zapsal na konto Pasche. S pokusem Ozolinše si věděl rady, kotouč zachytil a nepustil, čímž zabránil případné dorážce.
     
    01:48
    Lotyšsko si zahraje první přesilovou hru. Na trestnou lavici míří ve druhé minutě Kevin Nicolet, jenž se provinil krosčekem.
     
    01:42
    Aktivněji začali hokejisté v červených dresech, tedy Lotyšsko. Pod velkým tlakem hrál Tiziano Pauchard přes všechny čáry na zakázané uvolnění.
     
    01:16
    Už ve druhé minutě jsme viděli parádní hit! Postaral se o něj Brian Zanetti, který na obranné modré čáře čistým způsobem sestřelil Kristinše.
     
    00:54
    Nahození za vlastní bránu si pohlídal gólman Kevin Pasche. Poradil si s velkou jistotou, po mantinelu rozehrál na spoluhráče.
     
    00:10
    Zápas junuiorského mistrovství světa mezi Lotyšskem a Švýcarskem právě začal! Úvodní buly opanoval Klavs Veinbergs, takže útočí Lotyši.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Lotyšsko: Mežsargs (Slavinskis) – Simanovičs, Ozolinš (A), Fenenko, Hodass, Andersons, Zaicevs, Kadnikovs – Purmalis (A), Lavinš (C), Dukurs – Ravinskis, Cjunskis, Silkalns – Vilmanis, Ločmelis, Samitis – Darzinš, Kristinš, Veinbergs.

    Švýcarsko: Pasche (Croce) – Sidler (C), Zanetti, Cantin, Bichsel, Despont, Streule, Pauchard – Biasca, Taibel, Garessus – Robin (A), Henry, Reichle – Nicolet (A), Bougro, Perrenoud – Cudin Truog, Jabola-Prada, Alge – Spring.

    Rozhodčí: Reneau (USA), Wilk (USA) – Niittyla (FIN), Slavikovskij (RUS).
     
    Švýcarsko

    Nechybělo moc, aby Švýcarsko na letošním mistrovství světa vůbec neúčinkovalo. V doposud posledním šampionátu konané před dvěma lety totiž ve skupině obsadilo pátou příčku a hrálo o udržení se Slovenskem. To nakonec zvládlo, v boji hraném na dva vítězné zápasy zvítězilo v rozhodujícím třetím utkání 6:3. Hokejisté ze země helvétského kříže mají letos cíl jasný, a sice postoupit do čtvrtfinále.
     
    Lotyšsko

    Hokejisté Lotyšska rozhodně nepatří mezi favority turnaje a budou muset hodně zabojovat, aby postoupili ze základní skupiny do play-off. Podle papírových předpokladů by měli svést souboj o poslední, tedy čtvrté postupové místo s Běloruskem. Na předloňském světovém šampionátu se Lotyši dostali do play-off, ve čtvrtfinále ale padli výsledkem 1:3 s Kanadou. Před turnajem sehráli dva přípravné utkání se seniorskou reprezentací. Oba jasně prohráli, nejprve 1:6, následně 1:5.
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásnou pozdní noc! Vítám vás při sledování mistrovství světa hráčů do osmnácti let, u zápasu mezi Lotyšskem a Švýcarskem.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 03:00.
    Marken.cz

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 38. Ločmelis (Dukurs, Vilmanis), 40. Ravinskis (Hodass, Silkalns) – 13. Jabola-Prada (Bichsel, Biasca), 13. Reichle (Robin, Sidler), 25. Bichsel (Biasca), 26. Robin (Zanetti, Sidler)


    Lotyšsko: Mežsargs (26. Slavinskis) – Simanovičs, Ozolinš (A), Fenenko, Hodass, Andersons, Zaicevs, Kadnikovs – Purmalis (A), Lavinš (C), Dukurs – Ravinskis, Cjunskis, Silkalns – Vilmanis, Ločmelis, Samitis – Darzinš, Kristinš, Veinbergs.
    Švýcarsko: Pasche (Croce) – Sidler (C), Zanetti, Cantin, Bichsel, Despont, Streule, Pauchard – Biasca, Taibel, Garessus – Robin (A), Henry, Reichle – Nicolet (A), Bougro, Perrenoud – Cudin Truog, Jabola-Prada, Alge – Spring.

    Rozhodčí: Reneau (USA), Wilk (USA) – Niittyla (FIN), Slavikovskij (RUS)

    Diváci: 150
    bahis siteleri