Bělorusko – Švédsko 1:5 (kon.) | Česko – Německo cz 3:1 (kon.) | Rusko – USA 7:6 (po pr.)
Lotyšsko – Švýcarsko 2:4 (kon.) | Finsko – Rusko 4:3 (2:0 po s.n.) | Švýcarsko – Bělorusko 1:7 (kon.)
konec
Lotyšsko
2:4 (0:2, 2:2, 0:0)
Švýcarsko
Úterý 27.04.2021, 03:10 • Children's Health StarCenter (Plano) • Mistrovství světa do 18 let • Skupina A
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 03:00.
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásnou pozdní noc! Vítám vás při sledování mistrovství světa hráčů do osmnácti let, u zápasu mezi Lotyšskem a Švýcarskem.
     
    Lotyšsko

    Hokejisté Lotyšska rozhodně nepatří mezi favority turnaje a budou muset hodně zabojovat, aby postoupili ze základní skupiny do play-off. Podle papírových předpokladů by měli svést souboj o poslední, tedy čtvrté postupové místo s Běloruskem. Na předloňském světovém šampionátu se Lotyši dostali do play-off, ve čtvrtfinále ale padli výsledkem 1:3 s Kanadou. Před turnajem sehráli dva přípravné utkání se seniorskou reprezentací. Oba jasně prohráli, nejprve 1:6, následně 1:5.
     
    Švýcarsko

    Nechybělo moc, aby Švýcarsko na letošním mistrovství světa vůbec neúčinkovalo. V doposud posledním šampionátu konané před dvěma lety totiž ve skupině obsadilo pátou příčku a hrálo o udržení se Slovenskem. To nakonec zvládlo, v boji hraném na dva vítězné zápasy zvítězilo v rozhodujícím třetím utkání 6:3. Hokejisté ze země helvétského kříže mají letos cíl jasný, a sice postoupit do čtvrtfinále.
     
    Úvodní sestavy:

    Lotyšsko: Mežsargs (Slavinskis) – Simanovičs, Ozolinš (A), Fenenko, Hodass, Andersons, Zaicevs, Kadnikovs – Purmalis (A), Lavinš (C), Dukurs – Ravinskis, Cjunskis, Silkalns – Vilmanis, Ločmelis, Samitis – Darzinš, Kristinš, Veinbergs.

    Švýcarsko: Pasche (Croce) – Sidler (C), Zanetti, Cantin, Bichsel, Despont, Streule, Pauchard – Biasca, Taibel, Garessus – Robin (A), Henry, Reichle – Nicolet (A), Bougro, Perrenoud – Cudin Truog, Jabola-Prada, Alge – Spring.

    Rozhodčí: Reneau (USA), Wilk (USA) – Niittyla (FIN), Slavikovskij (RUS).
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Zápas junuiorského mistrovství světa mezi Lotyšskem a Švýcarskem právě začal! Úvodní buly opanoval Klavs Veinbergs, takže útočí Lotyši.
     
    00:54
    Nahození za vlastní bránu si pohlídal gólman Kevin Pasche. Poradil si s velkou jistotou, po mantinelu rozehrál na spoluhráče.
     
    01:16
    Už ve druhé minutě jsme viděli parádní hit! Postaral se o něj Brian Zanetti, který na obranné modré čáře čistým způsobem sestřelil Kristinše.
     
    01:42
    Aktivněji začali hokejisté v červených dresech, tedy Lotyšsko. Pod velkým tlakem hrál Tiziano Pauchard přes všechny čáry na zakázané uvolnění.
     
    01:48
    Lotyšsko si zahraje první přesilovou hru. Na trestnou lavici míří ve druhé minutě Kevin Nicolet, jenž se provinil krosčekem.
     
    02:19
    První zákrok střetnutí zapsal na konto Pasche. S pokusem Ozolinše si věděl rady, kotouč zachytil a nepustil, čímž zabránil případné dorážce.
     
    02:57
    Kristaps Kristinš naznačil střelu, ale v pravém kruhu ještě vymyslel nahrávku napříč pásmem na Lavinše, který zápěstím trefil vyrážečku gólmana.
     
    03:07
    Špatný přechod přes útočnou modrou stojí svěřence kouče Sorokinse další cenné vteřiny. Martins Lavinš byl rychlejší než s pukem jedoucí Rainers Darzinš.
     
    03:55
    Přesilovka je minulostí, Kevin Nicolet je zpátky na ledě. Okamžitě se zapojil do hry, ze středního pásma vypálil příklepem nepřesně.
     
    04:16
    Tentokráte již Karlis Mežsargs musel být v permanenci. Od levého mantinelu jej prověřil štiplavou ránou Joel Henry, gólman si mezeru mezi betony pohlídal.
     
    04:35
    Martins Lavinš po pravé straně ujel Pauchardovi a před brankou následně hledal Cjunskise, ten přiložil hokejku k ledu příliš pozdě.
     
    05:13
    Utkání zatím plyne v rychlém tempu. Útočnou třetinu po kratší odmlce navštívili Švýcaři, ale zatím pouze kombinují, střely nepřicházejí.
     
    05:29
    Početní převaha čeká také hokejisty ze "země helvétského kříže". Na lavici hanby beze slova odjel Roberts Cjunskis, který zahákoval jednoho ze soupeřů.
     
    06:10
    Hokejisté v bílých dresech se od buly drží v útočném pásmu. Po množství přihrávkách konečně vypálil Brian Zanetti, dělovka beka prosvištěla těsně vedle pravé tyčky.
     
    06:56
    Minuta z přesilové hry pryč a Lotyši zatím po celou dobu oslabení bruslí v obranném pásmu a marně zkoušejí vystihnout kombinaci soka.
     
    07:23
    Skóre však stále zůstává bezbrankové. Jeremy Jabola-Prada využil více volného prostoru ke sjetí blíže bráně, načež zápěstím narazil na vyrážečku brankáře.
     
    07:43
    Protože byli Lotyši v plném poštu, tak museli muži v pruhovaném přerušit hru po vyhození Hodasse přes všechny čáry. Zakázané uvolnění.
     
    08:02
    Joel Henry rozjel akci středem, aby vzápětí doleva přihrál Jonasi Taibelovi. Křižný pokus zápěstím o pár centimetrů minul cílový prostor.
     
    08:33
    Nedorozumění ve švýcarských řadách vedlo k icingu. Mats Alge ještě zkusil zabojovat a dostat se před Kristinše, forvard ovšem protihráče udržel na zádech.
     
    09:19
    Po neúspěšném zakončení Robertse Andersonse došlo k menší potyčce mezi Niksem Fenenkem a Lianem Bichselem. Arbitři obě horké hlavy včas odtrhli, ani se nebude vylučovat.
     
    09:35
    Hra se oproti úvodu střetnutí vyrovnala, mírně navrch dokonce začínají mít Švýcaři. Na první větší příležitost však zatím stále čekáme marně.
     
    10:25
    Souboj jeden na jednoho vyzněl lépe pro bránícího Gustavse Ozolinše. Mats Alge zkusil kličku po mantinelu, s čímž ale konkurent počítal.
     
    10:49
    Z mezikruží vypálil z otočky Attilio Biasca. Karlis Mežsargs vykopl puk pouze k Jonasi Taibelovi, ten z dorážky trestuhodně přestřelil!
    10:49 Biasca neprostřelil gólmana, dorážející Taibel pro změnu přestřelil
     
    10:57
    Velká chyby při střídání, za kterou Lotyšsko pyká dvouminutovým trestem. V jednu chvíli hráčů tohoto celku bylo na ledové ploše šest, což rozhodčí nepřehlédli.
     
    11:09
    Krátce po vhazování vyzkoušel střelecké štěstí Lian Bichsel. Zatím nebyl tím, kdo otevřel švýcarský střelecký účet na šampionátu, mířil totiž nepřesně.
     
    11:34
    Nahození po levém mantinelu zastavil za brankou obránce Artjoms Kadnikovs. Neotálel a bez rozmyslu odpálil černou gumu přes všechny čáry.
     
    12:02
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Přesilovka využita, Švýcaři vedou! Biasca zadovkou přihrál na modrou čáru obránci Bichselovi, jehož pokus šikovně tečoval nechytatelně do pravého růžku JEREMY JABOLA-PRADA! Asistence: Lian Bichsel a Attilio Biasca.
    12:02 Jeremy JABOLA-PRADA - 0:1
     
    12:25
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Druhý gól v rozmezí půl minuty, svěřenci kouče Jenniho rázem disponující dvoubrankovým náskokem! Robin přihrál napříč pásmem do pravého kruhu LIEKITOVI REICHLEOVI, který našel mezeru u bližší tyčky. Asistence: Louis Robin a Dario Sidler.
    12:25 Liekit REICHLE - 0:2
     
    13:30
    Hodně studená sprcha pro Lotyši, kteří opaření z prvního gólu v oslabení okamžitě inkasovali i v klasickém počtu pěti proti pěti. Rázem tak jsou o dvě branky pozadu.
     
    14:19
    Srazit manko zpět na jeden gól chtěl Niks Fenenko. Jeho pokus mířil do levého rohu brány, avšak gólman Kevin Pasche skvěle zareagoval a zakročil vyrážečkou.
     
    14:38
    Rychle na druhou stranu. Zde Joel Henry nabízel puk do předbrankového prostoru, odkud Livio Cudin Truog nepropasíroval touš za záda gólmana.
     
    15:05
    Louis Robin na sebe navázal dva hráče, načež zadovkou předal hrací předmět Algemu. Dělovka z první proletěla vysoko nad břevnem.
     
    15:42
    Lotyši mají možnost snížit stav utkání v přesilové hře. Druhým vyloučeným švýcarským hokejistou se stal Jeremy Jabola-Prada za podrážení.
     
    16:11
    Kristaps Kristinš si vyměnil puk s Hodassem a střílel z vrcholku pravého kruhu. Mířil do volného prostoru u pravé tyče, který jen těsně minul.
     
    16:32
    Buly v obranné třetině zvládl Joel Henry na výbornou. Posunul touš za sebe na Zanettiho, jenž o mantinel vyhodil za bránu soupeře.
     
    17:07
    Švýcaři zahrozili při vlastním oslabení zásluhou Jonase Taibela. Forvard nabral vlekou rychlost po levé straně, příklepem vypálil o pár čísel nad horní tyč.
     
    17:50
    Lotyšsku se nepodařilo přetavit v gól ani druhou početní převahu. Potrestaný Jeremy Jabola-Prada je na ledě, okamžitě se zapojuje do plnění defenzivních povinností.
     
    18:21
    Tlak Sorokinsovy družina ještě pokračoval. Alespoň na pár vteřin ji otupil Kevin Pasche, gólman přidržel v lapačce zakončení Cjunskise.
     
    18:39
    Tiziano Pauchard dohrál u mantinelu Ozolinše. Lavinš střet viděl a jako by měl strach z podobného počinu některého z protihráčů, protože kotouč nepochopitelně odevzdal Cantinovi.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny.
     
    19:19
    Za brankou podržel hru Dario Sidler. Je zjevné, že Švýcarsko chce dohrát třetinu v dvoubrankovém vedení, dopředu už tolik nežene.
     
    19:47
    Nakonec hokejisté v bílých dresech navštívili útočnou třetinu, ale jen na několik málo vteřin. Rihards Simanovičs čistým způsobem vypíchl kotouč z pod hokejky Nicoleta.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Střely na bránu po 1. třetině: 14 – 10
     
    Juniorští reprezentanti Švýcarska prožili zdařilou první třetinu na světovém šampionátu, nad Lotyšskem vedou 2:0. Oba zásahy od sebe dělilo pouhých třiadvacet vteřin a padly ve 13. minutě. Nejprve přesilovou hru využil Lian Bichsel a vzápětí skóroval střelou z pravého kruhu Liekit Reichle. Lotyši nejsou horším týmem, ale výrazně méně efektivním. Do konce utkání však zbývá ještě hodně času, šance na obrat stále žije.
     
    Další třetina začne přibližně v 4:00.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Druhá třetina je v plném proudu, tak pojďme na ni! Roberts Cjunskis zvládl buly, útočit tak může Lotyšsko. To soka v úvodním dějství přestřílelo, přesto prohrává o dva góly.
     
    20:18
    Hokejisté v červených dresech vstoupili do prostřední části pěkně zostra! Po levém mantinelu pronikl do útočné třetiny Kristaps Kristinš, švihem našel lapačku brankáře.
     
    21:21
    Gólman Kevin Pasche tentokráte v roli hráče, který se zapojil do hry Za brankou zastavil nahození a po mantinelu našel volného Taibela.
     
    21:38
    Zatím se hraje jen a pouze na polovin Švýcarů. O slovo se nyní přihlásil Rainers Darzinš, který z mezikruží narazil na levý beton strážce soupeřovy svatyně.
     
    22:17
    Do brejku vyrazil středem Mats Alge. Bogdans Hodass ovšem zachytil jeho pohyb a před zakončením soka obral o hrací předmět čistým způsobem.
     
    22:52
    Lotyšsko mělo v úmyslu potrestat dlouhé střídání soupeře, leč neuspělo. Roberts Cjunskis číhal za obranou, jenže pas na jeho osobu vystihl Zanetti.
     
    23:16
    Velká smůla potkala Kevina Nicoleta. Ten dostal nahrávku do pravého kruhu, kde byl úplně sám, jenže těsně před zakončením podklouzl.
     
    23:52
    Hra má velký spád, navíc prakticky nedochází k přerušení. To pochopitelně vyhovuje Švýcarům, kteří tak jsou blíže a blíže důležitému vítězství.
     
    24:21
    Kristaps Kristinš neměl strach ani z trojice protihráčů stojících před ním. Těsně před nájezdem do prvního protivníka vypálil bekhendem, rozvolnil však pouze boční síť.
     
    24:42
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Biasca ustál souboj s protihráčem a na modrou čáru nahrál LIANU BICHSELOVI. Obránce po naznačení střely sjel po pravém mantinelu blíže bráně, aby vzápětí vypálil ze zápěstí a byl to jeden z obránců, kdo zvedl kotouč mimo dosah brankáře. Asistence: Attilio Biasca.
    24:42 Lian BICHSEL - 0:3
     
    25:06
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Další studená sprcha pro Lotyše, ti totiž okamžitě inkasovali čtvrtý gól! Mezi kruhy zůstal nikým nepokrytý LOUIS ROBIN a tento útočník našel mezeru v postoji brankáře střelou k pravé tyči. Asistence: Brian Zanetti a Dario Sidler.
    25:06 Louis ROBIN - 0:4
     
    25:06
    Karlis Mežsargs má pro dnešek odpracováno. Rozhodně nelze říci, že by byl on tím hlavním důvodem, proč Lotyšsko prohrává výrazným rozdílem, ani jeden z gólů nebyl výhradně jeho chybou. Novým mužem mezi třemi tyčemi je Marks Slavinskis.
     
    25:52
    Darels Dukurs byl v útočném pásmu až moc agresivní a muži v pruhovaném jej nakonec poslali na dvouminutový odpočinek. Důvodem bylo sekání.
     
    26:24
    Další komplikace pro Lotyše, ti jdou totiž do tří! K nedovolenému zákrok došlo v obranném pásmu, Kristaps Kristinš je vyloučen za podrážení.
     
    27:09
    Švýcarsku se zatím nedaří, přestože mají na ledě o dva hráče navíc. Bogdans Hodass obral Jabolu-Pradu a celý tým osvobodil.
     
    27:43
    Ani na druhý pokus si vedoucí mužstvo nedokázalo vytvořit souvislý tlak. Odvážnou nahrávku Bichsela zachytil Kadnikovs, následovalo další vyhození.
     
    28:40
    Utkání pokračuje v klasickém poštu pět na pět. Hokejisté v bílých dresech nevyužité šance litovat nemusí, neboť disponují velkým náskokem.
     
    28:58
    Hokejisté v červených dresech vyrazili na zteč po levém mantinelu. Roberts Cjunskis přenechal kotouč Lavinšovi, který vystřelil o kousek nad břevno.
     
    29:17
    Zaútočili také hráči ze "země helvétského kříže." Jmenovitě Jonas Taibel, jenž z pravého kruhu prověřil pravý beton Slavisnkise.
     
    29:47
    Velké zaváhání vyrobil Rihards Simanovičs, který zazmatkoval a v době, kdy měl Algeho poměrně daleko od sebe, vyhodil na zakázané uvolnění.
     
    30:11
    Jonas Taibel mohl střílet, ale místo toho hledal mezi kruhy najíždějícího Nicoleta. Neúspěšně, přihrávku totiž zastavil pozorný Niks Fenenko
     
    30:42
    Čisté konto Pachseho chtěl zrušit Kristaps Kristinš. Prokličkoval se až před gólmana, ale v pádu vypálil bekhendem o značný kus vedle pravé tyče.
     
    31:17
    Před forčekujícím Cantinem ujel Gustavs Ozolinš za vlastní bránu. Zde měl hodně prostoru, počkal na vystřídání spoluhráčů.
     
    31:55
    Útok po levé straně Lotyšům nevyšel. Rainers Darzinš si zkusil narazit puk o mantinel, jenže Taibel s touto variantou počítal a soka za záda nepustil.
     
    32:06
    Nyní již musel do akce brankář Kevin Pasche. S projektilem Robertse Cjunskise neměl moc práce, zamířil mu do výstroje.
     
    32:25
    Bogdans Hodass pod tlakem dokázal vystřelit od modré, ale kýžené snížení nevystřelil. Obětavým blokem srazil puk do rohu kluziště Livio Cudin Truog.
     
    33:16
    Přechod přes útočnou modrou čáru bez problémů, Lotyšsko mohlo pokračovat v útoku. Sandis Vilmanis vypálil z levého kruhu příklepem do masky brankáře.
     
    33:22
    Rozhodčí hru následně přerušili, protože Paschemu při zákroku maskou povolily řemeny. Pro bezpečí gólmana musí dojet k jejich opětovnému dotažení.
     
    34:00
    Nicolas Perrenoud naznačil přihrávku, ale z velkého úhlu nakonec vystřelil. Markse Slavinskise viditelně zaskočil, avšak gólman měl štěstí, puk minul cílové zařízení.
     
    34:25
    Švýcaři se mohou těšit z další početní převahy. Trestnou lavici navštívil Rainers Darzinš, na vině je hákování způsobené proti Nicoletovi.
     
    35:17
    Švýcaři po buly udrželi útočné pásmo, ale pátého gólu se prozatím nedočkali. Dobře myšlenou nahrávku Cantina zastavil jeden z bránících hokejistů.
     
    35:43
    V oslabení zahrozil Martins Lavinš. Zůstal nikým nepokrytý v levém kruhu, ale střelou k pravé tyči nechal vyniknout levý beton Pascheho.
     
    36:04
    Za brankou Lotyšska byla k vidění velká bitva o puk. Vítězně z ní vyšel Jeremy Jabola-Prada, jenž rozehrál nahrál na modrou čáru Bichselovi.
     
    36:27
    Obránce Bichsel, jenž mohl zaútočit na hattrick, nesobecky předal kotouč parťákovi z obrany Brianovi Zanettimu. Dělovka z první rozezvučela jen mantinel za brankou.
     
    37:01
    Potrestaný Rainers Darzinš po návratu na led zkusil odčinit vyloučení vstřeleným gólem. Nebyl daleko, Pasche však nakonec jeho pokus udržel před brankovou čárou.
     
    37:50
    Lotyšsko právě vstřelilo branku!
    Lotyši konečně prolomili střeleckou smůlu, gól by jim mohl vlít novou krev do žil! Po zákroku gólmana získal kotouč na hraně brankoviště DANS LOČMELIS a i s notnou dávkou štěstí jej propasíroval za brankovou čáru. Asistence: Darels Dukurs a Sandis Vilmanis.
    37:50 Dans LOČMELIS - 1:4
     
    38:30
    Netrvalo dlouho a hráči v červených dresech znovu kombinovali v útočném pásmu. Roberts Cjunskis nabil Darzinšovi, ten pálil těsně vedle pravé tyče.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:08
    Lotyšsko právě vstřelilo branku!
    Schyluje se k dramatu! Hodassovu střelu Pasche opět pouze vyrazil a znovu k protihráči, jmenovitě k ANRIMU RAVINSKISOVI. Tomu nedělala dorážka do odkryté části klece žádný problém. Asistence: Bogdans Hodass a Girts Silkalns.
    39:08 Anri RAVINSKIS - 2:4
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Střely na bránu po 2. třetině: 28 – 20
     
    Druhá třetina přinesla hned čtyři branky, po dvou na každé straně. Švýcaři znovu vstřelili dva góly během půl minuty, po druhé trefě Liana Bichsela a gólu Louise Robina disponovali už čtyřbrankovým vedením. Lotyšský trenér Sorokins následně vyměnil gólmany a tato volba jako by jeho svěřence nakopla. V závěru prostředního dějství skórovali Dans Ločmelis a Anri Ravinskis, skóre tak rázem vypadá pro Lotyše zase o něco přívětivěji. V závěrečném dějství určitě zabojují minimálně o bod.
     
    Další třetina začne přibližně v 4:51.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Závěrečná dvacetiminutovka za sebou má první vteřiny. Kristaps Kristinš uspěl proti Nicoletovi, rozehrává Bogdans Hodass.
     
    40:27
    Hned v úvodu třetí třetiny předvedl Kevin Pasche důležitý zákrok. Skvěle se přesunul proti střele Lavinše, kterou zachytil do lapačky.
     
    41:12
    Obránce Brian Zanetti natlačil protihráče Darzinše do brány, která následně vypadla ze svého postavení. Hra tak musela být opět přerušena.
     
    41:35
    První zákrok v rámci třetího dějství už má na kontě rovněž Marks Slavinskis. Z úhlu si počkal na projektil Algeho, zasáhl stejně jako kolega lapačkou.
     
    42:01
    Artjoms Kadnikovs bekhendem nedokázal poslat puk do středního pásma. Puk na modré zachytil Maxmilian Streule, který následně vypálil do výstroje gólmana.
     
    42:48
    Obránce Dario Sidler podklouzl, ale měl štěstí, volný kotouč totiž sebral spoluhráč Joel Henry. Na puku pokračují Švýcaři.
     
    43:09
    Velmi dobrou práci odvedl Lilian Garessus. Navázal na sebe dva protihráče, mezi nimiž se prosmýkl. Finální fázi už nezvládl, Bichselovi nahrál nepřesně.
     
    43:36
    Peteris Purmalis měl velké štěstí, jeho vyhození z obranného pásma totiž cestou mimo hrací plochu zavadilo o tvrzené sklo. Není tak vyloučen.
     
    44:08
    Na Klavse Veinbergse si počkal Nicolas Perrenoud, který soka tvrdým způsobem dohrál u mantinelu. Lotyš se těžce zvedá z ledu.
     
    44:35
    Svěřenci kouče Sorokinse nezískali útočnou třetinu, na vině byl ofsajd. Rihards Simanovičs přebral nahrávku Cjunskise až za modrou čárou.
     
    45:06
    Přesilová hra pro Lotyšsko, to má velkou šanci přiblížit se soupeři na kontakt. Maxmilian Streule uklouzl a spadl pod nohy Kristinšovi. Ukázkové podrážení.
     
    45:30
    Kevin Pasche se postaral o to, že brána vypadla ze svého postavení. Gólman přejel zprava doleva příliš rychle, svatyni vykopl levou nohou.
     
    46:02
    Útočník Kristians Samitis nabral velkou rychlost a probojoval se těsně před bránu, odkud z forhendu vypálil těsně vedle pravé části brankové konstrukce.
     
    46:35
    Ve středním pásmu chyboval Artjoms Kadnikovs a Švýcaři jeli dva na jednoho. Jenže došlo ke špatné domluvě, jež skončila ofsajdem.
     
    47:09
    Před brankou Pascheho došlo k velké bitvě o puk. Muži v pruhovaném nechali dlouho hru plynout, neboť měli na puk dobrý výhled. Nakonec jej lapačkou přikryl Kevin Pasche.
     
    47:30
    Švýcaři důležité oslabení zvládli a jsou zase o krok blíže kýženému vítězství. Čas teď hraje proti Lotyšsku, to bude muset začít hrát ještě více do ofenzivy.
     
    48:13
    Ale jsou to Švýcaři, kteří útočí. Lian Bichsel mohl střílet, ale ještě vylepšoval pozici pro Nicoleta. Pokus zápěstím prosvištěl těsně nad.
     
    48:36
    Hokejisté v bílých dresech kontrolují hru. Brian Zanetti zakvedlal s toušem za brankou, počkal na prostřídání formací. Následně rozehrál a sám si odjel odpočinout.
     
    49:19
    Rozjetého Hodasse zastavil čistým způsobem Joel Henry. V souboji sedmiček uspěl. Beka nechal projet za sebe, ale už bez puku.
     
    49:39
    Gustavs Ozolinš kličkou po své pravici obelstil Paucharda, avšak nebylo mu to nic platné, neboť následný pas mezi kruhy zastavil pozorný Cudin Truog.
     
    50:10
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Hokejisté ze "země helvétského kříže" drží dvougólový náskok, vítězství mají blízko.
     
    50:31
    Od pravého mantinelu vypálil zápěstím Girts Silkalns. Gólman Kevin Pasche měl o situaci dobrý přehled, pravou ruku včas srazil k tělu, aby předvedl úspěšný zákrok.
     
    51:24
    S problémy, ale přece Niks Fenenko dokázal zpracovat neposedný kotouč. Následně se rozhlédl a u mantinelu našel Simanovičce. Lotyši mohou pokračovat v útočení.
     
    51:48
    Švýcarská brána není ideálně upevněna, to je zřejmé. Podruhé v krátkém časovém rozmezí vypadla ze svého postavení, což zapříčinilo další přerušení.
     
    52:16
    Mezi kruhy si našel prostor ke střele Roberts Cjunskis. Pachse kotouč vykopl levým betonem k Anrimu Ravinskisovi, ten z velkého úhlu netrefil volnou část brány.
     
    52:40
    Tři zákroky během pár vteřin? Pro Pascheho žádný problém. Nejprve vyrazil pokus Ozolinše a poradil si i s dorážkami Samitise a Veinbergse.
     
    53:03
    Spoluhráčům vypomohl s rozehrávkou Marks Slavinskis. Rychle prozkoumal situaci a středem uvolnil Nikse Fenenka, Taibel na puk jen těsně nedosáhl.
     
    53:35
    Překvapivý odraz od mantinelu Slavinskise zaskočil, ale lotyšský strážce svatyně se dokázal včas zorientovat, aby se přesunul proti ráně Springa.
     
    54:06
    Sorokinsova družina bojuje, avšak stále ztrácí dva góly. Manko nesnížil ani Roberts Andersons, jehož střela zápěstím proletěla nad břevnem.
     
    54:18
    Tohle se nemělo stát. V době, kdy Lotyši útočili, do hry naskočil šestý hokejista v červeném dresu. Dnes podruhé dochází k vyloučení za příliš mnoho hráčů.
     
    55:01
    Je zřejmé, že Švýcaři za každou cenu neprahnou po využití přesilové hry. Spíše šetří síly do závěru střetnutí. Přes všechny čáry nyní vyhodil Rihards Simanovičs.
     
    55:26
    Netrvalo dlouho a hráči v bílých dresech vybojovali útočné pásmo zpět. Lian Bichsel nabil na modrou čáru Matsovi Algemu, Slavinskis zasáhl lapačkou.
     
    56:18
    Anri Ravinskis, jenž odpykal týmový trest, je zpátky ve hře. Do konce střetnutí zbývají necelé čtyři minuty, Švýcarsko je blízko třem bodům.
     
    56:43
    Pas napříč pásmem sice Bogdans Hodass zpomalil, ale nezastavil. Brian Zanetti vypálil dělovku příklepem, gólman touš vyrazil lapačkou nad břevno.
     
    57:15
    Forčekující Joel Henry obral váhajícího Darzinše o kotouč. Následně zkusil ujet do samostatného úniku, to mu ovšem nepovolil Gustavs Ozolinš.
     
    57:37
    Situaci dvou proti dvěma řešil Peteris Purmalis střelou. Na Kevina Pascheho nevyzrál, osmnáctiletý mladík včas srazil betony k sobě.
     
    58:16
    Za obrannou linii Švýcarů najížděl Martins Lavinš. Skákavou žabičku vyslanou z hokejky Fenenka zachytil Tiziano Pauchard. Nebezpečí zažehnáno.
     
    58:40
    Lotyši vybojovali útočné pásmo. To je signál pro Markse Slavinskise, jenž upaluje na střídačku. Svěřenci kouče Sorokinse zkouší powerplay!
     
    59:00
    Probíhá poslední minuta třetí třetiny.
     
    59:26
    na modré čáře si nachystal kotouč pro střelu Gustavs Ozolinš. Vypálil svižný pokus zápěstím, ale na Pascheho nevyzrál, brankář zakročil pravým ramenem.
     
    59:48
    Je to jasné, Švýcarsko zvítězí! Poslední příležitost Lotyšska měl Rainers Darzinš, z vrcholku pravého kruhu vypálil do betonu brankáře.
     
    Konec zápasu.
     
    Střely na bránu: 41 – 29
     
    Nejlepší hráči utkání: Rainers Darzinš – Lian Bichsel
     
    Dnešnímu utkání přihlíželo 150 diváků.
     
    Druhé utkání skupiny A mistrovství světa hráčů do 18 let skončilo vítězstvím Švýcarska, které porazilo Lotyšsko výsledkem 4:2.

    Hokejisté ze "země helvétského kříže" rozhodli o svém vítězství dvěma slepenými góly jak v první, tak ve druhé třetině, tyto zásahy od sebe nedělilo ani třicet vteřin. Lotyši ještě v koncovce prostředního dějství zabojovali a snížili na rozdíl dvou branek, ale ve třetí třetině se na kontakt nedostali, Švýcaři si dvougólové vítězství pohlídali.

    Svěřenci kouče Jenniho udělali důležitý krok směrem k postupu do play-off. Další zápas sehrají zítra proti Bělorusku, na Lotyšsko čeká v noci ze středy na čtvrtek Kanada.
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (05:36:50)
    Marken.cz

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 38. Ločmelis (Dukurs, Vilmanis), 40. Ravinskis (Hodass, Silkalns) – 13. Jabola-Prada (Bichsel, Biasca), 13. Reichle (Robin, Sidler), 25. Bichsel (Biasca), 26. Robin (Zanetti, Sidler)


    Lotyšsko: Mežsargs (26. Slavinskis) – Simanovičs, Ozolinš (A), Fenenko, Hodass, Andersons, Zaicevs, Kadnikovs – Purmalis (A), Lavinš (C), Dukurs – Ravinskis, Cjunskis, Silkalns – Vilmanis, Ločmelis, Samitis – Darzinš, Kristinš, Veinbergs.
    Švýcarsko: Pasche (Croce) – Sidler (C), Zanetti, Cantin, Bichsel, Despont, Streule, Pauchard – Biasca, Taibel, Garessus – Robin (A), Henry, Reichle – Nicolet (A), Bougro, Perrenoud – Cudin Truog, Jabola-Prada, Alge – Spring.

    Rozhodčí: Reneau (USA), Wilk (USA) – Niittyla (FIN), Slavikovskij (RUS)

    Diváci: 150
    bahis siteleri