Osasuna – Cádiz 3:2 (kon.) | Elche – Alavés 0:2 (kon.) | Levante – Barcelona 3:3 (kon.)
konec
Levante UD
3:3 (0:2)
FC Barcelona
Úterý 11.05.2021, 22:00 • Estadio Ciudad de Valencia (Valencia) • Španělská LaLiga • 36. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je ode mě z tohoto utkání všechno. Děkuji vám za pozornost a přeji dobrou noc! (00:03:56)
     
    Další program:

    Levante UD
    37. kolo – 16. 5. 2021, 18:30: Getafe – Levante

    FC Barcelona
    37. kolo – 16. 5. 2021, 18:30: Barcelona – Celta Vigo
     
    Statistiky zápasu:

    Držení míče: 39 % : 61 %.
    Střely na branku: 6:5.
    Střely mimo: 4:8.
    Rohy: 8:6.
    Ofsajdy: 1:1.
    Fauly: 12:4.
    Drama v boji o španělský titul pokračuje
     
    Barcelona nezvládla bláznivý druhý poločas tohoto utkání a ze hřiště Levante si domů odveze jen jeden bod. Zlomovým momentem byl zřejmě gól Melera na 1:2, po kterém domácí zacítili šanci na zvrat v zápase a už o dvě minuty později vyrovnal po špatné přihrávce Messiho při rozehrávce Barcelony Morales. Barcelona se poměrně rychle dostala zpět do vedení, když skóroval Dembèlé, Levante se ale po této brance vrhlo do útoku a napokon se dočkalo odměny za svůj skvělý výkon ve druhé půli, když v 83. minutě vyrovnal na konečných 3:3 Sergio León.

    Levante nevyhrálo šestý ligový zápas za sebou a v tabulce je na 13. místě. Získalo ale jistotu záchrany, protože před 18. Huescou má náskok 10 bodů. Barcelona je druhá o bod za Atléticem Madrid, Atlético i třetí Real Madrid, který ztrácí na Barcelonu bod, budou ale v tomto kole teprve hrát. Pokud by Real i Atlético vyhrály, tak bude Barcelona už prakticky bez šance na ligový titul.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Levante se navíc ještě dostalo i k útoku a po zblokované střele Leóna získalo rohový kop. To je zřejmě konec nadějí Barcelony na výhru v dnešním zápase.
     
    90+4
    Busquetsův nákop do šestnáctky vyrazil před Braithwaitem na rohový kop brankář Aitor Fernández. Po rohovém kopu se pak míč v šestnáctce Levante odrazil k domácím hráčům, kterí ho bez váhání odkopli na polovinu Barcelony.
     
    90+3
    Barcelona se tak vrátila na polovinu domácích a rychle zatlačila fotbalisty Levante do šestnáctky. Centr z levé strany ale obránci Levante zastavili a pak míč odkopli až k brankáři hostů ter Stegenovi.
     
    90+2
    Domácí vytlačili vysokým presinkem hosty k jejich šestnáctce. Útočným faulem jim ale pomohl Goméz, jenž podrazil rozehrávajícího Desta.
     
    90+1
    Žlutou kartu za držení De Frutose, jenž mohl běžet do rychlého protiútoku, dostává Clément Lenglet (FC Barcelona).
     
    90
    Hrát se bude ještě čtyři minuty.
     
    90
    Střídání v týmu Levante UD: ze hřiště odchází José Luis Morales, přichází Giorgi Kočorašvili.
     
    89
    Na centr z rohu si naběhl Lenglet, hlavička se mu ale nepovedla a míč jen prodloužil při jeho letu mimo Fernándezovu branku.
     
    88
    Busquetsův pas do šestnáctky domácí odvrátili na levé křídlo, odkud centroval Alba. Jeho nákop srazil na rohový kop De Frutos.
     
    87
    Ani Messimu se jeho pokus o individuální průnik do šestnáctky nepovedl a domácí mu míč odkopli. Jeho spoluhráči se museli vrátit až na vlastní polovinu hřiště.
     
    86
    Barcelona se okamžitě po inkasované brance vrhla do útoku a zatlačila domácí k jejich šestnáctce. Obránci Levante odhlavičkovali už dva centry hostů z křídel.
     
    85
    Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Sergi Roberto, přichází Ricard Puig.
     
    83
    Levante právě vstřelilo branku!
    Domácí opět vyrovnávají! Toňo si naběhl na levé křídlo na pas z vlastní poloviny, obešel Desta a i s přispěním jeho teče se centr Toňa dostal na přední tyč přímo k SERGIOVI LEÓNOVI. Ten při náběhu předskočil Piquého a z první nasměroval míč k bližší tyči ter Stegenovy branky. Asistence: Toňo.
     
    82
    Až teď se Barcelona konečně dostala na útočnou polovinu. Messimu se však přihrávka na střídajícího Braithwaitea vůbec nepovedla a zaútočit tak opět mohou domácí.
     
    82
    Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Ousmane Dembèlé, přichází Sergiño Dest.
     
    81
    Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Antoine Griezmann, přichází Martin Braithwaite.
     
    79
    Barceloně se od vstřelené branky nepovedlo proniknout na delší dobu na polovinu Levante. Hosté dělají hodně nepřesností v rozehrávce a domácím se daří jejich akce zastavovat už ve středu pole.
     
    78
    Žlutou kartu dostává za podražení pronikajícího Dembèlého na pravé straně José Luis Morales (Levante UD).
     
    77
    Žlutou kartu dostává Frenkie de Jong (FC Barcelona), jenž srazil nedovoleným způsobem ve středu pole na trávník Malsu. De Jong nebude hrát v dalším utkání.
     
    77
    Toňo si naběhl do šestnáctky Barcelony v rychlém protiútoku Levante, když se ale dostal k míči, tak stál v ofsajdové pozici.
     
    76
    Centr z rohu Levante tentokrát odhlavičkoval z vlastní šestnáctky Alba. Barcelona se následně mohla dostat do rychlého protiútoku, ten se ale skončil nepřesnou rozehrávkou gólmana ter Stegena.
     
    75
    Střídání v týmu Levante UD: ze hřiště odchází Roger Martí, přichází Sergio León.
     
    75
    Střídání v týmu Levante UD: ze hřiště odchází Jorge Miramón, přichází Coke.
     
    75
    Levante pokračuje ve svém náporu a díky zblokované střele Goméze získává další rohový kop.
     
    74
    Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Pedri, přichází Oscar Mingueza.
     
    73
    Centr z něj se odrazil od obránce Barcelony za pokutové území k De Frutosovi, jenž z voleje poslal míč na tribunu za ter Stegenovou brankou.
     
    72
    Levante se začíná dostávat do tlaku a kombinuje na útočné polovině. Teď se domácím navíc povedlo získat i rohový kop.
     
    70
    Bardhiho nákop ze středu hřiště na rozběhnutého Martího pak chytil vybíhající brankář Barcelony ter Stegen. Domácí bleskurychle zacouvali na vlastní polovinu hřiště.
     
    69
    De Frutos si naběhl na pravé křídlo na hezký oblouček od spoluhráče, jeho zpětnou přihrávku do šestnáctky ale odkopl do bezpečí Alba.
     
    68
    Oba týmy si ve středu pole vyměnily kontrolu nad míčem, aby se nakonec vrátil na kopačky fotbalistů Levante. Ti kombinují na útočné polovině.
     
    67
    První žlutou kartu zápasu dostává za protesty proti odpískání faulu Malsovi Jorge De Frutos (Levante UD).
     
    66
    Držení míče: 45 % : 55 %
     
    65
    Miramón ještě zůstal ležet na trávníku, během gólové akce Barcelony se totiž srazil s Griezmannem. Už je v péči lékařů Levante.
     
    64
    Barcelona právě vstřelila branku!
    Hosté se opět dostávají do vedení! Griezmann dostal přihrávku před šestnáctku Levante, kde mu ji odkopl Miramón. Míč se ale dostal na pravou stranu pokutovému území přímo k neobsazenému OUSMANEMU DEMBÈLÉMU, jenž si míč zpracoval a pak ho tvrdou střelou poslal do pravého horního rohu domácí branky. Bez asistence.
     
    63
    Domácí jsou teď při chuti a drží míč na svých kopačkách. Hosté je vysoko napadají.
     
    62
    Střídající Malsa se zapojil do útoku Levante, jeho střelu po zemi ale chytil připravený brankář ter Stegen.
     
    61
    Střídání v týmu Levante UD: ze hřiště odchází Óscar Duarte, přichází Mickaël Malsa.
     
    61
    Střídání v týmu Levante UD: ze hřiště odchází Enis Bardhi, přichází Dani Goméz.
     
    59
    Levante právě vstřelilo branku!
    Tak přece jen je vyrovnáno! Barcelonskou rozehrávku vystihl JOSÉ LUIS MORALES, jenž se dostal ke zpětné přihrávce Messiho. Před šestnáctkou hostů si narazil míč s Martím a pak ho krásnou střelou z voleje poslal nechytatelně k levé tyči ter Stegenovy branky. Asistence: Roger Martí.
     
    58
    Domácí už mohli i vyrovnat! Morales se dostal ke střele z levé strany šestnáctky, kterou těsně před brankářem ter Stegenem zblokoval Lenglet.
     
    57
    Levante právě vstřelilo branku!
    Domácí snižují a vracejí se do hry o body z dnešního utkání! Miramón dostal na pravém křídle dostatek času a prostoru na centr, kterým poslal míč na hranici brankoviště. Tam předskočil Roberta GONZALO MELERO a prudkou hlavičkou usměrnil míč mimo dosah gólmana ter Stegena. Asistence: Jorge Miramón.
     
    55
    Albův centr z levého křídla vyrazil před volným Messim vybíhající brankář Aitor Fernández tak, že se míč odrazil přímo k neobsazenému de Jongovi. Ten pak svým obloučkem poslal míč nejen nad brankáře Levante, ale i nad domácí branku.
     
    54
    Tempo hry ve druhém dějství je zatím výrazně pomalejší. Hrací předmět mají pod kontrolou domácí, kteří se ale pořád nejsou schopni dostat do nebezpečnější střelecké příležitosti.
     
    53
    Domácí se dostali k rychlému protiútoku, na jehož konci našel Miramón centrem z pravé strany nabíhajícího Melera. Ten v pádu usměrnil míč vysoko nad ter Stegenovu branku.
     
    52
    Hosté se konečně vrátili na polovinu Levante, kde tlačí svou kombinací na krátke přihrávky domácí do obrany.
     
    51
    De Jongovu přihrávku domácí vystihli, jejich pokus o kolmici na Moralese ale obrana hostů odkopla. Po nákopu do šestnáctky Barcelony se pak ještě dostal k hlavičce Martí, míč ale poslal do rukou připraveného brankáře ter Stegena.
     
    50
    Tentokrát ale míč ztratili rychle i hosté, když ho Lengletovi vzal De Frutos. Ten pak nedokázal najít centrem do šestnáctky dobíhajícího Bardhiho a míč skončil v zámezí.
     
    49
    Domácí opět rychle odevzdali míč ve středu pole hostům. Ti ho posunuli dozadu na brankáře ter Stegena, od kterého začal další postupný útok Katalánců.
     
    48
    Barcelona rozehrála roh po zemi a po Dembèlého přihrávce na levou stranu střílel Messi. Tato střela se mu ale příliš nepovedla a trefil ní jen tyč, která drží síť domácí branky napnutou.
     
    47
    Domácí měli výkop druhého poločasu, o míč ale rychle přišli a okamžitě museli zacouvat dozadu. Barcelona se nastěhovala k šestnáctce Levante a Albův centr musel Miramón srazit na rohový kop.
     
    46
    Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Ronald Araújo, přichází Sergi Roberto.
     
    46
    Začal druhý poločas.
    Pedri byl v prvním poločase skutečně všude
     
    Druhý poločas začne přibližně ve 23:02.
     
    Barcelona v prvním poločase potvrdila roli favorita a zaslouženě jde do šatny s dvoubrankovým náskokem. Už v úvodních 5 minutách nevyužil dvě velké gólové možnosti Pedri, Barcelona ale pokračovala ve své aktivitě a nakonec se branek dočkala. Skóre otevřel ve 25. minutě krásnym volejem Lionel Messi a pak se gólu konečně dočkal i Pedri, když ve 34. minutě dorazil do sítě míč po přihrávce Dembèlého před odkrytou domácí branku. Levante nevymyslelo směrem dopředu téměř nic a i když se snažilo hrát aktivně, tak se přes skvěle organizovanou obranu Barcelony dostávalo ke střelám jen sporadicky. Barcelona tak má tento důležitý zápas rozehrán výborně a uvidíme, zda ho dotáhne do vítězného konce.

    Statistiky po 1. poločase:

    Držení míče: 39 % : 61 %
    Střely na branku: 1:4
    Střely mimo: 1:5
    Rohy: 5:3
    Ofsajdy: 0:0
    Fauly: 7:2
     
    45
    První poločas skončil.
     
    45
    Messi nacentroval z pravé strany za obranu Levante na Busquetse, jenž hlavou míč jen jemně tečoval při jeho letu těsně mimo vzdálenejší tyč domácí branky.
     
    44
    Araújo vystihl kolmici Bardhiho na spoluhráče do šestnáctky Barcelony a hned založil protiútok Katalánců. Na jeho konci odkopl rozběhnutému Dembèlému míč na rohový kop Duarte.
     
    43
    Kombinace Barcelony skončila ztrátou míče a následným faulem Griezmanna. Domácí svou rozehrávku pak zbytečně zdržovali a hosté se mezitím stihli seřadit do obranné formace.
     
    42
    Hosté se usadili ke své další postupné kombinaci na útočné polovině. Směrem dopředu se díky dvoubrankovému náskoku hnát nemusí.
     
    41
    Miramón nacentroval z pravého křídla na opačnou stranu na De Frutose, jehož při zpracovávání míče připravil o hrací předmět Dembèlé.
     
    40
    Pedri z první prodloužil přihrávku ze středu pole na Griezmanna, včas ale ze své branky vyběhl brankář Levante Aitor Fernández, jenž byl u míče jako první.
     
    39
    De Jong pak svým průnikem po pravém křídle získal roh i pro Barcelonu. Na Messiho centr z rohu si na zadní tyč nejlépe vyskočil Araújo, ze záklonu ale míč hlavou jen zvedl nad domácí branku.
     
    38
    Bardhi pak nacentroval do středu barcelonského pokutového území, odkud míč odvrátila do bezpečí obrana hostujícího týmu. Barcelona pak ve středu pole hrací předmět získala.
     
    37
    Domácí si rozehrávku rohového kopu zopakují, protože jejich centr byl sražen na další roh.
     
    36
    Levante získalo rohový kop. Moralesův centr na přední tyč brankář Barcelony ter Stegen vyboxoval, domácí ale pak získali zblokovaným centrem další roh.
     
    34
    Barcelona právě vstřelila branku!
    Hosté odskakují už do dvoubrankového náskoku! Dembèlé dostal na konci rychlého protiútoku Barcelony výbornou kolmici na pravou stranu šestnáctky a u levé tyče, těsně před vybíhajícím brankářem Fernándezem, posunul míč před odkrytou branku na dobíhajícího PEDRIHO. Ten už neměl problém míč z první dorazit do sítě. Asistence: Ousmane Dembèlé.
     
    33
    Tlak Barcelony ukončil ziskem míče Bardhi. Domácí se snaží rozehrát svůj postupný útok od obránců z vlastní poloviny hřiště.
     
    32
    Hosté rozehráli roh tak, aby mohli pokračovat v postupném útoku. Míč se ale přihrávkami dozadu dostal až k brankáři ter Stegenovi.
     
    31
    Dembèlé potáhl míč po pravé straně k šestnáctce Levante, před kterou ho posunul na Messiho. Ten trafil obránce domácího týmu, od kterého se míč odrazil mimo branku Levante.
     
    30
    Až teď se domácí konečně dostali na útočnou polovinu a měli i nadějnou gólovou příležitost. Bardhi se dostal v šestnáctce Barcelony k odraženému míči, jeho střelu k bližší tyči ale brankář ter Stegen chytil.
     
    29
    Messi si naváděl míč před šestnáctkou Levante na střelu a nakonec vystřelil z oblouku před ní, střelou po zemi ale minul levou tyč domácí branky.
     
    28
    Messi vysunul na levou stranu šestnáctky Levante rozběhnutého Albu, jenž namířil střelou z první z voleje mimo domácí branku.
     
    25
    Barcelona právě vstřelila branku!
    Hosté otevírají skóre! Albův centr z levé strany nadzvedl při pokusu o blok obránce Levante Miramón hlavou tak, že míč spadl v domácí šestnáctce ideálně k volnému LIONELOVI MESSIMU. Ten na nic nečekal a akrobaticky z voleje poslal míč k levé tyči Fernándezovy branky. Bez asistence.
     
    25
    De Frutos vystartoval po zisku míče na útočnou polovinu, jeho kolmici na Martího za obranu Barcelony ale dobře přečetl gólman hostů ter Stegen. Ten hned otočil hru na opačnou stranu.
     
    24
    Hosté si míč přihrávají u středové čáry. Domácí na ně opět čekají v seřazeném obranném postavení před vlastní šestnáctkou.
     
    23
    Rychlý protiútok Levante zastavil zblokováním centru domácích do zámezí Alba. Busquets pak získal odražený míč.
     
    22
    Hosté pak odpověděli svým postupným útokem, na konci kterého byla střela Lengleta ze střední vzdálenosti. Ta letěla přímo do rukou brankáře Levante Aitora Fernándeze.
     
    21
    Dembèlé na nezvyklém místě pravého obránce podklouzl a míč se za ním dostal k Toňovi. Ten ale zvolil místo střely přihrávku na dobíhajícího spoluhráče, kterou zastavil Lenglet.
     
    20
    Pokus o útok po pravém křídle domácím nevyšel, po odkopu Araúja se ale míč k fotbalistům Levante vrátil. Domácí se pak dostali na polovinu Barcelony postupnou kombinací.
     
    19
    Domácí po aktivním úvodu Barcelony vyrovnali v posledních minutách hru a teď mají míč pod kontrolou oni. Zatím si ho přihrávají ve středu hrací plochy.
     
    18
    Araújo se po jednom ze soubojů při rohovém kopu zřejmě zranil a kulhá. Sergi Roberto se už šel rozcvičovat.
     
    17
    Nákop od rohového praporku nezasáhl žádný z hráčů v šestnáctce Barcelony a Morales pak z hranice pokutového území vystřelil mimo ter Stegenovu branku.
     
    16
    Levante získalo svůj první rohový kop v zápase díky zblokovanému centru De Frutose z pravého křídla.
     
    15
    Dembèlé si nezpracoval nákop na pravé křídlo a Bardhi hned zavezl míč na útočnou polovinu. Spoluhráči s ním ale neběželi a tak ho prakticky jen odevzdal hostům.
     
    14
    Barcelona dlouho drží míč na kopačkách, její útok ale domácí v pravidelných „vlnách“ zastavují ve vzdálenosti cca 30 metrů od vlastní branky.
     
    12
    Barcelona se dostala k šestnáctce domácích, pak se ale sama vytlačila nepřesnými přihrávkami zpět do středu pole. Hráči Levante už jsou v obranném postavení.
     
    11
    Dlouhý postupný útok Levante nakonec k ničemu nevedl. Hosté míč zhruba po třech minutách získali a mohou rozehrát vlastní útočnou akci.
     
    10
    K hracímu předmětu se dostal i brankář Levante Aitor Fernández, jenž ho přesným výkopem rozehrál na pravou stranu útočné poloviny. Teď jsou to domácí, kteří mají míč dlouho na svých kopačkách.
     
    9
    Miramónův centr z pravé strany nebyl přesný, míč se ale odrazil zpátky na kopačky domácích. Ti s nim zacouvali na vlastní polovinu hřiště.
     
    8
    Až teď získali fotbalisté Levante míč a hned ho nakopli na levé křídlo na rozběhnutého Moralese. Spoluhráči ale kapitánovi domácího celku nepomohli a míč tak musel posunout dozadu.
     
    7
    Domácí se ještě pořádně nedostali k míči a nadále se jen brání. Barcelona si přihrává míč kolem seřazené obrany domácího týmu.
     
    6
    Po faulu na Messiho před šestnáctkou Levante získali hosté přímý kop. Messiho střelu z něj zastavili domácí hráči ve zdi.
     
    5
    De Jong si naběhl na pas ze středu pole do šestnáctky a těsně před vybíhajícím brankářem Fernándezem u levé tyče přihrál míč do druhé vlny dobíhajícímu Pedrimu. Jeho střelu z první přesouvající se domácí gólman dokázal skvělým zákrokem vyrazit.
     
    4
    Pedri na levém křídle hezky obešel Miramóna, míč ale musel posunout dozadu. Griezmannův oblouček do šestnáctky Levante pak Messi nedokázal zpracovat na hrací ploše.
     
    3
    Barcelona vstoupila do zápasu velmi aktivně a opět sa nastěhovala ke své kombinaci na krátké přihrávky k pokutovému území soupeře. Levante je v hluboké obraně.
     
    2
    De Jong našel přihrávkou z pravého křídla v šestnáctce Levante úplně volného Pedriho, jenž z první vypálil těsně nad Fernándezovu branku.
     
    1
    Výkop utkání měli hosté. Jejich první pokus o postupný útok skončil ve středu pole, kde míč získali pod svou kontrolu domácí hráči.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Levante bude hrát v modro-červených dresech, Barcelona v růžových.
     
    Oba týmy už jsou na hrací ploše, zápas se tak o malou chvíli začne.
    Dějiště dnešního zápasu - Estadio Ciudad de Valencia
     
    Úvodní sestavy:

    Levante UD: Aitor Fernández – Miramón, Vezo, Ó. Duarte, Toňo – De Frutos, Melero, Rober, E. Bardhi – Martí, Morales (C).

    Náhradníci: Cárdenas – Son, S. León, Malsa, Postigo, Rochina, C. Clerc, Goméz, Coke, Doukouré, Cantero, Kočorašvili.

    FC Barcelona: ter Stegen – R. Araújo, Piqué, Lenglet, Alba – F. de Jong, S. Busquets, Pedri – Messi (C), Griezmann, O. Dembèlé.

    Náhradníci: Neto, Tenas – Dest, Pjanić, Braithwaite, Puig, Trincão, Roberto, Umtiti, Firpo, Moriba, Mingueza.

    Rozhodčí: Montero – Grado, Sevilla.
     
    Tento zápas se kvůli nařízením na zamezení šíření onemocnění COVID-19 bude hrát bez diváků.
     


    Vzájemné zápasy

    V posledních ročnících se ve vzájemných ligových zápasech těchto dvou týmů daří domácím celkům. Tým hrající venku vyhrál z posledních 10 vzájemných ligových soubojů jen dva a až osmkrát se z výhry radoval tým hrající na vlastním trávníku. Obě výhry týmu hrajícího venku si připsala Barcelona, která tak z těchto 10 zápasů proti Levante vyhrála 8 a prohrála 2. Remíza se v zápase těchto dvou klubů zrodila naposledy ještě v lednu 2014 (1:1). První vzájemný zápas v aktuální sezoně vyhrála Barcelona v prosinci 2020 doma 1:0.

    Posledních 5 vzájemných ligových zápasů:
    16. 12. 2018: Levante – Barcelona 0:5
    27. 4. 2019: Barcelona – Levante 1:0
    2. 11. 2019: Levante – Barcelona 3:1
    2. 2. 2020: Barcelona – Levante 2:1
    13. 12. 2020: Barcelona – Levante 1:0
     


    FC Barcelona

    Katalánci ve dvou posledních domácích utkáních nevyužili možnost dostat se do čela španělské LaLigy, když nejdříve neudrželi poločasový náskok 1:0 proti Granadě a prohráli 1:2, a pak v přímém souboji s lídrem Atléticem Madrid uhráli jen bezbrankovou remízu. Tři kola před koncem ligového ročníku tak jsou na třetí pozici a vyhrát ligu už mohou jen v případě, že jejich madridští konkurenti v některém ze zbývajících zápasů nezískají plný počet bodů. Na první Atlético ztrácejí dva body a za druhým Realom zaostávají kvůli horším vzájemným zápasům. Tyto dvě ztráty bodů mohou Barcelonu mrzet o to více, že kromě porážky v El Clásicu (1:2) vyhrála od konce února všechny ostatní ligové zápasy. Výrazně si při nich navíc vylepšila útočnou produktivitu, která je aktuálně nejlepší ve španělské LaLize (80 vstřelených branek). V tabulce zápasů venku je Barcelona nejlepším týmem a z posledních 12 ligových utkání na cizích hřištích vyhrála 11.

    Posledních 5 ligových zápasů:
    Barcelona – Getafe 5:2
    Villarreal – Barcelona 1:2
    Barcelona – Granada 1:2
    Valencia – Barcelona 2:3
    Barcelona – Atlético Madrid 0:0
     


    Levante UD

    Forma Levante se v posledních týdnech výrazně zhoršila a jen díky tomu, že měl tento tým dostatek bodů, nehraje o záchranu. Od konce února vyhrálo Levante v lize jen dvakrát, z toho jednou nad posledním Eibarem (1:0), a prohrálo až sedmkrát. V tabulce se nachází na 14. místě a na definitivní jistotu záchrany mu chybí jen bod, protože před dvojicí Huesca – Elche na sestupových pozicích má před tímto kolem náskok 9 bodů. Levante doplácí především na slabou obranu, která má sedmý nejvyšší počet inkasovaných gólů (50). V tabulce zápasů doma je Levante na 13. místě a na vlastním hřišti prohrálo poslední tři ligová utkání.

    Posledních 5 ligových zápasů:
    Levante – Villarreal 1:5
    Levante – Sevilla 0:1
    Elche – Levante 1:0
    Celta Vigo – Levante 2:0
    Alavés – Levante 2:2
     
    Vítejte u on-line přenosu ze zápasu Levante UD – FC Barcelona. Utkání 36. kola španělské LaLigy začíná v 22:00.

    Michal Sadlek

    Branky: 57. Melero (Miramón), 59. Morales (Martí), 83. S. León (Toňo) – 25. Messi, 34. Pedri (O. Dembèlé), 64. O. Dembèlé

    Karty:   67. De Frutos (LVN), 78. Morales (LVN) – 77. F. de Jong (BAR), 90+1. Lenglet (BAR)


    Držení míče: 39 % : 61 %.
    Střely na branku: 6:5. Střely mimo: 4:8. Rohy: 8:6. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 12:4.
    Levante UD: Aitor Fernández – Miramón (75. Coke), Vezo, Ó. Duarte (61. Malsa), Toňo – De Frutos, Melero, Rober, E. Bardhi (61. Goméz) – Martí (75. S. León), Morales (C) (90. Kočorašvili).
    Náhradníci: Cárdenas – Son, S. León, Malsa, Postigo, Rochina, C. Clerc, Goméz, Coke, Doukouré, Cantero, Kočorašvili.

    FC Barcelona: ter Stegen – R. Araújo (46. Roberto, 85. Puig), Piqué, Lenglet, Alba – F. de Jong, S. Busquets, Pedri (74. Mingueza) – Messi (C), Griezmann (81. Braithwaite), O. Dembèlé (82. Dest).
    Náhradníci: Neto, Tenas – Dest, Pjanić, Braithwaite, Puig, Trincão, Roberto, Umtiti, Firpo, Moriba, Mingueza.

    Rozhodčí: Montero – Grado, Sevilla
    bahis siteleri