Velká Británie – Slovensko 1:2 (kon.) | Norsko – Itálie 4:1 (kon.) | Švédsko – Bělorusko 0:1 (kon.)
Kazachstán – Finsko 2:1 (3:1 po s.n.) | Dánsko – Švýcarsko 0:1 (kon.) | Kanada – USA 1:5 (kon.)
konec
Dánsko
0:1 (0:1, 0:0, 0:0)
Švýcarsko
Neděle 23.05.2021, 19:15 • Olympic Sports Centre, Riga • Mistrovství světa • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
    55:01 Philipp Kurashev se na dánskou branku řítil úplně sám
     
    55:01
    Obrovská šance na zvýšení skóre z hostujícího pohledu. Úplně sám se do nájezdu dostal Philipp Kurashev. Chtěl zkusil bekhendový blafák, ale Sebastian Dahm zůstal chladný a na puk si počkal.
     
    50:33
    Hodně zajímavou nahrávku vymyslel z rohu kluziště Christoph Bertschy pro Tristana Scherweye, který puk dokázal tečovat na hraně brankoviště, bylo to ale vedle pravé tyče.
    47:58 Výborný zákrok brankáře Dahma a mela před dánskou brankou
     
    47:58
    Ve velkém závaru před brankou Dahma Švýcaři doráželi snad čtyřikrát, ale ani jednou kotouč nedostali za dánského gólmana! Poté se strhla velká mela, rozhodčí nejspíš půjdou na video...
    44:49 Akce Grégoryho Hofmanna
     
    44:49
    Nádhernou individuální akcí se do útočného pásma proháčkoval dnes hodně agilní Grégory Hofmann a zkusil i vypálit. Z těžkého úhlu trefil jen Dahma.
     
    40:39
    Nico Hischier se dostal za obranu soupeře, a tak ho musel Oliver Larsen hákovat.
     
    29:06
    V souboji u mantinelu se dopustil nedovoleného zákroku Philipp Kurashev a míří na dvě minuty za vysokou hůl.
     
    15:00
    Po ráně Olivera Larsena Dánové slavili vyrovnání, ale už když tento obránce napřahoval, pískal rozhodčí postavení útočící hráče v brankovišti, které bylo zcela evidentní.
    13:12 Timo MEIER - 0:1
     
    13:12
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Švýcaři jdou zaslouženě do vedení. Celá akce začala na pravé straně, odkud přišla diagonální přihrávka Hischiera na TIMO MEIERA. Ten opět ukázal, jaký je to kanonýr a vynikající technik, když se rychlou stahovačkou zbavil jednoho soupeře a následně přes dalšího zakončil svižnou ranou na zadní tyč – 0:1. Asistence: Nico Hischier, Mirco Müller.
    09:05 Závar před brankou Dánska
     
    09:05
    Po sražené přihrávce Joëla Vermina se kotouč dostal na brankovišti k Andresi Ambühlovi, ten ale v tísni nedokázal zakončit nad beton dánského brankáře.
    05:45 Timo Meier se dostal do velké šance
     
    05:45
    Dánská chyba ve střídaní a málem byla na světě první branka zápasu. Puk do útočného pásma dostal Timo Meier a sám proti Dahmovi zkusil pálit pod lapačku. Dánský brankář našel kotouč ve své výstroji.
     
    02:02
    Santeri Alatalo nechal hůl po nohama soupeře a za podrážení míří na trestnou lavici.
     
    00:40
    Švýcaři nastoupili jako uragán. Vincent Praplan nejprve tečoval těsně vedle, následně dostal přihrávka zpoza branky, zblízka ale přestřelil.
    Cestu našich mladých reprezentantů U18 šampionátem ve Finsku si můžete připomínat originálním dresem. Ten nyní můžete získat v této aukci.

    Daniel Kinc

    Ondřej Černý

    Branky a nahrávky: 14. Meier (Hischier, Müller)


    Dánsko: Dahm (Dichow) – Lassen, M. Lauridsen, Jensen Aabo (C), O. Larsen, O. Lauridsen (A), Kristensen, Krogsgaard – Nicklas Jensen, Jakobsen, Boedker – Andersen, Jesper Jensen, Hardt – True, Bau Hansen, Meyer – Madsen, Poulsen (A), From – Olesen.
    Švýcarsko: Berra (Nyffeler) – Müller, Siegenthaler, Untersander (A), Moser, Diaz (C), Geisser, Alatalo, Heldner – Praplan, Scherwey, Bertschy – Meier, Hischier (A), Andrighetto – Hofmann, Simion, Corvi – Ambühl, Kurashev, Vermin.

    Rozhodčí: Šír, Staňo – Ondráček, Synek
    bahis siteleri