Anglie – Německo 2:0 (kon.) | Švédsko – Ukrajina 1:2 (po pr.)
konec
Anglie
2:0 (0:0)
Německo
Úterý 29.06.2021, 18:00 • Wembley Stadium, Londýn • Mistrovství Evropy • Osmifinále
Předzápasové kurzy
     
    Děkujeme za pozornost, hezký zbytek dne. (20:14:33)
     
    Angličané se představí v sobotním čtvrtfinále od 21:00 proti Švédsku, nebo Ukrajině. Hrát se bude v Římě a Angličané nebudou poprvé hrát doma na letošním evropském šampionátu.
     
    Anglie tak zůstává jediným týmem, který doposud na ME neskóroval. To vyřazení Němců znamená, že ze skupiny smrti si čtvrtfinále nezahraje ani jedno mužstvo.
     
    Nesledovali jsme zrovna pohledné čtvrtfinále. Obraz hry byl 75 minut hodně nudný. Němci si vypracovali šanci Wernerem, ale ten neprostřelil zblízka mezi nohama Pickforda. Co se týče Anglie, tak v posledních sekundách prvního poločasu to už vypadalo, že Kane zasune podél Neuera, ale perfektním skluzem mu Hummels vypíchl balón.

    Když vezmeme druhou půli, tak půlhodiny byly oba týmy dost pasivní a hodně si uvědomovaly, jak moc důležitý bude první gól. Ve chvíli, kdy se už schylovalo k prodloužení, tak Sterling se prosadil po centru Shawa z levého křídla a placírou uklízel za Neuera. Sterling tak přidal svou třetí trefu na turnaji a celkově se prosadil již popatnácté za dvacet duelů v národním celku. Následně ale udělal fatální chybu a Havertz poslal Müllera do samostatného úniku. Hvězda Bayernu Mnichov, která se po vyřazení z kádru po MS 2018 vrátila do mužstva, těsně minula levou tyč ze svého pohledu. Němci vzápětí museli otevřít obranu a toho využil Harry Kane, jemuž předložil balón střídající Grealish. Kapitán Anglie se zapsal do střelecké listiny vůbec poprvé na EURO.
     
    Německo zažívá po vypadnutí v základní skupině na MS v Rusku další velké zklamání. Tentokráte končí v osmifinále ME a dá se čekat, že to Němci doma dost schytají. Toto vyřazení znamená, že trenér Löw se loučí s německým nároďákem. Ten pod jeho vedením vůbec poprvé na evropském šampionátu nezíská medaili. Naposledy skončili Němci takhle špatně na ME 2004, kdy kvůli porážce s českým týmem nepostoupili ze základní skupiny.
     
    Toto utkání sledovalo 41 973 diváků.
    V Anglii vypukly po postupu přes odvěké rivaly velké oslavy.
     
    Zákroky brankářů
    Jordan Pickford (Anglie) – 3 zákroky
    Manuel Neuer (Německo) – 2 zákroky
     
    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 1:4. Rohy: 3:3. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 10:19.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Do vápna Anglie přilétlo několik centrů, domácí se ubránili a trenér Southgate se mohl radovat.
    90+4. Kontrast emocí v hledišti. Euforie na straně Angličanů, slzy zoufalství na té německé.
     
    90+4
    Trenér Löw udělil na nějakou dobu poslední pokyny německým hráčům. Kroosova standardní situace z pravé strany skončila na hlavě beka.
     
    90+3
    Pickford si počkal na centr z pravé strany, navíc neměl kolem sebe hráče v černém dresu. Tahle noc bude v Londýně dlouhá, pokud to vůbec pandemická nařízení povolují.
     
    90+2
    Müller je hodně naštvaný a nadával směrem do hřiště, nelze se čemu divit. Po návratu do německé reprezentace zažije opět velké zklamání, stejně jako před třemi lety na MS v Rusku.
     
    90+2
    Střídání v týmu Německo: ze hřiště odchází Thomas Müller, přichází Jamal Musiala.
     
    90+1
    Hummels prodlužoval míč na středu hlavou na levou stranu na patu Müllera, ten byl zdvojený.
     
    90+1
    Německo má na dva góly čtyři minuty!
     
    90
    Po přetaženém centru zprava vracel Sané balón z levé strany do ohně a Goretzka vypálil v šestnáctce mimo branku.
    Internetový obchod Marken.cz vám přináší legendární sortiment Fanklubu defenzivního fotbalu! Pořiďte si originální šálu nebo triko a zařaďte se do skupiny fanoušků, která ví, že nejdůležitější jsou body.

    Vít Muzikář

    Branky: 75. Sterling (Shaw), 86. Kane (Grealish)

    Karty:   8. Rice (ENG), 45. Phillips (ENG), 77. Maguire (ENG) – 25. Ginter (GER), 72. Gosens (GER)


    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 1:4. Rohy: 3:3. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 10:19.
    Anglie: Pickford – Walker, Maguire, Stones – Trippier, Phillips, Rice (87. J. Henderson), Shaw – Saka (69. Grealish), Kane (C), Sterling.
    Náhradníci: Ramsdale, Johnstone – Grealish, J. Henderson, Rashford, Mings, Coady, Sancho, Mount, Foden, R. James, Bellingham.

    Německo: Neuer (C) – Ginter (87. Can), Hummels, Rüdiger – Kimmich, Goretzka, Kroos, Gosens (87. Sané) – Havertz, T. Müller (90+2. Musiala) – Werner (69. Gnabry).
    Náhradníci: Leno, Trapp – Halstenberg, Volland, Gnabry, Musiala, Süle, Neuhaus, Sané, Gündoğan, Can, Koch.

    Rozhodčí: Makkelie (NED) – Steegstra (NED), de Vries (NED)

    Diváci: 41 973
    bahis siteleri