USA – Čína 12:7 (kon.) | ROC – Maďarsko 10:10 (kon.)
Austrálie – Nizozemsko 15:12 (kon.) | Španělsko – Kanada 14:10 (kon.)
konec
ROC – Maďarsko

10:10

(1:2, 3:5, 3:1, 3:2)

Pondělí 26.07.2021, 08:30 • Tatsumi Water Polo Centre, Tokio • Olympijské hry - Vodní pólo (ženy) • Skupina B
Předzápasové kurzy
Sledujte:
     
    0:07
    Vůbec poprvé od třetí minuty zápasu platí nerozhodný stav! Pouhých sedm vteřin před koncem se o to postarala Jekatěrina Prokofjevová.

    10:10
     
    1:59
    Rusky potřebovaly skórovat, což se jim dvě minuty před koncem také povedlo. Leimeterová jim dala vteřiny navíc, zprava se pak trefila Ivanovová.

    9:10.
     
    2:25
    Tohle už začíná z maďarského pohledu vypadat nadějně! Střední útočnice Aniko Gyöngyössyová zúročila přihrávku do předbrankového prostoru.

    8:10.
     
    4:11
    Rusky jsou v útoku i po neúspěšné střele Ivanovové. Po faulu využila narůstající tlak Prokofjevová. Zase je tu nejtěsnější rozdíl!

    8:9
     
    6:53
    Důležitý zásah pro klid v hlavách maďarských vodních pólistek. Dobrou mušku prokázala Gabriella Szucsová.

    7:9.
     
    0:35
    Porada během oddechového času očividně padla na úrodnou půdu. Naděžda Glyzinová dnešním prvním zásahem dotahuje Rusky na jediný gól.

    7:8
     
    4:35
    Rusky se zuby nehty drží v kontaktu. Po přihrávce na levou stranu to zkusila Prokofjevová a míč se od břevna a hlavy brankářky vydal až do sítě.

    6:8.
     
    4:57
    Tyčky dnes hrají velmi důležitou roli. Ta krajní nyní odrazila střelu Dory Leimeterovové za záda ruské gólmanky.

    5:8
     
    7:16
    Hodně svižný úvod třetí čtvrtiny! Parkesová svou možnost neproměnila, kdežto na druhé straně uklidila míč přesně k tyči Veronika Vachitovová.

    5:7
     
    0:18
    Gyöngyössyová si pomohla faulem, za který byl Ruskám přiřknut trestný hod. Prokofjevová se z něj nezmýlila.

    4:7
     
    0:29
    Skutečně se tak stalo zásluhou Anny Illésové! Jevgenija Ivanovová konečky prstů letící střelu tečovala, nikoliv ale mimo tři tyče.

    3:7
     
    2:32
    Sehrávku na levou stranu využila gólovou střelou Dorottya Szilágyiová. Maďarky disponují slibným třígólovým náskokem.

    3:6
     
    5:58
    Góly teď padají jako na běžícím páse. Při svém druhém dnešním zakončení se zblízka poprvé prosadila rodačka z Nového Zélandu, Rebecca Parkesová.

    3:5
     
    6:17
    Anna Timofejevová se s nepříznivým stavem nechtěla smířit a při první příležitost zase docvakla Rusky na rozdíl jediného gólu.

    3:4.
     
    6:47
    Třetí útok v řadě, který byl zakončený gólovou trefou! Do listiny střelkyň přidala své jméno s dvanáctkou hrající Krisztina Gardaová.

    2:4
     
    7:11
    Přichází však bleskurychlá reakce z ruky Elviny Karimovové, pro kterou je to první přesný zásah na probíhajících olympijských hrách.

    2:3
     
    7:24
    Vályiová jako první doplavala pro míč na startu druhého dějství. Se svými spoluhráčkami pak vytvořila zámek a pomohla zvýšit na dvougólový rozdíl. Karnauchovová o milimetry nedosáhla na projektil Szilágyiové.

    1:3.
     
    0:38
    Glyzinovové chyběly doslova centimetry, když trefila horní tyčku. V protiakci zavinila Bersněvová penaltu a tu proměnila Dora Leimeterová.

    1:2
     
    2:22
    A za dalších dvacet vteřin se mohou poprvé radovat také Maďarky! Kapitánka Rita Keszthelyiová byla na konci účinné souhry.

    1:1
     
    2:43
    Po nahrávce z pravé strany od Vachitovové napřáhla ke střele Ivanovová a jako první vyzrála na gólmanku Magyariovou!

    1:0

    Michal Břuchanský

    Dervieux (FRA), Buch (ESP)
    Sestavy:
    ROC: Golovinová, Karnauchová - Bersněvová, Prokofjevová (C), Karimovová, Vachitovová, Seržantovová, Simanovičová, Timofejevová, Sobolevová, Ivanovová, Glyzinová.

    Maďarsko: - Ganglová, Magyariová - Szilágyiová, Vályiová, Gurisattiová, Szucsová, Parkesová, Illésová, Keszthelyiová (C), Leimeterová, Gyöngyössyová, Gardaová.
    bahis siteleri