Francie – Česko 3:1 (kon.) | Švýcarsko – Česko 4:3 (kon.)
konec
Francie
3:1 (2:1, 1:0)
Česko
Pátek 30.07.2021, 13:30 • Sportzentrum Eselriet, Illnau-Effretikon, Švýcarsko • ME v inline hokeji U18
Partner:
     
    35:42
    Macas to vzal na sebe a projel od vlastní branky až na osu hřiště. Jeho střela do branky mířila, jenže ve finální fázi z toho byla jenom tyč!
     
    35:21
    Francie právě vstřelila branku!
    Čechům se alespoň jeden bod začíná vzdalovat! Koblížek zpracovával přihrávku od soupeřovy branky, jenže se mu to nepovedlo podle představ. Dorážel na něj Mari, který mu nakonec u mantinelu puk snadno sebral a JULIEN BENETEAU se nabídl v druhé vlně. Lequin kapituloval potřetí a Češi berou oddechový čas – 3:1! Asistence: Eliott Mari.
     
    33:46
    Buršík získal odražený kotouč a započaly tím francouzské problémy, které chtěl využít Plos! Od půlky se řítil sám na branku a zkoušel to znovu na Dufeutrella po zemi, ani tentokrát ale neuspěl!
     
    32:13
    Vyloučení v týmu Česko (Macas – 2 min, podrážení).
     
    26:14
    A znovu Lequin! Francouzi tentokrát přečíslili soupeře 4 na 3 a z druhé vlny sjíždějící Mari zakončoval k tyči, český gólman tam ale byl včas a přerušil hru.
     
    25:36
    Ačkoliv dva čeští hráči vepředu dlouho drželi kotouč a tahali čas, nakonec z toho byla velká šance Francie, poněvadž ujeli dva na nikoho a Gauze měl ideální možnost na třetí branku týmu. Lequin ale zneutralizoval jeho střelu a stále drží české naděje!
     
    24:06
    I tak v oslabení ale měli Češi ohromnou příležitost! Hamrla byl po přihrávce absolutně osamocen, jenže ho zradily brusle a skončilo to pouze pádem. Velká škoda pro český tým, tohle mohlo skončit brankou!
     
    23:43
    Narazil totiž jednoho z Francouzů na mantinel, což je potrestáno menším trestem a klasifikací naražení zezadu.
     
    22:59
    Žmola využil chyby Anguse Venina a letěl sám na branku taktéž, ve finální fázi však zaváhal a kotouč mu z hole uskočil. Navíc poté fauloval a bude z toho vyloučení.
     
    21:43
    Abazaj dostával kotouč už před dva obránce a v jízdě do nich narazil. Problém byl v tom, že byl jako poslední hráč a Labreux už tak pádil sám na kasu. Skvěle se však vrátil Plos, který čistým způsobem zezadu odebral francouzskému hráči puk!
     
    17:07
    První přesilovka pro Čechy v zápase! Martin vletěl do souboje s Macasem pozdě a podrazil jej u mantinelu. Jednoznačné dvě minuty a kouč Suhrada si bere oddechový čas!
     
    15:55
    Francouzská obrana střídala velmi zvláště a pro Dundu vznikl prostor na samostatný únik. Pokoušel se zasunout kotouč mezi betony Dufeutrella, francouzský gólman však prostor utěsnil a přerušuje hru!
     
    13:13
    Mohlo to být zpátky na remíze, když se Lukáš Plos dostal na svůj post a švihem pálil, už podruhé jej však od radosti zastavila tyčka francouzské branky!
     
    12:32
    Francie právě vstřelila branku!
    Francie však bere vedení rychle zpátky! Buršík vyjel do souboje s YONIM LABREUXEM trochu laxně, nedokázal jej odstavit od kotouče. Navíc byl napravo jako poslední hráč a pro Labreuxe se tak otevřela cesta vpřed. Sjel si tak až skoro na hranici brankoviště a Lequina chladnokrevně prostřelil – 2:1! Bez asistence.
     
    10:14
    Česko právě vstřelilo branku!
    Jenže vedení Francie netrvalo ani 20 sekund! Po nařízeném buly v útočném pásmu, které Češi vyhráli, vystřelil od modré Malínek a jeho střelu tečoval mezi kruhy mimo dosah Dufeutrella MATYÁŠ MACAS. Češi se tak rychle vrací na remízový stav, což je velmi důležité – 1:1! Asistence: Vojtěch Malínek.
     
    10:01
    Francie právě vstřelila branku!
    V signalizované výhodě po faulu Abazaje se Francouzi prosazují! Hráli situaci 5 na 4 a tlačili se velmi do branky, možná až na hranici nepovoleného postavení v brankovišti. Jako finální se ukázala býti nahrávka od Labreuxe, který našel bleskově před brankou ALEXE GAUZEHO. Tomu již pak nedělalo problém poslat puk do odkryté branky – 1:0! Asistence: Yoni Labreux.
     
    07:19
    V situaci 2 na 1 to myslel Malínek dobře, čekal s nahrávkou na Plose až do poslední možné chvíle. Jenže poslal přihrávku vzduchem, na což Plos nebyl připraven a kotouč ze vzduchu nesklepl!
     
    04:49
    Zdánlivě to nevypadalo, nakonec z toho byla další francouzská šance! Polonahození Labreauxe srazil jeden z českých obránců do brankoviště, kde musel Lequin rychle reagovat. Betonem vystrčil puk alespoň ven, ale přímo na hůl Gauze. Ani ten však neposlal Francii do vedení!
     
    02:56
    Skvělý Lequin podržel český tým! Po chybné výměně puku mezi hráči na středové lajně ujížděl sám na kase Bayonne a tlačil zakončení nad beton, které však Lequin měl. A poradil si i s dorážkou, kterou obstarával Angus Venin!
     
    00:06
    Důležitý zápas pro oba týmy začíná! Plos se ihned vydal na inspekční cestu do útoku a z levého kruhu pálil, na stadionu cinkla vzdálenější tyčka!

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 11. Gauze (Labreux), 13. Labreux, 36. Beneteau (Mari) – 11. Macas (Malínek)


    Francie: Dufeutrelle (Venin) – Riberac, Beneteau, Venin, Gauze, Mari, Labreux, Schneider, Romanaz, Martin, Mangalte, Jeanmart, Bayonne
    Česko: Lequin (Kundrík) – Buršík, Zdeněk, Macas, Abazaj, Kuchař, Zapletal, Malínek, Holba, Plos, Dunda, Žmola, Koblížek, Hamrla

    Rozhodčí: Ott (SUI), Basso (ITA)
    bahis siteleri