Slavia – Mladá Boleslav 2:5 (kon.) | Olomouc – HK MD Šumperk 3:1 (kon.)
konec
HC Slavia Praha
2:5 (0:2, 1:1, 1:2)
BK Mladá Boleslav
Pátek 30.07.2021, 12:30 • Zimní stadion Eden • Přípravné zápasy dorostu
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:30.
     
    Pěkné odpoledne z vršovického Edenu, kde za malou chvíli začne přípravný zápas dorostenců HC Slavia Praha a BK Mladá Boleslav. Pro domácí je to už druhé představení v tomto týdnu, když v úterý také na svém ledě vyzvali velkého městského rivala ze Sparty, jehož porazili díky famózní třetí třetině poměrem 4:3. Jak se jim bude dařit proti dalšímu soupeři, jenž se v ostrém utkání ukáže poprvé? Utkání začíná ve 12:30.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Slavia Praha: Vavřena (Vedral) – Švec, Kubánek, Kříženecký, Málek, Tichý M., Hubinka, Wolf – Vosmík, Tichý J., Chludil, Nemes, Tomas, Němeček, Filip, Routa, Sander, Hřídel

    BK Mladá Boleslav: Vystrčil (Forst) – Vlasák, Kubíček, Sypecký, Hlinský, Halman, Skok – Vítek, Hradec, Hurt, Lisler, Král, Šachl, Gron, Mizera, Šindelář, Hart, Štajnc, Havránek.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:39
    Úvodní buly sice vyhráli hosté, Vítek ale vyhodil rovnou na icing. Následný brejk Boleslavi pak skončil znovu u Vítka, jehož nahození s menšími potížemi skryl pod tělem Vavřena.
     
    01:57
    Znovu se boleslavští dorostenci dokázali prodrat až do útočného pásma a zde držet Slavii pod tlakem, tentokrát z toho ale zakončení nebylo. Hra je navíc přerušená kvůli ofsajdu.
     
    02:33
    První zákrok si připsal i Vystrčil, jenž čelil agilnímu Tomasovi – po jeho procpání se až do zakončení mu nicméně selhala mířidla a místo puku skončil v právě sešívaný forvard.
     
    04:12
    Dlouho teď černě odění drželi domácí zamknuté v jejich pásmu a nedovolili jim dostat se za vlastní modrou čáru. Napadání Středočechů dělá Pražanům velké problémy.
     
    05:21
    Z protiútoku nicméně zakončoval právě domácí Chludil, proti jehož ráně Vystrčil vystrčil svůj levý beton.
     
    06:05
    A z podobné pozice zakončoval i Tomas, jenž však minul hostující klec.
     
    06:48
    Nemes si sice pomohl vyhozením přes všechny čáry, aktivita boleslavských obránců však nebyla dostatečná a místo zakázaného uvolnění se tak pokračuje ve hře.
     
    07:44
    Po Hřídelovo nahození se kromě Vystrčila natahoval také jeden z jeho spoluhráčů, lapačka strážce svatyně umístěné blíže k Restauraci Nad Ledem však byla rychlejší a rozhodčí následně přerušuje hru.
     
    08:31
    Po pravé straně z pohledu hostí se kolem obránce prosmýkl Vítek a dostal se i ke střele, jíž betony vyráží pozorný Vavřena. Sešívaní obránci se následně osvobozují pouze za cenu icingu.
     
    10:07
    Vosmák se Švecem vybojovali střeleckou pozici pro Nemese, jenž od modré čáry mířil dobře k tyči, přes clonu bránících hráčů však těsně minul.
     
    10:49
    A znovu zatím jeden z mála aktivních slávistů Marton Nemes, jenž tentokrát volil cestu po mantinelu a následný backhand, proti němuž Vystrčil zasáhl rychlým rozklekem.
     
    11:52
    Hra se oproti začátku první třetiny vyrovnala – ačkoliv se zástupci Bruslařského klubu do zakončení stále dostávají častěji než jejich soupeři, i Pražané už měli několik dobrých možností k otevření skóre. To však i po necelých dvanácti minutách zůstává bezbrankové.
     
    12:43
    Změnit to mohl hostující Hradec ve spolupráci s Vítkem, který ale nakonec vůbec nezakončil vinou dobře natažené hokejky jednoho ze sešívaných obránců.
     
    13:53
    Po chybě Kubánka sjížděl na střed Lisler, jeho rána nicméně minula cíl.
     
    14:48
    Málek po skvělém dojetí možného brejku ještě pobavil hrstku diváků hákováním svého spoluhráče Matyáše Tichého, oba nicméně drobnou obrannou nepříjemnost nakonec zvládli a kotouč úspěšně vyvezli zase vpřed.
     
    16:16
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Boleslavští nakonec svou převahu v první třetině proměňují ve vedoucí trefu. ONDŘEJ ŠTAJNC sice v brejku 2 na 1 volil neúspěšnou střelu, Vavřena však kotouč vyrazil jen před sebe a hostující forvard jej následně dokázal na druhý pokus procpat do klece. Bez asistence.
     
    17:06
    Slávisté mohli hned záhy odpovědět po sérii několika zakončení. Nejnebezpečnější pokus si připsal pravděpodobně Sander, jenž z bezprostřední blízkosti mířil pouze do betonu hostujícího brankáře.
     
    17:49
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Jenže místo toho je tu druhá trefa hostí! Domácí obránci si trestuhodně nepohlídali před brankou stojícího PETRA ŠACHLA, jenž obdržel přesnou přihrávku zpoza klece a následně bezchybně zakončil. Vavřena byl v tuto chvíli bez šance. Asistence: .
     
    18:16
    A další obrovská možnost Mladé Boleslavi, při níž leželi v brankovišti vyjma Vavřeny snad dva další hráči v bílém! Hostujícím forvardům se nakonec bránící blok nepodařilo prostřelit.
     
    19:06
    Poslední minuta první třetiny je v plném proudu a kotouč na svých hokejkách mají Středočeši.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První perioda je v Edenu minulostí a spokojenější jsou po ní rozhodně zástupci černé barvy na dresu. Mladé Boleslavi se povedl vstup do utkání a byť po aktivním úvodu ještě nepřišlo otevření skóre, dvě trefy ve druhé desetiminutovce znamenají její průběžné vedení 2:0. Slávisté budou mít hodně co dělat, aby s nepříznivým stavem něco udělali. Druhá část začne přibližně v 13:15.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:45
    První vteřiny přinesly po jednom útoku z každé strany, oba ale bez zakončení. Hosté se navíc provinili icingem
     
    21:17
    Nemes po chybě obránců vyjel zpoza brány a hledal ještě lépe postavené spoluhráče, před nimiž nožem brusle tečoval puk těsně mimo jeden z Boleslavských!
     
    21:54
    Na straně opačné pak přerušuje hru Vavřena po nepříjemném nahození.
     
    22:13
    Slávisté jsou ve druhé části rozhodně aktivnější než v té první, další šanci si vytvořil Tomas, jenž mířil do hrdi dobře postaveného Vystrčila.
     
    22:53
    Celkově je druhá část, respektive její začátek, hodně ofenzivně laděná. Po ubráněném brejku domácích nahazoval od modré čáry Vlasák a Vavřena měl co dělat, aby jeho schovanou ránu vytěsnil do alespoň ochranné sítě.
     
    23:38
    Do brejku se hnal domácí Sander a byť si puk dobře píchnul před sebe, ještě lépe jej dojel obránce Kubíček, jenž velkou šanci na poslední chvíli dokázal uhasit!
     
    24:19
    A veselo je i na druhé straně, kde nejprve Vítkovu ránu skvěle vytěsnil Vavřena, o pár chvil později pak Šachl z bezprostřední blízkosti orazítkoval tyč!
     
    25:32
    Slavia právě vstřelila branku!
    Domácí zaslouženě snižují! Těsně před ostrým zákrokem jednoho ze soupeřů dokázal Danny Chludil postrčit kotouč na RADKA TOMASE, který se moc nerozpakoval a z vrcholku pravého kruhu parádní ránou do vzdálenější šibenice vymetl prostor za bezmocným Vystrčilem! Asistence: Danny Chludil, Daniel Kříženecký.
     
    26:39
    Slávisté navíc nepolevují a dál se tlačí do zakončení. Z rohu nahazoval do brankoviště kotouč Nemes a Vystrčil měl co dělat, aby černý gumový nesmysl našel v houštině nohou a následně jej přikryl po svým chytacím zařízením.
     
    27:45
    Hostující Král se společně s jedním svým spoluhráčem řítil sám vůči jedinému obránci a zvolil střelecké zakončení, na nějž reagoval Vavřena skvělým zákrokem betonem. Následný odražený kotouč pak do bezpečí odsunul Švec.
     
    28:53
    Král se následně zjevil znovu na modré čáře při snaze prodrat se směrem vpřed, krásným hitem ho ale odstavil nejbližší protihráč.
     
    29:46
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Teď už to ale Středočechů vyšlo a odskakují zpět do dvoubrankového náskoku. Gron v přečíslení 3 na 2 posunul touš na zprava najíždějícího ADAMA VLASÁKA, jenž byl sice ve velkém úhlu, i přesto ale náramnou pumelicí nad Vavřenovo rameno dokázal procpat puk do klece! Asistence: Stanislav Gron.
     
    29:46
    Střídání v týmu HC Slavia Praha: ze hřiště odchází Vavřena, přichází Vedral.
     
    31:41
    Po trochu klidnější pasáži hry přišly další dvě obrovské šance hostujících hokejistů! Nejprve dvakrát z hranice brankoviště ostře zakončoval Vítek, následně si pak před Vedrala sjel Hradec a jeho dobrá teč skončila jen těsně vedle domácí brány!
     
    32:29
    Další útočný výpad Bruslařského klubu zastavuje ofsajd.
     
    33:13
    Technický přestupek i na druhé straně, sešívaní si pomohli icingem.
     
    34:16
    Tomas hledal na červené čáře rozjetého Chludila, kterému nicméně kotouč těsně před hokejkou lehce odskočil a z nadějného brejku tak nakonec není vůbec nic.
     
    35:28
    Boleslavi se opět začíná vyplácet vysunutý presink. Po jednom takovém, navíc úspěšném, se do zakončení z mezikruží dostal Hradec a nový muž v domácím brankovišti Vedral musel vytáhnout dobrý zákrok betony.
     
    36:13
    A znovu v akci maskovaný muž domácích, který si tentokrát poradil se střelami Lislera a Sypeckého a v obou případech následně přerušil i hru,
     
    37:30
    Bruslaři jsou v posledních minutách jednoznačně lepším týmem a na Vedrala sypou jednu ránu za druhou. Tomu navíc občas trochu překáží i vlastní spoluhráči, jako v tomto případě, kdy nahození Skoka jeden z nich tečoval nepříjemně bruslí, naštěstí pro domácí do brankářova betonu.
     
    39:08
    Poslední minuta druhé části a kotouč mají na svých zbraních Boleslavští. Slávisté se osvobozují jen za cenu opakovaného vyhození do středního pásma.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina přinesla podstatně ofenzivnější podívanou, než jakou jsme mohli vidět v části první. Slávisté do ní vstoupili hodně aktivně a zaslouženě se dočkali snížení po parádní ráně Tomase, místo vyrovnání ale přišla trefa na druhé straně, o níž se stejně kvalitním zakončením postaral Vlasák. Od té chvíle přebrala Mladá Boleslav otěže hry zpět do svých rukou a jen zásluhou skvělého Vavřeny s Vedralem vede pouze o dvě branky. Zda ještě Pražané s tím nepříznivým stavem dokáží něco udělat se dozvíme ve třetí periodě, která tady v Edenu začne přibližně ve 13:58.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:50
    Dvakrát se Slavia pokusila zahájit útok, dvakrát jí to pokazila nepřesnost. Povedl se až třetí pokus, který ale končí jen v náruči Vystrčila.
     
    42:18
    Zatím se hraje hodně tvrdě, ale bez větších šancí. Hosté si chvíli užívali kotouče na svých hokejkách, do zakončení se ale nedostali a už se zase hraje u hrazení.
     
    43:16
    Další sešívaná nepřesnost znamená nepříjemné nahození Harta, jenž Vedral vyrazil pouze nad sebe. Vhazovat se nicméně bude na opačném pólu kluziště, neboť z brejku mířili slávističtí dorostenci do připraveného Vystrčila.
     
    44:31
    Výbornou práci e třetí části zatím odvádějí boleslavští obránci, kteří úspěšně zastavili už několik průniků domácích. Po mantinelech to evidentně nepůjde.
     
    45:14
    Střed je ale o něco volnější a po ose hřiště se tak vyřítil do střelecké pozice Nicolas Filip, jenže místo do brány mířil jen do připraveného chrániče před ním bránícího hráče.
     
    46:22
    Po delší době je přerušeno zásluhou Vedrala, který raději schoval nahazovaný kotouč pod lapačkou.
     
    46:41
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Wolf – 2 min., podrážení).
     
    47:04
    Ostrou střelu Vlasáka od modré čáry vyráží Vedral bezpečně do rohu.
     
    47:39
    Sešívaní se na chvíli vymanili z tlaku a bylo z toho dokonce zajímavé Máklovo zakončení, Vystrčil nicméně ihned rozehrál a dovolil tak svým spoluhráčům začít další útok.
     
    48:22
    Slávisté zatím první oslabení v utkání zvládají s přehledem a soupeře vůbec nepouští do zakončení.
     
    48:41
    Domácí v plném počtu. Hned po návratu z trestné lavice se navíc do zakončení cpal Wolf, Vystrčil však jeho pokus ztlumil na hrudi a v následném přerušení mohl sledovat i drobnou rozmíšku, která však měla do dnešního judistického finále a zlatého výkonu Lukáše Krpálka hodně daleko.
     
    49:00
    Vyloučení v týmu BK Mladá Boleslav (Hradec – 2 min., nedovolené bránění).
     
    49:10
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Chludil – 2 min., podrážení).
     
    49:34
    Po velké chybě domácí obrany se do úniku dostal Vlasák a mířil směrem na Vedralovu masku. Brankář Slavie měl velké problémy jeho pokus zkrotit, nakonec se mu to ale zásluhou právě pokrývky hlavy podařilo.
     
    50:13
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Hra 4 na 4 přináší další trefu v domácí síti, PATRIK KRÁL jí docílil po ostré ráně z levého kruhu, která zapadla těsně k tyči! Asistence: .
     
    51:00
    Hosté v plném počtu.
     
    51:10
    Domácí v plném počtu.
     
    52:15
    Pražanům už opravdu nezbývá moc času a musí soustředit všechny své síly směrem vpřed. Situaci jim neusnadňuje ani fakt, že Bruslaři hrají ve velkém klidu a pohodě a v posledních desítkách vteřin jsou aktivnějším týmem.
     
    52:48
    Slavia právě vstřelila branku!
    Jenže má slova už neplatí a je sníženo! VÁCLAV HŘÍDEL podobně jako ve druhé třetině protihráč Vlasák ujel obráncům po pravém hrazení a následné zakončení sneslo ty nejpřísnější parametry – Vystrčil se jen ohlédnul! 2:4 a Slavii ještě zbývá něco přes sedm minut. Asistence: Marton Nemes, Adam Vosmík.
     
    54:01
    Jenže čas utíká dál a byť je touš v posledních chvílích převážně na červenobílých hokejkách, zakončení jsme ještě neviděli.
     
    54:32
    Rozmíška v hostujícím rohu končí vzájemným vyloučením. Domácí Tomas pyká za oplácení, tedy hrubost, Skok z tábora soupeře inkasoval dvě minuty za krosček.
     
    55:37
    Mohlo to být už pouze o gól, do rány Kubánka se ale obětavě položil jeden z Boleslavských!
     
    57:01
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Zdá se, že je rozhodnuto. Už už to vypadalo, že si s nájezdem VOJTĚCHA HRADCE Vedral poradí, hostující útočník ale přeci jen dokázal zakončit tak, že kotouč prošel výstrojí domácího brankáře a doskákal až za brankovou čáru. Bez asistence.
     
    57:28
    Na opačné straně se naopak zaskvěl Vystrčil, jenž zastavil ostrý projektil mířící na bližší tyč.
     
    58:44
    Něco málo přes minutu zbývá do závěrečné sirény a zápas už se spíše dohrává – nejvíc vzrušení teď lze pozorovat ve středním pásmu, kde probíhá jeden souboj za druhým.
     
    59:51
    Tak ještě na závěr krásná akce hostujícího Hradce, jenž si ve stísněném prostoru mezi kruhy pohrál s dvěma obránci a hodně akrobaticky zkoušel i zakončit, Vedral ale správně nechal beton na ledě a zabránil tak navýšení ztráty už na čtyři branky.
     
    Konec zápasu.
     
    To je z mé strany z Edenu vše, přeji krásný zbytek dne a zase někdy na počtenou!
     
    Je dobojováno. Mladá Boleslav zaslouženě poráží v přípravném utkání pražskou Slavii poměrem 5:2 poté, co většinu zápasu byla lepším týmem a až na pasáž ve druhé třetině nedovolila soupeři se dostat do nějakého většího tlaku. Slávisté mohou poděkovat zejména brankářům Vavřenovi a Vedralovi, díky kterému byl konečný rozdíl jen tříbrankový, a do příštího zápasu mají nad čím přemýšlet. (14:28:36)

    Tomáš Pauček

    Branky a nahrávky: 26. Tomas (Chludil, Kříženecký), 53. Hřídel (Nemes, Vosmík) – 17. Štajnc, 18. Šachl, 30. Vlasák (Gron), 51. Král, 58. Hradec


    HC Slavia Praha: Vavřena (Vedral) – Švec, Kubánek, Kříženecký, Málek, Tichý M., Hubinka, Wolf – Vosmík, Tichý J., Chludil, Nemes, Tomas, Němeček, Filip, Routa, Sander, Hřídel
    BK Mladá Boleslav: Vystrčil (Forst) – Vlasák, Kubíček, Sypecký, Hlinský, Halman, Skok – Vítek, Hradec, Hurt, Lisler, Král, Šachl, Gron, Mizera, Šindelář, Hart, Štajnc, Havránek
    bahis siteleri