Tisková konference Valentina Rossiho (kon.)
konec
Tisková konference Valentina Rossiho k jeho budoucnosti

Čtvrtek 05.08.2021, 16:15Tiskové konference
     
    Tisková konference Valentina Rossiho skončila. Legendární závodník po letošní sezóně ukončí svou veleúspěšnou kariéru a bude se věnovat řízení svého vlastního týmu ve třídě MotoGP. Jedním z jeho jezdců bude i nevlastní bratr Luca Marini. (16:55:30)
     
    Valentino Rossi: Vždycky jsem miloval auta a závodění v nich. Ale neměl jsem na to tolik času kvůli motocyklovému závodění. Začínal jsem na motokárách, protože můj otec měl strach z motorek. Sám utrpěl během kariéry mnoho zranění. Automobilové závody jsou bezpečnější. Rád jsem sedl do auta a zlepšoval moje závodnické dovednosti. Pokud to šlo, využil jsem příležitosti odjet nějaké závody. Nikdy ale nezávodíte jen pro zábavu. Chcete být silný a mít dobré výsledky. Dá se očekávat, že v příštím roce určitě nějaké závody odjedu.
     
    Rossi zavzpomínal také na největší momenty své kariéry. Na souboje s Maxem Biaggim, Jorgem Lorenzem či Danim Pedrosou. Podle něj jeho kariéru nejvíce definují tituly mistra světa z let 2001 (jeho první v královské třídě), 2004 a 2008.
     
    Valentino Rossi: Rozhodnutí přišlo během této sezóny. Definitivně jsem se rozhodl během letní přestávky. Na začátku jsem chtěl pokračovat, pokud se budu cítit dostatečně rychlý. Výsledky ale byly horší, než jsem si představoval... Měl jsem ještě šanci zazávodit si ve vlastním týmu v MotoGP s mým bratrem. Ale myslím, že takto je to správné. Nemohu si na svou kariéru stěžovat.
     
    Valentino Rossi: Měl jsem velmi dlouhou kariéru a odjel mnoho závodů. Bylo tam řada nezapomenutelných momentů a závodů, které jste mohli vidět i na tomto videu. Bylo to pro mě velmi těžké rozhodnutí. Ale ve všech sportech dělají rozdíl výsledky.
     
    Nyní běží video, které připomíná Rossiho výjimečnou kariéru. Ta čítá například 115 vítězství v závodech.
     
    Valentino Rossi: Je těžké říci nahlas a vědět, že v příštím roce už nebudu závodit na motorce. Dělám to skoro 30 let a od příštího roku se můj život změní. Užil jsem si to. Byly to skvělé roky.
     
    Rossi končí po 26 sezónách ve světovém šampionátu. Za tuto dobu získal devět titulů mistra světa, z toho sedm v královské třídě.
     
    Valentino Rossi přivítal přítomné a řekl, že během sezónní přestávky učinil rozhodnutí o své budoucnosti. Měl o něm dost času přemýšlet. Po této sezóně skončí jeho kariéra jezdce MotoGP!
     
    Valentino Rossi už přichází do sálu a za malou chvíli tak bude moci avizovaná tisková konference začít.
     
    Tiskové středisko na Red Bull Ringu, kde o víkendu pokračuje MS silničních motocyklů, se již zaplnilo novináři. Čekáme na příchod hlavního aktéra.
    Valentino Rossi na dnešní mimořádné tiskovce poodhalí svou budoucnost v motosportu.
     
    Rossi se před letošní sezónou přesunul od továrního týmu Yamahy k satelitnímu Petronasu a prožívá nejhorší rok v kariéře. Nejlépe dojel v závodě desátý, v šampionátu mu celkově patří až devatenácté místo.
     
    Vítám tu všechny příznivce motosportu! Na dnešních 16:15 našeho času svolal Valentino Rossi mimořádnou tiskovou konferenci, kde nastíní svou další budoucnost ve světě závodění. Reálné jsou asi dvě možnosti. Dvaačtyřicetiletá legenda by mohla oznámit konec kariéry, případně pokračování v příští sezóně v barvách vlastního týmu Sky Italia VR 46, který od příštího roku vstupuje do MotoGP. V tom případě by Rossi jezdil v jednom týmu se svým bratrem Lucou Marinim, což by bylo samozřejmě lákavé pro sponzory. Naopak asi padá možnost pokračování v Petronasu, k tomu by zřejmě nepořádal tiskovku samotný jezdec.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 16:15.

    Martin Augustin

    bahis siteleri