Černá Hora – Chorvatsko 10:12 (kon.) | Řecko – Maďarsko 9:6 (kon.)
Itálie – USA 6:7 (kon.) | Srbsko – Španělsko 10:9 (kon.)
konec
Řecko – Maďarsko

9:6

(2:1, 1:1. 2:2, 4:2)

Pátek 06.08.2021, 08:30Olympijské hry - Vodní pólo (muži) • Semifinále
Předzápasové kurzy
Sledujte:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 08:30.
     
    Všem sportovním fanynkám a fanouškům přeju krásné páteční ráno. Vítám vás při sledování mužského semifinále turnaje vodního, v němž se utká Řecko proti Maďarku.
     
    Řecko

    Řekové stále marně čekají na svého přemožitele a určitě by byli rádi, pokud by jim statistika vydržela až do konce turnaje. Ve skupině A kralovali, když na úvod porazili právě Maďary, načež remizovali s Italy a přidali ještě tři výhry s Japonskem, Jihoafrickou republikou a USA. Právě s Maďary se ovšem Řekové pořádně zapotili, protože vyhráli jen 10:9 po vyrovnaném průběhu. Ve čtvrtfinále si naopak hravě poradili s Černou Horou, tu vyřadili po výsledku 10:4.
     
    Maďarsko

    Maďaři prohráli ve skupině jen s Řeky, přesto postoupili až ze třetího místa. Důvodem je fakt, že po vítězství nad Japonskem, JAR a USA nedokázali porazit Italy, s nimiž pouze remizovali 5:5. A protože Italové získali bod také s Řeckem, tak v konečném součtu vybojovali o jeden bod víc. Maďarsko tak ve čtvrtfinále dostalo druhý tým z druhé skupiny, což bylo Chorvatsko. Gólová přestřelka skončila vítězstvím Maďarska v poměru 15:11.
     
    Sestavy

    Řecko: Zerdevas – Genidounias, Skoumpakis, Kapotsis, Fountoulis (C), Papanastasiou, Dervisis, Kanak, Mourikis, Kolomvos, Gkiouvetsis, Vlachopoulos.

    Maďarsko: Nagy – Angyal, Manhercz, Zalanki, Vamos, Hosnyanszky, Pasztor, Jansik, Erdelyi, Varga (C), Mezei, Harai.

    Rozhodčí: Goldenberg (USA), Vojevodin (RUS).
     
    1
    Zápas začal.
     
    1
    Souboj o balón vyhráli Maďaři. Rozhodčí jejich útok bleskově zastavil, protože došlo k nedovolenému zákroku na kapitána Vargu.
     
    1
    Přišla první střela, nicméně Zerdevas si s ní hravě poradila. Balón letící nad jeho rukama ztlumil pod sebe.
     
    2
    Řecký gólman je v úvodu střetnutí při chuti. Skvěle si počíhal na zakončení Vamose, které vytáhl pravou rukou nad břevno.
     
    2
    Na druhé straně hráli Řekové první přesilovou hru v utkání. Brankář zasahovat nemusel, střelu za něj zblokoval pozorný Jansik.
     
    3
    Maďar Zalanki už musel střílet, protože útok se chýlil ke konci. Ale opět tu byl Zerdevas, jenž střelu o vodu dokázal zastavit.
     
    3
    První úspěšný zákrok v utkání má na kontě také Nagy. Z levé strany jej prověřil Gkiuvetsis, levačkou balón odpálil do autu.
     
    4
    Řecko neuspělo ani ve druhé přesilové hře. Střelu spoluhráče tečoval Vlachopoulos, ale pouze mimo bránu.
     
    4
    Zatím stále čekáme na první branku v utkání. Maďaři sice poslal míč do sítě, ale stalo se tak až po hvizdu rozhodčího. Zahrají si alespoň přesilovku.
     
    5
    Ovšem Řekové hrají v obraně parádně. Zerdevas se natahoval, ale zasahovat nemusel, míč za něj chytil Papanastasiou.
     
    5
    Kdo vstřelí důležitý první gól? Útok střídá útok, jenže žádné góly nepadají. Balón neposlal do sítě jak Mourikis, tak ani Manhercz.
     
    6
    Řecko nevyužilo ani druhou početní převahu. Kombinaci sice sehráli parádní, jenže Fountolis střílel pravačkou jenom do břevna.
     
    6
    Maďarsko hrála přesilovku dokonce o dva hráče, ale ani takovou příležitost nevyužilo! Střelu Vargy odrazil Genidounias nad bránu.
     
    7
    Řecko právě vstřelilo branku!

    Vedení se ujímají Řekové! Skvěle sehraní přesilová hra, kterou zakončoval KANAK, jenž trefil okrytou levou část brány – 1:0.
     
    7
    Maďaři chtěli okamžitě odpovědět, ale zatím neuspěli. Výborně chytající Zerdevas zůstává stoprocentní i po pokusu Zalankiho.
     
    8
    Řecko právě vstřelilo branku!

    Na konci první čtvrtiny Řekové odskakují na rozdíl dvou branek! KONSTANTINOS GKIOUVETSIS sice napoprvé neuspěl, ale Nagy k němu míč odrazil zpět a napodruhé už se za míčem natahoval marně – 2:1.
     
    8
    Maďarsko právě vstřelilo branku!

    Důležitý gól! MARTON VAMOS vystřelil těsně před klaksonem oznamujícím konec první čtvrtiny a uspěl! To by mohlo Maďary pořádně nakopnout – 2:1.
     
    8
    Konec první čtvrtiny.
     
    9
    Druhá čtvrtina začala.
     
    9
    Stejně jako v prvním případě, i teď uspěl v souboji o míč Maďar. Hráči v tmavě zelených čepičkách mohou zaútočit na vyrovnání.
     
    9
    Útok přišel, nicméně řecká defenziva zatím pracuje výborně. Znovu Zerdevas nemusel vůbec zasahovat, situaci za něj vyřešil obránce.
     
    10
    Řecko právě vstřelilo branku!

    Parádní gól v podání STYLIANOSE ARGYLOPOULOSE! V přesilovce vystřelil, přestože byl pod vodou a nic neviděl. A trefil se nechytatelně k pravé tyči – 3:1.
     
    10
    Maďarsko právě vstřelilo branku!

    Výborná odpověď v podání Maďarů. Z pravé strany vystřelil GERGO ZALANKI na bližší tyč, Zerdevas natahoval levačku marně – 3:2.
     
    11
    Z velké dálky vypálil šiplavý projektil Genidounias. Nagy reagoval pozdě, ale nemusel smutnit, zachránila jej totiž horní tyč.
     
    11
    Přesilovka Maďarka k vyrovnání nevedla. Řekové už protestovali proti odpískané penaltě, jenže rozhodčí odpískali Vamosovi ofsajd.
     
    12
    Nagy má velké štěstí, podruhé v krátkém časovém sledu jej podržela tyčka. Od ní se rána Nagyho odrazila na vodu, ta míč poslala zpátky do hry.
     
    12
    Maďaři udělali zbytečnou ztrátu. Nagy hledal Vamose, jenž si nedokázal poradit s gólmanem. Dokonce váhal tak dlouho, že ani nevystřelil.
     
    13
    Argylopoulos chtěl pokutový hod. Protestoval marně, protože Jansik si v osobním souboji počínal čistým způsobem.
     
    13
    K vyrovnání chyběly centimetry. Velmi zajímavou střelu vystřelil Angyal, od pravé části brankové konstrukce míč zůstal ve hře.
     
    14
    Gkiouvetsis věděl, že útok se blíží ke konci. Nestihl vystřelit, tak míč hodil co nejdále od protihráčů, aby nehrozil brejk.
     
    14
    Parádní zákrok Nagyho. V oslabení očekával nahrávku napříč bazénem a střelu Kapotsise o vodu vyrazil.
     
    15
    Obranná hra Řecka zaslouží obrovskou pochvalu. Má možná i více zákroků, než samotný Zerdevas. Ten má díky spolupráci spoluhráčů výrazně usnadněnou práci.
     
    15
    Současné vyloučení hrálo do karet Řeků, protože se hrálo na jejich polovině a vyloučený Mezei se tak musel při útočení vracet přes celý bazén.
     
    16
    Řecký kapitán Fountolis měl problémy se zpracováním, když míč neudržel. Ale zůstal u něj, takže může pokračovat řecký útok.
     
    16
    Řekové nakonec celou situaci zbytečně překombinovali. Nahrávka před bránu byla navíc, Dervisis v obležení tří protihráčů nemohl nic dělat.
     
    16
    Konec druhé čtvrtiny.
     
    17
    Třetí čtvrtina začala.
     
    17
    Zatím sledujeme velmi vyrovnanou bitvu, která příliš gólů nenabízí. Bude stejný trend pokračovat i ve druhém poločase, nebo se celky rozstřílí?
     
    17
    Řecko si na úvod třetí osmiminutovky vyzkoušelo přesilovou hru. Ale nevedlo si dobře, střelu Genidouaniase zblokoval Angyal.
     
    18
    Maďaři neudrželi míč, takže znovu útočilo Řecko. Vlachopoulos střílel z úctyhodné vzdálenosti, Nagy s přehledem zakročil.
     
    18
    Maďarsko právě vstřelilo branku!

    Vyrovnáno! Maďarsko soupeři ukázalo, jak se využívá přesilová hra. Po nahrávce napříč bazénem se míče chopil MATYAS PASZTOR, který skóroval tvrdou střelou o břevno – 3:3.
     
    19
    Početní převaha zase i na druhé straně, ale hráči v bílých čepičkách si ani v tomto případě nedokázali poradit. Přestřelil Vlachopoulos.
     
    19
    Maďaři měli příležitost strhnout vedení na svou stranu. Ale nepovedlo se, neboť Pasztor nedosáhl na přihrávku Vargy.
     
    20
    Řecko právě vstřelilo branku!

    Velké množství přesilovek už Řekové hráli, málo jich ovšem dokázali využít. Nicméně zatím poslední faul soka potrestali, z předbrankového prostoru skóroval o vodu STYLIANOS ARGYROPOULOS – 4:3.
     
    20
    Parádní zákrok Zerdevase. Tvrdou střelu Vargy vyrazil, aniž by věděl kam. Měl štěstí, míč skončil na pravé tyči.
     
    21
    Vlachopoulos střelou z velké dálky Nagyho nepřekvapil. balón letěl blízko středu brány, navíc v ideální výšce.
     
    21
    Na dvacet vteřin si plave odpočinout Konstantinos Genidounias. Může však zpomalit, maďarský kouč si totiž vzal oddechový čas.
     
    22
    Maďarsko právě vstřelilo branku!

    Týmy jsou opět na stejné úrovni! Přesilovku bez servítek využil KRISZTIAN MANHERCZ, zleva vystřelil tvrdou střelu nad hlavu gólmana – 4:4.
     
    22
    Hodně odvážný pokus Vlachopoulose z velkého úhlu. Nagy se stihl včas přesunou k pravé tyči a bezpečně zasáhl.
     
    23
    Gkiouvetsis musel střílet, čas pro útok se blížil ke konci. Vystřelil zajímavou střelu z pravé ruky, jež skončila na tyči.
     
    23
    Branková konstrukce hrála prim na druhé straně. Kapitán Varga mířil až moc přesně, trefil spojnici břevna a pravé tyče.
     
    24
    Řecko právě vstřelilo branku!

    To byla fantazie! Fountolis si všiml před brankou naskakujícího STYLIANOSE ARGYROPOULOSE a souhra mezi nimi zafungovala ideálně. Po bleskovém zachycení míče následovala střela do pravého růžku – 5:4.
     
    24
    Výbornou práci odvedl v defenzivě Angelos Vlachopoulos. Dobře přečetl, kam bude Varga nahrávat a ještě stihl vložit ruku před adresáta Angyala.
     
    24
    Konec třetí čtvrtiny.
     
    25
    Čtvrtá čtvrtina začala.
     
    25
    Rozhodne čtvrtá čtvrtina o prvním finalistovi? Řecko drží těsný náskok, přestože to byli Maďaři, kteří byli pasováni do role mírného favorita.
     
    25
    Důležitý první útok Řekům nevyšel. Angelos Vlachopoulos střílet pravačkou o pořádný kus vedle pravé tyče.
     
    26
    Maďarsko právě vstřelilo branku!

    Papanastasiou si šel odpočinout na dvacet vteřin, Maďaři hráli přesilovou hru. Střeleckou zodpovědnost na sebe vzal KRISZTIAN MANHERCZ, a ten skóroval střelou z levé strany k protější tyči – 5:5.
     
    26
    Řecko právě vstřelilo branku!

    Odpověď kapitána! Nahrávku na krátkou vzdálenost dostal IOANNIS FOUNTOLIS a vedl si parádně, když vystřelil krátce po zpracování. Nagy se nestihl přesunout – 6:5.
     
    27
    Přesilová hra Maďarska tentokráte gólem neskončila! Ze středu střílel Mezei, jenže Kapotsis balón dokázal zblokovat mimo tři tyče.
     
    27
    Sledujeme dramatickou podívanou. Přesilovou hru bude hrát Řecko, na což řecký trenér reagoval oddechovým časem. Je si vědom, že případné využití může jeho svěřence výrazně přiblížit postupu.
     
    28
    Řecko právě vstřelilo branku!

    Balón je v síti, Řecko vede o dva góly! Lépe to ani ANGELOS VLACHOPOULOS vymyslet nemohl. Vystřelil o vodu, jež vystříkla Nagymu do vody, gólman tak neviděl vůbec nic – 7:5.
     
    28
    Maďarsko právě vstřelilo branku!

    Přesilovku využili také Maďaři! Kapitán DENES VARGA jen tak lehce odhodil balón z pravý ruky, hrací předmět doplachtil nechytatelně do pravé šibenice – 7:6.
     
    29
    Jansik se hodně divil rozhodnutí rozhodčího, který jej poslal na dvacetivteřinový odpočinek. Další velká šance pro Řecko, jak odskočit na dvě góly.
     
    29
    Řecko právě vstřelilo branku!

    A děje se tak! KONSTANTINOS GKIOUVETSIS si troufl zakončit z velkého úhlu a dobře udělal, Nagymu míč propadl pod pravou rukou – 8:6.
     
    30
    Maďaři přišli o balón, ale totéž potkalo i Řeky z důvodu útočného faulu. Čas hraje ve prospěch Řecka, to je jasné.
     
    30
    Maďarský trenér se chytá za hlavu. Jeho svěřenci totiž nesehráli akci vůbec dobře, Varga nahrál obsazenému Manherczovi.
     
    31
    Řecko právě vstřelilo branku!

    Vodní pólaři Řecka sahá po historické finálové účasti a sami si toho jsou vědomi! Po premiérovém zásahu DIMITRIOSE SKOUMPAKISE vedou necelé dvě minuty před koncem poslední osmiminutovky poprvé o tři góly – 9:6.
     
    31
    Angelos Vlachopoulos slaví a spoluhráči s ním! Vodní pólo není en o gólech, ale i hře v obraně a tu teď Řek zvládl na výbornou, když zblokoval Vargu.
     
    31
    Řekové hrají na jistotu. Útok nechali vypršet do poslední vteřiny a pak míč odhodili mimo dosah maďarských hráčů. Už se nesnaží skóre navyšovat.
     
    32
    Řecký trenér už tuší, že semifinále dopadne dobře. Vzal s timeout a na jeho tváři lze pozorovat úsměv od ucha k uchu. Jeho nadšení paradoxně klidní jeden z hráčů.
     
    32
    Je to jasné. Pokud by Maďarsko snížilo, možná by ještě vyvinulo alespoň malý tlak na soupeře, ale Pasztor trefil jenom tyčku.
     
    32
    Konec zápasu.
     
    Voní pólaři z Řecka slaví historický úspěch! Poprvé totiž získají zlaté medaile, které mohou mít klidně i zlatý odlesk. V semifinále si hlavně zásluhou skvěle zvládnuté defenzivní stránky poradili s Maďarskem výsledkem 9:6.

    Zápas nabídl velmi dramatickou podívanou. Po tři čtvrtiny se skóre drželo na rozdílu jediného gólu, ale vždy vedli Řekové, Maďaři pouze dotahovali. Klíčovou poslední osmiminutovku sice Maďaři odstartovali vyrovnáním, jenže pak soupeř odskočil znovu do vedení, a to dokonce o dvě branky. S takovým stavem si již frustrovaní maďarští hráči poradit nedokázali, naopak konečné manko ještě o jednu branku narostlo.

    Řecko se ve finále turnaje střetne s vítězem druhého semifinále, který vzejde ze zápasu Španělsko – Srbsko. Maďaři zabojují o bronz.
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších olympijských přenosů se budu těšit na počtenou. (09:38:01)

    Milan Huppert

    Sestavy

    Řecko: Zerdevas - Genidounias, Skoumpakis, Kapotsis, Fountoulis (C), Papanastasiou, Dervisis, Argyropoulos, Mourikis, Kolomvos, Gkiouvetsis, Vlachopoulos.

    Maďarsko: Nagy - Angyal, Manhercz, Zalanki, Vamos, Hosnyanszky, Pasztor, Jansik, Erdelyi, Varga (C), Mezei, Harai.

    Rozhodčí: Goldenberg (USA), Vojevodin (RUS).
    bahis siteleri