Černá Hora – Chorvatsko 10:12 (kon.) | Řecko – Maďarsko 9:6 (kon.)
Itálie – USA 6:7 (kon.) | Srbsko – Španělsko 10:9 (kon.)
konec
Řecko – Maďarsko

9:6

(2:1, 1:1. 2:2, 4:2)

Pátek 06.08.2021, 08:30Olympijské hry - Vodní pólo (muži) • Semifinále
Předzápasové kurzy
Sledujte:
     
    31
    Řecko právě vstřelilo branku!

    Vodní pólaři Řecka sahá po historické finálové účasti a sami si toho jsou vědomi! Po premiérovém zásahu DIMITRIOSE SKOUMPAKISE vedou necelé dvě minuty před koncem poslední osmiminutovky poprvé o tři góly – 9:6.
     
    29
    Řecko právě vstřelilo branku!

    A děje se tak! KONSTANTINOS GKIOUVETSIS si troufl zakončit z velkého úhlu a dobře udělal, Nagymu míč propadl pod pravou rukou – 8:6.
     
    28
    Maďarsko právě vstřelilo branku!

    Přesilovku využili také Maďaři! Kapitán DENES VARGA jen tak lehce odhodil balón z pravý ruky, hrací předmět doplachtil nechytatelně do pravé šibenice – 7:6.
     
    28
    Řecko právě vstřelilo branku!

    Balón je v síti, Řecko vede o dva góly! Lépe to ani ANGELOS VLACHOPOULOS vymyslet nemohl. Vystřelil o vodu, jež vystříkla Nagymu do vody, gólman tak neviděl vůbec nic – 7:5.
     
    26
    Řecko právě vstřelilo branku!

    Odpověď kapitána! Nahrávku na krátkou vzdálenost dostal IOANNIS FOUNTOLIS a vedl si parádně, když vystřelil krátce po zpracování. Nagy se nestihl přesunout – 6:5.
     
    26
    Maďarsko právě vstřelilo branku!

    Papanastasiou si šel odpočinout na dvacet vteřin, Maďaři hráli přesilovou hru. Střeleckou zodpovědnost na sebe vzal KRISZTIAN MANHERCZ, a ten skóroval střelou z levé strany k protější tyči – 5:5.
     
    24
    Řecko právě vstřelilo branku!

    To byla fantazie! Fountolis si všiml před brankou naskakujícího STYLIANOSE ARGYROPOULOSE a souhra mezi nimi zafungovala ideálně. Po bleskovém zachycení míče následovala střela do pravého růžku – 5:4.
     
    22
    Maďarsko právě vstřelilo branku!

    Týmy jsou opět na stejné úrovni! Přesilovku bez servítek využil KRISZTIAN MANHERCZ, zleva vystřelil tvrdou střelu nad hlavu gólmana – 4:4.
     
    20
    Řecko právě vstřelilo branku!

    Velké množství přesilovek už Řekové hráli, málo jich ovšem dokázali využít. Nicméně zatím poslední faul soka potrestali, z předbrankového prostoru skóroval o vodu STYLIANOS ARGYROPOULOS – 4:3.
     
    18
    Maďarsko právě vstřelilo branku!

    Vyrovnáno! Maďarsko soupeři ukázalo, jak se využívá přesilová hra. Po nahrávce napříč bazénem se míče chopil MATYAS PASZTOR, který skóroval tvrdou střelou o břevno – 3:3.
     
    10
    Maďarsko právě vstřelilo branku!

    Výborná odpověď v podání Maďarů. Z pravé strany vystřelil GERGO ZALANKI na bližší tyč, Zerdevas natahoval levačku marně – 3:2.
     
    10
    Řecko právě vstřelilo branku!

    Parádní gól v podání STYLIANOSE ARGYLOPOULOSE! V přesilovce vystřelil, přestože byl pod vodou a nic neviděl. A trefil se nechytatelně k pravé tyči – 3:1.
     
    8
    Maďarsko právě vstřelilo branku!

    Důležitý gól! MARTON VAMOS vystřelil těsně před klaksonem oznamujícím konec první čtvrtiny a uspěl! To by mohlo Maďary pořádně nakopnout – 2:1.
     
    8
    Řecko právě vstřelilo branku!

    Na konci první čtvrtiny Řekové odskakují na rozdíl dvou branek! KONSTANTINOS GKIOUVETSIS sice napoprvé neuspěl, ale Nagy k němu míč odrazil zpět a napodruhé už se za míčem natahoval marně – 2:1.
     
    7
    Řecko právě vstřelilo branku!

    Vedení se ujímají Řekové! Skvěle sehraní přesilová hra, kterou zakončoval KANAK, jenž trefil okrytou levou část brány – 1:0.
     
    Maďarsko

    Maďaři prohráli ve skupině jen s Řeky, přesto postoupili až ze třetího místa. Důvodem je fakt, že po vítězství nad Japonskem, JAR a USA nedokázali porazit Italy, s nimiž pouze remizovali 5:5. A protože Italové získali bod také s Řeckem, tak v konečném součtu vybojovali o jeden bod víc. Maďarsko tak ve čtvrtfinále dostalo druhý tým z druhé skupiny, což bylo Chorvatsko. Gólová přestřelka skončila vítězstvím Maďarska v poměru 15:11.

    Milan Huppert

    Sestavy

    Řecko: Zerdevas - Genidounias, Skoumpakis, Kapotsis, Fountoulis (C), Papanastasiou, Dervisis, Argyropoulos, Mourikis, Kolomvos, Gkiouvetsis, Vlachopoulos.

    Maďarsko: Nagy - Angyal, Manhercz, Zalanki, Vamos, Hosnyanszky, Pasztor, Jansik, Erdelyi, Varga (C), Mezei, Harai.

    Rozhodčí: Goldenberg (USA), Vojevodin (RUS).
    bahis siteleri