Norsko – Švédsko 36:19 (kon.) | ROC – Francie 25:30 (kon.)
konec
ROC
25:30 (13:15)
Francie
Neděle 08.08.2021, 08:00 • Yoyogi National Stadium, Tokio • Olympijské hry - ženy • Finále
Předzápasové kurzy
Sledujte:
    60
    Dmitrijevová sice ještě snadno prošla obranou pět sekund před koncem, Darleuxová ani nezasahovala a konečný výsledek tak je 25:30! (25:30)
    60
    Valentiniová navíc o pár sekund později dotáhla do konce brejk, je to o šest branek a v hale se už slaví! (24:30)
    60
    Coataneová dostala dohrávku do pravého křídla a nekompromisně míč napálila na bližší štangli, tohle už je dohrávka ve velkém stylu! (24:29)
     
    59
    Pokus dohrát akci do náhozu z levého křídla na pravou spojku Francii nevyšel, na druhé straně to ale Rusky uspěchaly, Vjachirevová vytvořila ztrátu a už se to jenom dohrává! (24:28)
    58
    Dmitrijevová obrala o míč Nze Minkovou a vyslala vpřed Gorškovovou, která si poradila přehozem Darleuxové. (24:28)
     
    57
    Přihrávka na Flippesovou byla v pasivitě už nad limit a Rusko šlo do útoku, který zatahovala Fominová z pravého křídla. Ale protože přestřelila břevno, tak je jasno! (23:28)
    57
    Ilinová z nařízené sedmičky po faulu Pineauové proměňuje, času na drama ale Rusku zbývá už hodně málo. (23:28)
     
    56
    Vyloučení v týmu Francie (Allison Pineauová). (22:28)
    56
    Rusko sice získalo míč a šlo vpřed, špatná rozehrávka na střední spojku ale značila únik Nocandyové. S ním si bez problémů hráčka poradila a Rusko to začíná mít víceméně nehratelné! (22:28)
    55
    Vjachirevová šla do překřížení, které jí vyneslo zakončení ze střední spojky. S tím si poradila a stahuje ztrátu na pět branek. Stále je to ale příliš mnoho. (22:27)
    54
    Pineauová nedala v utkání ani jeden gól ze hry, za to ale šest ze sedmičky. Nezaváhala ani tentokrát, narvala míč pod břevno branky Sedojkinové! (21:27)
     
    54
    Navíc po dalším zákroku Darleuxové proti Vjachirevové šla Francie do kontru, který končí faulem a nařízenou sedmičkou! (21:26)
    53
    Nze Minková doklepla lajnu na pravé křídlo pro Flippesovou, která nabízený úhel vzala a každou další minutou je jasnější, že Francie bude slavit zlato i v ženské kategorii! (21:26)
    53
    Vjachirevová střílí teprve třetí branku, v dnešním duelu se prakticky trápí. Na pravé spojce však tentokrát měla prostor a hned je z toho branka. (21:25)
    52
    Pineauová důležitý moment zápasu zvládla a osm minut před koncem Francie odskakuje na pět branek vedení! (20:25)
     
    52
    Makejevová tahala zakončující Foppaovou za ruku a dres najednou, navíc zezadu. Tady přichází další dvě minuty, k čemuž se připojí sedmička. (20:24)
    51
    Sedojkinová sražený míč zachytila a poslala do brejku Gorškovovou, která vůči odkryté brance nezaváhala, Rusko ještě bojuje! (20:24)
     
    50
    Ilinová šla po rozehrávce vhazování na středu do zakončení, které bylo zblokováno. Krátce poté došla na šestku a měla tutovou šanci, Darleuxová ale chytá fantasticky a ani tuhle střelu nepustila do branky! V současnosti má bilanci 8/15, což dělá fantastických 53 %! (19:24)
     
    50
    Sercienová-Ugolinová nezachytila rychlou změnu směru Ilinové a povalila jí na zem zezadu za rameno, což je trestáno dvěma minutami. A i tady jsou druhé, třetí vyloučení znamená konec. (19:24)
    49
    Skorobogatčenková byla do druhého poločasu vyslána teprve před chvílí a dává svoji první branku, byla to střela z osmi metrů na pravé spojce. (19:24)
    48
    Darleuxová připsala další zákrok a Flippesová dala na levé křídlo pro Valentiniovou pořádně riskantní míč, který však vyšel. Zakončení taktéž a Francie pevně drží utkání ve svých rukách! (18:24)
    47
    Dmitrijevová na střední spojce naznačila, že půjde směrem do obrany, nakonec ale zvolila to, co Rusko praktikuje velkou část zápasu: úspěšnou střelu z dálky. (18:23)
    47
    Nocandyová však využila toho, že se ruská obrana vůbec nevracela a po rychlém výpadu ze šestky je to zpátky o šest branek. (17:23)
    46
    Po hodně dlouhé době Vedechinová prolamuje střelecké mlčení, z pravé spojky šla opět do výskoku a střela z dálky přesným zásahem skončila. (17:22)
    46
    Rusko musí vzít oddechový čas! Foppaová se z pivota prosazuje, Francie vede už o šest branek a trenér Alexejev už míří ke stolku, aby úmyslně přerušil hru! (16:22)
     
    45
    Gorškovová mohla snížit, ale tah se střídáním brankářek byl na straně Francie jackpot! Darleuxová natolik zmenšila ruské křídelnici úhel, že měla Gorškovová jenom jednu možnost, nastřelit Darleuxovou. (16:21)
    45
    Teď je o to větší, protože Zaadiová Deunanová se na střední spojce otočila rychlostí blesku a ještě nepříliš postavená přímo vůči brance propálila ruskou gólmanku! (16:21)
    44
    Nakonec se ale Francie může radovat, navíc vede už o čtyři! Coataneová šla do brejku a rázem skončila sama na šesti metrech, Sedojkinovou překonala přesným zakončením k tyči a Rusko má problém! (16:20)
     
    43
    Jak Darleuxová, tak Sedojkinová drží týmy! Vjachirevová pálila nejprve z pravé spojky na ruské straně, ale přímo do francouzské brankářky, která střelu ztlumila na rukách. Proto přišlo zakončení Flippesové z kontru na levém křídle, Sedojkinová radost Francie zmrazila! (16:19)
    42
    Francie je zpátky v tříbrankovém náskoku! Zaadiová Deunaová zakončovala z levého křídla a trefila jenom bližší tyč, odražený míč ale skončil na šestce v rukách Foppaové, která navyšuje na 19:16! (16:19)
     
    41
    Dmitrijevová dostávala přihrávku do otevřeného prostoru na střední spojce, ale míč si ve finální fázi pustila na nohu! (16:18)
     
    41
    Jsme na pěti na obou stranách, neboť Lassourceová při bránění zasáhla do obličeje Bobrovnikovou, což značí vyloučení. (16:18)
     
    40
    Navíc jí při střelbě dotáhla Makejevová a za tento zákrok dostává rovnou dvě minuty. (16:18)
    40
    Další útok Francie zakončovala opět Sercienová-Ugolinová a úspěšně, po překřížení se dostala na střední spojku a z devíti metrů dokončila akci do gólu. (16:18)
    40
    Francie se první branky ze hry dočkala po 10 minutách hry! Sercienová-Ugolinová obstřelila na levé spojce bloky a trhá vedení zpátky na stranu Francie! (16:17)
    39
    Výrazně zlepšený herní projev Ruska rezultuje v další branku a remízu! Gorškovová dostala možnost brejku, který z levého křídla zakončila bez problémů, a to i díky tomu, že Darleuxová se do branky teprve vracela. (16:16)
    38
    Až v pasivní hře se povedlo Rusku skórovat, Bobrovnikovová šla do výskoku a Nze Minková zakončení tečovala, ale přímo do země, od níž se míč odrazil do vinglu branky. (15:16)
     
    36
    Kuzněcovová jde podruhé v zápase ven, a to je velký problém! Tentokrát chytla zezadu Zaadiovou Deunaovou a nepustila jí do té doby, než z toho byl pád na zem. V momentě, kdy dojde ke třetímu vyloučení, Rusko ztratí velmi důležitou hráčku! (14:16)
     
    35
    Vedechinová se do toho opřela ve výskoku na devíti metrech, Darleuxová ale šla včas na zem a zakončení lapila! Vstup do utkání tak má zatím více než solidní. (14:16)
     
    33
    Managarovová sice vytušila přihrávku do pivota a uzmula si míč pro sebe, následná přihrávka do brejku však byla příliš riskantní a skončila jenom v brankovišti u Darleuxové! (14:16)
    32
    Vedechinová ale střelecky Rusko táhne, tentokrát si naběhla do zakončení na levé spojce a střelou přes bloky drží Rusky na dostřel. (14:16)
    32
    Pineauová šla na další sedmičku, ze které proměnila svůj čtvrtý pokus z pěti. (13:16)
    29
    Rusky do soubojů v útoku víceméně nechodí a proti systému 0-6 se spokojí se střelami z dálky. Vedechinová předvedla další a ve virtuální tabulce střelců tohoto zápasu dorovnala Foppaovou. (13:15)
    29
    Coataneová ale další útok proměňuje, stále se drží francouzské hráčky v náskoku dvou až tří branek. (12:15)
    28
    Vedechinová po návratu na palubovku šla potřetí do výskoku na devíti metrech, našla si prostor, jak překonat bloky a čtvrtou brankou opět snižuje na rozdíl dvou. (12:14)
    27
    Foppaová to prostě do gólu protlačila. Odražený míč měla na devíti metrech jako první a povoleným způsobem zatlačila hráčku před sebou až do brankoviště, načež následovalo úspěšné zakončení. (11:14)
    27
    Rusko bylo v pasivní hře při oslabení, Dmitrijevová to vzala na sebe a propálila všechno před sebou. (11:13)
    26
    Pineauová zvolila technické zakončení, které Kalininová skoro měla, nakonec se však zamotala až do brankové sítě a Francie vede znovu o tři! (10:13)
     
    26
    Francie byla v pasivní hře, ale vymyslela to náramně! Flippesová se nabídla v záběhu Nocandyové a byla faulována Vedechinovou. Ačkoliv to nebylo gólové zakončení, je z toho sedmička a dvě minuty pro ruskou hráčku! (10:12)
    25
    Dmitrijevová ze středu rychle přehrála na Vedechinovou, která si vystoupila mimo blok a z výskoku překonává brankářku Francie! (10:12)
     
    24
    Zaadiová Deunaová bude dvě minuty trávit na lavičce, důvodem je úder do obličeje Anny Senové. (9:12)
    24
    ...který končí tříbrankovým náskokem! Nze Minková zaběhla do falešného pivota a obrana Ruska na to nedokázala reagovat, poprvé v utkání tak ztrácí ROC více než dvě branky! (9:12)
    22
    Foppaová sehrála jednoduchého „maďara“ s Nocandovou, což ústí v její čtvrtou branku v utkání. Rusko si na to konto bere hned oddechový čas, necelých devět minut před koncem poločasu. (9:11)
    21
    Poprvé to Ruskám zahrát do prázdné branky nevyšlo, to i díky skvělému návratu Leynaudové, podruhé již Managarovová měla míč někde na devíti metrech, tudíž to se zakončením do prázdné branky bylo snadné. (9:10)
    21
    Flippesová alternuje na pravé spojce, odkud pro ní přišla střelecká možnost. Tu bezezbytku využila a Francie jde opět na dvě branky náskoku! (8:10)
    20
    Vjachirevová nedostává tolik prostoru, ale když už, tak je to branka. Tentokrát to byl proskok v přečíslení z pravé spojky a Leynaudová míč lízla obličejem, nedokázala jej už ale jakkoliv zastavit! (8:9)
     
    19
    Sercienová-Ugolinová sice dobře ubránila Bobrovnikovovou na levé spojce, ani po odpískání jí ale nepustila a držela tak dlouho, až rozhodčí do hry vstoupili a vylučují francouzskou hráčku na dvě minuty. (7:9)
    18
    V krátkém sledu navíc Valentiniová přidává druhou branku, Rusko kombinaci se zapojením pivota nedotáhlo do konce a Leynaudová vyslala dopředu Valentiniovou, která takto uspěla! (7:9)
    18
    Sedojkinová si sice připsala zákrok proti podstřelu Zaadiové Deunaové, odražený míč ale přistál prakticky přímo do ruk na levém křídle pro Valentiniovou, ta uspěla zakončením na zadní tyč! (7:8)
    17
    Foppaová na pivotu funguje velmi dobře, nabízí se pro míče a Makejevová to jenom těžko brání. Po další souhře, tentokrát s levou spojkou, reaguje takto Francie na tříbrankovou sérii Ruska. (7:7)
    16
    Dmitrijevová na druhé straně ale neměla se střelou sebemenší problém a natlačila ji pod břevno branky Francie. (7:6)
    14
    A také máme opět srovnáno! Dmitrijevová měla volnou střeleckou ruku po jednoduchém kříži zahrávaném na střední spojku, což jí nedělalo žádný problém se zakončením! (6:6)
    13
    Po dlouhé době házely první sedmičku v utkání i Rusky. Tradiční exekutorka Ilinová procpala míč mezi rukou Leynaudové a tyčí francouzské branky. (5:6)
    12
    Zatím je to spíše přehlídka úspěšných sedmiček. Po dalším faulu na brankovišti šla házet čtvrtou sedmičku z pěti Pineauová a přesným zakončením k tyči uspěla. (4:6)
    12
    Dmitrijevová si našla prostor pro zakončení na levé spojce a nešla ani do obrany, mohla střílet z osmi metrů, což se ukázalo jako dostačující. (4:5)
    11
    Opětovně šla na sedmičku Pineauová, s jednohodovou odmlkou uspěla a po sérii 4:0 vede Francie o dvě branky! (3:5)
     
    11
    Rusky prostě nechtějí Francouzky pouštět do zakončení, a to i za cenu sedmičky. Makejevová na dlouhé ruce faulovala Nze Minkovou, bylo to ve vyložené šanci, tudíž je z toho další trestný hod! (3:4)
     
    10
    Makarovová ze střední spojky přeskočila bloky a zakončovala, Leynaudová míč srazila nohou do tyče, od níž se balon odrazil zpátky do brankoviště. Velké štěstí pro francouzskou brankářku! (3:4)
    10
    Rusky ale i tak míč ztratily. Francie závěr oslabení nejenže dohrála v útoku, ale dokázala i skórovat. Na pivotu se znovu nabídla Foppaová a podruhé v úvodní desetiminutovce úspěšně zakončuje. (3:4)
     
    9
    Po zisku míče Leynaudová na nic nečekala a dávala míč na levé křídlo pro Lassourceovou, riskantní přihrávku skvěle přečetla Makejevová v návratu a míč sebrala jako první! (3:3)
    8
    Zaadiová Deunaová moment ustála a jako náhrada za Pineauovou se ukázala skvěle. (3:3)
     
    8
    Třetí sedmička pro Francii! Kuzněcovová úmyslně v brankovišti zabránila jít do střely Nze Minkové a dostává za tohle už rovnou dvě minuty! (3:2)
    7
    Z pivota se tak prosazují v následném útoku Francouzky. Foppaová se dobře nabídla, dostala od Zaadiové Deunaové sklepnuto a z otočky snižuje. (3:2)
     
    6
    Makejevová zatahovala rychlý kontr z prostoru pivota, nebyla to ale ani branka, navíc zakončovala s pořádným přešlapem směrem do brankoviště. Na tahu je tak Francie. (3:1)
    5
    A Rusko se trhá hned na dvě branky náskoku! Francie útok uspěchala, přišla o míč a z brejku stěžejní hráčka ruského výběru nedala Leynaudové šanci! (3:1)
    4
    Vedechinová to na konci čtvrté minuty vzala na sebe a opět ze země překonala bránící hráčku před sebou včetně gólmanky Leynaudové ve francouzské brance! (2:1)
     
    4
    Žlutá karta pro tým Francie (Grâce Zaadiová Deunaová). (1:1)
    2
    Vedechinová ale rychle srovnává, z kroku na levé spojce přes bloky pustila střelu, která skončila křížem v síti u vzdálenější tyče. (1:1)
    1
    Pineauová se trefila nad rameno Sedojkinové a Francouzky se tak ve finále ujímají vedení! (0:1)
     
    1
    A je z toho hned sedmička! Nze Minková dostala míč v lajně do náběhu a Vjacherivová proti ní sice šla, ale jenom za cenu bránění v brankovišti! (0:0)

    Tomáš Kalas

    ROC
    # P jméno G/7m 7m ŽK vy ČK
    88 B V. Kalininová 0/0 0 0
    1 B A. Sedojkinová 0/0 0 0
    17 LS V. Bobrovnikovová 1/0 0 0
    7 SS D. Dmitrijevová 6/0 0 0
    25 PK O. Fominová 0/0 0 0
    3 LK P. Gorškovová 3/0 0 0
    33 SS J. Ilinová 2/2 0 0
    2 LK P. Kuzněcovová 0/0 0 2
    19 P X. Makejevová 0/0 0   2
    36 PK J. Managarovová 1/0 0 0
    8 PS A. Senová 0/0 0 0
    39 PS A. Skorobogatčenková 1/0 0 0
    14 LS P. Vedechinová 7/0 0 1
    13 PS A. Vjachirevová 4/0 0 0
    Celkem 25/2 0 1 5 0
    Francie
    # P jméno G/7m 7m ŽK vy ČK
    16 B C. Darleuxová 0/0 0 0
    12 B A. Leynaudová 0/0 0 0
    4 PK P. Coataneaová 3/0 0 0
    24 P B. Edwigová 0/0 0 0
    20 PS L. Flippesová 2/0 0 0
    26 P P. Foppaová 7/0 0 0
    8 LK C. Lassourceová 0/0 0 1
    15 LS K. Niakatéová 0/0 0 0
    2 SS M. Nocandyová 2/0 0 0
    27 LS E. Nze Minková 1/0 0 0
    7 LS A. Pineauová 7/7 1 1
    19 PS O. Sercienová-Ugolinová 2/0 0 2
    6 LK C. Valentiniová 4/0 0 0
    10 SS G. Zaadiová Deunaová 2/1 0   1
    Celkem 30/8 1 1 5 0
    Rozhodčí: Lah, Sok (oba SLO)
    bahis siteleri