Německo – Česko 1:2 (kon.)
konec
Německo
1:2 (1:0, 0:1, 0:1)
Česko
Čtvrtek 19.08.2021, 18:30 • Lonza Arena, Visp • Turnaj pěti (U17)
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.
     
    Zdravím všechny české hokejové fanoušky! České hokejisty do 17 let dnes čeká třetí utkání ve švýcarském Vispu, kde tentokrát vyzvou Německo. Tímto jste k utkání srdečně zváni a přeji příjemnou počtenou.
     
    Německo
    Německu se na turnaji ve Vispu zatím příliš nedaří, protože ve dvou zápasech zapsalo dvě porážky. Krok drželo jen v prvním utkání proti Švýcarům, kde se po výsledku 5:5 prodlužovalo, ale nakonec byl šťastnější domácí celek. Následný duel se Slováky už Němci vůbec nezvládli, protože prohráli jednoznačně 1:4. I proti českému týmu jsou považováni za outsidery, určitě se ale pokusí o překvapení.

    Utkání na turnaji
    Slovensko vs. Německo – 4:1
    Švýcarsko vs. Německo – 6:5pp
     
    Česku
    Česku se ve Švýcarsku daří o něco více, i když také ve Vispu nemělo úspěšnou premiéru. Hned v prvním utkání totiž čekal na Čechy těžký vyzyvatel v podobě USA. To víceméně bez problémů potvrdilo roli favorita a zvítězilo jednoznačně 5:2. Český tým si ale napravil reputaci proti Švýcarům, protože proti nim celý zápas dominoval a nakonec zapsal jisté vítězství 6:2. Čeští mladíci dnes tedy mají na co navazovat.

    Utkání na turnaji
    Česko vs. Švýcarsko – 6:2
    USA vs. Česko – 5:2
     
    Úvodní sestavy:

    Německo: Pertuch (Salmik) – Mayer, Kühnhauser, Bosecker, Lernke, Vladelchtchikov, Tropmann, Peukert, Kölsch – Vinzens (C), Sumpf, Fischer – Brandl, Kinzel, Bicker – Kirschenbauer, Schreiner, Hupach – Ruckdäschel, Kopietz, Renner.

    Česko: Kavan (Hrabal) – Žižka, Dvořák (C), Sypecký, Matějíček, Kočí, Do. Badinka, Kubíček – Štancl, Felcman, Šprynar – Tomas, Fiala, Albrecht – Da. Badinka, Adámek, Csabi – Pavelec, Fábry, Vehovský – Židlický.

    Rozhodčí: Erard – G. Wermeille, S. Wermeille.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Úvodní vhazování patří českým hokejistům, kteří ihned mířili dopředu pomocí nahození. To ale skončilo jen u německého obránce.
     
    00:43
    Kočí dobře pohlídal, aby přihrávka soupeře skončila až na zakázaném uvolněním, takže se bude vhazovat před Pertuchem.
     
    01:13
    Csabi si díky své rychlosti našel cestu až k pravé tyči, odkud přihrával před branku, ale to žádný z jeho spoluhráčů příliš nečekal.
     
    02:13
    Pavelec se pokusil o překvapivé zakončení z úhlu, ale to nakonec neskončilo ani na gólmanovi, který stále nemusel zasahovat.
     
    02:51
    Sumpf si připisuje první zakončení v utkání, ale příliš nebezpečné to nebylo, jelikož jeho bekhend skončil jen v lapačce Kavana.
     
    03:14
    Albrecht chtěl protihráče obejít za pomoci kličky, ale přitom mu kotouč utekl z hole, takže už nic dalšího nemohl vymýšlet.
     
    03:55
    Čeští hokejisté velmi aktivně napadají, ale zatím jim to žádnou velkou výhodu nepřináší. Němci zvládají úspěšně rozehrávat.
     
    04:22
    Ke Kočímu se odrazil puk na modrou čáru, vůbec neváhal a okamžitě pálil, ale Pertuch ho bez problémů vychytal.
     
    05:09
    Němci mířili díky dobrému napadání do přečíslení dva na jednoho, ale Schreiner ho celé pokazil špatnou přihrávkou, která neprošla ani přes obránce.
     
    05:43
    Hraje se ve vysokém tempu a prakticky bez přerušení, což více vyhovuje německým hráčům. Ti se usazují v útočném pásmu, ale k zakončení se zatím nemají.
     
    06:12
    Nyní už se musel Kavan činit proti dalekonosné ráně, což zvládl bez problémů a za chvíli se před ním bude vhazovat.
     
    06:38
    Hraje se také dost tvrdě, protože poměrně často vidíme nějaký tvrdší zákrok. Rozhodčí však zatím neviděl žádné provinění proti pravidlům.
     
    07:18
    Adámek svému týmu pomohl obranným zákrokem, i když kus gumy za něj nakonec získal spoluhráč.
     
    07:38
    Vyloučení v týmu Česko (Dominik Badinka – 2 min., faul loktem).
     
    08:33
    Německo zatím tráví celou přesilovku v útočném pásmu, ale vymyslelo maximálně zblokované zakončení.
     
    09:20
    Německo právě vstřelilo branku!
    Němci první přesilovku využívají a dostávají se do vedení! Tropmann zkusil štěstí od modré čáry, ale jeho pokus Kavan ještě vyrazil. Kotouč však skončil přímo u LUCY KINZELA, který pohotovou dorážkou procpal puk do sítě mezi rukou a tělem českého brankáře. Asistence: Edwin Tropmann.
    09:20 Luca KINZEL - 1:0
     
    10:43
    Česko se z branky snaží vzpamatovat, což se pomalu daří. Samozřejmě už také myslí na vyrovnaní, ale Němci jsou nyní o něco lepší.
     
    11:38
    Oba týmy si nyní příliš nerozumí při kombinaci, takže se kotouč jen tak pohybuje po kluzišti. Nikdo si nemůže vytvořit šanci.
     
    12:14
    Nakonec měli příležitost české barvy, gól na hokejce měl Adámek, který si našel cestu až před brankáře, ale bekhendem ho nedokázal překonat!
     
    13:12
    Češi se usadili v útočné třetině a vzápětí vyzkoušel štěstí Dominik Badinka, ale jeho pokus skončil jen na zadním hrazení.
     
    13:48
    Česko už začíná diktovat tempo hry. V další slibné pozici se ocitl Vehovský, ale ten z mezikruží nastřelil jen jednoho z obránců.
     
    14:33
    Němci nakonec tlak zvládli díky vyhození Kirschenbauera, který poté okamžitě míří na střídačku. Jeho formace byla na ledě poměrně dlouho.
     
    15:18
    Fiala mířil se spoluhráčem do přečíslení, ale zodpovědnost vzal na sebe přímým zakončením, které ale skončilo jenom ve výstroji Pertucha.
     
    15:35
    Lvíčata na soupeře pořád velmi tvrdě tlačí, chtějí vyrovnat ještě do první sirény. Síť se ale stále nevlní.
     
    16:09
    Šprynar nedosáhl na dlouho přihrávku, ale aspoň zabránil zakázanému uvolnění. Dokonce se pokusil o těžké zakončení, které ale Pertucha nepřekvapilo.
     
    16:53
    Němci to už chtějí do konce třetiny jenom přežít, což se jim zejména v posledních chvílích daří. Kotouč drží pod kontrolou a hlavně daleko od své brány.
     
    17:55
    Českým reprezentantům už trochu dochází šťáva. U puku jsou vždy později a nyní se dokonce provinili ofsajdem.
     
    18:28
    Česko sice vyhrálo vhazování ve střední třetině a následně se podívalo dopředu, ale tam chyběl nějaký střelecký pokus.
     
    18:58
    O kotouč se nyní bojuje v jednom z českých rohů. Němci tak kupují nějaké sekundy, protože už se těší do šaten.
     
    19:25
    Češi puk vybojovali až nyní a ještě se ženou dopředu. Přes modrou čáru se sice dostali, ale zakončení jim už protihráči nedovolili.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:10.
     
    Máme za sebou první třetinu, po které drží těsné vedení německý tým. Ten vede zejména díky dobré defenzivě a také využité příležitosti, protože odehrál přesilovou hru, kterou dokázal využít Kinzel. Češi sice v závěru měli navrch, ale k vyrovnání se zatím nedostali.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:19
    Česko ovládlo i toto úvodní vhazování a hned se protlačilo dopředu, kde přišlo i zakončení, ale to zlikvidoval Pertuch.
     
    20:50
    Albrecht dostal opravdu výtečnou přihrávku na pravé křídlo, odkud okamžitě pálil, jenže jeho nadějný pokus skončil jen na vyrážečce gólmana!
     
    21:38
    Němci sice dostali kotouč ze svého pásma, ale ve středu kluziště o něj rychle přišli, takže se zase musí stahovat dozadu.
     
    22:04
    Přece jen je tu německá střela, o kterou se postaral Fischer, ale ten pod tlakem dotírajícího obránce mířil jen mimo tři tyče.
     
    22:49
    Schreiner si šikovně přehodil kotouč přes špatně postaveného Sypeckého, následně přihrával před bránu, kde ale jeho spoluhráč prudký pas nezpracoval.
     
    23:38
    Renner úspěšně dobruslil nepřesnou přihrávku, ale kotouč stejně moc dlouho neudržel, protože na něj okamžitě najeli dva protihráči.
     
    24:33
    Německo úspěšně přestálo český tlak na začátku třetiny a nyní se také občas dostává do útoku, kde působí soupeři velké potíže.
     
    25:10
    Češi se pokoušel o odpověď, ale vůbec se jim nepovedl přechod do útoku, což znamená ofsajd.
     
    25:40
    Adámek sice šikovně vypíchl kotouč protihráči, ale následně ho ztratil svou zbrklostí, jelikož ho poslal moc daleko před sebe.
     
    26:13
    Další německý hráč mohl zahrozit z protiútoku, ale tentokrát si ho Češi pohlídali. Němci se však poměrně dostávají do brejků, což by měli čeští hokejisté lépe bránit.
     
    27:00
    Dominik Badinka svou přihrávku poslal jen do středního pásma, kvůli čemuž jeho spoluhráči musí vystěhovat útočnou třetinu.
     
    27:48
    Štancl se sice dostal do zakončení, ale opět to nebylo nic nebezpečného. Další snadný zákrok pro Pertucha.
     
    28:24
    Přece jen to čeští hokejisté konečně sehráli pěkně, protože Fiala byl nalezen neočekávanou přihrávkou a okamžitě pálil, ale mířil jen do brankové konstrukce!
     
    29:07
    Dnes se téměř celý zápas bude hrát nejspíš bez přerušení, protože jsme ho opět velmi dlouho neviděli. Hraje se tedy ve velmi vysokém tempu.
     
    29:43
    Pavelec ve střelecké pozici nenašel sílu na zakončení, takže ještě přihrával, ale to už si obránci pohlídali a poslali kotouč do bezpečí.
     
    30:35
    Bicker se pokoušel o přihrávku před bránu, ale málem sám skóroval, protože pas zablokoval český obránce, který ho srazil směrem ke svému gólmanovi. Ten stačil včas zareagovat.
     
    31:22
    Německo pořád hraje velmi dobře a i když není favoritem, s Českem drží krok. I přes aktuální stav se jenom nebrání, ale také si občas najde cestu dopředu.
     
    32:00
    V německé třetině probíhala tlačenice o kotouč, která dopadla lépe pro české barvy. Ty ale vzápětí musí o puk zase bojovat.
     
    32:26
    Pertuch po delší době přerušuje hru jistým zákrokem proti další české střely. Ty jsou pořád takové nemastné, neslané.
     
    33:00
    Před Csabim se po šťastném odrazu otevřelo spoustu prostoru, kterého dokonale využil. Protlačil se až před branku, ale tam zvládl pouze jednoruční zakončení, se kterým neměl německý gólman problém!
     
    33:08
    Vyloučení v týmu Česko (Adam Csabi – 2 min., hákování).
     
    34:08
    Česko má za sebou první polovinu oslabení, kterou zvládlo velmi jistě. I naposledy ale inkasovala až v samotném závěru početní nevýhody, takže se stále musí soustředit.
     
    34:53
    Tentokrát to už nejspíš vyjde, protože se Češi osvobozují a následně soupeři nedovolují kombinaci ve svém pásmu.
     
    35:23
    Felcman dává do napadání všechnu svou energii, ale kotouč stejně nakonec nezískal. Protihráče alespoň donutil k vyhození.
     
    36:04
    Druhé dějství se rychle chýlí ke svému konci, přičemž Češi pořád ztrácí jednu branku. A k jejímu vstřelení stále nebyli moc blízko.
     
    36:13
    Vyloučení v týmu Německo (Vadim Schreiner – 2 min., nedovolené bránění).
     
    36:43
    Felcman už se chystal k zakončení z mezikruží, ale nakonec mu do puku sáhl jeden z obránců, který ho dokonce poslal až do středního pásma.
     
    37:33
    Jeden z českých hráčů měl před sebou prakticky prázdnou branku, a to když dostal křižnou přihrávku před tři protihráče. Ta ale byla příliš rychlá, takže nemohl přijít přesné zakončení.
     
    38:16
    Německo na rozdíl od soupeře ubránilo své první oslabení, i když v něm soupeři dalo docela dost prostoru. Češi toho však nedokázali využít.
     
    38:58
    Česko právě vstřelilo branku!
    České barvy sice přesilovku nevyužily, ale vzápětí se přece jen dočkaly vyrovnání! Postaral se o to MATTEO KOČÍ, který měl na modré čáře spoustu prostoru, takže si chytře vylepšil pozici a následně zakončil přímo ke vzdálenější pravé tyči. Asistence: Jakub Štancl.
    38:58 Matteo KOČÍ - 1:1
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:51.
     
    Dlouho to vypadalo, že ve druhé periodě branku neuvidíme, ale nakonec jsme dočkali. Celou dobu jsme sledovali velmi vyrovnaný hokej, který občas přinesl i nějakou tu příležitost. Češi měli tu největší v podobě přesilové hry, kterou ale neproměnili, ale moc je to mrzet nemuselo. Vzápětí totiž přesnou střelu vytasil Matteo Kočí, který tedy srovnal stav duelu.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:27
    Německo začíná o něco aktivněji, ale v útočné třetině nakonec doplatilo na nepřesnou kombinaci.
     
    41:04
    Fiala se velmi obětavě tlačil za nahozeným pukem, jenže u něho nebyl první. Vrhl se tedy do souboje s protihráčem, ale ani ten nezvládl.
     
    42:00
    Felcman se velmi šikovně proháčkoval až před bránu, ale v rozhodující chvíli se rozhodl pro přihrávku místo střely. To se nevyplatilo, protože ji zablokoval bek.
     
    42:57
    Česko právě vstřelilo branku!
    Češi hned na začátku třetí části dokonávají obrat a míří za vítězstvím! Němci vůbec nezvládli přechod středního pásma, takže se kotouče chopil RADEK TOMAS, který mířil do úniku, jenž proměnil prudkou střelou nad vyrážečku. Asistence: Jakub Dvořák.
    42:57 Radek TOMAS - 1:2
     
    43:40
    Další gól mohl přidat Šprynar, který byl v přímém souboji s Pertuchem, ale nebyl úspěšný, protože pálil přímo do brankáře!
     
    44:35
    Čeští hokejisté už mají jednoznačně navrch a soupeře pořádně svírají. Pertuch tak opět musí zasahovat.
     
    45:17
    Albrecht dobře zabojoval na modré čáře, kde obral protihráče o kotouč a mohl tak vytvářet šanci, ale další souboj u hrazení už nezvládl.
     
    45:55
    Češi nyní hrají v mnohem větším klidu, což je samozřejmě moc dobře vidět. Jejich kombinace je přesnější a v útoku si dávají více záležet.
     
    46:48
    Kubíček už neměl komu přihrát, takže z horní hranice levého kruhu pálil, ale trefil se jen do prvního protihráče před sebou.
     
    47:13
    Kavan musel po delší době zasahovat, což zvládl na jedničku, protože vyrazil první pokus Schreinera a následně pokryl i jeho dorážku.
     
    47:46
    Pertucha sice zachytil pořádnou bombu Dvořáka, ale kotouč nakonec neudržel pod kontrolou, takže český útok mohl pokračovat. Německý brankář ale přece jen vzápětí přerušil hru.
     
    48:24
    V posledních chvílích se prakticky hraje jenom v německém pásmu. Čas tedy rychle ubíhá a Němci nemohou najít cestu ani k zakončení.
     
    49:28
    Židlický si našel kotouč u zadního hrazení a okamžitě ho posílal před branku, ale tam to Němci pořád mají velmi dobře pokryté.
     
    49:47
    Vyloučení v týmu Německo (Paul Lemke – 2 min., držení).
     
    50:27
    Česko působí při přesilovce klidným dojmem, k zakončení vůbec nespěchá. Určitě by se ale rádo prosadilo, protože jednobrankové vedení nikdy není úplnou jistotou.
     
    50:52
    Nyní tak pálil třeba Dvořák, jehož pokus švihem ale nemohl být nebezpečný, navíc ho zablokoval jeden z obránců.
     
    51:20
    Vyloučení v týmu Česko (Jan Šprynar – 2 min., nedovolené bránění).
     
    51:40
    Krátkou dobu se nyní bude hrát ve čtyřech na obou stranách, z čehož těží hlavně české barvy, protože dvakrát prověřily Pertucha. Ten drží pro svůj tým přijatelnější stav.
     
    52:09
    Německo má velkou příležitost k vyrovnání, kterou chce využít. Ihned po návratu Lemkeho se tedy usazuje v útočném pásmu.
     
    53:05
    Češi hru ve čtyřech velmi dobře zvládají a soupeře k dalšímu náporu nepouští. Velmi dobře totiž brání svou modrou čáru.
     
    53:34
    Střela přišla až po konci přesilovky, postaral se o ni Ruckdäschel, ale ten z mezikruží mířil jen na zadní hrazení.
     
    54:18
    Židlický svým aktivním forčekinkem donutil protihráče k nepřesné rozehrávce. Nepřesně rozehrávali ale také jeho spoluhráči, kteří dokonce poslali kotouč mimo kluziště.
     
    55:08
    Máme pře sebou posledních pět minut třetí části, takže Němcům už moc času nezbývá. Češi by se ale měli mít na pozoru, protože nyní přijde od soupeře největší nápor.
     
    55:46
    Německo sice zvládlo buly před Kavana, ale následovala dost špatná střela, která byla zablokována a následně se odrazila k českým obráncům.
     
    56:36
    Pertuch raději podrží české nahození ze středního pásma ve své rukavici, takže se před ním bude vhazovat.
     
    56:58
    Dvořák měl v plánu gólovou střelu, ale do ní mu strčil hůl Schreiner, který tak srazil kus gumy mimo hrací plochu.
     
    57:18
    Češi takticky drží kotouč v útočném třetině, čímž brání soupeři hře bez brankáře. Mezitím utíká čas.
     
    58:08
    Němci vybojovali kotouč ve vlastním pásmu až nyní. Okamžitě nahazují dopředu, ale tam se moc dlouho neohřáli.
     
    58:21
    Vyloučení v týmu Německo (Julius Sumpf – 2 min., podrážení).
     
    58:48
    Sumpf nejspíš připravil svůj tým o jakoukoliv šanci na vyrovnání, protože Němci budou dohrávat ve čtyřech. To už se dává gól těžko.
     
    59:19
    Česko kotouč v klidu kontroluje v útoku a vyčkává na závěrečnou sirénu. Své druhé vítězství na turnaji si chce pohlídat.
     
    Konec zápasu.
     
    Čeští hokejisté si připisují své druhé vítězství na turnaji ve Vispu, i když to bylo o něco těžší, než se předpokládalo. Německo se totiž trefilo jako první a hubený náskok velmi dlouho drželo, ale nakonec se Česko prosadilo v závěru druhé části. Na to navázalo hned na začátku závěrečné periody, kdy síť rozvlnil Tomas, který tak rozhodl o vítězství svého týmu. Lvíčata totiž zbytek utkání v klidu hlídali a protivníkovi ani neposkytli žádnou šanci na vyrovnaní.
     
    Zítra bude na programu odpočinkový den, takže své poslední utkání ve Vispu odehrají Češi v sobotu, kdy od 12:30 vyzvou Slovensko.
     
    To už je ode mě pro dnešek vše, tímto Vám děkuji za pozornost a přeji poklidný zbytek večera. (20:22:10)

    Lukáš Mihal

    Branky a nahrávky: 10. Kinzel (Tropmann) – 39. Kočí (Štancl, Dominik Badinka), 43. Tomas (Dvořák)


    Německo: Pertuch (Salmik) – Mayer, Kühnhauser, Bosecker, Lernke, Vladelchtchikov, Tropmann, Peukert, Kölsch – Vinzens (C), Sumpf, Fischer – Brandl, Kinzel, Bicker – Kirschenbauer, Schreiner, Hupach – Ruckdäschel, Kopietz, Renner.
    Česko: Kavan (Hrabal) – Žižka, Dvořák (C), Sypecký, Matějíček, Kočí, Do. Badinka, Kubíček – Štancl, Felcman, Šprynar – Tomas, Fiala, Albrecht – Da. Badinka, Adámek, Csabi – Pavelec, Fábry, Vehovský – Židlický.

    Rozhodčí: Erard – G. Wermeille, S. Wermeille
    bahis siteleri